kaj si ve napisal? puno i nikaj! kak nastupa? sa parama, pa onda ulazak u vlasništvo, postavlja ljude u Upravu i NO, ili sa onim otkupljenim dugom prošle godine ili...
Posts by tollway
-
-
odmah po objavi poziva napisao sam da ne vidim drugu mogućnost refinanciranjem osim ulaska u vlasništvo. ali nisam toliko pametan da mogu dokučiti kako i na koji način jer firma više nema nikakvog kolaterala za nešto drugo. i meni je logično da se sve unaprijed zna, ali opet.... koji način?
-
sve to stoji . uskoro ćemo vidjeti što piše u godišnjem FI, i što deloite misli o tome.
kad smo već kod toga, što reči za divljanje cijena na američkim burzama? pogotovo nasdaqu. u nekoliko navrata pročitao sam da se očekuju izvrsni rezultati koji bi "opravdali" vrlo visoke P/E omjere. u protivnom.... bunar!!??
ingra u situaciji o kojoj govorimo je mala beba za jako puno sastavnica nasdaqa. kakvih tek tamo kemijanja ima!! probao sam to poloviti, ali sam brzo odustao jer nisam dovoljno potkovan sa njihovim zakonima.
-
Koju korist ima Konsolidator od mogućeg debt-to-equity swapa pola godine pred prodaju?
Koju korist ima vlasnik trenutnog duga ako napravi debt-to-equity u firmi koja servisira svoje dugove, a dividendu neće isplatiti još dugo dugo?
kolega
mogućih kombinacija ima jako puno. možemo mi lamentirati do unedogled, ali morali bi biti pravnici da barem znamo mogučnosti. koju će odabrati? bilo koju da odaberu, samo neka ne bude (gotovo uvijek do sada) na uštrb malih dioničara.
-
flight
znaš i sam da gotovo nemoguće postići konsenzus da li neke brojke opravdavaju cijenu neke dionice. obje tvrtke u svojevrsnom preokretu u prilično nezgodnom trenutku. ako budući poslovi i profitabilnost budu na nivou, svi ćemo se smijati sadašnjim cijenama. ako ne....
za dalekovod ćemo nešto novo saznati za nekoliko dana i to će odrediti smjer cijene.
-
bravo kolega, lijepo kratko i jasno sažeto i sročeno.
ingra od arene ima prihode još 13-14 g kojima bez problema podmiruje preostale dugove (još se vuku iz psn). tko se malo kuži u računovodstvo zna da love nema (fiktivna dobit), a vjerovnici namireni prodajom imovine. godišnji FI će biti "prelijep" sa oko 100 dobiti i BV preko 20 kn. uprava potpuno nova i podmlađena kupnjom dionica šalje signal da vjeruje u novu ingru. ako dobiju još 2-3 posla za početak......
za dalekovod znamo manje-više sve, osim što se planira sa ovim ponudama (početak preuzimanja udjela od konsolidatora!!??) i zašto se za 6mj produžio rok za izlazak istoga. slučajnost? ne vjerujem, ta dva događaja moraju biti povezana. i to su po meni najvećie nepoznanice koje koče rast cijene. FI loš ili dobar nema nikakav bitniji učinak na cijenu dok se ovo dvoje ne razriješi.
-
ljudi dajte si sat-dva vremena i truda, pa pročitajte zadnji godišnji FI, kao i ova tri kvartalna, pa ih usporedite ako znate. onda će vam biti jasno zašto ingra toliko raste (a po meni je to rek početak) iako ima samo jedan novi poslić nakon 10 g. barem dvadesetak vas je to napisalo, a siguran sam da nitko nije pročitao izvještaje, a kamoli bilješke. a sačuvaj bože, mišljenje revizora.
druga stvar, ingra i dalekovod se nikako ne mogu uspoređivati niti po djelatnosti, iako spadaju u građ sektor.
treća stvar (da pomognem neznalicama i lijenima) jest da je ingra gotovo očistila bilancu drastičnim smanjenjem dugova prodajom nekretnina i iskupom obveznica laništa, a dok kod dalekovoda to tek predstoji.
i zato tolika neizvjesnost ovdje jer se ne zna tko će i na koji način ući u firmu. nadam se da ćemo za tjedan dana biti pametniji.
-
po trenutnoj situaciji, vrlo je izgledno da dalje ne mogu sami. da li ih banke više ne žele pratiti ili neki drugi razlog.... a kako drugaćije mogu u fin restrukturiranje nego li ulaskom u vlasništvo? korporativne obveznice ili .....
-
prfc. to je naš lojtra!
-
ako je suditi po kvartalima, godišnji FI bi trebao biti rekordan! isplata divke je najavljena u kalendaru događanja. samo treba izglasati visinu i potvrditi je na GS. dakle, očekivano rutinski. eh sada, što i kako dalje...
-
u ponedjeljak je rok za dostavu ponuda fin restrukturiranja. kaj očekuju znalci?
-
prva pera sam isčupao danas, slijedećih nekoliko planiram u daljnjem rastu slijedeći tjedan. nakon odličnog godišnjeg FI i cijene 535-545kn, stavljam kokicu u kipuću vodu i furim je do kraja! kaj bu ostalo (valjda samo nekvo piskovije).... to me već opće ne briga!
-
u ponedjeljak dakle. a u utorak i srijedu još dvije milje prometa!!
ima li tko knjigu dioničara staru barem godinu dana? pa da usporedimo.
-
za sada nastaviti gledati, a zatim na određenoj stanici izaći dolje

-
za više nije bilo kupaca!

-
desetak dana muka i tišine ovdje! gotovo je, nikog više nema unutra? onda ja moram ugasiti svjetlo.
Barem smo uspjeli zaradit nešto! A neki su čak i lijepo zaradili.
kad bi mi barem svaki papir bio napola kao ovaj! jest da je prošlo šest i pol godina.....
-
desetak dana muka i tišine ovdje! gotovo je, nikog više nema unutra? onda ja moram ugasiti svjetlo.
-
kakova su očekivanja u eventualnoj prodaji? po mojoj visokospecijlnojsamoukoj analizi, ispala je brojka 186,77kn.
-
slažem se da je mittko ponekad sugestivan, ali ne tumačim to kao zlonamjernost.
a kaj se komunikacije tiče, ne moraš ići iz krajnosti u krajnost! pronađi zlatnu sredinu.
-
plavac
fakat treba biti vrlo oprezan, ali mišljenja sam da bi to moglo doći tek krajem g kad/ako postanu svijesni da su dužni kao... (nema naziva), a fed smanji štampariju. još opasan dolar...
zar u onom velikom krahu nasdaqa omjeri nisu bili puno puno veći?