očigledno da je tako. u proteklih 6 mjeseci samo 11 puta je promet bio preko 10 000 eura. puno premalo.
Posts by tollway
-
-
sve ovisi na koji vremenski rok gledate. ako gledamo na 3 g rezultati su drugačiji, na 10 opet drugačiji. poanta je u tome da ako ste u proteklih 5-6 g ulazili u bankarske dionice, imate vrlo lijep prinos. neka se tako nastavi i dalje.
-
najprije da će obje biti u igri. izdašno se dijeli šakom i kapom pa će blagajne biti sigurno prazne.
-
samo se kolega za,,,bavljajte... znam sličan slušaj kad se ignoriralo takve stvari, pa pokucala nenajavljeno porezna na kućna vrata.
samo neka institucije rade svoj posao, nemam ja ništa protiv, samo djeluju malo neorganizirano kada su malo krupnije "ribice" u pitanju
upravo i jest u tome poanta. prije budu pokucali na vrata malima nego li velikima. izgleda da jedino kod nas (i to već desetljećima) riba smrdi od repa, a ne od glave.
-
nisam član niti simpatizer niti jedne stranke, ali sam uvjeren da će hdz premoćno pobijediti. dakle, ništa se neće promijeniti. osim vjerojatno količina para koje iz hpb završavaju u proračunu.
-
Trebala je ona podnjeti uz prijavu drzavnom odvjetnistvu i da se istrazi vlasnistvo tankerske zaklade iz Austrije 😉. Nitko ne povlaci to pitanje tko se skriva iza zaklade 🙃
Šta se ne bi i to trebalo vidjeti u registru stvarnih vlasnika? Ako ništa imaju banke taj podatak u okviru KYC brzo se to iskopa...
nemojte me nasmijavati odvjetniče!! tek prije nekoliko g je ukinuta parszoljetna bankarska tajna u švicarskoj(i to samo djelomično ako se ne varam) temeljem sudskog naloga. jedino tako možete i saznati vlasnike zaklada, off shore kompanija i sličnih izvedenica u poreznim oazama. nemojte me pitati zašto zakoni u pojedinim državama to omogučavaju i imaju poseban porezni tretman.... pogotovo kaj se zaklada tiče. a koji je stvarni motiv...... vrag bi si ga znal. ali sigurno nije nekakva normalna pravna kombinacija. dapače...
-
-
spomenuli ste peripetije sa badelom... tamo priča navodno još nije završna. udruga badel badelovcima vodi nekoliko sudskih procesa za obeštećenje malih dioničara. kaj bude, ako bude i kada od toga....
ne vjerujem u sličan scenarij ovdje. ipak su neka druga vremena i nešto se u 15 g promijenilo.
-
želite reći da se okuplja velika koalicija kako bi i bugare i mađare ostavili sa strane. zvuči mi nevjerovatno jer im u tom slučaju predstoji vraški teški posao i bitka za posljednju dionicu.
-
mislim da gubimo vrijeme i energiju pišući ovako paušalno... da li je itko kontaktirao banku po tom pitanju? da li su stvarno dionice dodjeljene gratis ili po cijeni navedenoj u objavi? od kada i na koji načinin je snba stjecala vlastite dionice?
najprije bismo trebali barem nekaj znati po tom pitanju.... a onda šlag na tortu!!! nakon ove dodjele, prvih 6 dioničara raspolaže od 70 000- 85 000 papira, odnosno od 7,62-9,22%. baš zanimljivo, zar ne? pa se nameće pitanje čiji su igrači navedena dvojica, a čiji su igrači članovi NO koji su to blagoslovili? to su petorica, dakle jedan nedostaje. ili ih više djeluje zajednički... a ima i nekoliko zanimljivih fizičkih osoba iznad 2% vlasništva!
a ako djeluju zajednički, ako i nemaju 25%, znam da bi trebali obznaniti prelazak 10%. sjećate li se one prodaje par komada prije skupštine da se ne prijeđe 10%? i mislim svakih daljnih 5%, ali nisam siguran. ako pak imaju više od 25%, znamo kaj to povlači po zakonu za sobom! u svakom slučaju biti će zanimljivo!!!
p.s. teorija da nitko od prve šestorice plus novopečeni vlasnici (a i u topu 10 ima i jedno poznato ime dioničara poznato po koječemu) ne djeluje nitko s nikim je po meni znanstvena fantastika!
-
Svaka cast na odlicnim vijestima i rezultatima. Napokon da i izmedu 2 kvartala imamo uzbudljivih dogadanja ovdje, a najbolje tek dolazi: za nesto vise od mjesec dana ceka nas q1 izvjestaj, pa glavna skupstina i informacija o dividendi. Tu cemo vidjeti da li se mozemo nadati cak i 40% isplate kao nekad ili se krecemo oko 30%. I jedno i drugo ce biti vise nego udvostrucenje u odnosu na lanjsku.
kolega
kaj vas uopće sekira visina dividende? u godinu dana papir naraste preko 300 % što vjerujem da nitko nije niti sanjao, a vi se opterećujete da li će div prinos biti 2, 3 ili 5%!!!??? potpuno irelevantno i meni apsolutno nevažno. ako bude recimo25eura što je rast od 100% u odnosu na lani, budete razočarani? a ako bude 30-35, sretni jer bi to bilo kao 40% dobiti!!! da je rast dionice bio 20 ili 30%, onda ima nekakvog (ili potpunog kako vam drago) smisla. ovako...
-
RIVP je tipična nekretninska priča ( dionica). Očekivao bih tu jednoznamenkasti ( bliže 5%) godišnji prirast ko da iznajmljujem apartman. Ne vidim tu nikakva otključavanja, promjene narativa i ostalo.
kolega
kaj konkretno pod tim mislite? može malo konkretnije? naravno da ne mogu obavljati djelatnost bez nekretnina, ali im je core business, dakle osnovni izvor prihoda turizam i ugostiteljstvo.
-
prije bi trebalo izaći godišnje i javna ponuda. a onda bi se voda morala početi bistriti.
-
da su prešli 25% onda bi morali dati ponudu samostalno, a za to mislim da nemaju snage. cijena? da je poznata, cijena sigurno ne bi bila tu gdje jest. da su varge prodale po toj cijeni svoje životno djelo!!??? nema šanse! žalosno je to da ne moraju objaviti kupoprodajnu cijenu! koju vrlo vrlo vjerovatno nećemo nikada saznati.
-
Trenutne vozarine su izvanredne za ovaj period u godini, siječanj i veljača su bili odlični prosjeci, sve neknjižene stavke iz Q4 će biti vidljive u idućem tromjesečnom izvješću, i samo je pitanje dana koliko će se još sve ovo moći ignorirati i umjetno držati dionicu ovako nisko.
preneseno iz svaštare... ako ste tako u to uvjereni, zašto sugerirate nekome drugome? onda postupajte u skladu sa time. doduše, nakon završetka ponude protrgovano samo cca 6000 komada, ali je cijena ipak oko -15%. to i nije baš malo.
a sa tvrdnjom da je samo pitanje dana o cijeni ovako nisko... tu bih vam skoro i dao za pravo uslijed za ovo doba godine odličnih vozarina, ali ipak mislim da neće tako skoro. jer ne vidim nikoga tko bi dizao i održavao cijenu
-
čitao sam ja i Pivci su procijenjeni kao loš kupci, čak pomalo i nagrđeni, jer su se veli obogatili na uvoznom mesu loše kvalitete i nemaju nikakav svoj brand,
to je poznato barem desetak godina. nego, sječa li se itko lijanovića? nešto mi to vrlo vrlo slično. jaka mesna industrija iz krševite zagore odnosno hercegovine! a di su i sa čime hrane svinje!!??
-
pozz kolege!
nešto nam zamrla tema nakon preuzimanja. nitko niti ne komentira rezultate...
nego, imam jednu zamolbu, i nadam se da ne tražim previše. naime, molio bih, ako je netko voljan, tko ima stariju knjigu dioničara od 11 ili 12-tog mjeseca, da je podijeli na pm.
unaprijed zahvaljujem.
-
bez obzira na odlične fundamente, buduće izvrsne projekcije i povoljan trend... oprez nikad nije na odmet. rast od 250% u godinu dana mene poziva na max oprez!
-
ehhhh sada kolega.... sami ste izabrali!
-
samo mi najte reći da ste mislili da budu padale!!!??? i sa njim i bez njega cijene mogu samo gore uz poneki manji zastoj. a porez? platit će najmoprimci ili kupci!