1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • January 23, 2022 at 6:57 PM

a zakaj mislite da je za rebranding potrebno 95% vlasništva?

• Klima i okoliš

• tollway
    • January 23, 2022 at 6:36 PM

Naglašava kako je obveza poslodavca u restrukturiranju da uloži u eventualne prekvalifikacije ili dokvalifikacije radnika.

dakle, vjerovatno pretežno sss, všs ili vss kadrove ekonomske ili pravne struke će dotićna slati na prekvalifikaciju za smetlare, cvjećare i ine komunalne radnike koje će velika većina objeručke prihvatiti!!! just made in croatia!!!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• tollway
    • January 23, 2022 at 6:28 PM

i to je moguće! ako netko misli/vjeruje da bi MCAP od 42 mlrd kn bio opravdan... samo naprijed!

• tollway
    • January 23, 2022 at 5:03 PM

evo mojeg viđenja stvari. ako nekome pomogne. iako više nemam dionice.

telemach sada ima cca 55% dionica. u javnoj ponudi (ako cijena bude samo 5,36 kn kao nekakav minimum), skupiti će sigurno još NAJMANJE 10-15%. raealno i dosta više (vjerujem da će gotovo svi skrbnički prodati. njima 30 lipa nije mačji kašalj!). dakle, neka bude samo 70%. na skupštinama se masa malih neće pojavljivati (kao što je slučaj gotovo svugdje) i stoga imaju više od 75% glasačkih prava! što znači da mogu raditi što im se prohtije, osim squeze auta (vjerujem da im to i nije neki prioritet). spomenuto je pt drvo i a1... ako ne dobiju nikog oko sebe i nemaju skupa barem 5%... uzalud vam trud svirači.

nemojte biti naivni da se oni sa velikim malima ne mogu dogovoriti.... ili sa a1... milo za drago. surađuju ili konkuriraju na masu tržišta!

ali... ako ste spremni ostati još nekoliko godina unutra, vjerujući u dobro poslovanje i povećanje cijene dionice (računajte s time da će nakon isteka javne ponude dobrano pasti i/ili onda kupovati!) uračunavši i OP sadašnji i budući trošak....

• CORONA virus

• tollway
    • January 23, 2022 at 4:38 PM
    Quote from havi

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m

Svake godine ? :) :( :cursing:

svake godine za dosad poznate varijante! i još 2-3 puta za one koje će se tek pojaviti! u suprotnome prizerove dionice padaju 90%!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• tollway
    • January 23, 2022 at 4:30 PM
    Quote from plavi01

Ima li ovo kakve sličnosti sa dokapitalizacijom koja sada ide i u jadroplovu. Izgleda da je ekipa pronašla način kako rješavati drž. firme.

kako možemo znati kakovi će biti uvjeti dokapa jdpl ako isti još nisu poznati!!?? ako ih znate, ljubazno vas molim da ih podijelite sa forumašima! hvala unaprijed!

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• tollway
    • January 23, 2022 at 11:02 AM

kolege

nemojte potcjenjivati crypto nikako! gotovo svaki milenijac pa i oni nešto stariji ima otvoren račun i trguje. uz to velika većina već sada i plača revolut karticama. za njih je to nomalno, stil života.

a znam i jednog kapitalca koji je spojio posao informatičara i crypto investitora! u nepune tri godine frajer "naštampao" oko 8 milja kuna. i još mu ostalo i čuva oko 400 eth. dao otkaz, otvorio vlastiti biznis, kupio kuću i stan, roditeljima svakome auto i zatvorio im kredite.

zaključujem da ih ima poprilično (čitajući i druge forume) u HR, a da ne govorimo u svijetu. tako da....

po meni će crypto prije ili kasnije postati svakodnevica i legalno sredstvo plačanja sa poreznom (već sada) i konačnom regulativom centralnih banaka.

crypto realna vrijednost.... bojim se da to nikad nećemo znati!!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• tollway
    • January 23, 2022 at 10:11 AM

baš zgodno.... dugovi vaši, dobit naša!

Quote from Jure

Evo jedan članak o firmo DLKV Novi bez starih dioničara. Sve lijepo, sve za pet.

Tomislav Rosandić: Dugova više nema, bit ćemo važni na europskom tržištu

https://www.vecernji.hr/biznis/tomisla…trzistu-1557100

• tollway
    • January 23, 2022 at 10:10 AM

ne bih se okladio na to. zakaj je onda ta ista pozicija rasprodavala svjesno sa gubitkom!!?? kolega vodi evidenciju par stranica unatrag.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • January 22, 2022 at 3:58 PM

u ovoj priči čovjek je uzrok, čovjek je posljedica, čovjek je lijek, čovjek je rješenje.niti je sama došla, niti bude sama nestala!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • January 22, 2022 at 1:29 PM
    Quote from noname

Dakle, očekuju plaćanje od minimalno 75 kn po novoizdanoj dionici, realno ili ne, neka prosudi svako za sebe.

vidim da se dobro kužiš u materiju, ali mislim da si ovdje na krivom tragu. vjerujem da će cijena u dokapu biti puno manja uz veliko razvodnjavanje. kako bi državni udio pao ispod 25%, moraju ići na izdanje barem 3 000 000 novih dionica. moguće i više kako bi strateški imao 50+% dionica ako bude interes velik u prvom krugu. sam dokap će vjerovatno biti baziran na godišnjim rezultatima koje još ne znamo pa nema smisla lupati. kad ih vidimo, možda budemo pametniji.

• tollway
    • January 22, 2022 at 12:14 PM
    Quote from rambo_5

Ja mislim prihvatiti tih 5.36, jer sam sa tom računicom i ušao u papir ovo ljeto. 5 mj. mi je lova vezana zbog 10%, nije to loše, posebno kad se vidi kako se sve trenutno crveni oko nas... Ako bude sreće, možda nas isplate baš kad market bude usred dipa pa da stignemo zavrtiti još koju igranku usput :)

nemojte se tješiti kolega činjenicom da se sada sve dan-dva crveni! presjekao sam i izašao van odmah nakon objave 5,36 kn sa prihvatljivim minusom i u šest mjeseci pokrpao minus na optimi, sada u plusu nekih 35%. bez trejdanja, samo držanjem pozicija. masa kvalitetnih izdanja je imala i veći rast. tako da...

• DRY BULK

• tollway
    • January 22, 2022 at 12:03 PM

ajmo znalci prognoze za q4 i q1 na vidjelo! kolega gigic nam je podastro dvije tablice lijepih brojki za lakši izračun.

• DRY BULK

• tollway
    • January 21, 2022 at 9:43 PM

bez obzira na veliki pad indexa koji je grdo za videti, kako god da okrenem i probam računati i razmišljati onako zdravoseljački jer nisam nikakav znalac, stalno dobivam nekakve "čudne" i prevelike brojke. i za q4 i za q1!! i za atpl i za jdpl!! još ako su gospari složili dobre ugovore kad su vozarine bile na vrhu a prijašnji ugovori istjecali.... moglo bi biti veselo!

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • January 21, 2022 at 9:33 PM

gle, možda su platili godinu dana unaprijed, pa stoga ostalo samo 5,36kn. umjesto 6,70kn. ostalo pojela inflacija!!??

• DRY BULK

• tollway
    • January 21, 2022 at 8:31 PM

hvala šampione! stvarno zabrinjavajuće ovo izgleda! preveliki pad u odnosu na predobre prosjeke!

• SPAN (SPAN d.d.)

• tollway
    • January 21, 2022 at 8:27 PM
    Quote from BudFox

a ako je pametan izlistat ce ce na Nasdaq, pa ce biti puno vise ulagaca i likvidnosti od ZSE.

bude

nemoj pretjerivati. baš će investitori na nasdaqu netko tražiti patuljka iz tamo neke europske državice. takvih ima izlistanih da boli glava.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• tollway
    • January 21, 2022 at 8:23 PM

nije ti to kolega humor, nego živa istina. u kc se o tome naveliko priča već neko vrijeme.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • January 21, 2022 at 8:08 PM

kaj se bomo zapomoglji!! 35 lipa po dionici!!

• SPAN (SPAN d.d.)

• tollway
    • January 21, 2022 at 6:17 PM

neda mi ovaj span mira.... kako se sada osjeća i kaj misli neki mali dioničar koji je ušao u IPO sa ciljem da sudjeluje u rastu i razvoju firme i bude pravi mali dugoročni investitor! dao 175kn po dionici upravi sa povjerenjem da se taj novac oplodi i bla, bla, bla.... a nekoliko mjeseci kasnije uprava od velikih malih dioničara članova te iste uprave kupuje za te iste novce dionice po 212 kn!!!!!

jedino kaj ga more tješiti jest da je cijena porasla!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt