ako nekoga zanima... na hita otc ima kupnje 7840 komada po 34 i 34,50kn.
Posts by tollway
-
-
naime, FED znamo diže kamatu vjerojatno i 50 bodova na slj. sastanku + čiste iz bilance $95 mlrd mjesečno!
kada bi trebala biti sjednica feda?
-
ako ima takvih koji su bili full u cashu u onom corona propadu i onda su all in ušli na dnu.... skidam svakome kapu i naklon do poda!!! takvih se ne bi posramio niti bard buffet.
rekao bih da je bilo puno više onih koji su u panici prodavali, a kasnije kad se donekle primirila situacija puno skuplje kupovali.
-
ovi valjda znaju kaj delaju PBZ CROATIA OSIGURANJE
kupili su samo par stotina kom i time prešli granicu od 5%
-
-TPNG po 42kn samo malo, kupljeno po 38kn.
probam vas razumijeti, ali ne ide baš! iako ste već nekoliko puta pojasnili svoju filozofiju.
ali ja ne razumijem koji je razlog zašto jučer prodavati (taman da je kupljeno po 35 bilo kakvu malu količinu), a danas isti taj papir kupovati skuplje!!!???
-
teško je bilo kaj prognozirati. osobno sam all in u brodarima i bankama + adris2. dobro ili ne.... neznam niti sam.
za kodt i ernt mislim da nema zime. i sam ih imam na radaru. naravno,a ako gornje napisano završi dobro. a i svaka 3-4 mj povlačim lovu za druge potrebe.
-
sve je to stvar ukusa i osobnih preferencija. osobno, prestatičan i dosadan portfelj (nisam rekao da nije ok), a adpl mi se trenutno nikako ne uklapa u njega.
-
pomoći isplatom dividende i braniteljima u ovim teškim vremenima,opterećenim bitnim povećanjem životnih troškova.
nemojte me nasmijavati! to sve je prodano već davno.... valjda tamo oko 200 odmah čim su ih dobili.
-
nemam nikakvih interesa, ali ovo...!!!!???? 95,07% vlasništva?????!!!!! nakon svih ovih kojekakvih situacija, uvijek sam imao nekakvo mišljenje i poneki komentar. ali ovo.... izulo me iz cipela totalno!!!
-
kaj se tiče politike prema managementu, politike plača, ugovora, dodjele dionica.... masovna pojava u zapadnim zemljama. pošteno, pravedno, moralno ili ne.... donesite zaključke sami. mene ne opterečuje.
kvaliteta proizvoda....cijena... možemo diskutirati do prekosutra. vjerujem da smo svi svjesni da je profitabilnost i dobit glavni kriterij. uz ostale parametre iz FI. ako pišemo na ovom forumu i ulažemo na zse. nema papira na svijetu koji se svima dopada i koji nema neku falingu.
odluka ipak ostaje na nama samima.
-
dvojica vide mladu curu. jednoga obori s nogu, a drugi je niti ne primjeti i čudi se kolegi.
isto je i ovdje! možemo se mi tu prepirati i kontrirati kako se kome sviđa ili ne sviđa kraljica, vođenje firme, politika nagrađivanja dionicama managementa..... i svašta nešto. ali je nepobitna činjenica da bilanca izgled vrlo moćno, kao iz udžbenika! ako ne još i bolja! i činjenica jest da se dalo jako lijepo zaraditi u blue chipu posljednjih godina.
razlog zašto se spava? .... corona ili nešto drugo ili treće? vrag će ga znati!
mogao bih reći da me se ne tiče jer sam krajem prosinca i početkom veljače izašao nakon 6-7 g kompletno van valjda 5-ti ili 6-ti puta u zse karijeri. ali ovakvo paušalno pisanje bez ikakvog argumenta u najmanju ruku nije fer ni korektno.
podr je dobra tvrtka a može biti još i mnogo bolja ali ne pod bankomatom daličkom...njene "zasluge" ćemo tek vidjeti
podravka je bankomat od stoljeća sedmog, ne samo danas, i ne samo političarima. grad, županija i sport su vrlo sretni što ga još imaju. da li je to ok, pitajte lokalno stanovništvo! dioničare niti pod razno.
-
nikad mi nije bilo jasno zašto takav animozitet koji traje godinama prema podravci!!?? nekakav kvalitetan pozitivan osvrt je ovdje gotovo nemoguće pročitati, a drvlje i kamenje leti neprestano!! tako je bilo i na onom forumu.
ili je to samo reakcija na propuštenu priliku??
-
marine
sve što si napisao stoji, ali prosto mi pomalo nevjerovatno da je to tako jednostavno i express odrađeno! ako znamo koliko su banke "teške" za analizu i čitanje fin izvještaja. i koliko puno parametara treba uzeti u obzir. i isto da se prodavala za samo 100 ili 150 milja!!?? i isto tako da samostalno bez upumpavanja likvidnosti već drugi dan nastavlja sa radom.
kao što kolega havi veli... probam to rezonirati sa zrnom soli i određenim oprezom temeljem prijašnjih iskustava. dugoročno sigurno odličan potez, a na kratke staze..... pratiti daljnji slijed. nadam se da će u kosolidiranom za Q1 biti nečega. ako su godišnji napravili na 260 str, onda neka ovo naprave na barem 50 da nešto saznamo.
-
ha... po ovoj prepirci par stranica izgleda ispada da je naša hrvatska najljepše i najbolje mjesto za život na svijetu!!! kaj da smo v sredini hljeba!!! sa malo rada može se vrlo solidno živjeti, nismo i ne diraju nas (ili samo malo) niti istok niti zapad, sloboda govora i demokracija je onakva kakovu si tko poželi i primjeni, rentamo sve i svašta, čmeljice turisti donose eurića koliko želimo.... nastavite niz!
samo da nam je još barem 4-5 mjeseci godišnjeg odmora! onda bi bilo gotovo idealno.
-
to je neka europska direktiva prema kojoj država treba izaći iz vlasništva tvrtki koja nisu od strateške važnosti. mislim da 2025. bilo je već govora o tome, a ima tu i vrlo zanimljivih imena uz spomenute kao hpb, podravka, končar....
-
tko je rekao da je dokap trošak? ali sanacija.... vrlo slični, a bitno ratličiti pojmovi.
-
Kolega bbkk0000
Ok, a zasto onda vi, s obzirom u svjetonazor, ulazete na trzistu dionica koje je kamen temeljac zapadne ekonomske misli i kapitalizma?
Ja da vjerujem u nesto, ne bih isao svjesno protiv toga u sto vjerujem i bio dvolican.
zašto bi bilo tko morao vjerovati ili ne u nešto i tako se vladati ili postupati u skladu sa time? zapitajte se malo da li se i vi tako ponašate u svemu u što vjerujete? ili ne vjerujete. nema takvog čovjeka!
ostalo se zove oportunizam ili jednostavnije prilagodba.
još kao vrlo mlad sam se prestao boriti protiv vjetrenjača i prema ostalim stvarima i događajima na koje ne mogu utjecati. shvatio sam da se moram prilagoditi. u suprotnome... napišite slobodno što slijedi!
masa konverzacija ovdje se svela na osobnu razinu. mislim da to nije svrha niti funkcija topica. kad je već tako.... neka bude. samo bez vrijeđanja i nametanja mišljenja!
-
Za 71 mil.kn kupili su 100 posto vlasništva ili
izgleda da je tome tako. koliko su potrošili ili će biti potrebno za sanaciju, nadam se da ćemo saznati prilikom komentara uprave za Q1.
-
nekad davno bilo rečeno da će nastatiti dugogodišnja sudska trakavica. kaj god to značilo!!!
-
Zasto bi bila u kolapsu, preslozit ce se potrebe za energentima i idemo dalje
istina, morati će presložiti potrebe. samo je pitanje kako i u kojem vremenskom roku, a potrebe za energijom u bilo kojem obliku rastu. negdje sam naletio na podatak da će njemačkoj trebati barem tri godine!!!!????
Pa problemi inflacije nisu poceli od sankcija rusiji da bi sve strpali u isti kos.
već su bili prisutni, ali bi tek sada mogli eksplodirati. procjena 7,3% za ožujak!!!???