1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • May 9, 2022 at 9:18 PM
    Quote from Santo

zanimljivo zapazanje,

Oni su odluku o istiskivanju donijeli prije 2 g. Tu odluku jos nisu upisali u sudski registar pa jos nije provediva. E sad koja ih cijena kaci kod istiskivanja vrag ce ga znati.

odluka ne može biti upisana u sudski registar jer ih je jedan veliki mali dioničar tužio zbog neprimjereno niskog iznosa otpremnine. kako je postupak još u tijeku, obustavljeno je i skvizanje i isplata.

• Nekretnine opcenito u HR

• tollway
    • May 9, 2022 at 9:11 PM

kolega darac

po nekim postovima sam skužio da ste iz zagreba. velite da imate spomenutu svotu u dionicama, a nemate riješeno (ili imate neadekvatno) stambeno pitanje. nemojte misliti da vam solim pamet, ali čim prije pronađite i kupite kuću/stan. nemojte se zavaravati da će cijene nekretnina uslijed svih dosadašnjih poskupljenja ( a stampedo se tek očekuje) materijala i ruku, početi padati. možda i hoće, ali će do tada cijene kvadrata još osjetno porasti. te priče o nekretninskom balonu slušamo već 20 godina, a kada se on ispuhao ili su cijene ojetno pale? NIKADA, osim malo u 2009/10.

i nikako nemojte smetnuti sa uma da dogodine uvodimo euro i da ćemo postati puno pristupačniji europljanima. to se već događa godinama na jadranu, i posljednih godina sve više u zagrebu. a sada je i sve veća potražnja i na sjeveru, a stanova nema.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • May 8, 2022 at 4:18 PM
    Quote from st-brajo

gledam malo CNBC i slušam pozicioniranja:

1. znači, ekipa je long emerging markets, di svako malo MMF pokuca na vrata, jer ne mogu servisirati dugove

2. ekipa je long Europu, koja je u recesiji, ali joj to još nitko nije javio

3. ekipa je short USA obveznice, di foreign buyers svaku aukciju sve više kupuju

4. ekipa je long naftu koju Indija i Kina trenutno od Rusa kupuju u pola od ove cijene

5. ta ista ekipa je u strahu od FED-a prodala USA dionice i spustila market 10% iako je likvidnosti još uvijek u izobilju

6. ta ista ekipa pred svaki FED miting čini cirkus na način da rasprodaje dionice koje onda panično kupuju dok Powell priča, iako su informacije i prije i poslije već dobrano poznate, jer ovaj FED, kao nijedan drugi do sada, ti već sve mjesecima unaprijed najavi.

zaključak: ovim marketom drmaju totalni kreteni

Display More

kolega, super da si shvatio da je u zadnje vrijeme sve kontra.. bolje prije nego kasnije. u listopadu sam prodao sve što sam imao vani (uključujući i crypto, ostavio simboliku u nekim shit coinima) i sada tek samo ponekad zirnem cijene. i spavam kao mala beba!

• Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

• tollway
    • May 8, 2022 at 4:08 PM

trenutno, sada, danas ili sutra...... ekonomski termin dugoročno podrazumijeva razdoblje od nekoliko godina. najčešće više od dvije (ponegdje se spominje i samo više od godinu dana). iskreno, nemam pojma a niti nekakve ideje za pozicionirati se u druge sektore osim brodara i energetike. sve ostalo na dugom štapu i mnoštvo upitnika (pogotovo nasdaq) izuzev poneke dionice iz fin branše.

• Birtija

• tollway
    • May 8, 2022 at 3:51 PM
    Quote from Kayser Sose
    Quote from Lemi

Da li se sjecate ovih cijena? :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

da...tad sam imao plaću 2700kn......

potpuno tošno! to su bila vremena! ali je to onda bilo više nego danas 1000 đureka! sjetite se stariji koliko je onda koštao benzin, mlijeko, kruh cigarete....

• Inflacija

• tollway
    • May 8, 2022 at 3:41 PM

evo, ako nekome nešto znači.... radim kao komercijalist(više) i trgovac u maloprodaji manji dio radnog vremena. prva 4 mjeseca pad maloprodaje cca 30-35%, rast veleprodaje (unatoč svim drastičnim poskupljenjima i nestašicama čbr, arm. mreža, osb ploča.....itd) oko 40-45%. i ne pita se za cijene, nego da li imate robu!!!??? normalno!!?? nakon 23 g u branši ne znam kaj bih mislio i napisao nekaj pametnoga. nikada većeg sranqa i posla za zaposlenike!

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• tollway
    • May 8, 2022 at 3:25 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Manu

Čime li se guverner HNB-a hvali?

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…gotovini-142653

A u bankama moraš opravdavati sve iznad 1000 eura.

Nije ni čudo da su cijene tako skočile. Nekretnine su zaštićena klasa u svakom pogledu. Jakim poticajima, minimalnim porezima, šupljim zakonima i nikakvom transparentnosti. Sve ono što naši vole.

pa sud ili javni bilježnik je dužan svaki ugovor o kupoprodaji nekretnine prijavit Poreznoj, pa neka institucije izvole "prevaspitati" podrijetlo novca, a ne da se iživljavaju na onima koji novce legalno primaju na račun 🤷

istina. i dođeš na poreznu, daju ti upitnik koji moraš ispuniti. od 35-40 pitanja u upitniku samo se jedno ili dva!!!??? odnose na porijrklo stečenog kapitala za kupnju nekretnine. jednostavno upišeš nasljedstvo, ušteđevina, prodaja dionica..... nitko ništa ne ide provjeravati. nakon 15-20 dana dobiješ obračun poreza za platiti i svi sretni i zadovoljni. porezna razmišlja na način.....(provjereno iz prve ruke jer već 25 g idem istom savjetniku) bolje da platiš nešto makar i minimalno nego ništa! oni su obavili svoje.

i sve ovo napisano iz prve ruke nakon desetak kupnji-prodaja nekretnina.

• INGR (INGRA d.d.)

• tollway
    • May 6, 2022 at 7:47 PM

i tako još narednih x godina.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • May 2, 2022 at 8:47 PM
    Quote from Milijarder

Mittko kupuje 500 komada po 67,00!? ;) ^^

Sada će seoba keša, s VLEN-a, na JDPL! :/ ;)

da niste slučajno zaboravili jednu nulu?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• tollway
    • May 1, 2022 at 10:03 AM

izvješće odlično, izvrsno čak! ali treba stati na loptu i prizemljiti se! u prošlosti se često događalo da iza odličnog slijedi loš i razočaravajući kvartal. ne mora biti, i nadam se da neće, ali....

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • May 1, 2022 at 10:00 AM
    Quote from plavi01

Sve stoji kako pišete ali oni koji su čitali članak i gledali samo moje dionice ne vide te brojke. Hpb +NHB ( sberbank)

ako investitori donose odluke temeljem piskaranja kojekakvih novinarčića i gledanja brojaka na moje dionice (koje vrlo čedto nisu ažurirane, a bogami niti točne) to je onda isključivo njihov problem i njihova odluka.

nedavno smo isto tako polemizirali i napisao sam da ćemo valjda biti pametniji nakon konsolidiranog q1. koliko vidim, ništa od toga. barem do q2 kada će se uključiti i NHB. do tada možemo tumačiti brojke onako kako kome odgovara.

iz potrebe sam prodao 50-ak kom po 950 kn u ponedjeljak. imam vrlo solidnu količinu papira i držim do daljnjega.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • April 29, 2022 at 7:37 PM
    Quote from Roki
    Quote from Moller

jedino još ZSE ima dobre popuste, neke se mogu kupiti jeftinije nego prije godinu dana :/

Pogledajte ljse, diskont 50% u odnosu na zse

istina! to vam je zato što su oni još puno manja bara od ove naše baruštine! pa imaju listano 5 nekakvih dionica!

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • April 27, 2022 at 9:26 PM

nemam, ali je omjer sigurno debelo debelo u korist industrije. ako kod nas samo jedna stara gvožđara potroši cca 30% plina (nisam siguran ali mislim da je tu negdje).... a na zapadu u svakom većem selu ima nekakvo industrijsko postrojenje.

nije samo tu plin u igri, naravno. plus nafta i ugljen. a i jesen će brzo doći. osobno sam nekakav real- optimista po prirodi, ali nimalo u ovakvoj situaciji. mislim da nam se grdo piše sa svom mogućom, nemogućom i "izmišljenom" inflacijom svega i svačega.

a rusi? čudan je to i žilav narod. u stanju su oni i lizati led i pasti travu i mahovinu po sibiru da bi preživjeli. i nažalost, moraju imati diktatora i vođu da bi se osjećali jaki i veliki.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • April 27, 2022 at 9:12 PM
    Quote from Brunos

To je na ovu cijenu cca 80kn fer vrijednost dionice.

onako površno pregledano fi q1 meni samo temeljem P/E daje cijenu 85-87kn bez ikakvog očekivanja dividende.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • April 27, 2022 at 9:07 PM
    Quote from lebowski

Ajde da okrenemo pilu naopako. Ako prodaš brod za 20.000.000 $, koliko si zaradio ako je tečaj 6,5 kn i ako je tečaj 7 kn? I je li bolje prodavati brodove kad je dolar slab ili kad je dolar jak? :/

a kaj nakon 01.01.2023.??? prije par mjeseci tečaj cca 1,16. trenutačno 1,055 sa tendencijom daljnjeg rasta dolara!

• tollway
    • April 27, 2022 at 8:46 PM

kaj hoćete time reći? da jaki dolar (izgledno jest da će još neko vrijeme jačati) pogoduje rastu dobiti atpl u kunama, a loše utječe na dobit u eurima?

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • April 27, 2022 at 8:18 PM
    Quote from D_artagnan

Sad prestaje sezona grijanja i 6. mjeseci definitivno treba manje plina, pa da vidimo jel mogu rusi gurati 6 mjeseci još?

mislim da niste baš na najboljem tragu, kolega. istina da će se kućanstva trošiti manje plina, ali to i nije toliko značajno iako se radi o velikom broju jedinki. problem je industrija koja guta enormne količine. a ako ona ostane bez plina.....

• tollway
    • April 27, 2022 at 8:11 PM
    Quote from Chuck

Tko misli da je dobra vijest da dolar i kamate na dolar rastu, neka ponovno razmisli, jer čini mi se da im je sav ili gotovo sav dug u dolarima.

vrlo vjerovatno i jest tako jer su im i svi prihodi vrlo vjerovatno u dolarima.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tollway
    • April 27, 2022 at 7:53 PM

ovo je fakat iznad svih očekivanja, ali bojim se da će q2 biti mnogo ružan. a cijena? tko će ga znati da li je to već pomalo ukalkulirano u cijenu ili reakcija tek slijedi. možda se najmudrije tenutno držati po strani i promatrati. meni sadašnji risk/revard tako sugerira.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • April 27, 2022 at 7:27 PM

a dionica tone!!?? ha.... vidite sad kaj su znalci!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt