1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Birtija

• tollway
    • May 23, 2022 at 7:36 PM
    Quote from plavi05

Imamo izbor, pravna država sa svim pravima i obvezama članova društva i anarhija tko jači taj tlači, a primjer vam je ovaj organizirani napad na hrvatsku policiju, srećom da to nisu napravili navijači Zvezde jer bi to bio povod za novi rat na Balkanu.

po ovome napisanome nekako mi djeluje kao da "opravdavate" napad ničim izazvanih pijanih i napušenih dalmoša na hrvatsku policiju!? neka se spomenu imenom i prezimenom da se vidi čiji su to mezimci! sigurno rade za minimalac pa se vikendom idu iživljavati i trošiti višak energije!

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• tollway
    • May 22, 2022 at 12:20 PM

istina. neizbježna i sada neshvačena i nerazumljiva evolucija tržišta na djelu. sve ono od prije poznato i logično, danas je nepoznato i zamagljeno.

uz spomenuti crypto i zlato i ostali plemeniti metali stagniraju ili padaju. a očekivalo se upravo suprotno.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • May 22, 2022 at 12:12 PM
    Quote from emil

Mogli bi fond neki osnovat.

Mi smo ovdje na forumu IN, a vani su svi OUT :D

Kakvi Buffety-Mungeri-Ellisoni...oni i crvene znaju imat. Mi bi samo zelene imali :)

joj vec mi sline cure koliko bi mi tu bureka zaradili :D

kolega pripazi malo sa tim masnim burecima da ne bi bilo problema sa kolesterolom i trigliceridima. za promjenu bih savjetovao ponekad i zelenu salatu sa crvenim rajčicama :) :) :)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• tollway
    • May 22, 2022 at 11:56 AM
    Quote from havi
    Quote from Moller

i što kažu, nema kuhara, nema konobara, nema sobarica, hoće dijeliti turiste po kućama umjesto dividende

imaju volju nac kuhare,konobarice i sobarice a turiste kazu nece dijeliti jer ih imaju taman za sebe.

Imat ce reklamu, platis pet nocenja dobijes tri, kazu tak se jos nitko nije reklamirao.

mislim da bi bilo sasvim u redu da dioničari svoj godišnji odmor sa familijom provedu radeći u valamarovim hotelima gratis plus platiti noćenja i hranu po redovnoj cijeni. to je pravi način za doprinijeti tvrtki. posljedišno bi i neto dobit bila puno veća!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • May 19, 2022 at 9:40 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Philidor

Čak i da se zanemari trenutno vrlo profitabilno poslovanje dionica vrijedi barem duplo pri preuzimanju jer je i dupla cijena od tržišne niža od BV-a. Bit će ista priča ovdje kao na OPTE, kad je bilo po 1.70 kuna nitko nije htio taknuti dionicu u kojem razdoblju sam na svakoj plaći dokupovao po istoj cijeni jer se praktički nije tržilo, a poslije je ljudima po 5 kuna (a i više) bila zanimljiva. Isti ishod će biti i ovdje. Kad bude na 1.000 će se trgovati kao da je besplatna. Samo treba strpljenja i vremena, nije dionica za nestrpljive.

S obzirom na poveznicu sa SAPN evo jednog mog posta (mene je više asociralo na OPTE i zbog moguće prodaje) od prošlog ljeta, zanimljivo bi bilo usporediti prosječne promete pred godinu dana i sada... Po 480 kuna su se mogle kupiti strašne količine

istina, i to je bilo prije vnešto više od godine dana. ali je onda nitko nije htio ( a i topic je bio mrtav) osim ponekog zalutalog vjernika.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • May 19, 2022 at 9:31 PM
    Quote from Hoby

Zaradili su oni koji su prodali pa Ce oni sa zrnom negdje otici ^^, ali zaboravljajte da na ZSE ionako SVI zaraduju, nikad nitko ne gubi, ni u rastu ni u padu, samo se postaje dugoročan investitor 8o

ili se postane previše emotivno vezan! bio sam nekoliko puta i previše emotivno vezan (doduše sa ženama) pa je i to puklo! kako neće ove slabije veze! ?( :/

Quote from Moller
    Quote from emil

mogo bi. al nisam shvatio dal se odbijamo prema gore ili prema dole:D

ako ja dobro čitam ovaj graf Crobexa,a koliko vidim lagano zavrće i spreman je opet testirati psihološku granicu

gledaš li ti ti kolega sa prave strane ili si ga okrenuo naopako?

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• tollway
    • May 19, 2022 at 9:24 PM

ovdje se u nekom kontekstu spominjala i nekakva tiha prodaja, ako se ne varam, i vukla usporedba sa jadrankom. mislim da bi se svi mi vrlo neugodno iznenadili da se to dogodi. isto u kontekstu preuzimanja jadranke jer profitabilnosti nije bilo. pa tako niti približno postignute cijene.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• tollway
    • May 19, 2022 at 9:19 PM

ajte, molim vas! moje reakcije su čista ironija i sarkazam jer čekam da nam kolega objasni ono što mi ne vidimo ili ne znamo!!

• Birtija

• tollway
    • May 19, 2022 at 9:15 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from tollway

dok i dan danas vidim (a svi plaču nad cijenom goriva) da je u svakom automobilu samo vozač, onda benzin nije preskup. možda dizel je, ali nisam baš ni u to siguran!

Ovako sam i ja razmišljao 2008 na ljeto kad je nafta bila 140$. To je kao danas 260$, ipak je euro bio jači pa nije benzin bio preko desetak kuna.

Da ode na cca 25kn onda bi ljudi ozbiljno počeli paziti.

osobno mi svejedno da li je 8 ili 25 ako govorimo o osobnoj direktnoj potrošnji. alternative imam. a na ono na kaj nemrem utjecati kao troškovi proizvodnje, distribucije i prijevoza u cijeni proizvoda, se niti ne opterečujem. platim i šutim.

• tollway
    • May 19, 2022 at 9:10 PM

pročitajte zadnjih desetak postova. ni ja ne znam da li je ovo ili ono! totalno zbunjen ?( :/ :/ =O

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• tollway
    • May 18, 2022 at 7:43 PM

mark i plavi

obojica ste u pravu! ali nikako ne zaboraviti da je profitabilnost glavni kriterij! sjetite se preuzimanja liburnije gdje smo se gotovo svi čudom čudili kako ide tako niska ponuda, a nekretnina sve u šesnaest!

• tollway
    • May 18, 2022 at 7:34 PM
    Quote from tute

Nominalna vrijednost, dakle iznos naznačen na samoj dionici je prvenstveno računovodstvena kategorija. Ona označava knjigovodstvenu vrijednost dionice u trenutku njenog izdavanja. Prema nominalnoj vrijednosti dionica, računa se udjel pojedinog dioničara i broj glasova koje ima. Cijena dionice nije , međutim, njena nominalna vrijednost nego njena tržišna vrijednost . Tržišna vrijednost nastaje odnosom ponude i potražnje na burzi, ne utvrđuje se jednom zauvijek, već se upravo suprotno, uvijek iznova određuje. Ukoliko veliki broj ljudi želi kupiti baš vašu dionicu, njoj će tržišna cijena rasti bez obzira na nominalnu (knjigovodstvenu) vrijednost. Vrijedi naravno i obrnuto. Ako je slab interes za kupnju vaše dionice, bez obzira na knjigovodstvenu vrijednost, njena će tržišna cijena stagnirati ili padati. Na ponudu i potražnju utječu razni domaći i međunarodni faktori, prije svega sadašnje poslovanje dioničkog društva i očekivanja o budućem poslovanju.

Čuvajte Vaše papiriće, budite strpljivi.

kolega

jako lijepo ste prepisali definiciju koju svi znamo. ali ničim niste pojasnili na kaj vi osobno mislite kad pišete .... ne zaboravite da je nominala 700 kn. kao da netko napiše da je nominala kod ernt 100 kn, a kod adrisa 10 kn!

• tollway
    • May 17, 2022 at 7:42 PM

a kaj vam znači i predstavlja nominala? možete li pojasniti?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• tollway
    • May 16, 2022 at 7:54 PM

jaj meni jaj!!!! pa oni su na GO već 20 godina!!! kaj je tu novoga i tko od toga ima neke koristi osim njih samih!

• Birtija

• tollway
    • May 16, 2022 at 7:51 PM

dok i dan danas vidim (a svi plaču nad cijenom goriva) da je u svakom automobilu samo vozač, onda benzin nije preskup. možda dizel je, ali nisam baš ni u to siguran!

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • May 16, 2022 at 7:43 PM

a trebalo i imati jajčeka kupiti zlato na 2050!! čestitke kupcima!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • May 16, 2022 at 7:41 PM

nekima su već nekoliko godina uobičajeni crni oblaci, a nekima je stalno pretežno vedro! uz neki prolazni crni oblak!

• Inflacija

• tollway
    • May 16, 2022 at 7:04 PM

moguće, jer taj šrot više nitko ne pije!

osobno, u cca 25 g nisam popio više od 10-15kom!

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• tollway
    • May 15, 2022 at 8:40 PM

ne znam zakaj, ali meni je ovaj papir oduvijek izgledao kao da je nekretninski fond, a ne financijska vrijednosnica. posljednjih par godina kao što veli kolega marsovac, sam sve uvjereniji u to.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • May 15, 2022 at 8:00 PM

koliko buke i halabuke oko nevažnog.... ili jako važnog za one koji nisu unutra.

osobno me ništa od navedenog previše ne tangira. firma svakim danom zarađuje lijepe novce, usponi i padovi u ovom sektoru su normalni i uopće me brinu, mrtav hladan pratim i čekam. skoro 14mj prošlo mi od prve kupnje, prosjek vrlo dobar, divka ili ne.... potpuno nebitno.

trejderima koji love vrhove i dna vjerovatno je bitno, meni nije. ne želim u ovom dugo očekivanom ciklusu pokupiti samo nekoliko bureka. radije ću biti malo češće na dijeti, a kasnije ćemo nadoknaditi propušteno i pošteno se počastiti teletinom i janjetinom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt