1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tollway
    • August 3, 2022 at 5:53 PM

kako god da razmišljam, risk/reward omjer meni nije nimalo privlačan trenutno. tko vidi drugačije....

• DRY BULK

• tollway
    • August 2, 2022 at 10:02 AM

nadam se da si u pravu, ali se s druge strane bojim (skoro da sam i siguran) da će nafta, plin i ugljen ostati i biti prvi izbor. jer drugi izvori i prilagodbe idu jako sporo i puno koštaju. pa će spomenute tjerati do iznemoglosti kad i dok više ne budu rentabilni.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:55 PM
    Quote from Paulie

Koliko vidim podaci nijednog dioničkog društva za prvo polugodište 2022. nisu ažurirani, zna li se razlog zašto ?

treba najprije da platiš, pa tek onda možeš vidjeti!

• PODR (Podravka d.d.)

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:52 PM

istina kolega! ali ako pratite cijenu dionice unatrag samo dvije godine, dalo se odlično zaraditi! đuro, pero, štef, franc ili martina.... potpuno nevažno!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:49 PM

ma svaka čast novinaru na senzacionalističkom i spektakularnom naslovu! da sa imalo razumije u ekonomske brojke i slova sigurno to ne bi napisao! ili sam ja možda u krivu!!?? dobit je svejedno ipak dobit??!!

• DRY BULK

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:46 PM
    Quote from Brunos

Jos vode na mlin za dry bulk:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ugljen-20220801

da niste možda htjeli napisati da je to još više vode na mlin rusiji? kako stvari trenutno izgledaju, cijela europa je dobila sankcije, a putin zbraja lovu!

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• tollway
    • July 31, 2022 at 9:09 PM

rast troškova, pad dobiti. isto kao i atlantic.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• tollway
    • July 31, 2022 at 4:05 PM

čovjek prebacio svoje dionice kao fizička osoba na pravnu! razloga može biti jako jako puno.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tollway
    • July 31, 2022 at 4:01 PM
    Quote from Marielena

Ja mislim da i Tpng i Atpl vode kreativno knjigovodstvo. Atpl zeli prikazati vecu dobit nego sto ima, tpng nizu. Uopce mi nikada nije bilo jasno zasto to rade. Mozda da ne moraju isplatiti dividendu, kao stanje je losije nego je.

Naravno da su FI netransparentni i da je tu potrebna racunalna forenzika.

Ja pratim dugo tpng i znala sam da ce im trebati vrijeme da ugrade vise vozarine.

ne znam kaj da mislim, ali prošitavši samo letimice i na preskokce upise na forumu umatrag 17-18 mj i na temi tpng i atpl došao dam do nekog mog zaključka! uprava tpng se "trudi" do u detalje prezentirati rezultate očekujući već barem 7-8 kvartala normalizaciju poslovanja. a para negdje definitivno curi. valjda uprava to zna.

kod atpl se tek zadnjih nekoliko kvartala uprava otvara prema dioničarima i izvještaji iako i dalje škrti sa informacijama, sve bolji od boljega, a para se gomila na računu!

ako samo donekle poznajete povijest i vlasničku strukturu i jednih i drugih..... mislim da bi trebalo biti svima sve jasno.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • July 24, 2022 at 8:45 PM
    Quote from havi

Ak vecina misli da je dobra kupnja onda je navlakusa.

Ak vecina misli da je navlakusa onda je dobra kupnja.

Treca stvar, mozda trpaju nekog svog .

Uglavnom, nemam pojma :)

Dal se vidi kaj u knjizi ?

Jos uvijek mislim da je bolje imat Koei.

Display More

kolega, može li malo opširnije i konstruktivnije zašto je po vama matica bolja kupnja od kodt-a?

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• tollway
    • July 20, 2022 at 9:27 PM

da netko samo tako rastepe 50 kom bidu i skuri bezveze 5 soma eura..... ne vjerujem. prije dogovorena kupoprodaja.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • July 18, 2022 at 6:03 PM

promatram grafove trgovanja od kraja prošle godine do danas i siguran sam da znam da ništa ne znam! neki su se čudili snažnom rastu od kraja prosinca do kraja veljače kad je počeo rat dok su drugi trljali ruke. nakon kratkog predaha ponovno snažan rast uslijed objave dividende na još više razine, a onda već i prije a posebno nakon ex dividend daya hladan tuš i komatozna rasprodaja kao da je svijetu kraj. i svi se čudom čudimo!!?? takvu rasprodaju na relativno slabo likvidnoj dionici dugo dugo nisam vidio. čista kapitalizacija dobiti od strane AZ-a ili je nešto drugo posrijedi?

očekivanja od firme i ostale okolnosti nema potrebe sominjati jer su svima poznate.

ima li tko "stručnije" razmišljanje i viđenje stvari?

• Birtija

• tollway
    • July 11, 2022 at 9:22 PM

i sad mi reci da kod nas pogotovo to nije istina!! ne ako si turist na par tjedana, već ako živiš par godina u nekom manjem mjestu gdje se svi poznaju.

• Birtija

• tollway
    • July 11, 2022 at 5:47 PM

ako tako postavljamo teze..... onda meni nije jasno zar svi zapadni europljani već 30-40 g (ako ne i više) ne vide da je upravo taj dio svijeta bogom dan za život i stvaranje obitelji pošto gotovo sve te zemlje imaju dugi niz g negativan prirast stanovništva!!?? da nema useljenika/doseljenika/migranata zapadna europa bi valjda imala 100 mil stanovnika manje!!!??? a tko bi radio onda one najniže slabo plačene poslove? po meni je pitanje puno kompleksnije i složenije.

otac je 27 g radio u njemačkoj i nikad nije imao nikakvih problema što je stranac. imao je i prijatelje i privatno i na poslu domaćine sa kojima je radio i družio se, ali je uvijek bio stranac! dovoljno dugo sam i sam bio vani i prošao više od pola europe, i nigdje nisam imao nikakvih problema što sam stranac. ali ću uvijek radije biti bilo kakav, makar i slab i loš gazda na falačku svoje zemlje i rodne grude, nego li rob ili sluga bilo gdje na zapadu.

znam da se vremena iz dana u dan stubokom mijenjaju, da milenijci potpuno drugačije razmišljaju i da je cijeli svijet postao jedno veliko selo, ali opet....

postoji ona prastara uzrečica.... bolji je kruh kod susjeda, nego li doma pogača!

• Ulaganje u zlato

• tollway
    • July 10, 2022 at 7:47 PM

ne bude tu izgleda nikaj dobroga. ako je istina da rusija rasprodaje zlato uz diskont kao i naftu....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • July 4, 2022 at 6:33 PM

ma sve mu ga to dođe na isto. adris godinama skuplja polako i dijeli menagementu koji ih prodaje natrag na burzi. postepeno polagano ili u većim blokovima, potpuno nevažno.

zaba objavi da kupuje 80 000 kom do cijene 70,21kn. a danas prošlo preko 70 000 kom!!! ako pretpostavimo da je sve njihovo (mada malo vjerovatno), kud će cijena za dva-tri dana kad ispune kvotu? ili kad i njihovi menežderi počnu rasprodavati veće količine? a toga smo svjedoci vrlo često!

znamo za modus operandi kad je luković rasprodavao papire u nekoliko navrata.

sve u svemu, ponavljam, sve mu ga to dođe na isto. bilo adris, zaba, podravka, atlantic, ericson.......

samo je reakcija publike više ili manje naklonjena!

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • July 3, 2022 at 3:54 PM

da nastavim.... ne mogu se oteti dojmu da nas se planirano sistemski pelješi jer smo unatrag 5-6 kao živjeli predobro za običnu radničku klasu!!! bilo gdje u europi na ovaj ili onaj način! zašto???

naime, izvorni sistem kapitalizma je zamišljen da radnik radi 12-16, pa čak i 18 sati dnevno kako bi prehranio obitelj, dakle, supruga + 2,3,4... djeteta. i kako ne bi imao vremena razmišljati o nečem drugom!

međutim, vremena su se stubokom promijenila! žene se masovno zapošljavale, a u nekim zemljama je danas radni tjedan zbog neprestanog jačanja sindikata doveden do 36-38 ili max 40 sati.

samim time veliki zarađuju sve manje!! jer radnici rade sve manje!! da li su efikasniji je drugi par postola. i onda se "izmisli" korona (niti dan-danas nemam nekakvo čvrsto stabilno vlastito mišljenje), ali je ispao kontra efekt. umjesto potrošnje, dogodilo se upravo suprotno!!! štednja građana je enormno porasla, osim milenijaca i njima bliskima pa se izmislio helikopterski novac!

a ovaj rat u ukrajini je samo došao kao šlag na tortu! kome su udarene sankcije a ruski plin, ugljen i nafta i dalje putuju u europu!!!!???? rusima dati sankcije!!?? pa starijima od 40 g je to normalno jer su cijeli život u nekakvim sankcijama i restrikcijama. osim moskve, st petersburga, kalinjingradske enklave i obale crnog mora! većina njih je spremna jesti sibirsku mahovinu i lišajeve i lizati led samo da preživi s ciljem da se stvori "jaka velika rusija".

kaj se tiče mlađe populacije i oporbe, vidimo i znamo kako se to rješava. nažalost.

unatrag samo 30 g povijesti interesa i previranja govori sve. da ne idemo u hladnoratovska vremena. i kaj se na kraju konca za sada poznatih činjenica nameče kao zaključak?

ne mogu se oteti dojmu da su sve ove 5 ili 6-te runde "sankcija rusiji" (pripremaju se i 7. i 8. samo za neke, kao i sve dosadašnje) nametnute s ciljem da se oslabi europska niža i srednja klasa koja sada (nažalost po poslodavce, a posredno i za države) radi sve manje, a prima sve višu plaču, standard svakodnevno raste i ima puno previše vremena da razmišlja i "uživa"!!!

a to je već neki oblik skandinavskog socijal-komunizma koji se velikim gazdama ne sviđa! kakva nas nova situacija čeka?

pa ajmo ispočetka! pročitati još jednom.

p.s. moje osobno viđenje stvari unatrag par godina. za nuspojave i kontaindikacije lijeka nema! osim prilagođavanja situaciji.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • July 2, 2022 at 7:57 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Rovi

Što očekujete nakon što nastupi zabrana uvoza ruskog ugljena?

Da, to nam ubrzo slijedi, početkom ili krajem kolovoza, tako nešto. Dva su efekta, jedan je trenutno povećanje uvoza ruskog ugljena od Europe dokle god nije zabranjeno, a sljedeći će biti taj da će Europi trebati ugljen s drugih strana. Ruski će ići vjerojatno Kini, Indiji... A Europa će ga uvoziti sa svih strana, čak i od USA.

Sve takve disrupcije su pozitivne za dry bulk jer roba prirodno ide najkraćim putem.

meni je ta situacija kao i sa plinom sve dalje sve više smrdljivkasta. pripremaju se zabrane, donose planovi za slijedeču rundu sankcija i još kojekakve druge zakulisne igre. a ruski plin, nafta i ugljen još uvijek pune europska skladišta. a dizanjem cijena i inflacijom sistemski se osiromašuje europsko građanstvo!!??

• PODR (Podravka d.d.)

• tollway
    • July 1, 2022 at 9:26 PM

koliko vidim svi drvljem i kamenjem po dalićki!! i tako već od same pojave dotične kao budući CEO!!! nije da se i meni sviđa, ali ajmo malo realnosti!

a nitko ne komentira cijenu dionice u njezinom mandatu! uz sve moguće neizvjesnosti i turbulencije i sada je na cca +20%!! ako je to nekome malo za godinu i pol...... plus mini divka...

ostale zakulisne igre i igrice me ne zanimaju. možemo se prilagoditi situaciji ili propustiti priliku. svako ponaosob prema vlastitom nahođenju. ali pričati sve same crnjake dok je dionica ok i firma daje sve bolje rezultate, po meni nema nikakvog smisla jer tržište demantira sve natpise. i ne zaboraviti da je početkom g bila i 100 kn viša!!! takvih slučajeva rastova i naizgled bezrazložnih padova ima na svakoj dionici. bila ona ht, atgr, zaba, ernt, kodt, adrs....ili neki drugi blue chip.... nastavite niz.... koje bi trebale biti kao perjanice burze! a za svaku od njih možemo postaviti xy pitanja koja nam se ne sviđaju. kao i za podravku!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • June 27, 2022 at 8:24 PM
    Quote from tin

Biti će da glavni dioničar nije zadovoljan s visinom dividende...očekujem neki protuprijedlog ili otkup vlastitih dionica...TPNG vidimo kupila 46000 komada vlastitih dionica...očigledno je da se Bilbija ne slaže sa odlukom izvršnih direktora...ne bi on bez veze forsirao odluku o isplati do 40% neto zarade....kako god bilo čini se da je vani počeo preokret ipak ulazimo u najači kvartal u godini a GS će biti najvjerojatnije u 8.mj...nije to loše nek se istresu svi koji misle da dionica ne vrijedi.

kolega pažljivije čitati. nije kupila tpng vlastite dionice, već majka tnpl! meni bitna razlika!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt