1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• tollway
    • August 5, 2022 at 3:14 PM

svakako zanimljiva diskusija. nemam ništa važno za dodati niti zagovaram bilo jednu ili drugu stranu. umjesto toga vam savjetujem da uzmete nekoliko sati vremena i prisjetite se prodaje liburnije. kakova su bila očekivanja, kolika je cijena postignuta i zašto je bila toliko diskontirana od očekivanja. a pravi znalci su pisali na temi i davali procjene, a na kraju se svelo na ebitda! odnosno koliko funkcionalna imova može generirati dobiti. a imali i masu nefunkcionalne.

a zatim sunce koncerna!

dakle, nije stvar crno bijela, već daleko složenija. nije da objekti vrijede malo, i kolikim se omjerom valoriziraju u eventualnoj prodaji, ali glavni parametar je ebitda!

za jaku andabaka se poslije liburnije govorilo da je vrhunski prodao sunce koncern! da li je stvarno tako? usporedite multiple liburnije i sunca, pa zatim projicirajte na valamar. dobiti ćete vrlo zanimljive brojke.

• PODR (Podravka d.d.)

• tollway
    • August 5, 2022 at 2:57 PM

istina, ali potpuno nevažno za cijenu dionice. dapače, cijena je još uvijek na +20% (ako i isključimo onih nekoliko izleta prema i preko 700) od njezina ustoličenja! plus dvije nekakve doduše mršave divke! premalo za godinu i pol!!??

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tollway
    • August 5, 2022 at 2:48 PM

možemo mi ovdje pisati svašta.... i pro i contra... i pronalaziti i pluseve i minuseve po želji. ali dok je NPM za industrijsku dionicui i u najboljim godinama oko 3-3,5% !!!??? meni nije više nimalo privlačno.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • August 3, 2022 at 9:22 PM
    Quote from maratonac
    Quote from accountant

odavno sam rekao da tu ZSE treba ugasiti, uštediti na plaćama svih silnih zaposlenih tamo

a ovo malo dionica što je (pre)ostalo prebaciti na njuškalo

pa nek se torbari kao nekada tko ima volje i vremena

jeste li ikada u proteklih par godina čuli da se netko žali da treba potaknuti tržište kapitala u HR? ja nisam!

prema tome... čemu se nadate?

Podržavam kolega. Još sam cca godinu dana, možda malo više na ZSE i ako se ništa ne promijeni, odlazim zauvijek iz ove žabokrečine nakon punih, tada će biti 17 godina (2006. - 2023.). Dovoljan kredit jednom neuspjelom eksperimentu u Hrvata.

Display More
    Quote from maratonac
    Quote from accountant

odavno sam rekao da tu ZSE treba ugasiti, uštediti na plaćama svih silnih zaposlenih tamo

a ovo malo dionica što je (pre)ostalo prebaciti na njuškalo

pa nek se torbari kao nekada tko ima volje i vremena

jeste li ikada u proteklih par godina čuli da se netko žali da treba potaknuti tržište kapitala u HR? ja nisam!

prema tome... čemu se nadate?

Podržavam kolega. Još sam cca godinu dana, možda malo više na ZSE i ako se ništa ne promijeni, odlazim zauvijek iz ove žabokrečine nakon punih, tada će biti 17 godina (2006. - 2023.). Dovoljan kredit jednom neuspjelom eksperimentu u Hrvata.

Display More

i sam sam u vrlo sličnom razmišljanju. ovo sad već stvarno gubi svaki smisao.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tollway
    • August 3, 2022 at 5:53 PM

kako god da razmišljam, risk/reward omjer meni nije nimalo privlačan trenutno. tko vidi drugačije....

• DRY BULK

• tollway
    • August 2, 2022 at 10:02 AM

nadam se da si u pravu, ali se s druge strane bojim (skoro da sam i siguran) da će nafta, plin i ugljen ostati i biti prvi izbor. jer drugi izvori i prilagodbe idu jako sporo i puno koštaju. pa će spomenute tjerati do iznemoglosti kad i dok više ne budu rentabilni.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:55 PM
    Quote from Paulie

Koliko vidim podaci nijednog dioničkog društva za prvo polugodište 2022. nisu ažurirani, zna li se razlog zašto ?

treba najprije da platiš, pa tek onda možeš vidjeti!

• PODR (Podravka d.d.)

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:52 PM

istina kolega! ali ako pratite cijenu dionice unatrag samo dvije godine, dalo se odlično zaraditi! đuro, pero, štef, franc ili martina.... potpuno nevažno!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:49 PM

ma svaka čast novinaru na senzacionalističkom i spektakularnom naslovu! da sa imalo razumije u ekonomske brojke i slova sigurno to ne bi napisao! ili sam ja možda u krivu!!?? dobit je svejedno ipak dobit??!!

• DRY BULK

• tollway
    • August 1, 2022 at 5:46 PM
    Quote from Brunos

Jos vode na mlin za dry bulk:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ugljen-20220801

da niste možda htjeli napisati da je to još više vode na mlin rusiji? kako stvari trenutno izgledaju, cijela europa je dobila sankcije, a putin zbraja lovu!

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• tollway
    • July 31, 2022 at 9:09 PM

rast troškova, pad dobiti. isto kao i atlantic.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• tollway
    • July 31, 2022 at 4:05 PM

čovjek prebacio svoje dionice kao fizička osoba na pravnu! razloga može biti jako jako puno.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tollway
    • July 31, 2022 at 4:01 PM
    Quote from Marielena

Ja mislim da i Tpng i Atpl vode kreativno knjigovodstvo. Atpl zeli prikazati vecu dobit nego sto ima, tpng nizu. Uopce mi nikada nije bilo jasno zasto to rade. Mozda da ne moraju isplatiti dividendu, kao stanje je losije nego je.

Naravno da su FI netransparentni i da je tu potrebna racunalna forenzika.

Ja pratim dugo tpng i znala sam da ce im trebati vrijeme da ugrade vise vozarine.

ne znam kaj da mislim, ali prošitavši samo letimice i na preskokce upise na forumu umatrag 17-18 mj i na temi tpng i atpl došao dam do nekog mog zaključka! uprava tpng se "trudi" do u detalje prezentirati rezultate očekujući već barem 7-8 kvartala normalizaciju poslovanja. a para negdje definitivno curi. valjda uprava to zna.

kod atpl se tek zadnjih nekoliko kvartala uprava otvara prema dioničarima i izvještaji iako i dalje škrti sa informacijama, sve bolji od boljega, a para se gomila na računu!

ako samo donekle poznajete povijest i vlasničku strukturu i jednih i drugih..... mislim da bi trebalo biti svima sve jasno.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • July 24, 2022 at 8:45 PM
    Quote from havi

Ak vecina misli da je dobra kupnja onda je navlakusa.

Ak vecina misli da je navlakusa onda je dobra kupnja.

Treca stvar, mozda trpaju nekog svog .

Uglavnom, nemam pojma :)

Dal se vidi kaj u knjizi ?

Jos uvijek mislim da je bolje imat Koei.

Display More

kolega, može li malo opširnije i konstruktivnije zašto je po vama matica bolja kupnja od kodt-a?

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• tollway
    • July 20, 2022 at 9:27 PM

da netko samo tako rastepe 50 kom bidu i skuri bezveze 5 soma eura..... ne vjerujem. prije dogovorena kupoprodaja.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • July 18, 2022 at 6:03 PM

promatram grafove trgovanja od kraja prošle godine do danas i siguran sam da znam da ništa ne znam! neki su se čudili snažnom rastu od kraja prosinca do kraja veljače kad je počeo rat dok su drugi trljali ruke. nakon kratkog predaha ponovno snažan rast uslijed objave dividende na još više razine, a onda već i prije a posebno nakon ex dividend daya hladan tuš i komatozna rasprodaja kao da je svijetu kraj. i svi se čudom čudimo!!?? takvu rasprodaju na relativno slabo likvidnoj dionici dugo dugo nisam vidio. čista kapitalizacija dobiti od strane AZ-a ili je nešto drugo posrijedi?

očekivanja od firme i ostale okolnosti nema potrebe sominjati jer su svima poznate.

ima li tko "stručnije" razmišljanje i viđenje stvari?

• Birtija

• tollway
    • July 11, 2022 at 9:22 PM

i sad mi reci da kod nas pogotovo to nije istina!! ne ako si turist na par tjedana, već ako živiš par godina u nekom manjem mjestu gdje se svi poznaju.

• Birtija

• tollway
    • July 11, 2022 at 5:47 PM

ako tako postavljamo teze..... onda meni nije jasno zar svi zapadni europljani već 30-40 g (ako ne i više) ne vide da je upravo taj dio svijeta bogom dan za život i stvaranje obitelji pošto gotovo sve te zemlje imaju dugi niz g negativan prirast stanovništva!!?? da nema useljenika/doseljenika/migranata zapadna europa bi valjda imala 100 mil stanovnika manje!!!??? a tko bi radio onda one najniže slabo plačene poslove? po meni je pitanje puno kompleksnije i složenije.

otac je 27 g radio u njemačkoj i nikad nije imao nikakvih problema što je stranac. imao je i prijatelje i privatno i na poslu domaćine sa kojima je radio i družio se, ali je uvijek bio stranac! dovoljno dugo sam i sam bio vani i prošao više od pola europe, i nigdje nisam imao nikakvih problema što sam stranac. ali ću uvijek radije biti bilo kakav, makar i slab i loš gazda na falačku svoje zemlje i rodne grude, nego li rob ili sluga bilo gdje na zapadu.

znam da se vremena iz dana u dan stubokom mijenjaju, da milenijci potpuno drugačije razmišljaju i da je cijeli svijet postao jedno veliko selo, ali opet....

postoji ona prastara uzrečica.... bolji je kruh kod susjeda, nego li doma pogača!

• Ulaganje u zlato

• tollway
    • July 10, 2022 at 7:47 PM

ne bude tu izgleda nikaj dobroga. ako je istina da rusija rasprodaje zlato uz diskont kao i naftu....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • July 4, 2022 at 6:33 PM

ma sve mu ga to dođe na isto. adris godinama skuplja polako i dijeli menagementu koji ih prodaje natrag na burzi. postepeno polagano ili u većim blokovima, potpuno nevažno.

zaba objavi da kupuje 80 000 kom do cijene 70,21kn. a danas prošlo preko 70 000 kom!!! ako pretpostavimo da je sve njihovo (mada malo vjerovatno), kud će cijena za dva-tri dana kad ispune kvotu? ili kad i njihovi menežderi počnu rasprodavati veće količine? a toga smo svjedoci vrlo često!

znamo za modus operandi kad je luković rasprodavao papire u nekoliko navrata.

sve u svemu, ponavljam, sve mu ga to dođe na isto. bilo adris, zaba, podravka, atlantic, ericson.......

samo je reakcija publike više ili manje naklonjena!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt