1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• tollway
    • October 17, 2022 at 5:36 PM
    Quote from st-brajo

nagradno pitanje: tko će kupiti ove silne euro obveznice kojima će se financirati ovaj EU plan za oporavak? :/

e, vidite, tu leži pravi problem, jer valuta u kojoj se trguje sirovinama nije Euro, koji nekome ne treba, već dollar.

znači, EU je taj koji se zadužuje i troši bez pokrića.

btw., dovoljno je znati podatak da je bilanca ECB-a veća od FED-ove, a EU nije najveća svjetska ekonomija, niti će, gledajući ove geostrateške pomake, ikad i postati.

tako da ne brinem se ja kako će USA financirat svoj dug već Europa koja ima očajnu demografiju i nema adekvatan setup za gospodarski rast.

štoviše, Euro je, uz Yen, jedna od valuta kojoj prijeti gadan krah, jer je Kina, koja isto ima očajnu demografiju, "porobila" zemlje emerging marketa sa dugovima i kao kolateral osigurala prava na sirovine.

Display More

možda budućnost leži u onome što je kolega sherif napisao na temi kriptovaluta jer kao što sam rekao (a vjerujem da se i većina slaže) sadašnji omjer valuta nikome dugoročno ne odgovara.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• tollway
    • October 17, 2022 at 5:31 PM

.....nakon što je proizvodnja šećera konsolidirana u HIS....

sad mi tek ništa nije jasno. ako sam dobro zapamtio HIS su zajednički osnovali viro i ipkk u omjeru 60-40. i kaj je sad ipkk odnosno novpros "poklonil" svoj udio jer više šećer ne proizvodi samostalno već unutar hisa, a viro i dalje izvan HIS-a proizvodi!!???

ili sam pobrkal lončiće?

• tollway
    • October 16, 2022 at 9:09 PM

hvala na trudu kolega, ali to je prije 11 godina. današnja brojka.......puno veća ili.....

znalci di ste?

brajo, sve što pišeš je ok. ne mislim da će ameri samo tako u ponor, ali ova situacija sa tako jakim dolarom (a vjerovatno će još jačati i trenutno je voda na mlim sad-u u obuzdavanju inflatornih poremečaja) dugoročno nikome ne odgovara.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• tollway
    • October 16, 2022 at 9:00 PM

netko na drugom forumu pita.... da prenesem jer niti sam neznam. zar IPKK nema šećeranu? pa zajedno su sa virom u HISU. i kakvo je stanje u osijeku?

• tollway
    • October 16, 2022 at 8:06 PM
    Quote from Normani

Nisu li Kinezi svojedobno masovno kupovali (ili još uvijek kupuju?) njihove državne obveznice?

jesu i to duže vrijeme. samo sam zaboravio podatak koliko je to bilo prije nekoliko godina. navodno je to bio glavni razlog što je trump popustio u pregovorima sa kinom. kao iz straha da se obveznice ne puste na tržište. zna li netko sadašnju brojku?

• tollway
    • October 16, 2022 at 10:23 AM

moje razmišljanje... ništa nije slučajno!

nakon neuspješnog trumpovog pokušaja "zauzdavanja" kine, američka politika se okrenula oslabljivanju europe koja im JE BILA največa prijetnja (onda još sa v.britanijom). nisam teoretičar zavjera i urota. ali gdje ima dima ima i vatre. probajte prevrtjeti malo film samo od početka korone naovamo, koja je bila prvi pokušaj. zatim brexit. slučajnost? ne vjerujem. rat u ukrajini je samo šlag na tortu da zauzdaju europu, ako nisu mogli kinu.

a europu i ovako i onako imaju pod nekim vidom kontrole od završetka WW2 razmještanjem američkih baza diljem europe, prvenstveno njemačke. raspadom blokova, nato savez je samo postao maska njihovim interesima jer puno ljepše zvući.

samo da nakon niza g ne izađe na vidjelo da je ukrajina zajednička igra interesa rusije i sad-a!!!???

• Što smo danas tržili

• tollway
    • October 12, 2022 at 9:27 AM
    Quote from Moller

-J&T Banka dd ne svojom voljom :psovka:

kaj se tu događa? skviz-aut?

• Porez na nekretnine

• tollway
    • October 2, 2022 at 4:38 PM

prava eksplozija se već događa, a nastavit će se i slijedeće godine sigurno.

• Porez na nekretnine

• tollway
    • September 29, 2022 at 10:25 AM
    Quote from D_artagnan

Neznam, mozda bi rjesenje za mlade obitelji bio da drzava prvu nekretninu oslobodi nekih davanja i da je ne mozes prodati sljedecih 15-20 godina, ili onda placas sve to sto si bio oslobođen.

Recimo za nekretnine koje mlade obitelj rade ne da kupuju gotov precijenjen stan.

Pa da iz oslobodi svih onih troskova koji dođu prakticno vise od same gradnje, razne komunalne doprinose, prikljucne pristojbe, ubrza izdavanje svih potrebnih dozvola. Omoguci određene drzavne, gradske parcele koje ce se prodati takvim mladim obiteljima, koje si zele graditi dom i raditi na toj lokaciji sljedecih 15-20 godina…

Da vidis kako bi cijene kvadrata pale samo tako…

kolega ideja je sasvim ok, ali bojim se da je u današnje vrijeme to utopija.

mladi nisu toliko vezani za roditeljski dom, dinamični su. mijenjaju poslove vrlo često, bez problema mijenjaju i mjesta življenja. vjerovatno će u bliskoj budućnosti biti kao i u sad-u... seoba svakih nekoliko godina.

eventualno možda u velikim gradovima.

• Best buy

• tollway
    • September 29, 2022 at 10:11 AM
    Quote from KicanCRO

Malo gledam izadnja na burzi, malo citam sto ima vani, rat, recesija, energenti, sve po starom. I onda se pitam, da li uopce na nasoj burzi trenutno imamo neki best buy? Postoji li neko izdanje koje profitira od svega ovoga? U koroni sam bar znao da ce npr. Saponija dobro poslovati, ali sada sam bez ideje. Pa eto, da pitam vas, koji je vas trenutni best buy, uz bar neko obrazlozenje?

kakva god recesija bila, prilika siguran sam neće nedostajati. osobno imam postavljene tri košarice i pomalo skupljam otpadke na papirima koji trenutno nisu u fokusu. ali od kojih očekujem da će se u dogledno vrijeme probuditi.

• tollway
    • September 28, 2022 at 8:56 PM
    Quote from Normani
    Quote from bbkk0000

Znači tek sad pomalo isplivava da je ovo zapravo obračun SAD i Rusija. A EU je žrtva..nekog se mora potopiti da bi netko isplivao...

Stalno ratovi. A što kad bi - malo za promjenu - svi zajedno surađivali i silnu energiju, novac, izdatke za oružje i sve ostalo usmjerili u suradnju pa da svi od toga imaju neke koristi?

jako lijepo rečeno! ali moguće tek onda kad ljudi ponovo budu živjeli u špiljama... ili pod zemljom!

• Razotkrivamo portfelje

• tollway
    • September 27, 2022 at 9:09 PM
    Quote from Lemi
    Quote from sokol74

Ima li tko dionica Spin Valisa za prodati?

Otislo danas 100kom po 925kn, nista se ne nudi na prodaji trenutno

kolega

možeš li nam otkriti tajnu kako ti portfelj sadrži 125% sastavnica? :/ ?(

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • September 24, 2022 at 12:08 PM

znam to, sve poznato. ali 20%? zar nije ipak malo previše?

• tollway
    • September 24, 2022 at 11:46 AM
    Quote from StatusQuo

Ali zato dolar jaca jer ga manje ima jer se smanjuje njegova likvidnost, pa onda mi iako ne gubimo toliko likvidnosti taj dio koji smo u prednosti za sada gubimo na drugi nacin padom tecaja

potpuno točno kolega, ali meni nikako nije jasno kaj se to tak dobroga desilo u usa, a toliko lošega u eu da je dolar u godinu dana ojačao (ili euro oslabio kako vam drago) za 20%!!!???

• Utjecaj uvođenja eura na tržište kapitala

• tollway
    • September 13, 2022 at 8:45 PM

a zatim slijedi stampedo i pomama za dionicama! sve 7 i pol puta jeftinije, cijena prava sitnica! koštice, kikiriki, kokice.....

• tollway
    • September 12, 2022 at 10:21 PM

izgleda da je najbolje igrati protiv većine mišljenja. puno puta dokazano, a i za sada je tako! uvik kontra, uvik kontra!

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• tollway
    • September 10, 2022 at 3:13 PM

na dobrom ste pragu, kolega, ali takve radikalne i revolucionarne promjene možemo samo sanjati. ili zamišljati kad bi bilo kako bi bilo.

i nisu naši zakoni, ustav i ostale regule toliko loše. najveći problem je u tome što malo tko od nas zna kakva su nam prava koja proizlaze iz nekog odnosa. ali gotovo svi znamo kakove su nam obveze! krenimo samo od zakona/ugovora o radu i socijalnog/zdravstvenog osiguranja, imovinskih prava.... pojma nemamo kakova sve prava imamo, a malotko uopće zna za njih.

osobno mi bilo blesavo kad sam nekad davno na američkim filmovima vidio situacije da i obični mali ljudi imaju svog odvjetnika-savjetnika, poreznika. a vidi vraga.... sad ga već desetak godina imam i ja. i mogu vam reći da se iplati svaka njegova naplaćena minuta!

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• tollway
    • September 9, 2022 at 5:31 PM
    Quote from zlocesti

Vidjeti cemo sutra kako ce market na ovo reagirati.

Jer ovo predmnijeva i manje iznose dividendi iduce godine.

Sve skupa, kiflica.

kolegice draga, koliko puta si ove godine spomenula kiflicu, vjerovatno si ih se već nekoliko puta prenajela.

a drugi tamane bureke sa mesom i ( evo vidim )spominju se i big hamburgeri, janetina teletina ispod peke i ostale delicije!

kaj čekaš? pridruži se... čak je i švedski stol razastrt!

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• tollway
    • September 8, 2022 at 5:22 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Yieldchaser

Po marksističkim kriterijima. "Kriv je onaj tko ima."

Pa evo, INA ima dobit unazad četiri kvartala 2,33 milijarde kuna. I HEP ima veliku dobit. Hoće li oni plaćati povećani porez? Možda da i bonusi koje prima dinastija Dalić budu dodatno oporezovani?

ni INA ni HEP nisu tu da deru nego da dobit dalje ulažu u razvoj, a ako nemaju u šta ulagati ili projekti nisu pripremljeni, onda da poduzetnicima smanje teret krize

kolega

ili ste sarkastični ili se šalite. ne vjerujem da ste toliko naivni da vjerujete u ono kaj ste napisali.

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • September 6, 2022 at 6:37 PM
    Quote from Wtf

u top 10.ušao Pago tj.gđa Žara Malić, koja ima hotel Romana u Makarskoj sa g.Uskokovićem.

Kupila dionice po 100 kn /komad

onaj g uskoković odvjetnik iz vž koji je sin uskokovića iz atpl? ili netko drugi?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt