ma slažem se ja sa gotovo svim upisima o našoj bliskoj prošlosti i sadašnjosti, ali mi glava u budućnosti! zašto?? zato što mi kao pojedinci ni na što ne možemo utjecati. pogotovo ne piskaranjem po forumu, mrmljanjem i grintanjem.
jedino kaj nam preostaje, moremo se prilagoditi. i tako se ponašam već duži niz godina.
a ova sitna politikanstva, pogodovanja i ulagivanja..... manje bitno. uvijek nekome dobro, a nekome loše!
Niste u pravu. Moje osobno misljene koliko god se cini cudno je da su Hrvati odabrani Boziji narod. Ne vjerujem da ce nas nskon takve povijesti molitvenih grupa, stasno jakih novih mladih svećenika dragi Bog ostaviti na milost ili nemilost. Budite sigurni da su sve rabote ovdje napisanevec zapravo oprostene u srcu. Ali nakon ovakov samaranja nemamo pravo okrenutidrugi obraz. Svttko od nas je pozvan barem mamo nesto reci u okviru svojih saznanja. Osjeti se jedan ogroman val preokreta i to dosta jak kod mladih ljudi. U iducih 10 godina vjerojatno čse dogoditi velike promjene. Čovjek se zapravo nije u srzi promjenio vec par tisuca godina. Otuda i ogroman broj psihickih poremećaja. Ove mantre idemo naprijed pusti sto je bilo daj samo uzivaj jedan je život su zapravo obicne prevare. Mislite u ekonomskom smislu dug koji je nastao svih zapadnih zemalja da nitko to nece traziti nazad? Metode mrkve,batine i ucjene nikad nisu bile vece
da li sam ili nisam u pravu sasvim je nevažno!
a to što vi velite.... odabrani božji narod!!!??? temeljem čega??? psovači i kljetuši prve A kategorije!!! masno i slasno psujemo sve svoje svece i Boga ili bogove, crkve više prazne nego poluprazne sa prosjekom starosti iznad 60g uskoro će se prodavati kao na zapadu ili postati muzeji. a omladina nam se klanja drugima idolopoklpnicima i đavoljim svetkovinama!
koliko mladih stvarno ide u ckvu barem u vrijeme božića i uskrsa iz potrebe a ne iz pukog običaja? ali svi feštaju po diskačima i kafanama kao da nema sutra jer su dobili božićnicu i uskrsnicu! to je njima smisao blagdana!
dalje velite .... val preokreta nabolje slijedećih g... na kaj konkretno mislite? ja ga vidim u tom smjeru da mladi sve više gube nacionalni identitet pogotovo kod manjih naroda, hebe im se za to! kao i za politiku, ekonomiju, društvena događanja i kojekakve udruge i folklor koji su još kakvi takvi čuvari kulture.i entiteta.... i da ne nabrajam unedogled! tako da nevidim ono što vi vidite.
većina njih je arogatna, bahata, bezobrazna, nekulturna i jednostavno žele sve i odmah i biti građani svijeta jer imaju odlična primanja (čak i donedavno slabije plačena zanimanja) i sve su manje financijski ovisni o roditeljima.