1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • April 13, 2023 at 7:48 PM
    Quote from zlocesti

Ako Mediku budu ovako bacali kao danas Ernt, jer neće biti dividende, svjetiliti ću ko' Božićno drvce

dejte najte.... čak i ako cijena padne kao danas kod ere 5-6%!!!???

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• tollway
    • April 13, 2023 at 7:45 PM

neko vrijeme sam je promatrao i razmišljao da li ozbiljnije zaorati ovdje, ali odbijala me nezainteresiranost i mlakost investitora. srećom, nisam.

izgleda sa je tržište ovaj put bilo u pravu. posebno nakon današnje reakcije nakon objave divke. a fundamenti odlični.

prilika za strpljive i dugoročne......?????

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • April 7, 2023 at 7:15 PM

ne bih rekao da je visina divlke neki argumenat za kupnju koei. prije će biti disproporcija kretanja cijene u odnosu na kodt.

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• tollway
    • March 24, 2023 at 6:10 PM

bogami, kolega, ovo je fakat vrlo zanimljivo!

moglo bi tu biti koječega, pogotovo ako odaziv bude sloab i ne skupe 50+1 dionicu

• Što smo danas tržili

• tollway
    • March 21, 2023 at 8:07 PM

možete i tako gledati kolega! kao liparenje.

ali ima ona stara.... tko nezna cijeniti mali dobitak, nije vrijedan velikoga!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • March 21, 2023 at 7:58 PM
    Quote from J0sip

st-brajo kao što sam napisao uopće ne mislim da pišeš gluposti. Sve što pišeš stoji. Banke su u problemima, inflacija, fed, ecb, nafta se ispuhuje, a kripto "piči" u nebesa dok banke koje podržavaju takve projekte grcaju u problemima...

Ništa što se događa nema neke logike, ALI činjenica je da se događa.

Ako se događa onda je to jedino ispravno, jer je tržište uvijek u pravu. Ako sutra bude 30% gore ili dolje opet će biti u pravu.

nepobitna činjenica jest da je od pojave corone tržište potpuno nepredvidivo i da se ponaša na neki novi, neki bi rekli iracionalan način. sve one korelacije što smo nekada proučavali i nadam se naučili iz proteklih kriza, vjerujem da možemo zaboravit. događaji se smjenjuju sve većom brzinom i krize traju sve kraće. a samim time i reakcije aktera.

i da, još nešto. vrlo često nije zahvalno previše pratiti i proučavati događaje i dionice, jer se vrlo često dogodi da onda od drveća ne vidimo šumu!!!

• Što smo danas tržili

• tollway
    • March 21, 2023 at 7:43 PM

da, nažalost....

bilo je već diskusija na tu temu, ali HR ispada kamilica prema velikoj većini europe po tom pitanju. mene samo zanima da li se i tamo ostvareni minus ne može prenositi u naredno razdoblje ili postoji neka druga caka. ako ima tko upučeniji..... unaprijed hvala.

• Nekretnine opcenito u HR

• tollway
    • March 21, 2023 at 7:39 PM
    Quote from Moller
    Quote from st-brajo

ovo odavno postoji, osim na Baniji.

čak i mogu razumijeti da se u drugim dijelovima Hrvatske ljude klade na ciglu i beton, ali mi nije jasno zašto se s istim "receptom" ide i prema krajevima di nekretnine ne možeš "ni prodat ni darovat".

kao da su kroz povijest ljudi na tome području bez veze gradili drvene kuće, znali su oni i prije da ih trese, samo nije bilo svakodnevnih izvještaja na TV o podrhtavanju,

što se tiče obnove, mislim da se iz nekoga razloga kalkulira na tom području i ne ide u obnovu, radi mogućih novih potresa ili što većeg odliva stanovništva sa toga područja,

nije lako priznati, ali taj kraj je od zatvaranja željezare, rafinerije, polumrtav i dobro će doći da se područje oslobodi što većeg broja stanovnika za možda nuklearni otpad, možda golf tereni, možda lovišta i dr........

mislim da ste ovim zadnjim pasusom vrlo vrlo blizu istini.neznam da li je tko skoro bio u tom kraju.... nedavno sam putovao od kostajnice preko dvora i gline do petrinje i siska. jao meni!!!! a vidio sam samo ono na "glavnoj" cesti. mogu samo zamisliti kako to tek izgleda par km lijevo ili desno jer sve su to pretežno napuštena većinski srpska sela gdje je ostalo samo staro stanovništvo i u kojima živi po nekoliko stanovnika orijentirano na poljoprivredu i stočarstvo. i sad ti obnavljaj infrastrukturu i objekte!

ali kaj se čeka sa većim stalno nastanjenim mjestima....????

bilo je ovdje na forumu nekoliko kolega iz tog kraja (prvenstvno mislim na toluena), ali ih već duže vremena ne primjećujem. možda bi oni mogli podastrijeti kvalitetnije informacije.

• Što smo danas tržili

• tollway
    • March 21, 2023 at 7:25 PM

bravo kolega normani!

nisam namjerno htio u brojkama ( a niti neću ), ali za 2021. sam platio poreza više od veličine mnogih portfelja ovdje! i zarekao se sam sebi.... nikad više! do kraja lipnja mi je sve tax free osim 10% portfelja sa kojim se "igram". jer tek bi onda postalo poreznicima sumnjivo kako sada odjednom ništa. i sada kada se sve češće priča o objedinjavanju svih službi temeljem OIB-a....

kad smo već na tom topicu.... sav svoj slobodni višak keša danas završno utopio u HT u očekivanju izdašne divke. živi bili....

• Što smo danas tržili

• tollway
    • March 21, 2023 at 7:08 PM

nekome možda uopće nije bitno, a nekome je možda strašno bitno jer mu je to stvar principa!

mislim na plačanje poreza.

rast cijene..... tko zna!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • March 20, 2023 at 5:04 PM

ako se ne varam.... dionica je na popisu firmi u kojima po direktivi EU država mora smanjiti većinski udio na ispod 25% do 2025.g. nisam 100% siguran, ali je tako nešto u pitanju.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • March 19, 2023 at 6:45 PM
    Quote from andeo1
    Quote from Parica

Ako se mene pita, ne kuha se nista posebno, jednostavno cijena ocekivano raste i nastavit ce i dalje rasti jer:

1. Q1 izlazi za 1m i moze se ocekivat minimalno +25% prihoda i +20% dobiti

2. Kroz 15 dana bi trebala bit odrzana sjednica NO na kojoj ce se predlozit (i objavit) dividenda koja bi minimalno trebala bit +20% u odnosu na lani, odnosno barem 11EUR/share

3. Za mjesec dana bi trebao izac GFI2022 koji bi trebao potvrdit da extra poreza nema i da ce drustvu ostat nekih 9EUR/share vise nego je bilo ocekivano prije mjesec-dva

4. Prodavac koji je popunjavao ask je izasao i sve je manje dionica na prodaji, a dobri rezultati i divka ce znacajno podic potraznju tako da ocekujem pravocrtni rast cijene sljedecih 45 dana...ovo sudim po sebi jer ja koji sam nepopravljivi trejder nisam prodao ni jedni dionicu, dapace kupovao sam dodatno po 360EUR...jednostavno, ovo je najbolje razdoblje u godini (divka, Q1, potvrda da nema extra poreza) za KODT i ne pada mi na pamet sad prodavat...

5. KODT je od pocetka godine narasla oko 18% sto obzirom na rezultate (i ocekivanu divku) u odnosu na ostatak trzista nije nista posebno...ima tu jos prostora...

Da budem konkretan...do 01.05. ocekujem cijenu 440EUR pa bumo vidili jesam li lud ili vizionar😃😃😃😃

Display More

Manja ispravka za stavku 2.

Ako ne griješim, i ako nastave slijediti politiku isplate dividende poslijednjih godina, dividenda bi trebala biti 12.14 eura. Ovisno o tome kako će se porezna olakšica prikazati možda i nešto više - u slučaju uzimanje 100% porezne olakšice u obzir, prijedlog dividende bi trebao biti ca 16.44 eura.

Display More

malo vjerovatno da će odmah iskoristiti 100%. to se vrlo rijetko radi. neki "normalni" rok je 3-5 godina, ali ne treba u potpunosti isključiti niti tu mogućnost.

• Nekretnine opcenito u HR

• tollway
    • March 19, 2023 at 6:05 PM

kolega barbosa

gdje ste našli baš bauhaus koji je najskuplji centar.

i svakako obratiti pažnju na koef provodljivosti topline koji je vrlo bitan pa tako i velike razlike u cijeni.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • March 19, 2023 at 6:02 PM
    Quote from darac11
    Quote from tollway

mensečinida.... nakon ove masne divke ide delist. više puta se to tako odigralo.

Ako će ići delist, onda je fakat fer i pošteno! 👍😁, jer je cijena na ATH-u😁

sada je, ali kad prođe ex div day, kakva če biti onda? a i isplata drugog dijela divke idr tek u listopadu. mislim da prije toga neće.

no bilo kako bilo, ja sam ovdje trenutno aut.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • March 17, 2023 at 7:33 PM
    Quote from Junius
    Quote from dionicar

kolege koliki ce ti pad naa ex dividen date ? ja prognoziram 15ak%

Na 9.5€ 2-3 dan od ex dividenda dana. Ako se nastavi ovo sa bankama, na 8.5.€, Ne razumijem zašto ljudi ovih 12€ ne uzmu i vrate se nazad kad cijena ljosne.

mensečinida.... nakon ove masne divke ide delist. više puta se to tako odigralo.

• Porez na nekretnine

• tollway
    • March 13, 2023 at 5:58 PM
    Quote from Paulie

Znate tko to pritišće, mediji koji su potplaćeni od strane vladajućih. Pa tko medijima daje novce svake godine. Pogledajte samo kako svi mediji pišu jednako i u istom momentu. To je sve naručeno.

bravo kolega!

to je meni upalo u oko više puta, a pogotovo početkom rata u ukrajini, i odmah mi bilo nešto sumnjivo. svi domaći, svi europski i svi svjetski "glavni" mediji pjevali su isto kao da su godinama pripremani i uvježbavani.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • March 12, 2023 at 9:12 PM

ako se ne varam, u lanjskoj propaloj dokapitalizaciji država/cerp nije imala namjeru sudjelovati. kao moraju smanjiti svoj postotak vlasništva (mislim ispod 25%) po direktivama EU. zako nešto.... nisam 100% siguran.

• Porez na nekretnine

• tollway
    • March 12, 2023 at 4:43 PM

baš ste se lijepo zalaufali! pozzzdrav svima!

mene samo zanima (kad već tako srčano pišete i debatirate) da li je itko od vas ikad bio u situaciji da kupuje, odnosno ima ili kupite nekretninu i onda je npr. dajete u najam?

i sklopite ugovor o najmu, uredno prijavite poreznoj, redovito plačate porez....

kakva su vaša iskustva?

• PVCM (Pevex)

• tollway
    • March 9, 2023 at 9:32 PM

želim svima svako dobro koji su unutra, ali kad vidim vlasničku strukturu nisam baš siguran da će i mali dobro proći.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• tollway
    • March 9, 2023 at 9:27 PM

nitko ne komentira raspon cijene iz obavijesti? samo količinu?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt