1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Birtija

• tollway
    • July 2, 2023 at 9:55 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from alfa1

Trebalo je naravno vertikalno polijetanje, a ne horizontalno.

I samo još jedna stvar u vezi raznih Daytonskih sporazuma, u Bosni je on dao pola države onome tko je započeo rat, ta polovica vodi politiku srpskog sveta što je u suprotnosti s interesima države u kojoj se nalazi.

Takvi sporazumi šalju poruku budućem agresoru, ako ne uspiješ okupirati cijelu susjednu državu tu su razni sporazumi koji će čuvati ono što si okupirao, a ti možeš svoju vojsku povući i pripremati se za sljedeću "obranu od fašističkog režima susjeda" ili "provokacije s zapada".

Tocno, sve. Upravo zato nikakav mirovni sporazum s agresorom ne dolazi u obzir vec samo i iskljucivo naoruzavanje Ukrajine do zuba da agresore izbaci van. Putin moze teoretski mobilizirati 15-20 miliona vojnika. Da bi odustao trebao ih smaknuti preko 10 miliona. Zapad treba izracunati koliko tenkova, granata, aviona i raketa za to treba, koliko vremena i to staviti u dugorocni financijski i proizvodni plan. I to javno donijeti, izglasati kroz zakon. Da Putinu bude potpuno jasno, i svima oko njega, da nemaju apsolutno nikakve sanse izdrzati i doci do ciljeva kroz strpljenje.

Bilo kakva, pa i najmanja mrkva za agresora je zlo i sije sjeme buduceg jos veceg zla. Samo krvavi, teski i strasno ponizavajuci poraz je jedino trajno rjesenje.

Isto vrijedi i za RS u BiH. To treba fizicki unistiti. Ako nismo onda morat cemo nekad.

Display More

kolega, mislim da si na potpuno krivom tragu kaj se tiče strpljenja! bojim se da rusija kakva god bila da bila može to duže izdržati nego europa i ukrajina. mislite da će europsko stanovništvo dovoljno dugo tolerirati sve te milijarde njihovog novca koji odlazi u tamo neku ukrajinu gdje se vodi nekakav rat!!!??? a mogao se utrošiti na puno pametnijih stvari. dok je skoro 10 milijuna ukrajinaca raspršeno diljem europe?

ne znam baš....

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• tollway
    • June 29, 2023 at 7:11 PM
    Quote from Vergilije

osobno ću pričekati prospekt pa onda odlučiti o sudjelovanju.

jedini racionalan i ispravan način!!! ova lamentiranja na oba foruma u stilu trla baba lan ili iz dosade da mi prođe vrijeme ili viška energije nemaju nikakvog smisla.

a da je iznenađenje, to svakako!! a tajming....

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• tollway
    • June 22, 2023 at 4:18 PM

da.... baš bi bilo zanimljivo znati koliko je takvih koji su unutra od prvog dana, a da još imaju slobodne btc!!

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tollway
    • June 22, 2023 at 4:14 PM

stvarno ima!!!! cijelih 100 kom!!???

• SPAN (SPAN d.d.)

• tollway
    • June 21, 2023 at 7:27 PM
    Quote from SOUR
    Quote from Sheki

Koliko sam do sada pratio Janezi i penezi baš nisu išli skupa, prodavali su jeftino pa kupovali skuplje, možda griješim. Ali MM nisu oni, nego Interkapital.

Kupovali su Slovenci tamo negdje pojavom koronavirusa po 230 kuna, pa na više. Ne bi se složio da nisu profitirali. Profitirali su oni na Spanovim dionicama i te kako. Mogli bi se neki hrvatski fondovi i Vladine institucije od njih učiti kako trgovati dionicama.

mora da ste pomiješali nešto! span je na zse niti dvije godine, a korona se pojavila početkom 2020-te! nešto tu ne štima!

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • June 16, 2023 at 7:02 PM

svaka vam čast kolega parica na nesebičnosti i uloženom trudu!

gotovo sam na identičnom tragu razmišljnja. firma fakat rastura! ne bih ništa posebno komentirao, ali me ipak ovaj UTEMELJEN RAST NA FUNDAMENTIMA prilično zabrinjava! nekako mi se čini pre pre pre nagao! i iznenađujuči!

usprkos odličnim fundamentima, planovima uprave i nedostatku slobodnih papira!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • June 16, 2023 at 6:53 PM
    Quote from Philidor
    Quote from nimimada

Imam dojam da je 1.000 komada na Lplh postavljeno na ask da zadrži cijenu kada je tržište u rastu. Možda sam u krivu ali obrazac je to koji se ponavljao.

Sada je skinut u komadu. Vrlo velik zalogaj za Lplh trgovanje.

Biti će zanimljivo vidjeti što dalje.

Prvo je upravi dan bonus u dionicama (po mojoj brzinskoj pretrazi nije to baš bio standard prošlih godina), a sada je glatko prošao veliki nalog po 21,60, valja li se nešto iza brda? 🤔

veliki nalog od 1000 kom!!??? 20 kila eura!!!???

ok... nekome ogromno, a nekome..... nije da mislim ili želim nekoga uvrijediti, ali..... mislim, stvarno!

nakon toliko g provedenih na burzi!

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • June 14, 2023 at 8:27 PM

zanimljivo! obje točne interest rate 5,00-5,25%!!! i odmah u 15 minuta indexi izgube iše od 1%!!?? neočekivano iznenađenje?

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • June 14, 2023 at 5:28 PM
    Quote from kvart99

6.6. onaj blok od 41050 kom po 9 kad se prvi put javlja Bugarin, a 7.6 izlazi protuprijedlog za dividendu od 0,40.

Nakon toga Bugarin 9.6 prebacuje u vecu brzinu i dize ljestvicu novim blokom od 29073 po 10.

Vjerujem da razvoj dogadjaja nije slučajan i da ce mu - posebno sada, s obzirom na prijedlog dividende - biti stalo da skupi sto vecu količinu

do skupstine.

Zadnji da za skupljanje je 23.06., dakle T+2 je 27.06 kad će uni upisati u SKDD imati pravo na dividendu......ako bude izglasana.

Zao mi je sto nisam ovaj razvoj dogadjaja anticipirao na vrijeme, tako da dosta kasnim s ulaskom.......ali moglo bi iducih 10-tak dana (odnosno, koliko radnih preostaje) biti zanimljivo.

Nekima je očito jako dobro sjelo da su uspjeli izaci po 8,9 ili 10 (za sada), no čini mi se da potencijal za daljni rast - barem do skupstine - jos uvijek postoji.

2M Consulting se jako dobro i na vrijeme pozicionirao po 8E.

Sad ostaje pitanje hoce li jos netko iz Top-10 biti zainteresiran za prodaju i po kojoj cijeni, ili ce mozda čak i dotični 2M Consulting pristati da prepusti svoj udio Sajber Level Ins (Bugarinu) i uz koliku premiju.

Display More

zakaj mislite da su kupoprodaje van burze realizirane po cijenama koje ste naveli? u praksi to malo drugačije funkcionira.

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • June 13, 2023 at 9:17 PM

nemojte se sprdati sa bugarinom! bome čovjek se ne šali i skuplja i na burzi i van burze brzim tempom! koliko li plača da mi je znati!!!???

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• tollway
    • June 13, 2023 at 9:11 PM

sutra je GS. ide li tko od zagrepčana pa da prenese dojmove?

• Turističke dionice i perspektive

• tollway
    • June 13, 2023 at 9:11 PM

sutra je GS. ide li tko od zagrepčana pa da prenese dojmove?

• tollway
    • June 13, 2023 at 8:46 PM

nadam se da ste obojica u pravu!

ne govorim o popunjenosti tijekom cijele g već mislim na udarni period srpanj-kolovoz. u pred i postsezoni naravno da svi imaju lufta.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• tollway
    • June 13, 2023 at 6:58 PM
    Quote from Ledica

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f38a23b6218.pdf

Eppur si muove !

može se to i tako gledati, ali meni već neko vrijeme ovdje opasno smrdi. pogotovo kad već mjesec dana na bidu vidim jedva 2000 kom po kome se netko uredno prazni, dok se količine na asku samo gomilaju!

• tollway
    • June 13, 2023 at 5:44 PM

kolega, nisi spomenuo hladno smrdljivo i "prekrasno" sivo-suro more. iako su plaže lijepe ne može se poreći.

• tollway
    • June 13, 2023 at 5:35 PM
    Quote from Junius
    Quote from tollway

da.... i opet se vraćamo iskonskom pitanju.... tko je pametniji? kupac ili prodavač?

ne samo na rivp. ima ovih dana masu sličnih primjera.

Svibanj 30-40% noćenja više nego lani, ovisno koju županiju gledaš. pa ti vidi ^^

sve je to super kolega. samo bez euforije! i ja sam krcat turistima!

pitanje jest gdje ti turisti odsjedaju i troše lovu sada kad masa hotela još ne radi, a hotelijeri i kampovi niti približno nisu povećali kapacite za taj postotak koji se navodi.

ako je lani tvrtka imala u srpnju-kolovozu max popunjenost koji su mjeseci sa najjaćom bazom, koliko će porast čak i od 30 posto u svibnju-lipnju imati utjecaja na konačni rezultat? a svi kapaciteti još nisu raspoloživi? pa ti vidi!

naravno da su i hotelijeri uzeli svoj dio kolača, ali mislim da su mali iznajmljivači i kampovi najviše u ovom porastu profitirali.

• tollway
    • June 13, 2023 at 3:51 PM

da.... i opet se vraćamo iskonskom pitanju.... tko je pametniji? kupac ili prodavač?

ne samo na rivp. ima ovih dana masu sličnih primjera.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • June 13, 2023 at 12:00 PM

kada si ih kupovao po 300 kn? ne sjećam ih se tako nisko.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • June 13, 2023 at 11:43 AM

najte se nikaj buniti! čim više barikada otpadne, to sam bliže željenoj cijeni. dionica nema ili su u vrlo čvrstim rukama, a potražnja stalna.

• tollway
    • June 13, 2023 at 9:40 AM
    Quote from tollway

nemojte se nikaj sekirati. ova sezona će rasturiti uvjeren sam 100%. sve okolnosti na mediteranu plus shengen i euro nam idu u prilog.

samo da se nadovežem..... da, prihodi će sigurno biti top, vrh vrhova. ali malo me golicaju puno veći inputi i troškovi prvenstveno hrane i osoblja, usprkos tome opet bi dobiti trebale biti rekordne.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt