1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • February 12, 2024 at 1:48 PM

pogledate sada bid/ask!!! 10 000 kom na 15 eura!!! strašilo ili dogovorena transakcija?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • February 12, 2024 at 12:13 PM
    Quote from dr.tom
    Quote from tizian1

Kao što kažu kolege, HPB zaostaje malo za cijenom svojih konkurenata na burzi.

Baš me zanima sa kojom cijenom će dočekati izvješće, trebao bi odraditi.

"Malo zaostaje" je veliki eufemizam. Npr., ZABA je po svim metrikama ugrubo duplo skuplja. Vjerojatno većina samo baci oko na TTM P/E pa vidi da je omjer 14 : 8.

HPB ima trenutno TTM P/E 8 zbog velikog gubitka u zadnjem kvartalu 2022. Lako moguće da nakon idućeg izvješća padne na oko 4, ZABA će teško ispod 10.

Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi bilo s HPB-om da odluči u nekom trenutku isplatiti značajniji dio dobiti kroz dividendu.

ozbiljnija divka ide vrlo vjerovatno ove godine. led je probijen ovom mizerijom...

a kaj se tiče fundamenata.... oni uopće nisu loši, a q4 će ih još dodatno popraviti. cijena smiješna u usporedbi sa zabom. čak je i ikba osjetno skuplja od hpb.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• tollway
    • February 12, 2024 at 11:47 AM

neka bude dobra cijena u javnoj ponudi....manje bitno za dividendu. ili ste već odlučili da nećete prodavati u ponudi?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • February 12, 2024 at 10:39 AM

istina, posljednjih mjeseci promet se lijepo popravio. nego, prati li netko tko kupuje te sada već vrlo solidne količine? osim berkopića koji pomalo kupuje duži niz godina nikakvih promjena u top 10

• Američki predsjednički izbori 2024

• tollway
    • February 9, 2024 at 6:41 PM

jadna nam i ta svjetska velesila kad nema boljih kandidata od trumpa (77) i bidena (81). svaki daljnji komentar mislim da je suvišan.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • February 9, 2024 at 6:31 PM
    Quote from calypso
    Quote from domo1977

Pa ne moraš ti ništa prodavati. Oni će napravit novu dokapitalizaciju opet upisati nove dionice i polako gurati prema zacrtanom cilju.

Za izglasavanje dokapa moraju imati 75% glasova na Glavnoj skupstini... Tako da... nije to bas tako jednostavno kako mislis... Pitanje je koliko su sada prikupili dionica i da li ce preci 50%...

Za delistiranje moraju imati 75% dionica sto im automatski daje 75% glasova na Glavnoj skupstini, u kom slucaju sve sto trebas reci je da se ne slazes sa delistiranjem dionice i onda te moraju isplatiti po fer cijeni (ponderirani tromjesecni prosjek)... A ne bih se bas kladio da ce do tog broja dionica doci tako jednostavno, jos manje jeftino...

da vas ispravim... ne moraju imati 75% vlasništva. moraju imati 75% glasova na glavnoj skupštini. kako znamo da mali dioničari u velikom broju ne dolaze na GS (pogotovo ne u dubrovnik), i 55% im dosta. a uvjeren sam da će skupiti puno puno više.

• tollway
    • February 8, 2024 at 7:31 PM

dugo sam na zse, ali ne mogu se sjetiti papira kojemu nakon javne ponude cijena nije osjetno pala, a trgovina zamrla na duži rok.

kako je ovdje kompletno čudna situacija od samog početka, moguće je da će i ishod biti drugačiji.

• tollway
    • February 6, 2024 at 8:57 PM
    Quote from Laudator
    Quote from tollway

ako koga zanima... na onom drugom forumu je jedan kolega predočio stanje u knjizi dioničara od prošlog petka sa količinom predbilježenih dionica.

GDJE?

topic atpl mislim u subotu

vjerojatno usporedivši stanje od prije jer ako želiš prodati moraš se odregistrirati od brokera. vlasnička pozicija mora biti slobodna.

• tollway
    • February 6, 2024 at 7:39 PM

ako koga zanima... na onom drugom forumu je jedan kolega predočio stanje u knjizi dioničara od prošlog petka sa količinom predbilježenih dionica.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• tollway
    • February 6, 2024 at 6:47 PM

da, samo ono kaj su dobili gratis

• Porez na kapitalnu dobit

• tollway
    • February 3, 2024 at 7:11 PM

točno, uz predočenje dokumentacije iz koje se to vidi.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• tollway
    • February 2, 2024 at 9:30 PM

prije bih rekao podjela zaposlenicima

• tollway
    • February 2, 2024 at 8:08 PM

da... jedino logično. napisao sam već nekoliko puta prije. ponoviti ću sviđalo se to nekome ili ne. mada se niti meni ne sviđa....

nisu oni nikakvi bezveznjaci... maheri su to i znaju kaj delaju. ako su u godinu dana došli od nule do 100% na turisthotelu.... pitanje je samo da li im se i koliko žuri.

• tollway
    • February 2, 2024 at 4:39 PM

kolege, meni vam sa ovakvim trgovanjem sve vonja da budu skupili puno više papira nego mi mislimo. uobičajeni spread od tržišne do cijene u javnoj ponudi je obično iznosio 2-3 ponekad i 4-5%! a koliko je sada ovdje!!??

nisam još donio odluku prodati ili ne, ali meni situacija uopće ne izgleda obećavajuće.

• tollway
    • February 2, 2024 at 4:28 PM

gledajte... koliko meni poznato, dotična je izvorni dioničar (ili nasljednik) mlinova i imala je brdo papira. kako su izvorni dioničari dolazili do papira, sada je potpuno nevažno. to što već neko vrijeme krati sistemski pametno poziciju i ulazi u druge papire.... njezina stvar, to je samo 1,5% vlasništva. opet se ponavljam... da je papir atraktivniji, to bi se progutalo bez problema.

mlinove sam snimao barem dvije-tri godine i uvijek me nešto sprečavalo da ih kupim. iako znam jako puno o samoj firmi i njezinim sada već bivšim vlasnicima. i o njezinoj podcijenjenosti. sve do lanjske odgode glavne skupštine. tu se desio klik! sedam mjeseci čučim na bidu i strpljivo skupljam otpatke po željenoj cijeni. i baš me zanima kaj je bilo ono jučer, onaj udar po asku.

a o otključavanju cijene.... nemam ništa pametno za reći.

• tollway
    • February 2, 2024 at 9:56 AM
    Quote from pikolito
    Quote from tollway

u ovo današnje vrijeme, vjerojatno ste vrlo u pravu. ali kada pogledamo graf unatrag tri godine (a bile divke osim lani) vidimo skoro pa ravnu crtu.

kaj očekujete u ponudi?

nemam pojma iskreno, s jedne strane mi se čini očito da vrijedi više, 1/1 da mora gore, s druge je tu oprez, između ostalog i zbog stalne prodaje od strane BB koja je iz tog kraja i dosta prominentna u tim krugovima, barem kaj se tiče novčane mase:D...opet, neki se isto tako prominentni kunu da ženska nema veze s vezom8o.

Po meni je ponuda nebitna, napisao sam već, dionica bi na ovakvom marketu bila 20% skuplja sada i bez ponude, samo da su mirovinci u dealu sa Plodinecom rekli recimo - ide 10% divke...

kolega nemojte biti kao oni na drugom forumu što već godinu dana broje koliko koji prodavač još ima dionica ernt! i tu i tamo je osnovni problem što nema velikih riba kojima bi papiri bili zanimljivi. zašto je tome tako, ne znam. samo pretpostavljam.... i na ckml i na ernt.

a divka.... po meni malo važna. meni je osnovni motiv ulaganja kapitalna dobit, a ako dođe i divka to je samo šlag na torti. ako pak ne, divku si mogu isplatiti i sam prodajom dijela papirića. i to još bez poreza!

u ovom slučaju i sada, divka je potpuno nevažna. prvo treba vidjeti i odraditi (ili ne) javnu ponudu. a kaj i kako onda.... to ćemo vidjeti poslije. ne vjerujem da će i u godišnjem fi biti riječi o tome. ili se varam? jer nekaj moraju napisati vezano za daljnje poslovanje, strategiju razvoja, odnos sa dioničarima i sl.

• tollway
    • February 1, 2024 at 10:02 PM

i zaboravih spomenuti... nitko niti riječi o preuzimanju kitra od strane ntl-a!!??

• tollway
    • February 1, 2024 at 9:40 PM
    Quote from pikolito

Ne vidim baš puno dionica na našem tržištu sa ev/ebitda 5, ne mogu se oteti dojmu da je ponuda za preuzimanje i njeno iščekivanje bila otegotni faktor za rast ove dionice, posebno na ovakvom marketu...zdravoseljački, sama najava izdašne divke lansirala bi ovo bez obzira na BB

u ovo današnje vrijeme, vjerojatno ste vrlo u pravu. ali kada pogledamo graf unatrag tri godine (a bile divke osim lani) vidimo skoro pa ravnu crtu.

kaj očekujete u ponudi?

• tollway
    • February 1, 2024 at 7:30 PM

zaboravili ste i brokersku proviziju ako već želimo biti precizni. nekome značajno, a nekome beznačajno.

• tollway
    • January 31, 2024 at 8:51 PM

pa ne mora IB to nigdje objaviti! jednostavno popuni obrazac, ovjeri i pošalje poštom kao i većina ostalih.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt