Jeste dobili poziv na glavnu skupštinu ?
Hoće li tamo možda biti izglasana dividenda .?
Jeste dobili poziv na glavnu skupštinu ?
Hoće li tamo možda biti izglasana dividenda .?
Danas je zadnji dan za kupit zaba za dividendu?
I prevedeno ?
Raketa nakon halvinga na 1 mil USD per coin ?
Što na kraju ide li Divka?
Ni traga ni glasa..
Kakav je ovo nagli pad svega .?
Što se dešava?
Naravno da nema mxxxxx...
Ko zna koliko političara ina apartmane...pa neće sami sebe oporezivati ..
Halo kolega !
Apsurd.
A da ne govorim koliko svi ti "apartmandzije" uplate doprinosa za zdravstveno... Naravno ironično uplate..
Ja im plaćam zdravstvene usluge ako nisu nigdje zaposleni...
I onda vjerojatno pad cijene za iznos dividende
jeste li znali da je tvrtka Ingra d.d.. 2023 osnovala tvrtku GREENGRA d.o.o. sa sjedištem na istoj lokaciji kako i sama INGRA d.d.
osobe ovlaštene za zastupanje su čelne osobe u Ingra d.d.
registrirano poslovanje je -proizvodnja električne energije
hvala
jeste li znali da je netko iz INGRE kupio prosle godien dionica za cca 15k eur mislim 5000 komada ?
a kaj nam je to sa HPB? namjerno se ruši cijena ?
I kako bi vidite rad uprave iz brojki ukratko ?
Ogromne količine u jednoj transakciji..
Pa naravno da će pasti odluka o zadržavanju cjelokupne dobiti. Objava o isplati dividende ide tek na jesen nakon odluke Vlade.
Jel ste sigurni?? Lani je skroz drugačije koncipirana ista obavijest...prijedlog odluke o uporabi dobiti je novost u 2023
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
I koliko bi to onda dividende bilo ?
evo, tri dana kasnije, onaj moj shs je procurio sa ramenom do linije potpore, ali je usput formirao još jedan manji shs (crveno), ovaj plavi je probio testirao i više stvarno neznam kaj se čeka, 3 padajuće linije otpora su probijene i testirane, ostaje 69k i onda paljada...
mislite paljenje motora do 169k?
Ht je od Ipo isplatio ukupno 32.7 eura po dionici dividenda.
Ipo je bija na 265kn po dionici(35e), danas se taj paket od 69 dionica može prodati za cca31e po dionici.
Dakle to bi bilo za 4e manje od ipo cijene plus dividenda od 32.7(od 2008 do2024), šta daje broju od 63,7e po dionici.
Teško da bi taj prinos od 82% može dobit u banci ili na oročenju, znači to je prinos u 16 godina.
Sad zavisi koga to zadovoljava.
slažem se.
no 83%/16god je malo više od 5% godišnje.
prije se i kamata u banci mogla dobiti pa čak do 5%...
e sada.. ako gledamo risk / reward na dionicama i na kamati u banci, taj risk ej prevelik kod dionica - bilo kojih.
što neko kupi u IPO.. dionica padne a njemu od kupnje recimo 5 godina trebali novci...
kamata bi bila sigurno tu veca od uloga a kod IPOa to nije slučaj..
vi pričat eo nekome kome sigurno novac neće trebati...
HT je od zadnjeg kvartala 2023 digao cijene svojih usuga za 5% što je, među ostalim, rezultiralo rastom neto dobizi u 4Q 2023 u odnosu na Q4 2022 za cca. 100%, što je fenomenalan rezultat.
Ukupno u 2023 neto dobit je veća cca 50%.
Ove godine ćemo imati 3 kvartala sa tim 5% povećanjem cijana u odnosu na 2023, tako da očekivam velik rast neto dobiti, plus Ht kupuje svoje dionice i poništava ih što je još jedan plus.
Sve je to fino i krasno no cijena je još daleko od IPO...
Kad se uračunaju dividende ispada da ko je kupio u IPO i držao, isplativije bi bilo da je kročio u banci.
Jedino je dobro prošao neko ko je kupio u ožujku 2020. Ili i u vrijeme HTa na manje od 20 EUR..
Ovo sve ostalo je za mene gubitak.
Samo, stanje keša na računu je takvo da ako isplate dividendu više ništa neće ostati.
a kad se onda ocekuje isplata dividende ?
i hoce li je uopce na kraju biti.. ? treba mi lova iskreno zato pitam..
Kako napreduje elektrana kod Ivanić grada ?
i sto zo sve skupa znaci?
ja imam account i tamo.
sto onda na kraju osiguravaju mni samo do 20k eur ?