A kolika je efektivna kamatna stopa ? Na kredit ?
EKS 6,13 malo su ga nabrijali obzirom da je nominalna 3,99
da.. ali sa osiguranjem kredita...
akcijska fiksna kamatna stopa iznosit će 4,69% (EKS 4,80%).
A kolika je efektivna kamatna stopa ? Na kredit ?
EKS 6,13 malo su ga nabrijali obzirom da je nominalna 3,99
da.. ali sa osiguranjem kredita...
akcijska fiksna kamatna stopa iznosit će 4,69% (EKS 4,80%).
a za nas dioničare HPBa to bi značilo?
SPVA-50,80kn sada i službeno
prevedeno... ' ?
oooos
Stiže lova. A što je sa HPB ?
opa... Krećemo se..
nešto novosti preko bare oko DT
mislim da to nije nista novo....
povukla se peodaja i na 27 000 kn.. ne da niko ispod 28 000? Bit će dobar kvartal il ? Povećanje divke ?
Nešto u toj računici ne valja, 22k bitcoina se nije moglo kupiti za milijun kuna prije 3 godine, to bi ispalo cca 7$ po komadu...
sto nije 22 komada bitcoina a ne 22 000 kako ste napisali ( 22 k ) ?
Pa naravno kad si hrvati ofce.. pa ovo je pljačka.. kao super povoljne kamate na kredite od 2.xx% eks...
To da nemoj vani velite bi Reko kaj je vama . . ajde za gotovinac ali ovo...
Meni se frend hvali kako ima 3 i nešto % na stambeni .. ja Reko kaj je to kao dobro .. pa to je pljačka .. da ali kao za HR prilike dobro. Ja si mislim dok god ljudi pristaju na to će biti dobrom.
a da svi promijenimo državljanstvo?
točno to...
a ja kao mlada osoba u 30ima zivim sa roditeljima... krasno..... uredno placam porez u HR preko 20 godina (nemojte mi sada da ne radim 20 godina, ali kada odem u ducan uredno platim PDV na kupljeno.... )
I što je to kao neka spektakularna vijest ? 4 mil kn za firmu sa kolko zaposlenih ? Pa moja firma sa 4 zaposlena godišnje ostvari 1 mil kn prihoda. a nema.dugova . Imam igh
Pa po tome oni bi na svojih 500 zaposlenih trebali imati 125 mil kn prihoda, a imaju preko 200 miliona... Znači da dvostruko bolje rade kolega od tvoje firme...
Potpisujem.. i to bi vrijedilo da imaju najbolji bonitet ko moja firma i da nemaju duga. Ali pošto imaju dug i u PSNu su smatram ih duplo losijima.
Nadalje, probajte kao zaposlenik IGH Otić u banku i Dic kredit za stan.. pa vidite kolika će vam biti kamata koliko platnih listi će vas tražiti u odnosu na nekoga ko radi u firmi sa najboljim bonitetom bez dugova... Iako je riječ o mikropoduzetniku..
https://www.seebiz.eu/tvrtke/institu…ipsilonu/263624
Institut IGH, d.d. i BINA – ISTRA d.d. potpisali su danas ugovor ukupne vrijednosti 3.903.382,50 HRK (PDV nije uključen u cijenu).
I što je to kao neka spektakularna vijest ? 4 mil kn za firmu sa kolko zaposlenih ? Pa moja firma sa 4 zaposlena godišnje ostvari 1 mil kn prihoda. a nema.dugova . Imam igh
Netko je spomenuo da se u DE plaća stan 800 EUR ida u njemu živi troje ljudi.. nije to baš tako.. kolega ne sam.. nema ni curu ni nikog.. sam plaća 800 EUR i plaća oko 3000 EUR.. nije da se ne može.. naravno kolega ima koju godinu radnog iskustva i visokoobrazovan je. Ekonomist...
Prosječna plaća u ZG je sada po statistici oko 8300 kn što je 1100 EUR ajmo reći . Rekli ste 1200 . Dakle tu smo .. e sada.. evo u zgradi gdje sam novogradnja ( pardon stara 4 godine pa će moD anerko reć da nije novogradnja ) 50m2 je 500 EUR kako je napisano. Dakle tu smo. Tramvajska zona ( 3 min do tram ). Zona autobusa 2 min. Sve blizu - spar, plac.. mogu još pissat ali me strah da ne otkrijete gdje živim 😁😀
Ovo što sam napisao 500 EUR .. to je dvoje ljudi . Ili bračni par ili cura u dečko.. jednostavno je teško sam.
Nije za ovu temu.. ali prijatelj plaća u Berlinu 800 EUR sa rezijama ( s time da je to "Berlin" Reko bih ko da smo u ZG u petrusevcu il' i Sesvetama) naravno njemu paše lokacija zbog posla.. a plaća mu je 3000 EUR kada se povuče ravnomjerna krivulja kroz mjesece ( izravna 13. Plaća i ostalo višak što mozda dobije božićnica i sl )
Hrvati u bankama imaju 230 mrd kn. Što je 60 000 kn po osobi. Imajte na umu da su tu i djeca ukalkulirana.. e sada.. ne znam kako je dobijem taj podatak.. jer po stanju minusa na računima.. svaki Hrvat na računu ima minus od 1500 kn.. ne mogu sada naći ali znam da sam čitao o tome proguglajte malo.. e sad.. netko je u minusu 20k kn a netko u plusu 20 k kn.. kako sada oni to računaju te depozite od 230 mrd kn ?
Uglavnom..
Ljudi koji kupuju nekretnine isto nisu svjesni da tu nema nekog rasta cijena... Pa ko će ti ako ti sad nešto platiš ajde 2500 EUR / m2 za 10 godina dat 3500 ? Cijena kvadrata ne prati rast plaća.. ja sumnjam ono kaj je danas u ZG 8000 kn da će za 10 godina bit 12 000...
@dioničar,
Vrbani novogradnja ti je 3.000, Špansko malo bolja gradnja kod Galerije(ali ništa posebno) 2.500
Ne znam šta možeš naći po 2.200 da je ipak malo bolja gradnja na solidnoj lokaciji.
I sve useljenje za godinu dana.
Novogradnju za odmah ne možeš kupiti.
2200..
Nazovite i vidite..
Display MoreDisplay MoreMolio bih ekipu, ali dobronamjernu, da li mislite da će nekretnine u Zagrebu i dalje rasti zbog subvencija AKD-a,
inflacije i priljeva love od turizma koji se vraća na velika vrata ili smo trenutno u balonu koji bi mogao puknuti za
godinu dvije ili pet?
Cijena novogradnje je već blizu 3000 Eur/m2, a negdje i više od toga, što mi se čini puno previše s obzirom na povijesno
kretanje cijene, te pogotovo nakon velike krize 2009. godine kada investitori nisu mogli godinama prodati stanove ni po
1600 - 1800 Eur/m2, pa su mnogi propali, čast izuzecima koji su i u krizi dobro poslovali.
Hvala svima na odgovoru!
Ja mislim da se vec sada prodaje kvalitetna novogradnja na dobrim lokacijama u Zagrebu i gradovima na moru. Drugo se vec sada slabo prodaje. Znam ljude koji po 20 godina prodaju obiteljsku kucu u Zagrebu. Naravno traze nerealne cijene.
Kvadrat novogradnje sada u Zagrebu kosta 3000 eura/metru kvadratnom u kvartu izvan tramvajske zone. Mozda se i odmah prodaje. Kupuju spekulanti koji imaju novac. Barem ja tako mislim.
Ali sto ce sa tim stanovima? Iznajmljivati ce ih podstanarima? Pa podstanari u Zagrebu nemaju novaca. Mozete traziti od zagrebackih podstanara najamninu do 350 eura i to ce vam jedva platiti. Kakve su place u Hrvatskoj? Koliko su to razumne investicije neka svatko sam procijeni.
Niste u pravu. Sada kvadrat izvan tramvajske zone kod Arena centra npr košta 2200 EUR novogradnja. I to Ne Nes bezveze.. a recimo u tram zoni primjer heinzlova vukovarska košta 2500 - 3000 EUR /m2 ali to je već oni prilično ok lokacija, i prilično kvalitetna gradnja za HR prilike.. gradi VMD. Primjer stavljaju izloaciju od 18 cm vune, ciglu "lijepe" a ne rade sa mortom.. samoventilirajuca fasada.. u garaži pločice na podu. .. itd.. da ne nabrajam dalje sad sve u detalje... ako nekoga zanima mogu sve napisat .
Koju platformu Koristi PBZ. Prvi put čujem za njih za trg. na stranim tržištima.
Koliko ja znam PBZ nema za strana tržišta osim ako to nije nešto novo..
Nadalje.. pbz naplaćuje 10 kn mjesečno investor uslugu i to je jedini trošak.