nije ni bitno dal salje kada nasa porezna ne vidi IB
kao ni revolut ![]()
Posts by dionicar
-
-
-
Kakvih problema.je bilo sa REVOLUT om?
Imam prijedlog kako ja radim.. kupim dionice na revolut. I onda zadam nalog da se prebace na IBKR dionice. Dakle prebacuje te sa brokera driwe wealth na IBKR i to zadajete na IBKR u...
Na REVOLUT sa uplaćivao sa tekućeg i na obje sa tekućeg
-
Display More
Ne usudim se pogledati u drugi mirovinski stup
U trećem, dobrovoljnom, kratka sam za cca 10 tisuća kuna od početka ove godine
Iz mjeseca u mjesec ulažem, a na računu imam sve manje
To je oduvijek pila pušiona, kao i životna osiguranja!
Zahvaljujući inflaciji, većina će ostati u prvom stupu, kada dođe njihovo vrijeme!
Drugi stup će se sam od sebe ukinuti!
onda neka mi vrate moje pare koje uplacujem u 2. stup
-
A da sve stane kao kad je bio početak korone veljača ožujak 2020. I benzin ispod 8 kn...odmah bi bio taj scenarij. Ponuda i potražnja. . Dok ljudi troše i je skup
-
još se nisam ni probudio i dividenda sjela :)))
gospodin je ažuran. 
Uprava CEO | Hrvatski Telekom d.d.
sčijedeće godine očekujem 9 kn ili 1,2 eur.
-
Ja nisam 10 000 ali nešto jesam...
-
Inflacija u Americi 8.3% na godišnjoj razini, čeka nas još rate hikeova i čišćenja bilance (smanjenja aktive) FED-a, tehnološke opet rone kao i Crypta
kripto potop.. a tako sam lijepo sve mogo prodat sa plusom u studenom 2021...
-
Ne mislim prodavati zbog grafa a moje pisanje je pozitivno za hpb
kolega pogledajte nalog mirovinca, neće cijena nigdi i pogledajte kako cisti ask, od cuga po 400-500 dionica..
A kako znate da je mirovinac ?
-
Realno, mali dio ma 8000 i više , većina je između 4000 i 5000 kn
To mi je prijatelj pričao pred par godina. Da prosjek je takav kakav je jer ima svakakvih plaća, ali da je stvarnost da debelo preko 50% ljudi, veli možda i 70% radi za do 5000kn.
TOcnonali tih 70% vjerojatno ima srednju spremu.. ne podcjenjujem ničiji posao ali logično je da si da manje škole i manje plaćene.. nama u firmi ljudi sa višom školom (3 godine veleučilišta ili sveučilišta ) što dođu na razgovor za posao indirektno kazu da se za manje od 5000 kn ne žele ni razgovarati.. ( ne takvim rijecnikom ali ono u stilu kad ih se pita koliku plaću očekujete svatko odgovori "pa ne bih ispod 5000".) A nikad.nisu u struci radili ..
A da ne govorim da nakon god ili 2 očekuju 8000.. ako mi ne možemo dati ima ko može...sve je to zakon ponude i potražnje.. doduše do pred 5 godina su ljudi molili da ih se uopće zaposli pami na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa koje je onda iznosilo 2400 kn samo da počnu raditi..
-
Display More
Ja ću iz kuta gledanja male plave domaćice reći iduće.
Živjela sam protekli mjesec na način na koji sam živjela pred pet-šet godina. Ležerno, ne vodeći računa o troškovima, običan mali život, bez estravagancija.
I taj je mali život koštao ravnih 15 tisuća kn.
Pa inflacija nije 8%, nego 100%.
Nekada je za takvo nešto dostajalo 7-8 tisuća kuna
To me malo i brine🤔! Moja žena u godini dana zaradi 48000kn. A za režije, hranu, gablec i trošak održavanja jednog automobila nam treba 100000kn i to bez godišnjeg(more), bez odjeće, bez tv i sličnih aparata, bez stanarine(živimo kod mojih roditelja (fakat jadno)) , bez izlaska! I najvažnije: stambeno pitanje si još nismo riješili jer stvarno ne znam kako ćemo? banka nas smatra kreditno nesposobnima a meni se ne daje cijela moja životna ušteđevina(u dionicama) za stan od 60 kvadrata! 😢😢😢😢😢😢
Po svemu navedenome žena vam radi za skoro minimalnu plaću .. hrvatska realnost nažalost .. ja osobno imam točno takvu plaću neto kao Vaša žena.. ali zato što radim u svojoj firmi.. te mi se prijava na više ne isplati.. točno ste napisali da za sve što ste naveli treba cca 8000 kn / mjesec.. i to uz pretpostavku da nemate kredit za taj auto tj. Da je taj auto već plaćen..
Dakle u dionicama imate onda cca 150k EUR. Fina lova hehe. Skidam kapu.
Ja nemam ni blizu tokolo ali nemam još ni 40 god.. s time da sve što sam ulagao sam ulagao od plaće.. dakle nisam ništa naslijedio / prodao da dođem do love
-
litar benzina 90 ih , 3,5 do 4 kn , pa sad ti misli !
A plaća ? 2500 a danas 8000 ZG...
-
hoćemo li omastiti brk pod točkom broj 2 ?
-
Display More
Vrhovni sud već ima praksu o tome i sumnjam da će od nje odstupiti...
ima, istina!
ali mora presječi do kraja i donijeti odluku:
- jesu li krediti u CHF ništetni zbog valutne klauzule?
- može li kredit uopće opstati ako su mu ništetni glavnica (predmet) i kamata (cijena) ugovora?
- konačno izjednačavanje i drugih valuta po pitanju ništetne i neodredive kamate koja se mijenjala odlukom banke (EUR, USD i HRK)
bez toga smo na milosti pojedniih sudaca koji onda sude kontra ustaljene prakse i županijski sudovi vraćaju predmet na ponovno suđenje
i tako se rade zaostaci na sudovima, to treba prekinuti
zaostaci na sudovima = zakidanje prava na suđenje u razumnom roku
Onda su i EUR nistatni zbog valutne...
-
odmah ronimo za dividendu ... interesting
-
Ovo uplaćuje skdd ili oni Direkt ?
Kada očekujem PBZ da će sjesti ? Treba mi hitno lova ujutro.
-
Čestitke dioničarima. Ja svoje prodao... A ulaz na 8 bio.. to bi bilo skoro 20% divke na ulaznu cijenu.. a kad dok se oni sijete prilike prolazile...
-
izvjestaj stigao. sto kazete?
-
Kolege kada se očekuje vijest o divki skupština ili 9.
-
- U tri predmeta oštećenik kao tužitelj Institut IGH d.d. nastavio je kazneni progon, nakon odbačaja kaznene prijave od strane ŽDO-a u Zagrebu, protiv Ivana Paladina, Olivera Kumrića i Tomislava Đurića zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju - doznajemo sa suda.
A ja se pitao zašto je Oliver dao ostavku hahaha
A studenti građevine bili na druženju da njim ahhaa