ok, prevedite meni laiku ?
sto to sve skuap znaci ?
ok, prevedite meni laiku ?
sto to sve skuap znaci ?
Opa .. stamnebu objekt...
Vlasnik Tankerske:
1. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O/TANKERSKA HOLDING GMBH 95.73%
Dakle, nije slucajno da INTERKAPITAL kupuje dionice ATPL, a sigurno u ime TANKERSKE.
Sigiran sam da postoji deal izmedju prvog dionicara ATPL i Tankerske, da ovaj izadje kao Lonza i Tankerska preuzme ATPL sa dionicama od CERPA plus Nove dionice.
Nakon toga TANKERSKA ce otkupit sve dionice malih dionicara i ATPL ce biti maknuta sa burze.
ma je li to moguce ?!?
vidim skuplja se u tišini... hoće li BVPS skoro na 5 EUR?
Display MoreDa ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Junius ti si mi legenda, definitivno najsimpatičniji forumaš, za sve vodiš evidenciju, kako za transakcije na berzanu, tako i
za potrošnju na potrepštine, wc papir i slično..Jedino mi tvoja računica nije jasna, ako mjesečno trošiš 2000kn na hranu i
1000kn na gorivo i to ti je 10% prihoda, šta onda zarađuješ 30 000kn (4000€) mjesečno? Pa gdje ti radiš, ako se smije znati
i da li ti je Kolinda našla posao prije nego su joj Rusi oduzeli predsjednikovanje?
P.S. Admin, dugo nisam pisao, ali vratija sam se rehabilitiran, obećajem bit ću dobar
![]()
Coiijek je napisao zarada... e to ne mora biti plaća....mogu biti i dividende..pa kolega Igor iz ATPL mjesečno obrti zaradio preko 50k EUR...prosjek
+INgRA upravo .
Indijska delegacija....crobex..
Ingra ulazi u Crobex:
https://zse.hr/hr/revizija-dionickih-indeksa-2682/2682
Sad ćemo vidjeti što će biti kad bude kupovao indeksni fond.
Mislite da će cijena izrazito rasti ?
ne znam jel se pisalo, ali PBZ pocela nudit 1.5% kamata na stednju
Je . Ali samo na 6 mjeseci..
Jer se ne zna kako će se kretati kamatne stope...
Jel' ja to dobro vidim BTC LL 25333?
Po čemu ? Ne kužim ?
Hoće li ovdje bit dividende ili ne kada su sad ispunjeni svi uvjeti ?
Koliki bi sada bio BVPS nakon svih ovih vijesri ?
Čujem da se korona vraća.
Distribuira li Medika cijepivo protiv korone ?
nije mi jasno sto zelite reci ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Samo 3 dioničara u prvih deset imaju zadnju znamenkj 5 ( kao i u blok trgovanju ) HERCEG FRANJO 865.295 kom,
DEBAN DANKO 693.905 i ĆALETA JOZO 210.985..
Nekako mi miriše na Franju
neki dan mi pbz investor prestao raditi kako treba u chromeu, a od jučer neće otvoriti stranicu na bilo kojem pregledniku. probao na mobitelu i radi. jel to do mog kompa ili ima još neko da mu ne radi?
meni sve raid. sad se logirao Win10 Google Chrome.
zasto je sve danas top 10 poprometu u crvenome?
Imam i ja mediku doduše u sirotoj količini
Odlično ! Onda mene preporučite ali po boljim uvjetima nego su mi ponudili . ;))
Konkretno... Oni uzimaju mlade inženjere.. slažem se.. ali za koju plaću ?
Bio sam na razgovoru..i ponuđena mi je cifra X nakon probnog roka od 6 mjeseci 1.2X
Očito kada ja kao inženjer sa nekoliko godina iskustva i znanjem 3 jezika nisam navedeno prihvatio mi nisu ponudili dovoljno.
Eto to je moja priča o IGH ukratko.
Jesam da. Usredotočio sam se na minus od trenutno 70% hahaha 🤣
Nadalje.. zašto im non stop mladi inženjeri odlaze ?
Ma znam ja dionicar da su u ovom sektoru plaće manje, samo se zgražam nad tim tužnim stanjem. Nije lako biti mladi student u ovom polju kad te ovakvo tržište rada dočeka poslije faksa, i to danas kada u Hrvatskoj nema nezaposlenosti, sve raste, oni da dožive ovakvo nešto. Bolje im onda da sele u inozemstvo.
mislim ja pricam o situaciji o IGH...
e sada.. naravno da je na terenu bolaj placa... ono ako ste nadzor sa strucnimispitom.. i slicno... s time nakon faxa odmah ne mozete biti nadzor...
pcoetne place su po meni 800 - 1200 EUR ovisi kako u kojoj firmi.. u IGH naravno da su manje.. zato im i mladi inzenjer odlaze... skupe nesto staza i iskustva i idu dalje .
sto se tice proslosti firme.. naravno da je IGH zario i palio 1995 - 2010. kada su isli infrastrukturni projketi u HR i slicno i u doba Jure Radica i politike. da ne pisem dalje :))
No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....
Pa nije valjda da se uopće bilo gdje u toj industriji priča o bilo kakvm tome sličnim brojevima, ne danas nego bar 5 godina. Ne mogu vjerovati da bi netko u Hrvatskoj išao na fakultet, zaposlio se negdje kao inženjer, za bilo što ovome sličnom. To je prosječna plaća u RH, to je su brojevi koji dolaze u obizr u pričama o radnicima u proizvodnji, gradilištu, početnicima tamo,.
U mojoj industriji (IT) još prije više od 10 godina kad sam se ja zapošljavao početničke plaće za studente direktno s faksa su bile nešto više od toga (uz obećanja brzog rasta na godišnjoj razini, jer bez obećanja te vrste niti tada tu nitko te plaće ne bi prihvaćao).
kolega niste u pravu... Lynx
jednostavno su u građevinskom sektoru plaže manje...
imate i sluzbeni izvjestaj grada zagreba... pogledajte prosjecnu palacu u IT sektoru ili telekomunikacijama i u građevini. mislim pod građevinu tehnicka zanimanja a ne radnik na gradilistu. zato i je toliko nepalaca i indijaca kao radnika na gradilsitima....
nazalost je to tako. ja sam realno rekao stanje.
Jesu to opet blokirali sami sebe da mogu isplatiti plaće? Kakav jad i bijeda od firme, ne znam koji bi inženjer, osim nekoga friško s faksa, želio tamo raditi.
U situaciji u kojoj se takvi ljudi traže svijećom u podne, raditi u ovakvom IGHu je sadomazohizam.
Onaj kokeg profesori preporuče.
Dan danas se sjećam dok građevina još nije bila toliko zahuktala i prije potresa 2019. Profesori s faxa su preporučamo studente za rad.
Naravno ljudi mladi i naivni pristanu.
Tada početna plaća je bila ajde oke..
No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....