Jesam da. Usredotočio sam se na minus od trenutno 70% hahaha 🤣
Nadalje.. zašto im non stop mladi inženjeri odlaze ?
Jesam da. Usredotočio sam se na minus od trenutno 70% hahaha 🤣
Nadalje.. zašto im non stop mladi inženjeri odlaze ?
Ma znam ja dionicar da su u ovom sektoru plaće manje, samo se zgražam nad tim tužnim stanjem. Nije lako biti mladi student u ovom polju kad te ovakvo tržište rada dočeka poslije faksa, i to danas kada u Hrvatskoj nema nezaposlenosti, sve raste, oni da dožive ovakvo nešto. Bolje im onda da sele u inozemstvo.
mislim ja pricam o situaciji o IGH...
e sada.. naravno da je na terenu bolaj placa... ono ako ste nadzor sa strucnimispitom.. i slicno... s time nakon faxa odmah ne mozete biti nadzor...
pcoetne place su po meni 800 - 1200 EUR ovisi kako u kojoj firmi.. u IGH naravno da su manje.. zato im i mladi inzenjer odlaze... skupe nesto staza i iskustva i idu dalje .
sto se tice proslosti firme.. naravno da je IGH zario i palio 1995 - 2010. kada su isli infrastrukturni projketi u HR i slicno i u doba Jure Radica i politike. da ne pisem dalje :))
No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....
Pa nije valjda da se uopće bilo gdje u toj industriji priča o bilo kakvm tome sličnim brojevima, ne danas nego bar 5 godina. Ne mogu vjerovati da bi netko u Hrvatskoj išao na fakultet, zaposlio se negdje kao inženjer, za bilo što ovome sličnom. To je prosječna plaća u RH, to je su brojevi koji dolaze u obizr u pričama o radnicima u proizvodnji, gradilištu, početnicima tamo,.
U mojoj industriji (IT) još prije više od 10 godina kad sam se ja zapošljavao početničke plaće za studente direktno s faksa su bile nešto više od toga (uz obećanja brzog rasta na godišnjoj razini, jer bez obećanja te vrste niti tada tu nitko te plaće ne bi prihvaćao).
kolega niste u pravu... Lynx
jednostavno su u građevinskom sektoru plaže manje...
imate i sluzbeni izvjestaj grada zagreba... pogledajte prosjecnu palacu u IT sektoru ili telekomunikacijama i u građevini. mislim pod građevinu tehnicka zanimanja a ne radnik na gradilistu. zato i je toliko nepalaca i indijaca kao radnika na gradilsitima....
nazalost je to tako. ja sam realno rekao stanje.
Jesu to opet blokirali sami sebe da mogu isplatiti plaće? Kakav jad i bijeda od firme, ne znam koji bi inženjer, osim nekoga friško s faksa, želio tamo raditi.
U situaciji u kojoj se takvi ljudi traže svijećom u podne, raditi u ovakvom IGHu je sadomazohizam.
Onaj kokeg profesori preporuče.
Dan danas se sjećam dok građevina još nije bila toliko zahuktala i prije potresa 2019. Profesori s faxa su preporučamo studente za rad.
Naravno ljudi mladi i naivni pristanu.
Tada početna plaća je bila ajde oke..
No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....
sto se PBZa tice jedino ako nije greska to za 6 mjeseci...
ili je to je li se ne zna da li ce kamate preko tih 1,5 ili manje.. pa je samo kao za 6 mjeseci akcija..
Koliki je trenutno BVPS ?
Ne onda nije dionice 235 EUR nego baš trenutno ?
Je li moguće da je 300 i da banka ide u prodaju kroz koju god i dobije se 1200 EUR / share ? 4x BVPS
Koliko komada ?
ova ingra ocito zaista nesto i vrijedi.. a nismo ni na BVPS
Priča se da je u srpnju realizirano rekordno malo stambenih kredita...
Naravno kada su ljudi i bankari na godišnjem
ovdje koliko rastemo slijedi li neko preuzimanje ili ?
a pricali ste da je plafon 12....
Čemu pak to ?
+ zaba ............. sitno 250 kom
Ako je vama 250 komada po ovoj cijeni sitno onda ste pravi Vuk s wall streeta 😀😀
I ? Letimo ili padamo sutra ?
Meni ti sve nekaj čudno iskreni
Pa ovaj će preuzet Ingru koliko kupuje...
Očito to nešto i vrijedi..
Što je kikiriki... Ima i boljih dionica... Stvarno malo nakon poreza i prireza ništa
Čudi me da danas nismo rasli ako nešto vrijedi..
Koliko se onda očekuje Divka iduće godine ?
ajmo ovdje sto ovdje kazete svi ?
obaranje rekjorda? kako letimo ko raketa ;))))
i sto kazete? na FI?
dobro lose izvanredno.?
Ok prevedeno za nas laike ?
Stigao je izvještaj:
Ukratko danas letimo ili padamo ko kruske ?