Čitam financijska izvješća AD Plastika, pa ne nalazim brojeve koje se navode u blogu za dugoročne i kratkoročne obaveze.
Gledajući samo AD Plastik d.d. (ne grupu) na temelju čije dobiti se isplaćuje ili ne isplaćuje dividenda, ako bi ostali na dobiti iz 3Q na godišnjoj razini, tj. već i pod pretpostavkom da 4Q bude 0 (a najave uprave su puno optimističnije), to već stvara EPS od 0,4€. U tom slučaju je pri cijeni od 10 € za dionicu P/E 25.
U potpunosti se slažem sa zaključkom. Dobro su pogođeni glavni izazovi. Ovisnost o jednom velikom kupcu i ta velika nesreća da se u zadnjih tri, četiri godine ulazi iz jedne u drugu krizu, a za koje tvrtka niti na koji način nije odgovorna. To jako frustrira, naročito što sve to ostavlja posljedice na profitabilnost kompanije.
Ali, da ne očekujemo preokret, ne bi bili tu.
Ako se on dogodi, a sramežljive naznake upućuju na takav ishod događaja, ova dionica će ponovno biti vruća roba na ZSE. Tada ćemo uživati u plodovima preuzetog rizika.
Posts by Zvjezdani
-
-
...
Lijepo je vidjeti da ih ne muči previše dug. Treba biti fer pa reći da taj dug i nije toliki problem koliko vrlo slaba/nikakva dobit.
Dobro je da idu dalje novi poslovi, ali treba toga još. Ne sviđa mi se što toliko rade sa Stellantisom.
Prošao sam malo detaljnije kroz zadnje kvartalno izvješće u sklopu svojeg bloga pa bacite oko. Po meni je trenutna valuacija realna i mogla bi označiti dno ako četvrti kvartal donese neto dobit.
https://balkan-bull.com/2024/12/16/adpl-3q2024/Čestitam na lijepom blogu i napravljenoj analizi!
-
Jedan je moj.
Za ostale ne znam. -
Vezano uz moj prethodni post, moramo primjetiti da jedna TESLA proizvede više EV nego sve ti europske kompanije zajedno, a kineski BYD proizvede više nego svih preostalih 9 najvećih kompanija zajedno!
Kuda ide Europa dobro je opisano u ovom videu.
The Dark Side of Europe's Economic Downfall
-
Među top 10 proizvođača električnih automobila nalaze se samo tri države: 6 mjesta zauzima Kina, 3 Njemačka i tek jedno SAD.
AD Plastiku bi zapravo trebalo biti svejedno koje se pogonsko gorivo koristi, jer svi oni koriste plastiku kao sastavni dio svojih automobila.Nadam se da je uprava AD Plastika dovoljno mudra da i u buduće disperzira svoje kupce.
-
Došen o trenutnoj situaciji autoindustrije i AD Plastiku.
Kako se poznati hrvatski proizvođač dijelova za automobile nosi s krizom u europskoj autoindustrijiMarinko Došen, predsjednik uprave AD Plastika, komentirao je za FORBES Hrvatska trenutno stanje u europskoj autoindustriji.forbes.n1info.hr -
Kolega Junius, naravno da gledam usporedive kategorije - dobit AD Plastik Grupe u 6 i 9 mjeseci 2024.
-
Gledam ovo izvješće ADPL i to što ih se hvali po medijima kako su izbacili super FI, ali ja vidim da smo na polugodištu bili u plusu 1,82 M €, a nakon 9 mjeseci ta se dobit istopila na 0,58 M €.
Još jedno ovakvo tromjesečje i eto nas na kraju godine opet u minusu.Uz sve silne poslove i prihode temeljem početka serijske proizvodnje.
-
Stellantis na prekretnici
Velika reorganizacija Stellantisa, odlazi prvi čovjek Carlos TavaresGeneralni direktor velike automobilske grupacije napustit će tu poziciju početkom 2026. godine, a sve do tada trajat će proces preslagivanja uprave, traženja…autonet.bug.hr -
Jeste li vidjeli ovu grafiku kod Nenada Bakića?
Kolega , gdje set ovo našli ??
Na facebook profilu Nenada Bakića.
-
Jeste li vidjeli ovu grafiku kod Nenada Bakića?
-
Iako je ovo stara objava (iz travnja 2024.) mislim da je itekako aktualna!
Direktor Stellantisa: Nema previše smisla opteretiti autombil s 500 kg baterija za 400 km dometa! – Revija HAKTavares je istaknuo da će baterije za električna vozila trebati vrlo značajan napredak kemije kako bi se prepolovila njihova masa tijekom sljedećeg desetljećarevijahak.hr -
Agenda električnih automobila ide dalje.
Potez očajnika? Njemačka predlaže bonus od 6000 eura za kupce koji svoj stari auto zamijene električnimPolitičari pokušavaju pronaći rješenje kako bi potaknuli prodaju i "olakšali život" njemačkim proizvođačima koji su posebno jako pogođeniwww.jutarnji.hr -
Okupljanje?
Stvara se megasavezništvo triju automobilskih divova?KONGLOMERAT brendova izgubio je više od 40 milijardi eura vrijednosti u šest mjeseci.www.index.hr -
A evo kako o situaciji u Volkswagenu razmišlja priprosti narodni čovjek.
Naravno, od kuda drugdje nego "izbosne".
Dame i gospodo, mudri Salko zbori.
-
Evo, dao sam si malo truda u ovo kišno prijepodne pa sam izvukao podatke o novim poslovima AD Plastika objavljenih na ZSE u proteklih malo više od dvije godine i stanje je još puno, puno koncentriranije na Stellantis nego što sam odokativno mislio.
Toplo se nadam da prodajna divizija u AD Plastiku nastoji dodatno diverzificirati kupce!!!
DATUM OBJAVE KUPAC IZNOS (MIL. €) 3.7.2024. STELLANTIS 36,5 10.5.2024 SMP Automotive 7,4 7.11.2023. STELLANTIS 16,6 27.2.2023. STELLANTIS 57,2 24.1.2023. STELLANTIS 38,2 28.7.2022. STELLANTIS 31,2 23.6.2022. STELLANTIS 85,9 2.6.2022. SUZUKI 14,2 UKUPNO 287,2 STELLANTIS 265,6 92,48% -
Kada govorim o Stellantisu kao kupcu ADPlastika, govorim o novčanoj snazi potpisanih ugovora koji su objavljeni na ZSE u posljednje 2 godine.
Ti ugovori su uglavnom sa Stellantisom i daleko su najveći.
Dakako, širu diverzifikaciju kupaca smatram poželjnom i nužnom za zdravlje poslovanja.
-
Polako im dolazi do glave.
Jer im gori pod nogama....
‘Zaustavite ludilo, Europi prijeti kolaps‘: Njemačka i Italija protiv zabrane benzinaca i dizelašaSada je izvjesno da zabrana - odnosno nulta granica emisija iz ispušnih cijevi - neće biti postignutawww.jutarnji.hr -
Ako Stellantis ima ugovore i razvijene poslovne odnose sa Kinezima, a on čini skoro 60% svih ugovorenih poslova ADPlastika, onda smo mi na konju!!!
Stellantis doveo jeftine kineske aute u Europu. Pogledajte cijeneSTELLANTIS je za pariški autosalon pripremio nekoliko novosti vezanih uz svoje marke, ali i promociju novog kineskog brenda na europskom tlu.www.index.hr -
Bacite pogled na preporuke naših analitičara za AD Plastik.
Analitičari otkrivaju na kojim dionicama na Zagrebačkoj burzi se može zaraditi?Sve troje analitičara koje prate dionice Končar-elektroindustrije preporučuju njihovu kupnju, a preporuke za prodaju domaćih dionica rijetke su.hr.bloombergadria.comA za sve one koji imaju svoje cijenjeno mišljenje oko dvojbe "struja ili benzin", najbolji komentar je dao predsjednik uprave Marinko Došen koji je rekao:
"Za nas u ADPlastiku je apsolutno svejedno o kakvoj vrsti motora u autu se radi. Mi proizvodimo i prodajemo plastične dijelove za automobile."