1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Zvjezdani

Posts by Zvjezdani

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • December 17, 2024 at 7:07 AM

Čitam financijska izvješća AD Plastika, pa ne nalazim brojeve koje se navode u blogu za dugoročne i kratkoročne obaveze.
    Gledajući samo AD Plastik d.d. (ne grupu) na temelju čije dobiti se isplaćuje ili ne isplaćuje dividenda, ako bi ostali na dobiti iz 3Q na godišnjoj razini, tj. već i pod pretpostavkom da 4Q bude 0 (a najave uprave su puno optimističnije), to već stvara EPS od 0,4€. U tom slučaju je pri cijeni od 10 € za dionicu P/E 25.
    U potpunosti se slažem sa zaključkom. Dobro su pogođeni glavni izazovi. Ovisnost o jednom velikom kupcu i ta velika nesreća da se u zadnjih tri, četiri godine ulazi iz jedne u drugu krizu, a za koje tvrtka niti na koji način nije odgovorna. To jako frustrira, naročito što sve to ostavlja posljedice na profitabilnost kompanije.
    Ali, da ne očekujemo preokret, ne bi bili tu.
    Ako se on dogodi, a sramežljive naznake upućuju na takav ishod događaja, ova dionica će ponovno biti vruća roba na ZSE. Tada ćemo uživati u plodovima preuzetog rizika.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • December 17, 2024 at 6:24 AM
    Quote from Balkan Bull
    Quote from Robbie

...

Lijepo je vidjeti da ih ne muči previše dug. Treba biti fer pa reći da taj dug i nije toliki problem koliko vrlo slaba/nikakva dobit.

Dobro je da idu dalje novi poslovi, ali treba toga još. Ne sviđa mi se što toliko rade sa Stellantisom.

Prošao sam malo detaljnije kroz zadnje kvartalno izvješće u sklopu svojeg bloga pa bacite oko. Po meni je trenutna valuacija realna i mogla bi označiti dno ako četvrti kvartal donese neto dobit.

https://balkan-bull.com/2024/12/16/adpl-3q2024/

Čestitam na lijepom blogu i napravljenoj analizi!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • December 11, 2024 at 1:32 PM

Jedan je moj. :D:D:D

Za ostale ne znam.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • November 19, 2024 at 11:43 AM

Vezano uz moj prethodni post, moramo primjetiti da jedna TESLA proizvede više EV nego sve ti europske kompanije zajedno, a kineski BYD proizvede više nego svih preostalih 9 najvećih kompanija zajedno!

Kuda ide Europa dobro je opisano u ovom videu.

The Dark Side of Europe's Economic Downfall

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • November 19, 2024 at 10:53 AM

Među top 10 proizvođača električnih automobila nalaze se samo tri države: 6 mjesta zauzima Kina, 3 Njemačka i tek jedno SAD.

AD Plastiku bi zapravo trebalo biti svejedno koje se pogonsko gorivo koristi, jer svi oni koriste plastiku kao sastavni dio svojih automobila.

Nadam se da je uprava AD Plastika dovoljno mudra da i u buduće disperzira svoje kupce.

Files

facebook_1731969267477_7264405626458101732.jpg 36.41 kB – 0 Downloads
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • November 9, 2024 at 3:27 AM

Došen o trenutnoj situaciji autoindustrije i AD Plastiku.

Kako se poznati hrvatski proizvođač dijelova za automobile nosi s krizom u europskoj autoindustriji
    Marinko Došen, predsjednik uprave AD Plastika, komentirao je za FORBES Hrvatska trenutno stanje u europskoj autoindustriji.
    forbes.n1info.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 30, 2024 at 8:38 PM

Kolega Junius, naravno da gledam usporedive kategorije - dobit AD Plastik Grupe u 6 i 9 mjeseci 2024.

Files

3.jpg 538.88 kB – 0 Downloads
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 30, 2024 at 2:52 PM

Gledam ovo izvješće ADPL i to što ih se hvali po medijima kako su izbacili super FI, ali ja vidim da smo na polugodištu bili u plusu 1,82 M €, a nakon 9 mjeseci ta se dobit istopila na 0,58 M €.

Još jedno ovakvo tromjesečje i eto nas na kraju godine opet u minusu.

Uz sve silne poslove i prihode temeljem početka serijske proizvodnje.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 13, 2024 at 7:29 PM

Stellantis na prekretnici

Velika reorganizacija Stellantisa, odlazi prvi čovjek Carlos Tavares
    Generalni direktor velike automobilske grupacije napustit će tu poziciju početkom 2026. godine, a sve do tada trajat će proces preslagivanja uprave, traženja…
    autonet.bug.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 10, 2024 at 7:26 PM
    Quote from vitoo
    Quote from Zvjezdani

Jeste li vidjeli ovu grafiku kod Nenada Bakića?

Kolega , gdje set ovo našli ??

Na facebook profilu Nenada Bakića.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 9, 2024 at 2:19 PM

Jeste li vidjeli ovu grafiku kod Nenada Bakića?

Files

462490452_10161586909954556_7581869132509652655_n.jpg 44.45 kB – 0 Downloads
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 6, 2024 at 6:06 PM

Iako je ovo stara objava (iz travnja 2024.) mislim da je itekako aktualna!

Direktor Stellantisa: Nema previše smisla opteretiti autombil s 500 kg baterija za 400 km dometa! – Revija HAK
    Tavares je istaknuo da će baterije za električna vozila trebati vrlo značajan napredak kemije kako bi se prepolovila njihova masa tijekom sljedećeg desetljeća
    revijahak.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 5, 2024 at 8:52 PM

Agenda električnih automobila ide dalje.

Potez očajnika? Njemačka predlaže bonus od 6000 eura za kupce koji svoj stari auto zamijene električnim
    Političari pokušavaju pronaći rješenje kako bi potaknuli prodaju i "olakšali život" njemačkim proizvođačima koji su posebno jako pogođeni
    www.jutarnji.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • October 4, 2024 at 8:22 PM

Okupljanje?

Stvara se megasavezništvo triju automobilskih divova?
    KONGLOMERAT brendova izgubio je više od 40 milijardi eura vrijednosti u šest mjeseci.
    www.index.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • September 29, 2024 at 5:28 PM

A evo kako o situaciji u Volkswagenu razmišlja priprosti narodni čovjek.

Naravno, od kuda drugdje nego "izbosne".

Dame i gospodo, mudri Salko zbori.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • September 28, 2024 at 12:41 PM

Evo, dao sam si malo truda u ovo kišno prijepodne pa sam izvukao podatke o novim poslovima AD Plastika objavljenih na ZSE u proteklih malo više od dvije godine i stanje je još puno, puno koncentriranije na Stellantis nego što sam odokativno mislio.

Toplo se nadam da prodajna divizija u AD Plastiku nastoji dodatno diverzificirati kupce!!!

DATUM OBJAVEKUPACIZNOS (MIL. €)
    3.7.2024.STELLANTIS36,5
    10.5.2024SMP Automotive7,4
    7.11.2023.STELLANTIS16,6
    27.2.2023.STELLANTIS57,2
    24.1.2023.STELLANTIS38,2
    28.7.2022.STELLANTIS31,2
    23.6.2022.STELLANTIS85,9
    2.6.2022.SUZUKI14,2
    UKUPNO 287,2
    STELLANTIS 265,692,48%
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • September 28, 2024 at 12:18 PM

Kada govorim o Stellantisu kao kupcu ADPlastika, govorim o novčanoj snazi potpisanih ugovora koji su objavljeni na ZSE u posljednje 2 godine.

Ti ugovori su uglavnom sa Stellantisom i daleko su najveći.

Dakako, širu diverzifikaciju kupaca smatram poželjnom i nužnom za zdravlje poslovanja.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • September 26, 2024 at 11:25 PM

Polako im dolazi do glave.

Jer im gori pod nogama....

‘Zaustavite ludilo, Europi prijeti kolaps‘: Njemačka i Italija protiv zabrane benzinaca i dizelaša
    Sada je izvjesno da zabrana - odnosno nulta granica emisija iz ispušnih cijevi - neće biti postignuta
    www.jutarnji.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • September 26, 2024 at 3:17 PM

Ako Stellantis ima ugovore i razvijene poslovne odnose sa Kinezima, a on čini skoro 60% svih ugovorenih poslova ADPlastika, onda smo mi na konju!!!

Stellantis doveo jeftine kineske aute u Europu. Pogledajte cijene
    STELLANTIS je za pariški autosalon pripremio nekoliko novosti vezanih uz svoje marke, ali i promociju novog kineskog brenda na europskom tlu.
    www.index.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • September 22, 2024 at 2:04 AM

Bacite pogled na preporuke naših analitičara za AD Plastik.

Analitičari otkrivaju na kojim dionicama na Zagrebačkoj burzi se može zaraditi?
    Sve troje analitičara koje prate dionice Končar-elektroindustrije preporučuju njihovu kupnju, a preporuke za prodaju domaćih dionica rijetke su.
    hr.bloombergadria.com

A za sve one koji imaju svoje cijenjeno mišljenje oko dvojbe "struja ili benzin", najbolji komentar je dao predsjednik uprave Marinko Došen koji je rekao:

"Za nas u ADPlastiku je apsolutno svejedno o kakvoj vrsti motora u autu se radi. Mi proizvodimo i prodajemo plastične dijelove za automobile."

1. Privacy Policy
  2. Kontakt