.
Ja i all nemamo nikakve veze jedno sa drugim , a niti sam ikad imao adpl niti je iman , pročitao na portalu neki novinski članak o ovom preuzimanju , u kojem se spominje da su baš mali dioničari upozorili hanfu o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja ,pa sam na svoj način komentirao ovaj slučaj
UMALO, sve ok.
Mali dioničari su pisali HANFI da izvidi ima li kakvih nepravilnosti u upravljanju tvrtkom, s obzirom da je ona na burzi. Naravno da HANFA nema nikakvih ovlasti vezano uz upravljanje tvrtkama, već samo onim što ima veze sa tržištem kapitala.
A i samo korištenje izraza "neprijateljsko preuzimanje" je u ovom kontekstu vrlo upitno i izravna je izmišljotina novinarke koja je napisala onaj članak.
U zadnjih mjesec dana je, istina povečan obujam trgovine dionicama AD Plastika, ali ne u tolikoj mjeri da bi se opravdano moglo govoriti o neprijateljskom preuzimanju.
Problem je nastao u tome što neprijateljsko preuzimanje u kontekstu zakona ima svoje striktno značenje, a ovdje je korišteno više kao stilska figura da bi se opisao mogući sukobu unutar nadzornog odbora i same uprave.
Nikakvo istiskivanje manjinskih dioničara trenutno nije moguće, a promjene u vlasničkoj strukturi su vidljive svakome tko je voljan investirati 17,5 € i u SKDD-u kupiti knjigu dioničara na određeni dan.
Mislim da bi svaki iole ozbiljni investitor u neku kompaniju barem jednom godišnje (ako ne i češće) trebao izdvojiti taj iznos da vidi ima li značajnije promjene u strukturi vlasništva.
Zadnje sam to osobno napravio u siječnju.
Tko zna, možda već imam i najnoviju knjigu dioničara?