1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Zvjezdani

Posts by Zvjezdani

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • February 5, 2025 at 10:42 AM

GOTOVO JE!

Što ste kupili povoljno, kupili ste.

Ispod 10, sumnjam da idemo.
    To je bio cjenovni eksces, za kojeg se nadam da ste dobro iskoristili.

Nudilo se!

Ne možete reći da nije. :)

P.S.
    Što mislite koliko će nam trebati vremena do targetirane cijene od 12,5€, koliko predviđaju u Erste banci?
    :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • February 5, 2025 at 7:11 AM

Iako sam pun ko brod ADPL-a pa mi razvoj događaja (koje sam očekivao, zato i jesam tu) idu jako, jako na ruku i čine me bogatijim, iskreno mi se ZSE gadi.

Prošle srijede, kao grom iz vedrog neba, cijena dionice se katapultira 13,26% (u intratrade-u čak i više od 16%), da bi tek ovaj tjedan javnost saznala da je ADPL ugovorio posao od skoro 1 milijarde kuna (126,8 M€) i da Erste banka diže očekivanu cijenu dionice sa 10,50€ na 12,50€ što je porast od skoro 20%!!!

Da imamo SEC umjesto HANFA-e, sada bi netko završio u zatvoru!!!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • February 3, 2025 at 8:44 PM

Sada je malo jasniji prošlotjedni neobjašnjivi rast cijene dionice na većem dnevnom volumenu. 😂

U svakom slučaju, lijepa je vijest iznos ugovora, a još ljepše od toga je da nije Stellantis u pitanju.

Adplastiku je od životne važnosti proširiti bazu kupaca. Ako su u pitanju Kinezi, a izgleda da jesu, onda smo na konju!

U tom slučaju nedam svoje adeplastične hartije od vrednosti ispod 30 ojrića! 😂

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 29, 2025 at 2:48 PM
    Quote from Sheki

Evo, vjerovali ili ne, ja sam potegao malo jače i krenula lavina :). Dosta dugo smo kupovali na kapaljku. Vratit će se to opet oko desetke.

Ako si to ti "potegnuo" onda ti moram reći da se to tako ne radi. Lijepo si mogao puno diskretnije, u tišini, bez ovakvog cjenovnog praska skupljati, i sigurno bi kupio više komada po nižoj cijeni.

Ali, što ćete, psihologija ljudi je nevjerojatna. Baš sam pratio količine. Danima smo gledali kako se na strani ASK-a sve do cijene od 10€ nalazilo cca 2500 komada u ponudi.

Sada je na strani BID-a (potražnje) 2000 komada iznad 10€.

Čudni su putevi Gospodnji. ☺️

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 29, 2025 at 2:09 PM

Rast ADPL sa 9,58 na 11,10 u par sati, a nema nikakve objave na ZSE.

I nitko ne komentira?

🤔

P.S.

Imam objašnjenje.

Netko je u ADPL vidio finalnu verziju godišnjeg financijskog izvješća za 2024. godinu. 😂😂😂

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 26, 2025 at 6:34 AM

Sigurna smrt Europe.

Nova godina, novi problemi: Volkswagenu prijeti kazna od 1,5 milijardi eura!
    Volkswagen bi mogao biti kažnjen zaista ogromnim novčanim kaznama Europske unije zbog prevelike CO2 emisije
    www.jutarnji.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 20, 2025 at 10:14 PM

Pa jel moglo brže?

😂😂😂😂😂😂😂

Vraćaju li se dizel motori? Stellantis bi mogao razmatrati ovu mjeru
    Iako dizelski motori nisu jako popularni posljednjih godina, Stellantis bi mogao razmatrati mogućnost nastavka ove tehnologije.
    www.highmotor.com
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 20, 2025 at 6:33 PM

Ne znam slušate li Trumpovu inauguraciju.

Upravo je rekao da će ponovno napraviti snažnima američke proizvođače automobila kojima je zahvalio na domoljublju. Također je naglasio da će onemogućiti nasilno provođenje elektrifikacije automobilske industrije tj. da ljudima treba dati slobodu odabira kakav automobil žele voziti.

Čekamo da ovi vjetrovi zdravog razuma dođu i na Stari kontinent.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 17, 2025 at 3:07 AM

Između ostalih i Došen odgovara na pitanja.

On je poprilično optimističan.

Ne mogu se oteti dojmu da smo previše vezani za jednog kupca (Stellantis) koji, hvala Bogu, nije iz Njemačke. To nam ovaj puta ide na ruku.

Slovenski partneri njemačke autoindustrije počeli posrtati, hrvatski još ne osjećaju posljedice
    Kriza u njemačkoj autoindustriji počela uzimati prve žrtve. Zasad je riječ o Sloveniji u kojoj je Unior najavio obustavu programa strojarstva i zatvaranje…
    lidermedia.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 15, 2025 at 6:54 AM

Evo još nekoliko "fun facts".

U proteklih 6 mjeseci ukupno je bilo 350 različitih prodavatelja ADPL-a, a na strani kupaca se našlo njih 260. Od ovih 260 kupaca, njih 33 se počastilo sa više od 1.000 komada dionica.

U potpunosti je iz vlasničke strukture izašlo 267 dioničara, a istovremeno imamo 71 novog dioničara.
    Vlasnička struktura je smanjena za 6,26% (prije sam krivo napisao da je taj postotak, 6,66 - vražji broj :D).

Od ovih novih dioničara imamo i rekordera koji si je piknuo nešto više od 6.000 dionica.
    2 novih je čvaknulo između 2.000 - 3.000 dionica, a njih 8 između 1.000 i 2.000.
    60 ih je šopingiralo do 1.000 dionica.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 15, 2025 at 4:11 AM

Naši mediji su prenijeli vijest da je Goldman Sachs promijenio preporuku sa BUY na SELL i HOLD za Mecedes Benz i Porsche.

Goldman Sachs srušio rejting Mercedesa i Porschea: S 'kupi' pali su na 'prodaj' i 'neutralno'
    Dok se europski proizvođači automobila suočavaju s brojnim novim izazovima u godini koja je tek počela Goldman Sachs je smanjio rejting Mercedes-Benz AG-u i…
    www.tportal.hr

Ipak, za Stellantis, daleko najvećeg kupca prpizvoda ADPL-a, Goldman Sachs je zadržao preporuku na BUY, ističući kako očekuje porast cijene njihovih dionica na 15 € (sa sadašnjih 12,3€).

Goldman Sachs Sticks to Their Buy Rating for Stellantis (STLA) - TipRanks.com
    Goldman Sachs analyst George Galliers maintained a Buy rating on Stellantis (STLA – Research Report) today and set a price target of €15.00. The co...
    www.tipranks.com

U ovim analizama francuski auto sektor prolazi kudikamo bolje od njemačkih kolega.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 14, 2025 at 2:57 PM

Kratki info:

U proteklih 6 mjeseci na prodajnoj strani ADPL-a mahom su bili HPB (-16.000 kom.) i Agram Brokeri (- 7.000 kom.), a bilo je i dosta prodavatelja fizičkih osoba koji su bili u posjedu dionica ADPL-a u rasponu od 1.000 - 3.000 kom.
    Zanimljivo je i to da se u ovome razdoblju ukupan broj dioničara ADPL-a smanjio za 6,66%, što znači da je na djelu okrupnjavanje dioničara. To bi moglo značiti da dionice ADPL-a pomalo, ali sigurno prelaze u tzv. "čvrste ruke". Jesu li u pitanju samo traderi ili ne, tek ćemo vidjeti. Pritom, došli su nam neki sasvim novi dioničari koji prije nisu bili ovdje prisutni niti sa jednom dionicom, a šopingirali su > 1.000 komada. Neki čak i više od 6.000.
    Da nije bilo njih i ovih koji su okrupnjavali svoj portfelj u ADPL-u, vjerojatno bi pad ove dionice bio još veći.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • January 3, 2025 at 6:40 PM

Ovo su katastrofalni pokazatelji za Stellantis, najvećeg poslodavca Ad Plastiku.

Stellantisova proizvodnja u Italiji potonula za 37 posto, Maserati pao za 79 posto
    Proizvodnja vozila multinacionalnog diva Stellantisa u Italiji potonula je prošle godine za 37 posto, odražavajući prije svega oštar pad proizvodnje…
    www.tportal.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • December 19, 2024 at 9:36 PM

Najveći pojedinačni vlasnik AD Plastika u problemima.

‘Savršena oluja nad Rusijom‘: AvtoVAZ pleše po rubu, najpopularniji model ‘pao‘ za 25,9 posto
    Čelnik najvećeg ruskog proizvođača izjavio je da se na tržištu dogodila ‘savršena oluja‘
    www.jutarnji.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • December 17, 2024 at 7:07 AM

Čitam financijska izvješća AD Plastika, pa ne nalazim brojeve koje se navode u blogu za dugoročne i kratkoročne obaveze.
    Gledajući samo AD Plastik d.d. (ne grupu) na temelju čije dobiti se isplaćuje ili ne isplaćuje dividenda, ako bi ostali na dobiti iz 3Q na godišnjoj razini, tj. već i pod pretpostavkom da 4Q bude 0 (a najave uprave su puno optimističnije), to već stvara EPS od 0,4€. U tom slučaju je pri cijeni od 10 € za dionicu P/E 25.
    U potpunosti se slažem sa zaključkom. Dobro su pogođeni glavni izazovi. Ovisnost o jednom velikom kupcu i ta velika nesreća da se u zadnjih tri, četiri godine ulazi iz jedne u drugu krizu, a za koje tvrtka niti na koji način nije odgovorna. To jako frustrira, naročito što sve to ostavlja posljedice na profitabilnost kompanije.
    Ali, da ne očekujemo preokret, ne bi bili tu.
    Ako se on dogodi, a sramežljive naznake upućuju na takav ishod događaja, ova dionica će ponovno biti vruća roba na ZSE. Tada ćemo uživati u plodovima preuzetog rizika.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • December 17, 2024 at 6:24 AM
    Quote from Balkan Bull
    Quote from Robbie

...

Lijepo je vidjeti da ih ne muči previše dug. Treba biti fer pa reći da taj dug i nije toliki problem koliko vrlo slaba/nikakva dobit.

Dobro je da idu dalje novi poslovi, ali treba toga još. Ne sviđa mi se što toliko rade sa Stellantisom.

Prošao sam malo detaljnije kroz zadnje kvartalno izvješće u sklopu svojeg bloga pa bacite oko. Po meni je trenutna valuacija realna i mogla bi označiti dno ako četvrti kvartal donese neto dobit.

https://balkan-bull.com/2024/12/16/adpl-3q2024/

Čestitam na lijepom blogu i napravljenoj analizi!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • December 11, 2024 at 1:32 PM

Jedan je moj. :D:D:D

Za ostale ne znam.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • November 19, 2024 at 11:43 AM

Vezano uz moj prethodni post, moramo primjetiti da jedna TESLA proizvede više EV nego sve ti europske kompanije zajedno, a kineski BYD proizvede više nego svih preostalih 9 najvećih kompanija zajedno!

Kuda ide Europa dobro je opisano u ovom videu.

The Dark Side of Europe's Economic Downfall

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • November 19, 2024 at 10:53 AM

Među top 10 proizvođača električnih automobila nalaze se samo tri države: 6 mjesta zauzima Kina, 3 Njemačka i tek jedno SAD.

AD Plastiku bi zapravo trebalo biti svejedno koje se pogonsko gorivo koristi, jer svi oni koriste plastiku kao sastavni dio svojih automobila.

Nadam se da je uprava AD Plastika dovoljno mudra da i u buduće disperzira svoje kupce.

Files

facebook_1731969267477_7264405626458101732.jpg 36.41 kB – 0 Downloads
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • November 9, 2024 at 3:27 AM

Došen o trenutnoj situaciji autoindustrije i AD Plastiku.

Kako se poznati hrvatski proizvođač dijelova za automobile nosi s krizom u europskoj autoindustriji
    Marinko Došen, predsjednik uprave AD Plastika, komentirao je za FORBES Hrvatska trenutno stanje u europskoj autoindustriji.
    forbes.n1info.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt