1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Takamina

Posts by Takamina

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Takamina
    • August 1, 2025 at 12:30 PM

Hm to sam napravio na KODT pred godinu dana iako sam u dionici od 2010. al na dug sam podebljavao tada i očito dobar izbor. Dio sad prebačen u KOEI i vjerujem da će u godinu dana opravdati potez.

• Takamina
    • August 1, 2025 at 11:27 AM

Pomalo je nevjerojatno da se za višak dionica koje imaju ova 2 fonda ne postigne dogovor s drugim fondovima i riješi ta količina. Win-win za sve svi imaju odličnu firmu u portfelju, a dionica bi u kratkom roku skočila min. 30-50% pa bi bili sretni i budući umirovljenici i svi dioničari.

• Takamina
    • July 31, 2025 at 2:03 PM
    Quote from mikromakrto

Nemam ove dionice, ali po meni je ovdje veći izazov način na koji firma upravlja s viškom likvidnosti na računu nego to što fondovi moraju uravnotežiti svoje knjige.

Ovdje bi bilo razumno očekivati ili brutalnu dividendu ili isti takav buy back ili veliku akviziciju. Neka me netko demantira, ali ni jedno od toga nije u planu?!

Tu se slažem. Širenje kapacitete je pametnije i jeftinije financirati zaduživanjem, a čistu lovu usmjeriti na dioničare.

• Takamina
    • July 31, 2025 at 1:13 PM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from Marty McFly

Možete pojasniti ovo "preplaćivanje"?

Mogu shvatiti dio oko trgovanja i regulatornih ograničenja koje "tjeraju" fondove na prodaju i da ta činjenica može usporiti rast cijene.

Ono što me zanima je, po kojim točno kriterijima mislite da kupci preplaćuju? P/E? EPS? Nešto treće?

95% malih investitora je slijepo, ne razumije igrače na tržištu, vodi ih pohlepa, i pozivi frendova ("jel znaš koliko sam u plusu"), praksa je dosad pokazala da kad je ovakav ulet malih ulagatelja da je to zadnji krug prije crasha, no KOEI je specifičan. Firma je odlična, posluje sjajno, valuacija je i dalje više nego korektna, ali postoji višak likvidnosti koji se mora riješiti radi zakonskih ograničenja, to nije stvar hoću/neću, već se mora. + ako se i riješi taj višak, na višim cijenama opet se javlja novi višak, i tako ukrug.

Tržište ne može primiti svu tu količinu, usprkos ovoj trenutno povećanoj likvidnosti (i još prodaje krivi mirovinac koji daje likvidnost!) ali, svima je dobro, svi su u plusu, excelice se zelene ... ali bili su i krajem ožujka na 550 pa je bila tarapana do 390, tada je dosta ljudi imalo i margine, vjerujem da ih ima i sad.

Naravno, teško je biti prorok kad ideš kontra trenutnog smjera, ali ok.

ovo će biti moj zadnji post na ovu temu, da se ne ponavljam.

Display More

Ovo je trebao biti zadnji njegov post na tu temu, ali očito nije 😁

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Takamina
    • July 31, 2025 at 10:47 AM

Top 10 ne prodaje, tako da je vjerojatno period kapitalizacije i istresanja velikog broja malih ulagača koji su ušli na vlak. Nakon ljeta nastavljamo uzlazno.

• Takamina
    • July 25, 2025 at 9:45 PM
    Quote from vodoinstalater
    Quote from smrznuti

Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ...

Mora propasti ovaj forum kada pojedinci šire ovakve dezinformacije: od kada je 35,5 mil = 38,5 mil ?

Baš gledam, ova razlika 3 mil. eura je pola ukupne dobiti iz 2019.😁 Ne znam kak to pročitat kao da nema rasta dobiti 🤭

• Takamina
    • July 25, 2025 at 2:46 PM

Danas KODT+ KODT2 cca 220 komada na 100 transakcija. Znači 2 komada po transakciji. Dobrodošlo protresanje malih koji kapitaliziraju i ulazak dugoročnijih po nižim cijenama.

• Takamina
    • July 25, 2025 at 11:21 AM

Ima tu još prostora u fundamentima, ali trenutno naravno da ne za neke skokove od 20-30%. Bilo bi lijepo da predlože 200 eura izvanredne divke jer očito ne znaju kuda s kešom.

• Takamina
    • July 24, 2025 at 5:27 PM

Nitko ne komentira izvješće? Sve odlično samo malo žulja backlog. Vidjet ćemo na sljedećem kvartalu. Tržišta je valjda očekivalo više s obzirom na zatvaranje danas.....

• Takamina
    • July 24, 2025 at 8:10 AM

To bi doslovno trebao biti njihov prvi potez ako iole razmišljaju o dioničarima

• Takamina
    • July 23, 2025 at 5:23 PM

I jučer i posebno danas preko 3 mil. prometa....očito se osim jakih prodavatelja pojavio i jaki kupac

• Takamina
    • July 23, 2025 at 8:25 AM

Jedan zanimljiv osvrt za promišljanje

O važnosti Končara za razvoj tržišta kapitala i o važnosti tržišta kapitala za Končar
    Ekonomski lab
    arhivanalitika.hr

• Takamina
    • July 18, 2025 at 11:54 AM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from Marty McFly

Možete pojasniti ovo "preplaćivanje"?

Mogu shvatiti dio oko trgovanja i regulatornih ograničenja koje "tjeraju" fondove na prodaju i da ta činjenica može usporiti rast cijene.

Ono što me zanima je, po kojim točno kriterijima mislite da kupci preplaćuju? P/E? EPS? Nešto treće?

95% malih investitora je slijepo, ne razumije igrače na tržištu, vodi ih pohlepa, i pozivi frendova ("jel znaš koliko sam u plusu"), praksa je dosad pokazala da kad je ovakav ulet malih ulagatelja da je to zadnji krug prije crasha, no KOEI je specifičan. Firma je odlična, posluje sjajno, valuacija je i dalje više nego korektna, ali postoji višak likvidnosti koji se mora riješiti radi zakonskih ograničenja, to nije stvar hoću/neću, već se mora. + ako se i riješi taj višak, na višim cijenama opet se javlja novi višak, i tako ukrug.

Tržište ne može primiti svu tu količinu, usprkos ovoj trenutno povećanoj likvidnosti (i još prodaje krivi mirovinac koji daje likvidnost!) ali, svima je dobro, svi su u plusu, excelice se zelene ... ali bili su i krajem ožujka na 550 pa je bila tarapana do 390, tada je dosta ljudi imalo i margine, vjerujem da ih ima i sad.

Naravno, teško je biti prorok kad ideš kontra trenutnog smjera, ali ok.

ovo će biti moj zadnji post na ovu temu, da se ne ponavljam.

Display More

To je u redu, hvala

• Takamina
    • July 15, 2025 at 4:36 PM

Malo komentara na ovoj dionici. Mi koji smo unutra sjedimo i grickamo kokice, oni koji još nisu unutra grickaju nokte i pitaju se do kud to još može i zašto nisam ušao na 2.300 🙂

• Takamina
    • July 11, 2025 at 3:11 PM

Jači prodavač na KODT

• Takamina
    • July 3, 2025 at 1:24 PM

Meni je KODT 60% hrvatskog portfelja, a KOEI 15%. Ostalo je Valamar i Adris. I dalje procjena da KODT u naredne 2-3 godine može poduplat cijenu.

• Takamina
    • July 3, 2025 at 11:55 AM

Kod P se povećava zadnjih mjesec dana. Ne previše, ali da

• Takamina
    • July 3, 2025 at 10:01 AM
    Quote from Takamina

Netko dobro skratio/podebljao danas KODT za 1,5 mil.

Dioničar broj 3 je skratio, dok Berkopić i dalje pomalo kupuje i R i P. Nemam knjigu dioničara ali bilo bi zanimljivo vidjeti tko je kupio ovih 500+ komada u ponedjeljak, ako nije pod skrbničkim skriven.

Inače, unatoč velikim prometima udio top 10 u vlasništvu prema broju dionica ostaje isti

• Takamina
    • June 30, 2025 at 3:30 PM

Netko dobro skratio/podebljao danas KODT za 1,5 mil.

• Takamina
    • June 26, 2025 at 10:37 AM

Sjela divka ranije od očekivanja 😉

1. Privacy Policy
  2. Kontakt