Dokupljen KODT i KOEI
Posts by Takamina
-
-
Hoće li Trumpove carine poremetiti zlatno doba Končara?Končar zadnjih godina bilježi sjajne poslovne rezultate. Većinu prihoda ostvaruje na tržištu EU-a, ali važnost SAD-a raste sve više.hr.bloombergadria.com
Da barem nešto ima za diskusiju ove godine 🙂
-
Knjiga narudžbi, backlog, Grupe KONČAR dosegnula iznos od gotovo dvije milijarde euraNove stope rasta za domaćeg industrijskog predvodnikawww.24sata.hr
Sponzorirana samo promocija....ne sjećam se da je to Končar prije radio
-
Kad cijena pada nakon ovakvog izvješća jedina opcija je da slonovi izlaze. Lijepi prometi, a dionica i dalje na jednoznamenkastim multiplama.
-
Još uvijek KODT
-
Tržište bakra se stabilizira, cijena pala gotovo petinuwww.poslovni.hr
Bakar i dalje pada.....ove prognoze cijene za naredne 2 godine mogu imati negativan utjecaj na zaradu. Očekivanja su prije 2 mjeseca bila da će u 2025. biti oko 9.500$
-
Do kraja dana ćemo još bit i u minusu, dok matica raste skoro 5%☺️
-
A opet mirovinac dionici neda ni da mrdne....što i nije loše za one kojima je ovo izvješće otvorilo oči
-
Da, prva hrvstska dividenda ove godine, da me čisto iznenadila, zaboravio sam da danas treba.
Zanimljivo kako te naše krenu kasno uglavnom. Strane dionice kvartalno isplaćuju pa non-stop nešto dolazi od siječnja već.
Kako plaćate porez na strane dividende, po primitku ili jednom godišnje kod prijave poreza?
-
Lynx nemate više JDGT?
-
To je u redu.....čujemo se
-
Kolega Tolisimus dajte kvantificirajte te (vama očito negativne) fundamente koji na kraju pobijede?
-
Eh kad bi znali😁. Mogu cijediti tako još dugo što će stiskat cijenu. Mogu prestat jedan period što će možda otvorit cijenu. A možda će i dogovorit neku blok prodaju. Što bi bilo opet super za dionicu. Ali ajd ga znaj..... vrijeme će pokazat. Sve u svemu o ovoj sam dionici još od Korfa 2009., od svih faza spajanja i dosta pokraćeno kad je bila na razinama 40+ kuna i sad ponvno jače unutra jer mi se perspektiva čini najbolja unazad par godina.
-
Pogledajte na fejsu Nenada Bakića evaluaciju Valamara......sadašnja vrijednost 8,21 euro.
-
Valamar pokrenuo najznačajniju investiciju u hrvatski turizamNa jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora usvojena je strategija poslovanja Valamara do 2026. godine koja se temelji na planu ulaganja u vrijednosti od 450…lidermedia.hr
Evo i članak
-
Kažu da ciljaju dividendu 4% prosječne cijene dionice zadnja 3 mjeseca prethodne godine. To bi po njihovim procjenama sugeriralo cijenu sljedeće godine u ovo doba od cca 6 eura. Ako planiraju nastavak rasta iznosa dividende.
-
Bome brutalan graf. Ispada da je ovo i na globalnoj razini jedna od najboljih dionica uopce!!
Sto se tice izvjestaja ne mogu reci da je nadmasilo nego ispunilo sva moja ocekivanja. I da, definitivno ne ocekujem divku ispod 30€ nakon ovoga, a ne ocekujem ni nikakvo posustajanje u narednim kvartalima. Vec sad je jasno da ce izvjestaj Q1/2024 vs. Q1/2023. imati ponovno enormnu razliku.
Ono sto veseli je dokaz da kvartalni prihodi definitvno mogu premasiti 100mil € sto uz ovako visoku EBITDA marzu donosi izuzetne forward projekcije za 2024.g. Kolicina ugovorenih poslova skoro je 700mil €, i osobno ocekujem da bi se do kraja 2024. moglo uprihoditi blizu 500M€. Takav rezultat itekako opravdao ovu cijenu dionice. Konsolidirano gledano pozitivni utjecaj PETa i nedavne akvizicije ce nadam se dodatno poboljsati rezultat.
Sve u svemu unatoc izuzetnom rastu ovo je za mene i dalje HOLD. Ono sto je nepoznanica je kako ce se cijena ponasati kada fondovi rasprodaju. A s obzirom na vrlo visoke volumene trgovanja ovoga tjedna, taj trenutak je sve blize.
Mislim da smo još uvijek na BUY and LONG HOLD
-
-
Tajna uspjeha: Ove tri stvari bile su ključne za preporod velike hrvatske kompanijeOva je domaća kompanija zaključila 15. uzastopni kvartal u kojem je ostvaren rast prihoda i dobitinovac.jutarnji.hr
Po ovim najavama PU Končara bit će rekordan zadnji kvartal 2023., to nam malo ukazuje i na očekivanja za KODT
-
Ta jedna na KODT je moja😁