Ova trgovina danas kao utrka kornjača, koja će prva preko 100k kn
Posts by Fletcher
-
-
Čini mi se sličan obrazac nakon Q1 kao prošle godine. Tad je išla dolje 6,67% (sa prosječnih 3,01 na prosječnih 2,84 odnosno 2,77 dan poslije)
Što je bilo kasnije sa cijenom svi znamo, a u međuvremenu je datum prodaje sve bliže i bliže.
Pozdrav svim strpljivima.
-
Svaki dan druga "igračka". Danas INGRA.
-
"Žuta srijeda" preselila na burzu jer shopping centri ne rade, sve na rasprodaji.
-
Probao sam naći podatak koja je vrijednost Optime u Zabinim knjigama pa molim kolege koje imaju bolji info ili sam skroz promašio da me isprave.
Na str. 113 Godišnjeg izvješća ZABE za 2019. https://www.zaba.hr/home/o-nama/investitori/financijski-izvjestaji-arhiva/2019
Financijska imovina koja se obavezno mjeri po fer vrijednosti kroz dobit ili gubitak, a kojom se ne trguje:
Vlasničke vrijednosnice 342 mil HRK (2019) 232 mil HRK (2018)
Značajnije vlasničke vrijednosnice Grupe koje se obavezno mjere po fer vrijednosti kroz dobit ili gubitak na
dan 31. prosinca 2019. godine su:
Allianz Zagreb d.d., Zagreb Osiguranje Republika Hrvatska 16,84% 16,84%
OT-OPTIMA TELEKOM d.d. za
telekomunikacije Telekomunikacije Republika Hrvatska 36,90% 36,90%Za Allianz imam samo vrijednost nominale od 400 kn, pa ako pretpostavimo da bi to bila i vrijednost dionice onda je vrijednost udjela u Allianzu (254 306 dionica prema Moje dionice) 101,7 mil HRK.
Prema tome, na Optimu otpada 240,3 mil HRK odnosno fer vrijednost 9,38 kn/dionici. Bez premije za preuzimanje.
Imam OPTE.
-
Nakon toliko infarktnih situacija, zaslužili smo ovo. Vežite se i uživajmo.
-
Je li to netko od genijalaca stavio 85,000 na 4,4 prodajni u 15 55 i povukao ga minutu kasnije?
-
Vidim da se prethodni komentari odnose na mene pa da odgovorim.
Na Optimi sam trenutno pušiona za 20% ali čekam ponudu. ZABA se držim po nabavnoj, pitanje koliko dugo.
Ostalo vani prije 3 mjeseca, više sreće nego pameti.
-
I evo CROBIJA na 1.597. Jednostavno ne mogu vjerovati gdje smo pali. Sreća da sam, osim nešto Optime i ZABE, u keš poziciji, ali svejedno me ne veseli trend i sentiment.
-
The Croatia Stock Market (CROBEX) is expected to trade at 1786.94 points by the end of this quarter, according to Trading Economics global macro models and analysts expectations. Looking forward, we estimate it to trade at 1693.80 in 12 months time.
https://tradingeconomics.com/croatia/stock-marketIzgleda da se keš još neko vrijeme drži u čarapi....