Gledam to već dugo vremena, ali jednostavno ne dam toliko jeftino...
Posts by Ivan1902
-
-
Više se ne kupuju dezificijensi kao na početku...
-
je li 1,50 ok za ulaz ?
Pa ako netko ulazi po <10lp a vi po 15x većoj cifri, sami procijenite...
Da mi je znati tko lupa po asku, i sa čijim novcima!?
1. Pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka smanjenjem nominalne vrijednosti dionice s 20 HRK na 10 HRK te potom spajanjem 50 dionica u 1, nominale x
Iz ove rečenice logično bi bilo shvatiti da je x 500 a svi vjeruju da će biti 10?
Ili je to još otvoreno pa je objava namjerno ostavljena kao nepotpuna?
Nedostaje vam ostatak...
1. Pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka smanjenjem nominalne
vrijednosti dionice s 20 HRK na 10 HRK te potom spajanjem 50 dionica u 1,
2. Povećanje temeljnog kapitala, izdavanjem novih dionica ulaganjem prava u iznosu od 101 milijun HRK
od strane Republike Hrvatske,
3. Pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka spajanjem 2 dionice u 1 te
4. Povećanje temeljnog kapitala, izdavanjem novih dionica ulaganjem novca i prava od strane dioničara
društva DD Acquisition a.s. iz Republike Češke, u iznosu od ukupno 227 milijuna HRK.
-
Mi smo stvarno smijeh država, uz ovako koruptivno pravosuđe nema nam napretka...
Dakle, kuponska privatizacija, uspješno se naplate Valamar i SN holding, pa onda Slavonac, Proficio i treći(ne mogu se sjetiti imena), dobiju tužbu protiv RH u 1. i 2. stupnju, presuda postane pravomoćna, i VSRH sruši sve to na reviziji, sa nekim bezveznim objašnjenjem...
SLPF i Proficio odu na USRH, USRH također ništa ne napravi i priča završena.
Da bi se danas RH nagodila za 300 mil kn sa Amerikancima koji su uložili u Proficio!!!
Dakle, samo Slavonac ostao na suhom praznih ruku, jer je vjerovao u pravosuđe RH!
Evo i članak:
Zaboravili ste na promašaj zvani kuponska privatizacija? Vlada nas je danas podsjetila na nju nagodbom od gotovo 300 milijuna kuna. Još smo i dobro prošli!Kao grom iz vedra neba odjeknula je odluka sa sjednice Vlade u srijedu da će država Colgate/McCallumu isplatiti 297 milijuna kuna u prijateljskom rješavanju…www.tportal.hr -
BCIN kreditira većinskog i njegove prijatelje... umjesto da isplate novce dioničarima...
-
Sve stoji, ali tko zna, zna zašto nije dioničar BCIN-a... ja sam bio davno, znam zašto sam izašao...
-
Kakav protuprijedlog? Pa ne može se na skupštini raspravljati o nečemu što nije bilo u pozivu na skupštinu...
-
Intel je od bluechipova na akciji ispod 50$ ova dva dana pa sam kupio. Namjeravam ostati dugoročnije
Intel trenutno nema budućnosti, pere ih TSMC koji je ubrzo na 5nm procesu, dok je Intel preko 10nm, Apple se prebacio na ARM, prije je bio na Intelu, radi im sve TSMC, AMD radi sa TSMC, svi rade sa TSMC
Tko ne radi sa TSMC, radi sa Samsungom, ili sa GF, koji su vise za memoriju...
Jedino sto će Intel vjerojatno dobiti pomoć Vlade za izgradnju tvornica chipova da se smanji ovisnost o Tajvanu, Japanu i J. Koreji...
-
Ma ima i na USA trzistu nelogičnosti, jedna od najvećih mi je Tesla koja raste ko blesava, dok imamo TSMC, koji je najveći proizvođač čipova, i stoji već dugo na mjestu, tako, tako god kaže da je u USA sve logicno, bas i nije...
-
Odbijen je zahtjev HPB-a za odgodom ovrhe
Nova pravna pobjeda makarskog poduzetnika: ‘Odbijen je zahtjev HPB-a za odgodom ovrhe!‘Ukupna svota koju će HPB morati isplatiti s kamatama je gotovo 30 milijuna kuna, tvrdi Jušte Puharić putem agencije koja ga zastupawww.jutarnji.hr -
Jedan od načina da se izvuče novac je da se izmisle fakture. Npr konzultantske usluge. Želite li da se napravi spisak takvih društava u kojima povlašteni posišu novce. Ili npr prodaja dijelova društva ispod cijene.
Ne treba izmisliti fakture, dovoljno je da PBZ plaća Intesi naknadu za upravljanje, ili da plaća royaliti za korištenje znaka Intesa... Ima doslovno bezbroj načina...
-
Podravka želi kupiti Mlinar?
OTKRIVAMO Podravka želi kupiti poznatu hrvatsku tvrtkuPodravka opet želi preuzeti važnu hrvatsku tvrtku i o tome se već vode preliminarni razgovori, tvrdi naš dobro upućen izvor […]danica.hrPodravka želi kupiti Mlinar?KAKO piše lokalni portal Danica.hr, Podravka želi kupiti tvrtku Mlinar.www.index.hr -
Iz kakve znatiželje?
Kupovalo se zbog informacije da će Pivci kupuju, i jer ste mislili da će Pivci lupati po asku kao da sutra ne postoji, danas smo opet gdje smo bili prije informacije o Pivcima...
Već mjesec dana tjedno prođe cca 35t komada Podravke tjedno, to što je to prošli tjedan bilo 30mil a dva tjedna prije 20mil, vama je bitno, meni nije...
-
Dobro, po imenima bi rekao da ovdje ima starijih članova koji bi se trebali sjećati kako su Pivci kupovali Mi Vajdu, sa Krašem ne možemo uspoređivati jer su tamo imali konkurenciju, ali oni u svojim glavama imaju neku cifru, i ne idu iznad nje, tako je i na Vajdi par puta raslo u beskonačnost, jer su mali mislili da će Pivci kupovat pošto-poto...
-
Mislim da nije stvar naručivanja namještaja, već je stvar uređenja zgrade i naručivanje namještaja za objekt koji je pod ovrhom. Kao što i naslov govori. Dakle, uređuju prostore nekom drugom.
Što ako novi vlasnik pri primopredaji zatraži da nekretnina bude slobodna od stvari i osoba? Onda se sve seli van?
-
Saga se nastavlja...
Pozadina nevjerojatnog skandala: kako je imovina HPB-a, uz šutnju države, završila pod ovrhomUistinu smirujuće djeluje činjenica da banka, čija je upravna zgrada pod ovrhom, kaže da je sve u redu jer ima dovoljno vašeg novcawww.telegram.hr -
"Postrojenja za proizvodnju Uree i amonijaka započela su danas s obustavom rada zbog tehničkog kvara."
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…537e555d9ed.pdf
Hmm da, obzirom na zatvaranja tvornica gnojiva po Europi zbog visoke cijene plina, pitanje koliko je ovo "tehnički kvar", a koliko cijena plina preko 70eura/MWh.
to bi značilo kada zaustave potpuno, cijena ima da leti, nešto kao kod Ingre
Nije ugašeno zbog tehničkog kvara, već zbog skupog plina!
Ali obavijest je super! Bili su turci u PTKM, koliko znam bili su u tvornici 14.09., a što su odlučili, vidjet ćemo...
Činjenica je da je potrebna modernizacija!
-
Polako ali sigurno, najbitnija stvar je što kupuju dionice po 21,60kn
-
Realno, briga njih za likvidnost, bitno da su oni dionice uvalili... Iskreno, mislim da nakon jednog ili dva izvješća slijedi buđenje...
-
SPAN prodaje tuđe proizvode, uglavnom Microsoftove, dok Nanobit razvija svoje aplikacije te naravno tada i sad prihod ide njima... SPAN trenutno ima veliku PR kampanju za upis dionica, pogotovo po informatičkim web stranicama, na bug.hr je već bilo 10ak članaka o SPAN-u...
Evo jedan današnji...
Sedam pitanja i odgovora o Span dionicama