1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marsovac

Posts by Marsovac

• PODR (Podravka d.d.)

• Marsovac
    • September 15, 2022 at 9:24 PM
    [FOTO] Podravka obnovila sjedište u Koprivnici, pogledajte kako izgleda danas
    Nakon 11 mjeseci radova završena je obnova poslovnog sjedišta Podravke u središtu Koprivnice. Ovo je prva cjelovita obnova zgrade od 1979. godine kada je…
    www.tportal.hr

Gospođa maratonka i gospoda podobni menedžeri osim uživanja u bonusima sada uživaju i novoj zgradi.

Samo u obnovu stare zgrade uloženo preko 100 mln kn.

Za tu cifru mogli su izgraditi potpuno novi hotel od 50tak i više soba na jadranu, a ne namazati novu fasadu i staviti nove prozore na staru zgradu.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marsovac
    • September 13, 2022 at 10:04 PM
    "Lenac" nakon apsolutnog rekorda dobiti u prvom polugodištu i dalje zaposlen. Traju zahvati na brojnim brodovima - Novi list
    RIJEKA – Nakon iznimno uspješnog prvog polugodišta, u kojem su uspjeli ostvariti blizu 59 milijuna kuna čiste dobiti, što im je apsolutni rekord, aktualni…
    www.novilist.hr

Samo neka on uživa u bureku. Ovi ne dižu glavu od posla. Praktički puni do proljeća.

• Marsovac
    • September 7, 2022 at 10:40 PM

Ne treba se zamarati sa tim dječjim igrama sa fiktivnim nalozima. Ako mu je to način ulaganja i ako ga to veseli, neka mu je sa srećom.

Puno je bitnije da su danas došla još dva velika broda. Jedan tanker i jedan RO-RO. Trenutno je šest brodova u Lencu. Biti će ovo godina za pamćenje.

• Marsovac
    • September 5, 2022 at 10:06 PM

Izgleda da je čovjek malo neodlučan... :)

Nakon onakvih propusta Hanfe na Agrokoru, ovo je mala beba.

• Marsovac
    • September 4, 2022 at 9:10 PM

Četiri broda su trenutno u Lencu.

Na drugom forum kaže kolega da ovaj tjedan nam dolaze još tri nova broda, ali nije napisao kakva.

Uglavnom, posla ima i previše...

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Marsovac
    • September 1, 2022 at 10:36 PM

A gledaj, u prvih 6 mjeseci ove godine neto dobit je već 237 kn po dionici.

Uz dobru turističku sezonu i lagani rast kamatnih stopa prema kraju godine koji njima ide na ruku jer su krcati depozita od turizma, lako je moguće da do kraja godine ulove ukupno i 400 do 500 kn neto dobiti po dionici, a onda možemo dogodine očekivati i znatno izdašniju dividendu pa ćeš se moći hvaliti.

Kako je i kolega Lukasenko, rekao ima i gomila zadržane dobiti, ali čine mi se prekonzervativni da bi to isplačivali.

• Marsovac
    • August 31, 2022 at 9:44 PM

Mene još uvijek čudi da nitko od fondova nije još zagrizao za ovu dionicu.

Jedna od najstabilnijih banaku u HR, konzervativno i dobro vođena (Dodić dobivao nagrade za najboljeg bankara u EU), bilanca i dobit rastu svake godene, uvijek isplaćuje solidnu dividendu te pritom posluje u našoj najbogatijoj županiji.

Čini mi se i potencijalna udavača s obzirom na šaroliku vlasničku strukturu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marsovac
    • August 31, 2022 at 8:52 PM

Ja bi ipak radije lovu na svom računu.

• Marsovac
    • August 30, 2022 at 9:57 PM

Ne vjerujem da će tu biti izvanredne dividende. Da su mislili, već bi isplatili.

Puno je realnije očekivati rast divke dogodine usljed znatnog rasta dobiti.

• Marsovac
    • August 29, 2022 at 10:18 PM

sad malo gledam rezultate za prvo polugodište. Stvarno imaju dobre rade.

30 mln kn neto dobiti za 6 mjeseci. 50% više nego lani za isto razdoblje.

• Turističke dionice i perspektive

• Marsovac
    • August 28, 2022 at 10:52 PM

Firma je krcata keša pa protuprijedlozi za veću divku frcaju sa svih strana.

Obavijesti izdavatelja - EHO

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Marsovac
    • August 22, 2022 at 10:39 PM

Trgovati će se više kad cijena poraste

• Alat za tehničku analizu dionica na Zagrebačkoj burzi

• Marsovac
    • August 22, 2022 at 9:12 PM

Ako može mala pomoć oko alata za TA. Naime, do sada sam koristio besplatni alat od Teletradera, ali tamo se je izgleda obrisala baza za povijesno kretanje cijena dionica.

Da li netko zna neki dobar free alat za tehničku analizu za dionice na ZSE?

• Marsovac
    • August 2, 2022 at 9:38 PM

Vukadin Zvonimir i dalje raste u TOP10. Sad je već skoro na pola posto firme.

Nevjerojatno mi je da je Lenac samo u pola godine su zaradio 20% tržišne kapitalizacije. 8 miliona eura dobiti na 38 milona eura kapitalizacije.

Ovo mi je zanimljivo iz izvještaja:

"Također, zbog intenzivne zaposlenosti svih kapaciteta, Viktor Lenac je predvidio povećanu amortizaciju proizvodne
    opreme, pa je ona za prvo polugodište tekuće godine obračunata u dvostrukom iznosu, što iznosi 23,5 milijuna kuna
    ili oko 3,1 milijuna EUR-a"

Doslovce su poduplali amortizaciju u zadnjem kvartalu. Čini mi se da time pokušavaju malo umanjiti porezno opterećenje. Realno je dobit trebala biti još 10 milijuna kuna viša da se nije povečala amortizacija. Ali to je ionako sve keš, smo neoporeziv...

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Marsovac
    • July 21, 2022 at 4:13 PM

Ponovno jako dobar kvartal.

To smo već na 50 mil. kn. neto dobiti a tek smo na pola godine :)

• CTKS (ČATEKS d.d.)

• Marsovac
    • July 15, 2022 at 10:22 PM

Prodaja dionica predsjednika uprave dala je naslutiti današnju ostavku.

Čak je i nadzorni odbor dao ostavku.

Izgleda da tu je firmu preuzeo prvi dioničar zajedno sa fondom koji kupuje već duže vrijeme.

Velika je to šteta za firmu jer je predsjednik uprave bio dijete firme i dobro podigao firmu posljednjih godina.

Ne vjerujem da će nova ekipa niti približno dobro voditi firmu. Vjerojatno će je probati preprodati, ali mislim da imaju krivi tajming s obzirom na recesiju.

• Marsovac
    • July 14, 2022 at 11:58 PM

Političari se opet dolaze naslikavati u Lenac...

Ali od prolaznih političara puno je bitnije da će Lencu implementacija NAVSEA standarda dugoročno osigurati daljnji dolazak američkih brodova uz lijepe marže.

Američki brod USS Arlington stigao u Lenac, posjetio ga gradonačelnik Filipović
    Desantno-transportni brod USS Arlington 4. srpnja stigao je brodogradilište Viktor Lenac gdje se obavljaju redovni zahvati na održavanju broda. To je sedmi…
    www.fiuman.hr
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marsovac
    • July 10, 2022 at 10:11 PM

Sigurno povoljno za brodare koji ostvaruju prihode u dolarima, ali i za Viktor Lenac s obzirom na američke brodove u škveru.

Za nas obične smrtnike loše, Gura nam cijenu benzina gore :(

• Marsovac
    • July 5, 2022 at 11:25 PM

Prvo, ja bi volio da dođe novi dok koji može primiti još veće brodove i tako povećati vrijednost firme.

Drugo, dok koji spominješ je negdje na Kanarima.

Treće, vrijednost dokova je moguće procijeniti isto kao i primjerice vrijednost brodova ATPL i TNPL, a uprava snosi u potpunosti odgovornost za eventulanu pronevjeru imovine pa ako je spremna suočiti se sa tužbama dioničara i vjerovnika, slobodno neka izvoli. Iako mislim da nisu ni blizu skloni pronevjerama jer ljudi koji posluju sa Lencem imaju samo riječi hvale o njima.

Četvrto, siguran sam da su Talijani htjeli, već su odavno mogli iskupiti ostatak dionica ili jednostavno otići sa sa naše burze i izvlačiti novce uz puno manje pozornosti javnosti.

I peto, ako misliš da vani nema prevara, živiš u zabludi. Počevši od velikih firmi poput Volkswagena, Enrona, Parmalata, razno raznih banaka koje su namještale tečaje i kamatne stope pa na dalje.

• Marsovac
    • July 5, 2022 at 9:47 PM
    Dobrodošlica u ‘Viktoru Lencu‘: Ponos američke ratne mornarice s više od 1.100 članova posade stigao na remont
    Bit će to sedmi projekt koji su od početka ove godine zaposlenici Lenca odradili za Američku mornaricu
    www.jutarnji.hr

Nevjerojatno kako li je samo ruzinav ovaj brod. Bit će posla na njemu...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt