1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marsovac

Posts by Marsovac

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Marsovac
    • February 21, 2023 at 8:47 PM

Rast dividende od gotovo 20% nije loš, iako je rast dobiti puno veći. Treba shvatiti da je to izrazito konzervativna, ali dobro vođena banka. Znači nema euforije i visokih dividendi nego se jača vrijednost vlasničke glavnice za dioničare. Da banka tako ne funkcionira već desetlječima, nebi bila tu di je.

Također, kad se pogleda malo dublje u financijske izvještaje, vidi se da je to jedina banka koja ove godine nema nerealiziranih gubitaka zbog pada vrijednosti obveznica. Pogledajte samo koja je to cifra kod ZABE primjerice. Malo više od jedne milijarde kn.

Šta to u prevedenom smislu znači: ako bi štediše navalile na šalter banke i ona mora prodati te obveznice da namiri isplate, realizirala bi ravno 1 milijardu kn gubitka prema financijskom izvještaju za treći kvartal ove godine. Ako mislite da to za Zabu nije puno, radi se o nešto više od 15% temeljnog kapitala banke, a rastom općih kamatnih stopa to će se kratkoročno još povećati. Malo će to zamaskirati reksifikacijom obveznica, ali sve u svemu šuplja priča.

Toga kod IKB nema. Samo zdrava bilanca.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marsovac
    • February 20, 2023 at 9:55 PM

Lenac ponovno danas close na All Time High uz dosta agresivno čišćenje aska na kraju dana. Lijepo to izgleda.

Čini mi se da ćemo gledati proboj na 3 eur vrlo skoro.

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• Marsovac
    • February 19, 2023 at 11:47 PM

Zanimljiv članak, očito previranja u firmi još traju. Ovdje sam Hanfa treba utvrdit tokove novca od prodaje dionica ovih četvoro dioničara.

Ako su stvarno upisali spomenute obvenice u članku, onda vjerujem da bi Tankerska morala ponuditi krajnju ugovorenu cijenu i svim ostalim dioničarima.

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• Marsovac
    • February 16, 2023 at 8:04 PM

Da se ne bi još desilo da propadne pruzimanje nakon ovih mafijaških postupaka od strane preuzimatelja.

• Marsovac
    • February 12, 2023 at 10:37 PM
    Quote from zlocesti

Bacam rukavicu na 365 nakon FI.

Nacrtala sam to i postala na TA pa molim admina da ne brise post.

Ajme, zalozila sam reputaciju :)

Ajde baš da ispratimo da li će tvoja tehnička biti u pravu.

Iako ja tu više igram na dividendu, fundamente i na mogući rasplet oko većinskog vlasništva odnoso samim time i na dugoročno dosta veći target od tvoga.

• Marsovac
    • February 12, 2023 at 10:02 PM

IKB stidljivo udara u ATH na ovih 326 EUR. Ne bi me čudilo da po objavi rezultata za četvrti kvartal dođe do probijanja i novog vala rasta.

Njima ovaj rast kamata ide na ruku. Krcati su depozita od turizma a još uvijek ne dižu kamaten stope na depozite već su digli samo na kredite.

• Marsovac
    • February 8, 2023 at 2:51 PM

Hm, krenuo je val prije nego što sam očekivao. Moglo bi biti zanimljivo.

Školski proboj linije otpora nakon dva testiranja sa nižim dnom u zadnjem testiranju. I to uz rast volumena.

• Marsovac
    • February 7, 2023 at 11:10 PM

Stvarno više nemaju kamo sa brodovima. Svi navozi su puni čudnih brodova, čudnog imena :)

Cijena se hrabro drži iznad all time high.

Tehnička analiza sugerira snažniji val prema gore nakon čišćenje ove prodaje na 2,56. Živi bili pa vidjeli.

Kalčić Elvio, jedini koji prodaje iz TOP10 ima još samo 40 tisuća dionica tj. znači 100.000 eur. Nije neki zatan iznos, čak i za našu burzu. Čini mi se da čovjek ubacuje novac od prodaje dionica Lenca u svoju pivovaru. Sumnjam da će mu mala pivovara biti profitabilniji biznis nego šta je to Lenac, ali neka mu je sa srećom.

Nije to niti bitno. Bitno je da kada proda sve dionice, možemo se očekivati novi val rasta dionice jer više neće biti otpora, barem ne na ovim razinama.

• Marsovac
    • February 2, 2023 at 11:44 PM

Danas samo potiho imali proboj All Time High, otvara se put za daljnji rast.

• Marsovac
    • February 2, 2023 at 11:40 PM

Obje su definitivno jako dobre udavače.

Pritom je Istra financijski možda i najizdašnija regija po stanovniku. Vrti se tu ogromna lova od turizma i nekretnina.

• Marsovac
    • February 2, 2023 at 9:10 PM

Ovdje je znatno niži omjer isplate dividende i zarade po dionici u odnosu na primjerice ZABU.

Treba ići na skupštinu i dati protuprijedlog za višu dividendu, ukoliko i ove godine slučajno bude prijedlog 80 kn tj 10,5 eur. jer to nema smisla.

Jednostavno dividenda mora pratiti ovaj značajan rast dobiti banke. Ima prostora za komotnih 40 eur dividende po dionici i to samo od dobiti iz prošle godine.

A da ne spominjemo značajnu zadržanu dobit u iznosu od 23 miljuna eur šta je praktički pola tržišne kapitalizacije banke odnosno čak 155 eur po dionici.

Kod ZABE primjerice dobar dio dividende čini zadržana dobit.

Dodatno, trenutni značajan rast kamatnih biti će izrazito pozitivan za daljnji rast dobiti IKBA-a u godini pred nama.

• Marsovac
    • February 1, 2023 at 11:01 PM

Lenac pun ko košnica a godina tek počela. Lijepo.

Mislim da im je sad problem premali kapacitet. Ne bi bilo loše čim prije taj novi dok kupiti.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Marsovac
    • January 31, 2023 at 6:23 PM

Nije mi jasan ovaj AZ mirovinski. Opet su prodavali dionice Spana.

Čudno za mirovinski fond. Ovo je dobra dionca zadugoročne investitore.

• Best buy

• Marsovac
    • January 25, 2023 at 8:03 AM
    Quote from ico8888

Pa zar nitko nema best buy u 2023-oj ?

Ja cu se kladit na IGH,mislim da bi mogla solidno potegnuti...

Napiši malo zašto smatraš igh? Očekuje se usporavanje građevine, osim države koja ulaže tuđi novac. Pojasni malo…

Ja mislim da su BB za 2023. Lenac i Kutjevo.

Lenac već u prvom mjesecu ima dva Amera u škveru i još puno dodatnih brodova. Kutjevu lijepo raste prodaja vina a i žitarice su svakako zanimljive. Mislim da ćemo svi malo više piti od ovih šokova na tržištu a nema do gemišta od kutjevačke graševine.

Obje dionice imaju strašno dobre financijske pokazatelje i smiješne tržišne kapitalizacije.

• Marsovac
    • January 22, 2023 at 10:07 PM

Prijatelju, jeli pričamo mi o istoj dionici?

Službeno sa ZSE za VLEN :

u posljednjih 52 tjedana

• Najviša cijena
    • 2,47 EUR
    • Najniža cijena
    • 1,33 EUR

Skoro 100% porast. Pa šta biš ti više htio? I to u godini kad je bear market porušio 90% dionica na marketu

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Marsovac
    • January 22, 2023 at 9:56 PM

Na većini dionica na burzi može ići delistanje i uopće ne to vidim to kao lošu stvar već kao moguću cjenovnu zaštitu jer je pri delistanju većinski dužan ponuditi tromjesečnu prosječnu cijena, a ako toga nema onda ide procijenjena vrijdenost.

Kutjevo trenutno ima i više nego dovoljan broj trgovanih dana da zadovolji uvjet tromjesečne cijene.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Marsovac
    • January 20, 2023 at 8:05 PM

S ovim prosipanjem dionica od strane Nexe u biti trenutno imamo mali IPO. I to na p/e 5 i dividendnom prinosu od 4,5%. Takvu priliku bi bilo šteta propustiti.

NJihovom prodajom značajno će se povećati free float. Trebati će neko vrijeme da tržište upije ovaj paket od Nexa ali potom bi se mogao otvoriti lijepi prostor za rast.

I ovo je od boljih dionica za otići na skupštinu. Gemišta ne bu falilo.

• Marsovac
    • January 19, 2023 at 9:08 PM

Daj žena svake godine kuka da neće biti lako i onda razvali godinu sa rekordnom dobiti.

Ovaj porez na ekstraprofit im je u biti kap u moru, ali tuku se za svaku kunu i to mi se baš sviđa kod uprave.

Brodovi dolaze kao na traci. Već prvi kvartal bi mogao biti rekordan.

• Marsovac
    • January 19, 2023 at 7:41 AM
    "Lenac" nastavlja surađivati s Američkom ratnom mornaricom. Ovo je novi brod koji je stigao na remont - Novi list
    RIJEKA – Brzi ekspedicijski transporter USNS “Yuma” Američke ratne mornarice na vezu je u remontnom brodogradilištu “Viktor Lenac” u koji je stigao na svoje…
    www.novilist.hr

S obzirom da su prenijeli puno poslovanja iz četvrtog kvartala prošle u prvi kvartal ove godine, očekujem da će 2023. biti financijski još bolja.

• Marsovac
    • January 8, 2023 at 7:36 PM

Najbitniji je zadnji dio članka sa najavom za predstojeću godinu. Punu su posla, a k tome dolazi ponovno USS Yuma. Sve upućuje da slijedi još jedna fantastična godina.

Porez na ekstraprofit će ove godine uzeti dio dobiti, ali to treba gledati kao jednokratnu stavku. Vjerojatno će minimizirati dobit u zadnjem kvartalu da sačuvaju keš i smanje iznos poreza, koliko je moguće.

Rezultati za 1. kvartal 2023. bi trebali biti izuzetni.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt