Lani su imali jednokratne financijske prihode od 28 milijuna eur radi razmjene dionica.
Oni su uspijeli kroz redovno poslovanje nadoknaditi praktički cijeli taj iznos.
U biti nakon jednokratnih stavaka dobit ispadne 20% veća u odnosu na lani.
Lani su imali jednokratne financijske prihode od 28 milijuna eur radi razmjene dionica.
Oni su uspijeli kroz redovno poslovanje nadoknaditi praktički cijeli taj iznos.
U biti nakon jednokratnih stavaka dobit ispadne 20% veća u odnosu na lani.
Keša uvijek nakon sezone ima, ali ga potroše u slijedeća dva kvartala kadpadnu prihodi.
Realno, očekivao sam ovdje puno bolji rezultat nakon ovakve sezone.
Izašli rezultati za treći kvartal.
Na prvu mi se čine jako dobri. I dalje razvaljuju sa neto dobiti.
Meni je najbolji buy signal kad svi počnu pričati o medi, a rezltati kompanija nikad bolji.
To ti je kao kad ljude pukne euforija, to je znak da smo na vrhu.
Evo futuresi jutros se dobro zelene, kamatne stope su jučer stavili na hold, nema panike.
Meni ne izgleda kako se očekivalo nego mislim da je nadmašilo sva očekivanja. Imaju skoro 70% veću dobit nego lani. Neto 1,26 eur po dionici za prva tri kvartala.
Ovakvim tempom bez problema mogu isplatiti istu dividendu kao i lani ali ovaj put bez da zagrabe u zadržanu dobit. Stvarno su razvalili.
Većina pokazatelja super ali imaju ozbiljan problem sa dobiti već neko vrijeme.
Čini mi se da nisu uspjeli odgovoriti na izazove inflacije.
Sinoć opet Ameri u debelom plusu zavšili. Kod nas kao da su se na kraju dana konačno malo trznuli kupci pa minus na Crobexu nije bio toliko velik.
Valjda ćemo i mi malo prema gore ovih dana, solidno su se cijene na većini dionica spustile i sad to polako postaje primamljivo.
U proŝlom ciklusu kad su se dionice banka zlatom plaćale većinski vlasnici su bili pohlepni i nisu htjeli spuštati cijenu. Čak vjerujem da su je opravdano držali visoko jer su znali da imaju zlatnu koku. Zadnjih 10-tak godina bankarski biznis je bio sve gori i gori. Nitko ga nije htio. Sad je opet počeo novi ciklus rasta prihoda i profita kod banaka. Pogledajte samo jučer objavljene rezultate za JPM. Strašan skok prihoda uslijed rasta kamata.
Ako ikada misle prodati banku, sad dolazi vrijeme za to, sad kad banke zarađuju ponovno veliki novac i mogu se postići puno bolje valuacije za vlasničke pakete nego što je to bilo prošlih godina. Mislim će 2024. godina to i pokazati.
Pa kako jutros DAX u plusu preko 1,5% pa šta nije sve propalo i da smo ušli u duboku recesiju iz koje nema povratka?!?
Zanimljivo za čuti šta konkurencija kaže. Poanta je da nam predstoje rekordne dobiti u bankarskom sektoru koje će se izgleda preliti i na slijedeću godinu.
Krizu za sada ne vide, već samo lagano usporavanje potražnje za kreditima, šta je i logično.
U načelu imamo "soft lending" i zlatno doba za banke. Zasluženo nakon nekoliko gladnih godina za banke uslijed negativnih kamatnih stopa.
Imamo rekordnu godinu nakon dugo vremena di je CROBEX porastao 20-tak posto i konačno se pojavi zdrava korekcija i to zbog skoka prinosa na 10y US bondu na 5% (naša narodna obveznica se trguje uredno na 3,6%), a drhtvci sa investicijskim horizontom od 17 i pol minuta već krenu paničarit prizivajući recesiju dok nam ekonomija diše punim plućima.
Šta se tiče banka, vjerujem da je zlatno vrijeme banka tek počelo i jahati će na rastu kamata još neko vrijeme. Odradile su sve 50 i više posto već ove godine. Naravno da će se javiti neki novi prodavatelji koji pokušavaju pogoditi vrh, ali to je uvijek tako na svim rastućim dionicama. ZABA je samo u prvih 6 mjeseci zaradila isto koliko u cijeloj prošloj godini, a Talijani napeti k'o puške čekaju kraj godine da i ove godine sve to kroz dividendu prepumpaju sebi u džep. Mislite da nova debela dividenda neće utjecati na cijenu?
Nakon jačanja bilanci i profita banka vjerujem da ćemo uskoro gledati i pokoje preuzimanje u bankarskom sektoru jer to se uvijek zbiva u svakom sektoru kad krenu novi ciklusi rasta, samo treba vremena, ništa ne ide preko noći.
Mogla bi opet dogodine dvostruka dividenda. U PLAG ne puštaju dugo keš da gubi vrijednost već ga proslijeđuju dioničarima i svaka im čast na tome.
Ovo će nam još dodatno uljepšati dobit ove godine, a možda već i ovaj kvartal.
Mislim da je smiješno gledati likvidacijsku vrijednost kod firme sa niskim omjerom duga i kapitala i koja zadnjih 5 godina uredno radi 3-3,5 mln eur dobiti i prima mnoga priznanja za svoj rad i proizvode.
Blaženka Branka iz TOP10 i dalje kupuje aktivno.
Došao prekujčer novi brod na remont, brodogradilište puno. Lijepo za vidjet
Meni se čini da je otp indeksni imao neko veće povlećenje iz fonda zadnjih dana plu jos usklađenje sa revizijom Crobexa.
ARNT je tu najvise nastrdala a još imaju dosta za prodati.
Bit će ili Generali i PBZ mirovinski. NJih dvoje kupuju aktivno veće pakete zadnje vrijeme.
Croatia osiguranje i NEK prodaju već duže vrijeme.
Ako ne probijemo 200 eur prije, vjerojatno ćemo za otprilike mjesec dana nakon objave kvartalnih rezultata. Mislim da je realno očekivati 20tak milijuna eura u trećem kvartalu .
Bitno je da je država neće polagati šapu na dobit banaka. To je bio najveći rizik za daljnji rasta cijena.
član nadzornog odbora i dalje marljivo skuplja dionice. +450 kom ovaj put
K tome upao HPB u Crobex, Crobex10 i Crobex plus.
Idealna dionica za indeksne fondove i etf fondove.
Zahvaljujem Croatia osiguranju i NEK-u na ustrajaloj prodaji još tamo od 100 eur pa na dalje i na podizanju likvidnosti ove dionice.
Ja stvarno ne znam kako ti fond menedžeri ili šita su već objašnjavaju svojim nadređenima svoje postupke.
Ispali iz Crobexa... baš tragedija... sigurno sukolektivno utapali tugu u vinu...
Ovo sad već postaje zanimljiva cijena za ovu dionicu.
Uredno posluju s dobiti u oba kvartala ove godina a tržište se ponaša kao da su kuga i kolera ušle u Kutjevo. Lani su bili iznimno vioski profiti radi rata pa kad se udopređuju kvartalni rezultati ove godine u odnosu na lanjsku, to ne izgleda sjajno. Međutim, mislim da je to iskrivilo sliku i visoko postavilo ljestvicu, a prvih 6 mjeseci ove godine u biti nisu uopće loši. ukupno za prva dva kvartala imamo 2,5 milijun eur šta je sasvim solidan rezultat.
Vjerujem da bi bez problema mogli dogurati do 5 milijuna eur dobiti do kraja godine a to smo onda na laganih p/e 7