Evo ovdje je jedan od tih za tankere optimističnih scenarija:
Posts by lebowski
-
-
Pa hoću reći da im ne mogu uvesti duple sankcije. Naravno da ima zemalja koje se ne obaziru na te sankcije (uz to potencijalno progledavanje kroz prste) pa imaš rast proizvodnje.
Sve je moguće, ali sumnja da će se ići na neku eskaplaciju. Izraelci ovo riješe lokalno kao što su i do sada.
Dovoljno je da se pojača kontrola nad dark fleetom, da se zaplijeni tanker-dva, pa da vidiš belaja. Ne kažem da će se to dogoditi, ali tržište očito evaluira i takve scenarije.
-
Iran i Amerika su samo potencijalni.
I ostat će na tome. Iran je pod sankcijama koliko ja znam.
Ovo nije nikakav novi rat i neće apsolutno ništa promijeniti.
Ajmo vidjeti
Pa ne može svaka glupost biti bullish za naftu.
Paušalno je reći da je Iran pod sankcijama. Iran je pod sankcijama, a proizvodnja nafte u Iranu raste, tako da im se očito gleda kroz prste. Ima tu i neki nuklearni deal koji se mogao/trebao sklopiti pa da bude bolje i Iranu i Americi. Pa onda imamo Saudijsku Arabiju i pregovore o priznanju Izraela, to je isto krenulo odlično, a sada bi moglo stati. Svašta tu ima ispod površine.
-
nafta skocila. dal to znaci ak imam naftase da moram navijat za sto vise ratova ?
5% skok nakon napada a palestinci kolko zna mnafte nemaju a izraelci nesto rade u par rafinerija.
Anas Alhajji, pratim ga na Twitteru, ima dobar izraz, politička premijera na cijenu nafte. Nije tu toliko bitan ni Izrael, a kamoli Palestina, ali Irak, Hezbolah, Saudijska Arabija... Puno se tu nafte proizvede.
-
Samo što po prospektu pomlađuju flotu, a ne kupuju stare JDPL-ove krame
Spomenuo je Domijan u Pomorskoj večeri u ponedjeljak i da se flota može nabaviti i akvizicijama. Sad mi ta njegova rečenica dobiva malo drukčiji kontekst.
-
Nego, zašto bi Tankerskoj plovidbi trebalo 50% da upravljaju Atlantskom? Ne bi li bilo dovoljno samo prijeđu kontrolni prag u dokapu, da završe na kojih 25,1%. Imaju li u tom slučaju uopće obavezu otkupljivati od malih?
-
zna li netko zašto u zadnje vrijeme Capesize tako jako raste?
Sezona počinje
-
Problematičan je dosadašnji odnos potencijalnog budućeg najvećeg pojedinačnog udjeličara prema malim dioničarima, a
Oprosti, ali koju ti to matematiku koristis? Kako mogu sa IB dionicama imati preko 50%?
1. IB ima trenutno 178.452, odn., 12,79%
2. TNPL imaju trenutno 110.062, odn. 7,89% (prema https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/51646)
Ako se ide u dokap za jos 348.875 - 697.750 dionica, onda ce ukupan broj svih dionica biti 1.744.395 - 2.093,270.
Slucaj 1: 348.875 dionica u dokapu, TNPL i IB posjeduju 637.389 dionica, odn. 36.5%.
- Ostaje 1.107.006 dionica bez TNPL i IB dionica (u slucaju da oni sve kupe)
Slucaj 2: 697.750 dionica u dokapu, TNPL i IB posjeduju 986264 dionica, odn. 47.1%.
- Ostaje 1.216.958 dionica bez TNPL i IB dionica (u slucaju da oni sve kupe)
Cak i da pokupe CERPov paket od 103.446 dionica, i dalje nisu dosli do 50%...
Preci ce 25%, ali moraju dati obveznu ponudu za preuzimanje... Jedini nacin da ne daju je da se na skupstini (koje nije niti bilo jos po ovom pitanju) izglasa da ne trebaju, ali u tom slucaju oni ne mogu glasati, vec glasaju svi ostali sudionici skupstine...
Hm, koliko ima smisla da su nakon okupljanja malih dionicara i sa punomocima na zadnjoj skupstini, idejama o divki, prijedlozima..vidjeli da je vrag odnio salu, da su se mali dionicari jako brzo slozili, okupili, a nebi falilo puno i da se jos vise ujedine, pa da ih je jos vise…. Da su zbog toga krenuli u dokap, da smanje potencijalno okupljanje malih dionicara, da imaju slobodne ruke za odlucivanje 🤔
Iako je meni i dalje jednostavno fascinantno da neki fondovi, banke nisu zbrojili 2+2 i pomutili racun da ovi pokupe vecinu, jer kroz neko vrijeme bi dobrano mogli naplatiti sadasnji ulazak po 53-60€, prakticno imaju skoro upola manju cijenu od NAVa, znaci i osiguranje imaju poprilicno da ce se naplatiti kroz neko razumno vrijeme ako budu strpljivi 💪
Prejeftino je to za fondove, trebala bi bit cijena negdje oko 300 eura da izazove interes mirovinaca. Ovako može pasti samo 50 eura.
-
U maniri kokošara sa zse kupio paketić dionica EURN u očekivanju javne ponude po 18.43, platio 17.10.
-
13-14%? Treći svjetski rat.
-
Evo vijest o Donatu, ali iz kolovoza. Svejedno se poklapa.
Zadarska Tankerska plovidba prodala najstariji tanker Donat, kupac je iz DubaijaZADAR - Tankerska plovidba prodala je suezmax tanker Donat, potvrdio je to za 057.info predsjednik Uprave Mario Pavić. Postigli smo odličnu cijenu za…www.morski.hr -
Pa da, ti si u Atlantskoj gazda s 25%, ne treba ti više od toga s obzirom na raštrkanost dioničara.
-
Pa zar je moguće da se nitko nije zabavljao odredbama drugog kruga upisa dionica?
Što se krije u drugom krugu upisa novih dionica Atlantske plovidbe? - JUGinfo.hrU četvrtak, 28. rujna, službeno počinje upis novih dionica Atlantske plovidbe, a svi detalji o cijeni i pravu na sudjelovanje objavljeni su na Zagrebačkoj…juginfo.hr -
-
Ko za vrijeme komunizma, sekretar isporuči popis, i hop, evo novog tankera za tjedan-dva, a potom još i 300 kontejneraša i tako to.
i u americi ima komunizma preko glave. smatrao sam da je ova info jako bitna jr se ona uklapa u budući razvoj događaja. nazovi suverene države će voziti onako kako im se kaže. stavi se u poziciju jednog mayeresk-a. po čemu su oni bitni? voze tuđu robu dok mu ovi to dopuštaju. sutra kad kažu nema robe, pali pedaline.... i nema države danske. srećom pa nikome ni faliti neće.
Nema više Sovjetskog saveza, a države Danske ima. To ti je ključna razlika između ove važne informacije koju si čuo i realnog svijeta.
-
nedavno sam saznao jednu info, koja još nije u opticaju pa bi ju podijelio sa vama. naime ruska država je dala sve svoje kontrolne udjele u njihovim brodogradilištima ruskoj vanjsko trgovinskoj banci (približan prevod, sad šta je tu državno,a šta nije nejasno je) ali odma im je uručila i spisak brodova koje ovi moraju isporučiti. cifra je impozantna. 6-700 brodova. ima tu riječnih brodova, svega i svačega ali barem 200 prekooceanskih i tankera i td. ako je 200 po potrebi može biti i 300 ali poanta cijele priče je da oni grade potpuno novu trgovačku flotu koja će prevoziti ono što se kod njh iskopa, preradi, natrpa na njihove brodove i odveze onim kupcima koji su valjda njihovi. naravno sve uz njihovo osiguranje i popratne stvari. vidjeli smo šta znači siva tankerska flota, a sad ćemo gledati i ostale brodove koji će raditi po formuli prvo moji voze moju robu, a ako bude potreba za dodatnim kapacitetima unajmit ćemo ih. ostalo ćemo gledati kako se ko snađe.
Ko za vrijeme komunizma, sekretar isporuči popis, i hop, evo novog tankera za tjedan-dva, a potom još i 300 kontejneraša i tako to.
-
A kako mu idu one zatvroske dionice, jel barem na njima zaradio?
-
Citirano vam lijepo kaže - veći porez na dividendu i kapitalnu dobit. Kako ste glasali tako će vam i biti.
pa kao i vecina ostalih gradova koji ce napraviti isto sto su napravili i s porezom na dohodak.(tko nije imao prireza taj nece ni dizat porez na dohodak) prirez nije ukinut nego se sad zove porez na dohodak a ovaj nas ce se zvat porez na kapitalnu dobit i bit ce 2% vece pa to neces niti osjetit jer ce ostat identican. mozda da priupitas plenkija sto je dozvolio gradovima da dizu porez na dohodak i kapital u visini prireza a nama prica bajke da je ukinuo prirez? eto ukinuce nam i komunalne naknade al ce se po novom zvat porez na nekretnine . nekad su nam ukinuli pretplatu na HTV i zato sam imamo pristojbu. nije govno nego se pas zasra... et oto nam je plenki dao ukidanjem prireza. jedno veliko NIŠTA.
Gradovi mogu dizati do visine prireza, ne iznad toga, a mogu i smanjivati/ukidati. U najgorem slučaju, što se države tiče, ostat će jednako visoko porezno opterećenje, u najboljem slučaju bit će niže. Država je dosta veće ovlasti dala gradovima nego što su imali prije, a i nastavlja se u tom smjeru.
Zagreb je očito skup za održavanje, pri čemu mislim da 18% prireza. Je li to zbog vlasti ili ne, drugi je par čarapa, ali želiš li živjeti u Zagrebu, računaj da na tih 18%. -
J kod Sala, obavezno štivo ne samo za dry bulk nego za više manje sve segmente
-
S velikim ste se vi krokodilima gospodo uhvatili u velikoj močvari.