PTKM je potrebno 600 milijuna kuna za modernizaciju, ne računajući tih 1,2 milijarde kuna koje je država već utukla.
https://express.24sata.hr/ekonomix/vlada…-milijuna-18569
Trebalo bi malo proučiti izvješća pa vidjeti jel uopće bilo kakvih investicija. U vrijeme kad sam ja bio vrli dioničar te tvrke, također je bila jedna izvanredna godina kao posljedica jeftinog plina. Tad ju je Čačić htio uvaliti Rusima. Bio sam čak i na skupštini s Nenadom Bakićem, on je postavljao za upravu vrlo neugodna pitanja tipa kako to da neki od direktora ima apartmane na moru i slično. Stvarno je imao muda i to mu nitko ne može osporiti.
Tada sam se na vlastite oči uvjerio kako funkcioniraju osobe uhljebljene u nadzorni odbor od strane vlasti. Bakić je, dakle, bio u ofenzivi i to je trajalo dosta dugo, a onda se ustala gospođa iz NO-a i rekla: Molim vas, može li malo kraće, mi se moramo vratiti u Zg prije 15 sati.
Čovjek govori kako se firma potkrada, a gospođi koja jedina to može spriječiti bitno je da se u toku radnog vremena vrati iz Kutine do Zagreba.
Ja sam pitao nešto o kreditima bezazleno pa sam se svidio legendarnom sindikalcu Klausu koji mi je ponudio da me provode po tvorničkom krugu i hvala mu na tomu. Kad smo obilazili tvornicu, rekao mi je: Gledaj, kod nas ti svi imaju jednake plaće, i čistač i direktor i na to smo ponosni.
E sad, tko sam ja da im sudim? Kad sam to čuo, prodao sam dionice sljedeći dan i to čak s odličnom zaradom, jer je Čačić govorio o tim tajanstvenim Rusima i to vrijeme.
Negdje u to doba u Ininom izvješću izašlo je da su poskupili plin Petrokemiji drastično, a to je bilo taman onda kada je direktor Jagušt potpisao onaj sramotni ugovor na dvije godine, neposredno prije nego što se liberalizirala prodaja plina. Taj potpis nanio je Petrokemiji štetu koja se mjeri u desecima, vjerojatno i stotinama milijuna kuna.
Sad je firma kakti privatna, a na čelu joj je bivši gradonačelnik Kutine, bivši HSLS-ovac Žmegač. Koji se u plinski biznis vjerojatno kuži tu negdje kao i ja.
Uz taj free float spomenuti veliki, dodajmo malo politike i to ne bilo kakve, nego hrvatske i i fundamente i tu onda dolazimo do preporuke:
Ne bih parkirao bicikl kraj Petrokemije.