Pa reci im da je sve okej i da uplate, pa javi odgovor zašto nisu. Ne budu ti oni ništa uplatili.
Posts by lebowski
-
-
To je prevara, i meni je bilo tako, zaboravio gdje konkretno kreću problemi, ali kreću. Gledaj na pravopisne greške i sintaksu.
-
Zaboravili ste ZAB.
-
vjerovatno nema kupca...povratak na 3kn po TA
Hoće li više na 3kn? Ja čekam na dokup?!
Inače, dao je i prognozu da smo danas na 5.30. Osigurao se momak.
-
Moguće je i da će se negdje u medijima (ICTBusiness prvenstveno) pojaviti i objašnjenje današnjeg priopćenja pa bi i to moglo utjecati na cijenu.
-
Na kraju svega, sve poruke koje su stigle iz HT-a i AZTN-a od početka prikupljanja ponuda pa sve do danas doista su vrhunski pitijske i iz svake se može iščitati što god se želi. I da ima kupaca i da nema kupaca. I da su pristigle ponude i da nisu pristigle. I da su zadovoljavajuće i da nisu zadovoljavajuće. Stoga, svaka čast onima koji pišu ta priopćenja.
-
Nedavno smo ovdje prognozirali da je, ako ne bude vijesti, dobra vijest. Ta prognoza pokazala se izvrsna i OPTE je do prije vijesti skočila na 6,18 kn. Naravno, drugi dio te prognoze bio je da, ako se pojavi vijest, to je loša vijest.
I ta se prognoza pokazala točnom!
Dakle, ne moramo ovdje ni za čim žaliti, imali smo dvije pogođene prognoze. -
Zašto OPTE raste? Nigdje ništa za pronaći-pročitati? Tko "gura" je pitanje, ali još bolje iz kojeg razloga.
Pa rekli smo da je on vidje najbolja vijest da se nijedna vijest ne objavi danas. S obzirom da se nijedna vijest nije objavila, to je najbolja vijest i zato cijena raste.
Da iskoristimo citat iz Balkanskog špijuna: Čim ga vidiš, ne znaš tko je.
-
Ingra mečka, kak bi se reklo
-
Kada se malo bolje pogleda, mi smo ovdje nabrljali više postova nego svi ostali na svim dionicama zajedno. A osim toga da se produžava rok za ponude, nikakva nova info nije objavljena u zadnjih pola godine.
Logično je zato što se ovdje radi o komunikacijskom sektoru.
-
Ma je, bas je netko ugurao unutra i plan o istiskivanju. Ja se kladim da ovakav prijedlog nema šanse da prodje na skupštini osim ako bude trgovine “ispod stola” sa ključnim dioničarima. Radije će neki od njih otjerati firmu u stečaj nego marginalizirani gledati s tribina kako su utopljeni.
Meni se prije čini da je taj "plan" napravljen u kabinetu ministra Horvata bez apsolutno ikakvih konzultacija s dioničarima jer hrvatskoj politici nije bitno koliko posto ima netko drugi, dokle god hrvatska politika ima nekakav postotak.
Tako da pretpostavljam da će ovih dana doći protuprijedlog za skupštinu gdje će se dioničare manje razvodniti. -
Možda će sad ovo nekom zvučati kao iznenađenje, ali u tijeku je proces prodaje udjela u OPTE od strane HT-a i Zabe. Znam da se ta informacija ne spominje često zadnjih dana pa se lako zaboravi.
Vjerojatno mogu.
Al' onda ih slijedi investicijska banka.
No, obzirom da i oni to žele prodati, bolje za više nego za manje, jer prodati moraju, mislim IMHO da do toga neće doći.
Kako smo nestrpljivi,......🙃
Imate li negdje bolju mogućnost prinosa ?
Možda u banci, štedni ulog 🙃
Baš smo nestrpljivi i pohlepni preko svake mjere
Tko moze garantirati da li oni zele prodati ili imaju drugi cilj na vidiku jer interes im je svakako drugaciji ali su pritisnuti vecom silom, iako mislim da ako je dobra cijena da drugi ciljevi lako padaju u vodu ali i tu postoji recimo sa strane kapitala mozda i druga opcija koja bi se mozda mogla uzest u obzir o tome malo nize, drugo vezano za cijenu dionice pitanje je koliko je tu investitora kojima lova bas onako ne treba pa se nece toliko brinit koliko ce ovo potrajat jer recimo da ovaj dio bez konkretnih vijesti potraje do zime s obzirom na povecanje nelikvidnosti vece probleme s novcane strane kod vecine ljudi radi pada potrosnje pitanje je koliko ce vecina tih investitora bit cvrste ruke ako se ova tisina protegne duze na zimu, moguce je da bude i nesto losija izvjesca radi krize pa je i to jedna negativna strana ako ova tisina potraje duze na zimu sigurno cemo vec za koji dan vidjeti nekakav sentiment iz izvjesca eto malo razmisljanja moguceg psiholoskog ponasanja dionicara ako ova tisina potraje duze, sigurno nije lako nekima lagano spavat sa svim negativnostima oko nas i bit miran duze razdoblje u ovakvim okolnostima gdje nista ne izlazi od konkretnih vijesti koji bi bili neki sigurniji putokaz.
Sta se tice ove druge opcije ova situacija sa ddjh me podsjetila na jednu opciju na optimi, jer i optima ima puno veceg negativnog prenesenog gubitka -858 mil, a ht konstantno povecava posudbe optimi sada su vjerovatno oko 250-300 mil kuna , ako gledamo da ht ima samo 17% udjela i da s tim postotkom nece od prodaje zaradit nesto puno, postavlja se pitanje da li ht moze u ovoj situaciji ici na slicnu opciju smanjenja temeljnog kapitala i unosenja svog duga u kapital da bi stekao veci udjel, iako su 200mil dug pretvorili u dugorocni pa su s tim nekako taj scenarij umanjili i s druge strane pitanje je da li bi aztn to nekako mogao zabranit jer bi s tim povecavali udio, a onda jos bi im i trebalo 75% (mislim da je 75% netko da potvrdi da ne trazim ?) glasova na glavnoj skupstini da to prodje pa je i to upitno ali gledajuci da nemaju ovaj nadzor od AZTN-a ta opcija bi im bila nekako najbolja za maksimiziranje svoje zarade i utjecaja, ova opcija se nije do sada bas spominjala ali realno postoji jer se odnos duga u optimi u zadnju godinu dana drasticno promjenio u korist Ht-a, eto malo razmisljanja da se ne vrti stalno ista prica iz dana u dan ?
Da je HT na bilo koji način htio/mogao povećati udio u OPTE, predstečajna nagodba je bila trenutak za to. Ali ni tada mu to ne bi bilo dopušteno, kao što mu to ne bi bilo dopušteno ni sada.
-
Upozorio je da država u Đuri Đakoviću ima nešto više od 20 posto udjela u vlasništvu, a ostatak je u privatnom vlasništvu. "Očekujem da, ako će država podmetnuti leđa, da i privatni kapital i mali dioničari budu svjesni problema koji su zadesili Đuru Đakovića i da ih kroz konstruktivni razgovor pokušamo zajednički riješiti", istaknuo je.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-skoro-20191029
Ovo je iz rujna prošle godine, pa tada je već bilo jasno da će se nešto gadno dogoditi, tako da ovo danas nije baš toliko neočekivana novost.
-
Taj Krešo je neka opaka skupštinarska groupie. Svaka čast!
-
Ukoliko je proces prodaje u tijeku, a ponuda(ponude) nisu ocijenjene nezadovoljavajućim, proces prodaje ostaje u njihovoj nadležnosti do okončanja
Investicijskoj banci ide samo ako nije prispjela niti jedna ponuda, ili su ocijenjene nezadovoljavajućima
O onom prvom nas nisu u obvezi izvijestiti
Samo o drugom ishodu.
Znači da je i to što nas vjerojatno neće obavijestiti ni o čemu isto svojevrsna obavijest.
-
Ima mi tu par nelogičnosti. Ako je portal javio da nije pristigla nijedna ponuda u prvom krugu, pa su se zbog toga mijenjali uvjeti, kako to da je jedina ponuda ona od A1? Pa nisu se mijenjali uvjeti zbog toga da se na natječaj prijavi telekom kompanija. Sljedeća nelogičnost mi je u tome što su upravu A1 direktno pitali, a upravu United grupe nisu. Ako United grupa nije predala ponudu, onda bi možda tako i odgovorili da ih to netko direktno pita. I na kraju, jedini relevantan izvor za to koliko je i je li uopće pristigla koja ponuda je HT, a ne "izvorr blizak upravi United grupe".
-
Svi koji ulažu na burzi uvijek zarade, samo je pitanje kada i što. Na pitanje kada, odgovor je jednostavan - kad tad. Ali, što zarade? Neki novac, neki iskustvo.
-
Znači, doći će još dionica po cijeni 2.300 kn, a Nova Liburnija više neće imati 25% plus jednu dionicu ako to prođe?
-
Dakle, ako Htu nije u interesu prodati, a ima zainteresiranih ponuditelja, HT teoretski može odugovlačiti do sredine 2021. godine?
Okej. Samo što se Aztn nije baš pokazao pasivnim promatračem do sad, primjerice, izmijenio je pravila što se tiče onih koji se smiju javiti na natječaj, kao i rokove koji se tiču predaje ponuda.
-
Da nisu predali ponudu, rekao bi tip da je nisu predali, nemaš razloga ne reći. U ovom trenutku smatramo da nema potrebe za takvim vrstom ulaganja. Koncentrirani smo na organski rast, kako to već ide u korporativnoj komunikaciji.
Zanimljivo je i pitanje novinara koji uopće ne dvoji je li se ih javio ili ne. Lijepo!