Evo da ponovimo:
http://www.aztn.hr/priopcenje-u-s…od-strane-ht-a/
U postupku odabira ponuditelja kao i investicijske banka u postupku prodaje dionica Optime te ostalih informacija u vezi postupka prodaje, u skladu s Uredbom o zlouporabi tržišta, izdavatelj je taj koji je odgovoran procjenjivati povlaštenost neke informacije koja se (izravno ili neizravno) odnosi na izdavatelja ili njegov financijski instrument, kao što je izdavatelj taj koji može, na vlastitu odgovornost, odgoditi objavu povlaštene informacije, ako su ispunjeni propisani kriteriji.
Posts by lebowski
-
-
Izmjena ZEM-a na putu od Vlade do Sabora nije se ni mogla dogoditi. Ako će uopće biti izmjene tog famoznog članka 68., ta će izmjena biti moguća nakon prvog čitanja, odnosno nakon drugog čitanja. A sad kad krene rasprava u saboru, a krenut će, ponovno će u fokusu biti ovo kažnjavanje komentara na članke i slično, dok ovaj dio o zabrani vertikalne integracije teško da će uopće doprijeti do javnosti.
-
Može biti tumačenja koliko vas volja. Vani burzovni rekordi, Opte ima stabilnu zaradu i u takvim uvjetima, a cijena se bila strmoglavila u nekoliko navrata.
-
Mogu dati uvjetnu koncentraciju pod uvjetom da Opte prestane nuditi TV. Ponavljam, UG po ovom zakonu ne može nuditi pay TV, ali svejedno namjerava investirati veliku lovu u izgradnji optičke mreže (koji ima i Optima).
Ako namjeravaju graditi optički mrežu sad, kad je još na snazi postojeći ZEM, Onda jednako tako mogu kupiti Opte i čekati da se promijeni zakon koji će omogućiti da u ponudu uvrste pay TV.
-
Pa sluzbeno se ne zna, al neki događaji upućuju na Zabu ili neki investicijski ogranak Unicredita. Vjerojatno se čeka izvjesnost novog regulatornog okvira i kako će se razvijati situacija s covidom.
Mislim da njima taj regulatorni okvir, odnosno ZEM nije bitan, jer da jest, mislim da ne bi ni Tele2 uzeli. Ili ovako: da im je bitan ZEM, ne bi najavljivali izgradnju vlastite optičke mreže.
-
To mora accountant prepoznat, on je fundamentalist
-
Ne znam što čekamo...😉
Vjerovatno prodaja Optime...😊
čekamo da i drugi skuže... dajmo im priliku:
EV/Ebitda 1.60
za te koji čekaju, a nisu upoznati što znači pokazatelj, to vam znači da pri ovoj cijeni sada, kupite cijelu firmu (broj dionica umanj. za vlastite puta cijena na burzi), zajedno s dugom i umanjeno za keš (EV), i sve to vratite kroz nešto preko godinu i pol zarade prije kamata, poreza, amortizacije, otpisa...
znam da ovo nije LRH na lijepoj lokaciji i da nije takav business, al' opet
Nije loše, ali imaš i dionicu koja je na EV/EBITDA 1.07, P/E 2.38 i P/S 0.08 (prema podacima s investiramo.com)
-
Ug
HT. Bolje stecaj nego da im dode treci operater.
Ono, tipa da netko ne preuzme Tele2? A valjda neće.
-
kolega Santo me potakao na razmišljanje.
ako bi Optima otišla u stečaj i dug se pretvori u temeljni kapital, onda bi temeljni kapital bio 1332 M kuna.
odbijemo to od 862 M kuna gubitaka i dobijemo novi temeljni kapital od 470 M kuna, ali i firmu bez dugova.
sa EBITDA od 155 M kuna.
ako to ne bi bio best buy, onda ne znam što je
E sad kad bi vama netko rekao da pogledate predstečajnu Optime i zašto u tom trenutku Optima nije otišla u stečaj, to bi, pretpostavljam, bilo previše štiva? No, ukratko, Optima nije završila u stečaju jer je procijenjeno da će se vjerovnici više naplatiti ako nastavi poslovati. S tim da se u Optimi ne proizvode olovke.
-
moze li ht optimu 2021 g stjerati u stecaj?
Nemojte se ljutiti samo pitam.
Prijedlog stečaja podnose vjerovnici. Sva dugovanja koja je Opte imala prema vjerovnicima prije pa nagodbe obuhvaćena su od nagodbom. Ako Opte ne izvršava obveze iz ps nagodbe, vjerovnici mogu predložiti stečaj. Prijedlog ne znači da će stečaj niti pokrenut. Mislim da znate dosta toga o stečajevima iz INDG. Prijedlog za stečaj može se podnijeti i zbog potraživanja nastalih nakon ps nagodbe.
Postoje zakonski uvjeti koji se moraju ispuniti kako bi se uopće mogao podnijeti prijedlog za stečaj.
-
Rovovska bitka za brdo 491
-
Pa target ovisi o tome po koliko je prodana MRSK
Prodana kada? Prodana kome? Nema obavijesti.
Ma recimo da je to pošalica vezana uz epski proces prodaje Maraske Stanićima.
-
Pa target ovisi o tome po koliko je prodana MRSK
-
Politika i dalje drama u Podravci. Politika je postavila Mršića, pa je politika smijenila Mršića i postavila Pucara.
Ali nisu se dogodile četiri stvari o kojima se špekuliralo. Prva je bila da je Podravka preplatila Žito. Druga da joj proširenje Belupa nije trebalo, da je to bačen novac. Treća je da će Mršić uništiti Podravku. Četvrta je da će Pucar uništiti Podravku.
Osobno, prodao sam dionice kad su uglavili Pucara, čak sam i na skupštini bio i gledao HDZ na djelu.
Ali eto, čovjek izgleda radi dobar posao. Vidjet ćemo što će biti s Ledom, ali nadam se da će se ponuda temeljiti na poslovanju, a ne na rodijaštvu.
-
Inače, radnicima ĐĐ-a su plaće počele kasniti prije nešto više od godinu dana, a vlada je manirom izvrsnog gospodara angažirala PWC da napravi plan restrukturiranja već negdje u lipnju ove godine. Mislim da ovi bokci Česi budu za par dana odnijeli gaće na štapu.
Ma gle, možda je financijski i završio u gubitku, ali ono najvrjednije nije, to je zadržao. Mogućnost da prizna pogrešku.
Ovo se vrlo često provlači, pa me zanima, zašto je ljudima toliko bitno da drugi priznaju greške?
Znaš kak se veli u narodu - ako se sjednom napikneš na grablje, možda su krive grablje, ali ako se nabodeš dvaput, kriv si ti. Onaj tko nije u mogućnosti priznati si greške, ne može ni napredovati.
A inače je potpuno nebitno. -
Ma gle, možda je financijski i završio u gubitku, ali ono najvrjednije nije, to je zadržao. Mogućnost da prizna pogrešku.
-
"U ovom trenutku budućnost je neizvjesna, ali možda opet postanem dioničar, tko zna ..."
od cijelog članka ovo mi je nekako znakovito i na tragu onoga što sam već spomenuo u prethodnom postu, biti će neke pretumbacije iz šupljeg u prazno, možda tek da se malo Vladu pritisne
Možda (sad ću ja ubaciti svoj dio) nakon smanjenja temeljnog kapitala i dokapitalizacije opet postanem dioničar.
-
Imamo javno da je NB prodao s gubitkom i da su kupili Čehoslovaci i da PWC (čini mi se) radi plan restrukturiranja. Ono što nemamo jest što se krije u planu financijskog restrukturiranja i hoće li Čehoslovaci dopustiti financijsko restrukturiranje, odnosno što uvjetuju u tom restrukturiranju.
Onako po sjećanju, kod financijskog restrukturiranja Spačve prvo je bilo predloženo da se nominala smanji na 10 kn, pa su tadašnji vlasnici, debelo povezani s politikom, uspjeli ishodovati da se nominala smanji na 20 kn pa su dvostruko manje razrijeđeni.
Koji se ovdje scenarij priprema, tko će ga znat. Vlakiće je lijepo gledati, ali voziti se u takvom vlakiću... Radije bi se vozio nevezan u Gardelandu nego u tome. -
Na ZSE je očito prisutan paradoks - što je dionica rizičnija to je manje rizično njome trgovati uz uvjet da pazite što radite - npr ĐĐ, Ingra i ostale slične. Obrnuto vrijedi za one koje su "sigurne" - primjer SAPN, VLEN - očekuješ utemeljeni logičan rast, ali to očito ne ide baš tako, pa se pitaš - tko je ovdje lud? Nitko to je jednostavno tako, prihvatiš tu činjenicu i ideš dalje. Ne trgujem, ali pratim što se događa i ne žurim jer vlakići uredno uvijek iznova dolaze i prolaze.
Moj razlog za netrgovanje je zapravo bizaran - eto ne da mi se pred kraj godine stvarati obvezu plaćanja PKD-a pa onda samo povremeno zavrtim one dionice koje imam dulje od 2 godine. Jedino u slučaju da se stvarno pojave neke dobre i vrlo jasne prilike onda postoji čarapica i za to
. Sljedeće godine će biti još više prilika i trgovanja. Jedan od mnogih razloga je i BDP +5% kako najavljuje ministar financija.
Pa SAPN baš lijepo ide, a čak mi je i nekako anticiklična u smislu da kad sve ide gore, SAPN ide dolje, ali kad sve ide dolje, SAPN ide gore.
Izvješća super, a i dalje se vrti mogućnost prodaje MRSK i daljnje konsolidacije.
-
To je test da se vidi koliko je drhtavih ručica na forumu. Puno ih je.