Imamo tvrtku sa 100 milja kn EBITDA s tržišnom kapitalizacijom od cca 320 milja kuna. Koliko je to održivo dugoročno, vidjet ćemo.
Posts by lebowski
-
-
U lipnju 2017. godine, AZTN donosi odluku kojom je HT-u
produljeno trajanje prava privremenog upravljanja Optimom na razdoblje od dodatne tri
godine, odnosno do 10. srpnja 2021. 31. siječnja HT je započeo proces prodaje dionica Optima
Telekom. Podnošenje ponuda je završeno 18. ožujka 2020. Proces prodaje je u tijeku.Kako ovo komentirate?
Zavisi jesi li pesimist ili optimist. Ako si pesimist, onda ovo boldano znači da je proces prodaje u tijeku. S druge strane, optimisti će reći da je proces prodaje u tijeku.
-
Možda imaju sistem rotacije kao u Jugoslaviji nakon smrti druga Tita.
-
U četvrtak izlaze rezultati pa ćemo biti pametniji. Kakvi god bili rezultati, očekujem da će se netko prosuti na prodaji u pokušaju izazivanja panike i da će to trajati nekoliko dana ili tjedana, a tek onda će početi trgovanje. To je obično obrazac.
Evo i članka novog na Poslovnom, za par sati bit će otključan -
Ponovno mali promet, ponovno kukanje i depresije. A onda opet bude bilo 20 milja prometa u jednom danu pa će bit euforija. Pa opet depresija. I tako.
-
Nešto paničara je prodalo nakon izvješća, dionica je pala 3% čim je izvješče izašlo. Valjda su očekivali 30 milja dobiti.
Pitanje jesu li paničari ili su stvaratelji panike. Slično je bilo i kod čitanja ZEM-a u saboru, kao nešto je krenula prodaja, valjda kao ono, ništa se ne mijenja u zakonu pa će početi masovna rasprodaja. Izvješće je okej, ništa spektakularno i neočekivano.
-
A što ako se ZEM usvoji ovakav kakav je, hoće li Telemach prodati Tele2, s obzirom da neće smjeti pružati fixni telekom?
-
Ukoliko je u Grčkoj isto kao i kod nas onda to UG ne predstavlja apsolutno nikakvu prepreku za preuzimanje Optime. https://united.group/greeces-forthn…f-united-group/
I evo, na tristotoj stranici smo zaključili da UG ustvari nema nikakvih prepreka. S takvim zaključkom možemo do negdje 400-te stranice, kada ćemo uočiti drugi dio rečenice (kojeg boldam u pokušaju sprječavanja stotinu stranica rasprave) :
Komparativno, samo Austrija, Grčka, Mađarska i Slovenija poznaju zabranu vertikalne integracije, ali ni u jednoj od tih država članica ne radi se o potpunoj zabrani kao ovdje, a u Sloveniji, koliko nam je poznato, u postupku je upravo uklanjanje takve zabrane -
Kad treba korigirati cijenu, svi napeti i ne daju. Kad treba skočiti cijena, onda ima kupaca.
-
Podravku, otkako su mi spucali Mršića, gledam iz aviona. NA dan skupštine kad je ministar Marić bio tamo, baš sam došao uživo vidjeti kako se jede politički plijen i toga dana sam prodao dionice, ako se ne varam po 420 kn. Četiri godine kasnije vrte se negdje oko 500 kn što ustvari nije ni loše, a Pucar se pokazao kao kvalitetan menager. Što se LEda tiče, nije li objavljeno da se pregovori vode samo s Nomad Foodsom? Što se Dalićke tiče, vidjet ćemo. Mršić je došao politički, ali tada je država imala više od 50%, ako se ne varam. Kad je došao Pucar, mislim da država više nije imala više od 50%, ali običaj se zadržao. Uostalom, pa i Končar vodi HDZ-ovac, iako je Građevina prodao dionice državne. Ako ne možete prijeći preko toga da politika bira PU, onda PODR definitivno nije za vas, kao ni KOEI, a ni još neke možda firme u kojima država formalno nema 50%, ali kao da ima. Ako Dalićka postane PU, mislite da će pasti cijena dionice PODR? Čak mi se čini da je nakon Pucareva dolaska padala, ali tko će ga znati, možda je tada bila i prenapucana, a možda se i ja krivo sjećam brojeva.
-
Grbešić ne mijenja baš često svoje politike, a jedna od njegovih politika je, iako je svugdje vrlo, vrlo većinski vlasnik, neisplata dividende. Ako me sjećanje ne vara, dividendu je isplatio samo onomad Koestlinu kad je nadigrao Nadana oko Kraša i zaradio silne milijune. Ako se varam, neka me netko podsjeti je li neka druga od Grbešićevih firmi isplaćivala dividendu do sad. A ako nije, ne vidim neki razlog da sad započne s tom praksom.
-
Koliko je bitno tko kupi prava za Ligu prvaka i kako ZEM štiti potrošače. Sportski kanali su bitni, ali i nisu najbitniji na svijetu. Zato nije neka drama (makar ne svima).
Primjer što se dogodi kad konkurentska TV kupi prava za najjači sadržaj, a ti si u poziciji da ih izbaciš iz svojeg IPTV-a.
https://www.grude.com/clanak/?i=2490…-nose-i-tanjure
"Ratovanje" na tržištu Srbije je tek počelo MTS/Telenor na jednoj strani, a SBB na drugoj.
U produkciji N1 imaš odličan dvodijelni dokumentarac Vladalac ako te baš zanima taj segment, dostupan je na YouTubeu bez naknade.
-
slažem se.. makar mislim da za takav proboj bi trebao promet od par miljuna kuna.. al kako je ovo kladionica smijemo maštat
ma dosta je i miljonček ako će istrest u trenu odmah će male ribice istrest još toliko
Gdine Laudator, kao dioničar Optime potpuno razumijem napetost uslijed približavanja rokova, no molim vas, ako može bez plaonazama poput "male ribice". Ako su ribice, jasno je da su male. Molim vas. Osjetljiv sam na plaonazme.
-
Junak, sve što ste napisali stoji. I još ste pritom u plusu na Optimi. Jedino što me muči je zašto ne prodate dionice i uzmete zaradu kad imate tolike dvojbe?
Neznam zasto vas to muci, ali hvala na brizi. Ali ne gledam ni ja u vas novcanik, nemojte ni vi u moj.
ne brine mene, nego ja postvljam zdravorazumska pitanja nebi li dobio vise informacija a sa time i razlog ulaganja u navedenu dionicu. Meni ne trebaju pozitivni pamfleti, nadanja u pozitivan razvoj situacije kao ni dobre i najbolje zelje. Trebaju mi cinjenice, argumenti i razlozi
Ako ih niste uspjeli pronaći u prethodnih 200 stranica, teško ćete ih pronaći u ovih 200 koje započinjete
-
Junak, sve što ste napisali stoji. I još ste pritom u plusu na Optimi. Jedino što me muči je zašto ne prodate dionice i uzmete zaradu kad imate tolike dvojbe?
-
Koliko shvacam ta verzija koja se čita još nije ugledala svjetlo dana?
Nitko ne zna sto je sve prihvaćeno u savjetovanju?
Mislim da griješiš. Imaš pokraj svake primjedbe je li prihvaćena ili je odvojena Ili je primljena na znanje. "Naše" su primljene na znanje.
lebowski:
mislim da za citanje nije potzrebna oporba..oporba je potrebna i kvorum za izglasat tako da citanje prolazi glatko s il bez oporbe
Nije baš tako. To je važan zakon i oko njega će svakako biti još puno prepucavanja i međusobnih optužbi i taj zakon neće biti izglasan još tko zna koliko dugo vremena, vrlo vjerojatno ne do srpnja 2021. godine.
-
Opet nabrijavanje na ZEM. Dva su čitanja svakog zakona, a ovo je prvo. Ako uopće bude sljedeći tjedan zbog bojkota oporbe.
-
Krešo vs Ivana, kakva bitka!
-
trial, a zašto bi HT pustio da se konkurencija igra s Optimom, da je isprobava poput vrhunskih Varteksovih odijela dostupnih u online autobusu? Isto tako, zašto bi ZABA to dopustila?
Zato što moraju, to je jedini odgovor. A moraju samo ako su nezadovoljni ponuđenom cijenom. Dakle, to nije baš dobar scenarij za dioničare Opte.
-
meni se javljaš hahah
odi na topic VLEN i vidi vijest
da smo u USA istresli bi iz gaća i short sellere i long investitore
ma talijani bi prodavali svoje, rekli bi: dosta je fratelli tutti, arrivederci!
umjesto toga, pojavio se novi nalog s 50.000 kn na prodaji
kakva burza!
pa ja cijelo vrijeme koristim krivi thread: umjesto da pišem na VLEN, kako sam ovdje napisao vijest svi se sjatili i pokupovali dionice Lenca
to ne može biti slučajno!
izgleda da vi s OPTE ipak imate još para, niste sve čarapice ispraznili!
Ako ti je utjeha, imaš jednu od dvije dionice kojima raste cijena.