Može li netko postat približnu sadašnju vrijednost brodova da se malo poigramo oko NAV vrijednosti
Nije se još mijenjala vrijednost brodova, ovaj novi rast tek se treba odraziti.
Može li netko postat približnu sadašnju vrijednost brodova da se malo poigramo oko NAV vrijednosti
Nije se još mijenjala vrijednost brodova, ovaj novi rast tek se treba odraziti.
SAPN još nije objavila konsolidirano izvješće za 2020. godinu, a ni nakon toga. Na Sudskom registru je vidljivo revidirano godišnje izvješće Kandita. Zanimljivo je što je dobit povećana sa cca 1 milijun kuna na 9 milijuna kuna, a samo izvješće je dosta opširno, kao i Saponijino. Dajana je očito i tu glavna šefica i to se vidi. Vjerujem da nas čekaju ugodna iznenađenja kad je objave konsolidirana izvješća.
Neo uvijek dobiva jer na jednoj temi piše da prodaje, a na drugoj da kupuje. Pa onda ako padne cijena, citira se da je prodao. Ako cijena poraste, onda se citira da je kupovao. Neo je najbolji ulagač ikad.
Display MoreGledajte, kolege koji vjeruju ovu firmu neka slobodno ulože svoj kapital ovdje po 25 kn, nitko im ne brani,
mislim da je minimalno 1 milijun kuna, ali nisam siguran. Ali, nije mi logično da je cijena dionice na burzi
39 kn dok traje dokap po 25 kn, jer dok se ne uplati novac, dokap nije prošao, a da JDPL ima strateškog
partnera koji je iskazao interes, izašli bi sa time u javnost i skupljali politične poene, ipak su državna firma.
Zapravo je vrlo logično. Ako uzmemo u obzir da firma fundamentalno vrijedi puno više, da priliku za dokap će imati samo nekolicina velikih investitora - ili po mojem vjerovanju samo jedan veliki investitor - onda je sada cijena dosta povoljna za dokup jer je zbog ovih neizvjesnosti oko dokapa dosta srušena. A ti veliki investitori ne kupuju u dokapu da bi vama prodavali po malo na burzi. Oni kupuju da bi stekli većinski paket i kontrolu nad firmom.
Pisao sam već o tome, ali ću ponoviti - vjerujem da firma ima poznatog kupca jer ne bi sigurno sada u ovo vrijeme išli samo tako slijepo, ishitreno i bez velike najave i reklame u dokap. Treba čitati između redova, nikada se ništa ne događa slučajno, a najmanje ne ovakve stvari. Kupac će steći većinski udio, a možda jedan manji dio ostave u dokapu za nekoliko manjih investitora.
Ako i imaju poznatog kupca ne smiju se time hvaliti jer se mora poštovati procedura javnog poziva i mora barem prividno biti jednaka prilika za sudjelovanje za sve. To ti je kao naša famozna javna nabava - ne moram ti to pojašnjavati.
Ako i imaju većinskog kupca, dovoljno je da se u igru ubaci jedan mali s milijun kuna, a milijun kuna čak ni za ZSE nije velka lova, pa da zaradi 10-20 posto u roku od mjesec dana bez pretjeranog rizika.
Nekom takvom čak bi i odgovaralo da se cijena diže prije dokapa, kako bi se što bolje mogao naplatiti nakon dokapa. Da imam milju kuna viška, vjerojatno bih zaigrao. Ali eto nemam. Ali znam ko ima.
Bila je slična situacija s AD plastikom prije 800 godina kad je čini mi se Prevent išao u stečaj ili tako nešto, uglavnom, bio je firesale i bez obzira što su svi fundamenti bili odlični, cijena dionice je pala. Što je i logično.
Zašto netko ovdje ne bi uletio s milju kuna i prodao dio s 20-30 posto zarade u roku od mjesec dana?
Sve i da ostatak proda po 25 kn na burzi.
https://lider.media/poslovna-scena…ke-krize-137874
Ne znam na koji bih topic postavila link
Ovo mi je lektira za popodne, na prvi se pogled doimlje da ćovjek zna o čemu priča
Guglaj Roubini predviđa pa pročitaj
pokratio po 10,40 - 10,50 ali čemu ovo prosipanje po bidu, izvješće je realno ok
Tresu drvo ne bi li nešto uhvatili.
Odlično
3 kvartal smo na 50 mil.
Do pocetka 6 mjeseca vozarine su bile ispod 25000 izgleda da u 8 mjesec ulazimo s vozarinama preko 30000 tako da smo 1/3 vec odradili s boljim vozarinama, vidi se da vozarine idu uzlazno mozda ne brzinom kojom ocekujemo ali opet dobit je u skladu ocekivanja iz onih nasih predikcija, pa se moze rec da je u skladu ocekivanja, ako ostanu ovakve vozarine izgledno je ocekivat onda 3Q jos vise od 2Q, znaci da bi u 3Q mogli vidjet godisnju dobit izmedju 80 i 100 mil
Puno više od izvješća me veseli to što smo ovdje ipak svi poznavatelji tog biznisa, s obzirom da je dobit prema predikcijama forumaša.
Brisan je članak koji je zabranjivao vertikalnu integraciju te je uvedena obveza nakladnicima televizije s koncesijom na državnoj razini da javno objave ponudu za prijenos svojih nenaplatnih televizijskih kanala za operatore elektroničkih komunikacija koji pružaju uslugu naplatne televizije krajnjim korisnicima. Ukupnu naknadu izračunava Vijeće za elektroničke medije u suradnji s Hrvatskom agencijom za mrežne djelatnosti.
Ma mislio sam na udio nekretnina u NAV-u, a ne na veličinu flote i tome pripadajuću premiju/diskont. U smislu da nekretnina od 45 mil kn u JDPL ima značajan utjecaj na NAV, puno veći od nekretnine od 100 mil kn u ATPL (kada bi postojala).
S obzirom na mcap ATPL, razlika od nekoliko milijuna, pa i desetaka milijuna, nije toliko upečatljiva kao na JDPL
U izračun NAV-a bi se svakako trebale dodati nove dionice i nova imovina od 50 milijuna kuna pa to onda ipak malo smanjuje diskont.
Prema novim Cleavesovim tablicama, NAV je skočio sa 385 na 511 kn.
Reklo bi se iz intervjua da nemaju strateškog partnera nego ciljaju sve. A reklo bi se i da ne računaju na neku veliku dobit iz poslovanja po rečenici:
Trenutne vozarine su zadovoljavajuće te pokrivaju sve troškove i financijske obveze.
U trećem kvartalu bi nam turistički oporavak trebao donijeti nešto, ali bi povećanje plaća trebalo nešto oduzeti.
Znači s oprezom se čekaju izvješća za brodare sad kad su vozarine na maksimumu u zadnjih više od 10 god??
S obzirom na negativan prvi kvartal unatoč značajno višim vozarinama, naravno da će se izvješće čekati s oprezom.
kad prođe dokap JDPL će definitivno biti zdravija kompanija... ja samo ne bih bio tako siguran da će cijena biti viša od tih 25 kn. Pozdrav, neću više obećajem. Sretno svima, biti će tu još napucavanja.
To što u dokapu cijena neće biti viša od 25 kn ne znači da će i cijena na burzi doći do 25 kn. U tome i jest čar ulaganja. Imaš milijun, uloži ga po 25 kn u JDPL. Nemaš milijun, a kupuje ti se? Kupovat ćeš po nekim drugim cijenama.
Prisjetimo se 2008. godine:
https://www.poslovni.hr/trzista/atlant…tiri-puta-97786
Brodarska tvrtka Atlantska plovidba ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine četiri puta veću dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit u prvih je devet mjeseci iznosila 719 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Čudno mi je da još nema nikakve objave na zse.... https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…eek-28-2021.pdf
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Meni se postignuta cijena čini prilično niska s obzirom na aktualne cijene
Nisam baš neki ljubitelj Kineza iz mnogo razloga, ali nije baš lijepo vidjeti kad osvane ovakav članak.
Užasno, rasli su 7,9%, a očekivalo se 8%.