Signal Dry Bulk Weekly Report — Breakwave Advisors
Snapshot of Spot Freight Rates, Supply-Demand Trends, Port Congestions
www.breakwaveadvisors.com
Ukratko, svega fali
Ukratko, svega fali
Nisam siguran da ljudi vide tocno sto dolazi. Po mojem misljenju, ovdje donesena odluka da zapadnibsvijet smanji a pitom napusti ekonomski kontakt s rusijom. Trenutno vidimo kako ce to utjecati na cijene a potom cemo vidjeti enorman rast cijena ptijevoza jer dobava krexa s drugih dijelova svijeta. Prvi spike ocekujem u par tjedana kad pocinje sezona zitarica.
Sto se tice atpl, po mom misljenju, vidjet cemo dividendu plus otkup dionica.
·
4 m
China replacing Ukrainian corn: more than 10 cargoes of US PNW corn were booked along the week
zanima me je li mogu isplatiti dividendu ako nemaju zadržane dobiti jer ja je ne vidim,dobit imaju ali nije zadržana,koliko je treba pacati da bude zadržana i da može dividenda,pitam za ozbiljno jer ne znam
da se razumijemo,u dionici sam jer očekujem dividendu,volim omastiti brk,inače gibam,gibam
Dividenda se ne smije isplaćivati ako postoji zadržani gubitak.
Display MoreJoj, sad će opet počet drukat prema dole.
Mintz vs joakim
To ce biti fajt.
Ja se kladim da ce joakim pop....i
Vozarine rastu prosla CNY a on prodaje?
Koji strasljivac?
![]()
Razvalit ce ga norveska ekipa sa foruma
![]()
Obojica imaju moj respect. Jay mi je draži jer nije šorter-druker, Joakim je mračniji.
Ali definitivno obojica znaju znanje.
jel ovo joakim prodaje bulkere ? Nije mi jasno što je pjesnik htio reci
Kaže da rast cijena dionica nema temelje u rastu vozarina.
Joj, sad će opet počet drukat prema dole.
Yeah I’m not exactly trumpeting it bc it’s not the right tone to be making, but all the recent stuff is bullish for #shipping. Congestion going to get worse and inefficiencies will spike, especially in dry bulk.
J. Mintzmyer sinoćq
evo je na 420. Vidjelo se da će niže... hvala Putin.
to je otprilike realna cijena obzirom na situaciju, ali su šveđani jutros poranili na doručak,
nije mi drago, jer ćemo i tako i tako svi naježiti, jer je u glavne aktualne budale ipak najveća "palica"
Je, je, realna je dok se ne nakrcaš, a onda će realna bit 600 kn.
Podravka je super rizicna?!
Nisam mislio na Podravku. Sve je super-rizično, turizam osobito. Rat je tek na samom početku. Plan Rusije je potpuno uništiti ili zgaziti cijelu Ukrajinu i ići dalje. Rusi glavne snage i oružje nisu još koristili, zločinački pohod neće biti opozvan dok je Putin živ. Važno je to uzeti u obzir, zato sam rekao da bi mi eventualno pola sadašnje cijene Podravke bio znak za razmišljanje.
Najbolji hedge su konzerve i armirano sklonište.
Sad smo na 8:4 u korist spota, jel tako?
Pa dobro, moglo se dogodIti da svi bulkeri na svijetu ludo zarađuju i dionice im divljaju, jedino da od svih tih bulkera jedan jedini, hrvatski, ne posluje dobro i propada.
E, na tu vjerojatnost, koliko god bila mizerna, kladili su se zadnja dva-tri mjeseca svi hrvatski ulagači.
I eto, ta vjerojatnost se nije realizirala.
Čudno.
Možda je i Atlantska u vlasništvu nekog kažnjenog ruskog tajkuna, a ovi što su prodavali po 370 kn to znaju.
Ovo je neočekivano potpuno. Nikad ne bih pretpostavio da će brodovi koji plove u ratnoj zoni biti pogođeni. Ne znam postoji li uopće način da se to izbjegne. Osim ako... Se maknu iz ratne zone?
Obočno su nas uspoređivali s dsx, a evo ih danas 14% plusa dok gledam.
Teško je predviđati daleko. Idućih 15 dana očekujem oštar pad cca možda i na pola cijena danas na ZSE. Izvjesno je da je Putin psihički potpuno nestabilan i time nepredvidiv. Doveo je svoj vlastiti narod i državu u jako veliku krizu, a druge otvoreno želi uništavati i ubijati, silovati, ugnjetavati. Jedina država koja ga može podržati je srpska u Europi. Osvojit će brzo Ukrajinu jer je puno jači, ali teško da će tu stati po svemu sudeći. Vjerojatno će krenuti na baltičke države prije Poljske i Slovačke recimo. U slučaju nuklearnih udara ili sukoba dionice neće biti osobito na cijeni. Bolje mi se čine nekretnine na Jadranu i općenito nekretnine, to će ruski antifašisti teško zauzeti u Hrvatskoj. Na kraju će Putin biti ubijen kao Gadafi, jer bandit već prijeti nuklearnim oružjem,ali od toga nas dijele godine. Ispada da je dobro da naši mir. fondovi imaju državne obveznice. Sretno svima. Slava Ukrajini ! Ne zaboravimo da nas je ta država priznala među prvima i pomognimo im maksimalno !
Da je Putin takav psiho, nuklearni rat bi bio pitanje trenutka. A teško da bi apartman u Novom Vinodolskom bio safe heaven od nuklearnog rata, čak ako ima i atomsko sklonište.
Moj idol je opet u zimu pa sam i ja u zimu opet.
Danas ipak ništa od nuklearnog napada?
Što je sad, nesreća jer vani burza ne propada?
Ništa neočekivano. Dapače, odlično. Telemach je platio opte 1,1 kn po dionici, što očito govori da drugih ponuditelja nije bilo i da je opte "mućak kojeg nitko neće".