1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. lebowski

Posts by lebowski

• DRY BULK

• lebowski
    • April 5, 2022 at 10:32 PM

Joakim, druker/darker, govori kako je oh malo potrebno do supersajkla

#2: Update forecasts for supply & demand. Include adj. from #1

Conclusion: Low scrapping & contracting '22-24E. Better supply transparency through '24E. Improved iron ore prospects '24/25E

Outlook still very positive. Small changes to supply/demand could lead to a super-cycle https://t.co/dE8vl6GIFa

• DRY BULK

• lebowski
    • April 5, 2022 at 1:17 PM

Pa nije uopće pitanje hoće li se manji priključiti downtrendu capeova, priključili su se.

Pitanje je do kada će downtrend trajati. FFA kaže da neće dugo, cijene brodova kažu da neće dugo, sankciji Rusiji kažu da neće dugo i isporuka novih brodova kaže da neće dugo.

Vidjet ćemo.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• lebowski
    • April 4, 2022 at 2:20 PM

Kako bi rekao Bog Mintz, ove godine očekujemo higher highs and higher lows.

• DRY BULK

• lebowski
    • April 2, 2022 at 11:45 AM

https://twitter.com/AllVentured/status/1510148254549356546/

O skorašnjim potrebama za brodovljem.

• DRY BULK

• lebowski
    • April 1, 2022 at 4:45 PM
    Quote from StatusQuo

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…rusiji-15178135

Kupci u posredničkoj banci moraju otvoriti poseban račun i doznačiti iznos utvrđen ugovorom, uglavnom u eurima i dolarima. Banka će ih potom na dražbi u organizaciji Moskovske burze prodati i prihod u rubljima doznačiti na račun dobavljača plina.

Po ovome ce i dalje placati u eurima i dolarima, a oni ce sami vrsit konverziju, ako je tako ne vidim nikakvu prepreku da se ugovor krsi jer placanje ostaje isto ?

Mensečini da su Rusi blefirali

• lebowski
    • April 1, 2022 at 2:46 PM
    Quote from BudFox

Kao što sam prije bio rekao, čini se da ništa od značajnijeg porasta ATPL ove godine.

Prošla godina je ipak bila jedinstvena i neponovljiva, takva se neće opet tako skoro desiti.

Ne treba gledati brodare vani, oni imaju neki svoj život, a ovo je ipak ZSE, sa svim svojim

problemima, od likvidnosti do transparentnosti.

Bolje je bilo kupiti nekretninu na moru, tome stabilnije raste cijena iz godine u godinu.

Možda se još može kupiti stan na Batali po cijenama iz 2019. zna li tko? :/ :saint:.

P.S. Ovo je gore samo moje mišljenje, širimo ljubav, a ne rat (ups specijalnu vojnu op., tako se to sada kaže :rolleyes: )

Display More

Tako je, godina je pri kraju, a pomaka nema.

• DRY BULK

• lebowski
    • March 30, 2022 at 3:37 PM

https://www.marineinsight.com/shipping-news/…nghai-lockdown/

Evo malo detaljnije o Šangaju.

• DRY BULK

• lebowski
    • March 30, 2022 at 1:30 PM

Peter Lindström

The annual report of Torvald Klaveness was published yesterday. A snapshot of the Drybulk outlook section (written by me a month ago) is attached below. Most is still relevant :)

Files

outlook drybulk.jpg 101.98 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• lebowski
    • March 30, 2022 at 6:22 AM

Potražnja za ćumurom stabilna, ali gvožđe se budi.

https://twitter.com/tonmiletrader/status/1508904737613422592/

• DRY BULK

• lebowski
    • March 29, 2022 at 3:56 PM

https://twitter.com/DryBulkETF/status/1508802045461110795/

Gužvica u Šangaju

• DRY BULK

• lebowski
    • March 28, 2022 at 6:02 PM

Dok se capeovi nećkaju, svi ostali su upečatljivo bolje nego lani.

Files

Screenshot_2022-03-28-18-00-51-107_com.google.android.apps.docs.jpg 65.23 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• lebowski
    • March 27, 2022 at 5:20 PM

S obzirom da Ukrajina izvozi 25% svjetske pšenice, moglo bi doći do toga da se ta količina ne uspije proizvesti drugdje, zbog čega će pasti potražnja za dry bulkom, čitali smo u analizama.

Ali nije baš tako, kaže Sarah Taber

https://twitter.com/SarahTaber_bww/status/1507879817764646920/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• lebowski
    • March 22, 2022 at 11:34 AM
    Quote from my moon

Ima li netko preporuku za ovu igru oko ZIM dividenda dan,opal je u predttrgovanju oko17%?

Dal da se kupuje u predttrgovanju, poslije, nikad?

Bog J je rekao da ZIM vrijedi 75$ poslije dividende, a to znači da ga treba kupovati na 65$ ili niže, ako se ikad tamo vrati. Možda J. nakon q1 poveća vrijednost, ali koliko vidim, on mislim da je taj početni dio ciklusa kontejneraša pri završetku i očekuje smirivanje cijena vozarina na nekoj nešto nižoj razini od povijesno najviših. On trenutno preporuča DAC i THG u tom sektoru.

• lebowski
    • March 20, 2022 at 7:11 AM

Iz rubrike nekom rat nekom brat imamo AllThingsVentured Twitter gdje se javlja i Bog J glede poremećaja uzrokovanog invazijom na Ukrajinu.

Ukratko, zbog poskupljenja žita i nedostupnosti Crnog mora, Indija i Argentina su u igri, što naravno znači više tona-milja, a Bog J kaže da tu najviše profitira EGLE koji je najbliži Atpl po floti, dakle ili nema capeove ili ih ima malo.

https://twitter.com/AllVentured/status/1505223619340775430/

• lebowski
    • March 19, 2022 at 3:19 PM

Evo podatak-dva o nekretninama

[Poslovna scena] Atlantska plovidba višak novca ulaže u nekretninski biznis
    Iza Atlantske plovidbe izvrsna je poslovna godina u kojoj su cijene brodskih vozarina otišle u nebo. Što dubrovačkom brodaru koji brodi na nemirnom globalnom…
    lidermedia.hr

• lebowski
    • March 19, 2022 at 9:14 AM
    Quote from Backdraft

Sto kazete na shortanje zima, sigurno ide dolje nakon dividende?

Zim je kod zadnje isplate dividende na dividend day pao više nego što je trebao, mislim da je bila gužva na izlazu zbog poreza izraelskih.

• lebowski
    • March 18, 2022 at 10:39 PM
    Quote from tollway
    Quote from Milo

Ja mislim da je većina satnova kaparana, tu ce bit lipa zarada...

ako je tako kao što velite, onda nebu dobro. ako je većina kaparena, onda ima i garantiranu cijenu. a uslijed svakodnevnih divljanja cijena i sada nestašice materijala.... i radne snage...

građevinar rekoste... dakle, sve vam je jasno

Ajoj, doista, moguće je da će napravit sto stanova u Dubrovniku s gubitkom. Zato što su zakapareni.

• lebowski
    • March 18, 2022 at 3:20 PM
    Quote from zlocesti

A ja sam mislila da sam se ukrcala na palubu, a ne na terasu :S

No, žene na palubi i tako donose nesreću.

Ne bih propustila sa vama se veseliti desetak dana ni za što na svijetu. :S

Muka je sa tom Atlantskom što je u overboughtu, tko je mislio kupiti, kupio je.

Plus imate silu trejdera koji će prodati za desetak kuna razlike, pa zakrcavaju i bid i ask, i onda imamo mrtvu trku dok netko nekoga ne izuje.

Da je ova " konsolidacija " nakon rasta rekla bih da je distribucija, obzirom da je nakon pada mogla bi biti i akumulacija. Vrag će ga znati, a i on mijenja mišljenje.

Display More

Trejderi daju likvidnost, a u HRvatskoj je sve što ima promet veći od 100.000 kn dnevno overbought.

• lebowski
    • March 18, 2022 at 10:47 AM
    Quote from looserst
    Quote from lebowski

Bog brodarstva J počeo izlaziti iz zima na >80 i jučer se pohvalio da je skroz izašao. Ja sam izašao početkom tjedna negdje na 83$, ali me zasvrbio prst pa sam uzeo DAC i u dva dana digao 10% i sad sam all out.

Cca 110% plusa od studenog 2021. Nevjerojatno.

Super kolega, čestitam!

Ja bi još pokušao cijediti na GSL, ATCO i TGH, dok ide ide :S

Ma vidjet ću, dio love će mi trebati za neke druge stvari, ali ZIM i DAC su mi u fokusu i dalje, a i ako J na nešto snažno tipuje, onda bih uletio. Upao bih u SHIP ali sam u ATPL puno.

• lebowski
    • March 18, 2022 at 9:46 AM

Bog brodarstva J počeo izlaziti iz zima na >80 i jučer se pohvalio da je skroz izašao. Ja sam izašao početkom tjedna negdje na 83$, ali me zasvrbio prst pa sam uzeo DAC i u dva dana digao 10% i sad sam all out.

Cca 110% plusa od studenog 2021. Nevjerojatno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt