Ode li dionica visoko tankerskoj to ne odgovara, opet ce se bunit da je skupo. Tako da nece to na 100 tako brzo dok se cvor oko prodaje ne rijesi. Mozda je 3.zaduzen da drzi cijenu na prihvatljivim razinama... Ipak je ovo balkanski stil igre
Posts by BabaLuji
-
-
https://novac.jutarnji.hr/novac/rasprave…europi-15107169 nema kraja krizi
Stigoooo ćuuuumur, ala sta ce ovo bit, ovo nemogu iskopat koliko im treba a brodova nema... Kriza ljuta nas ceka, jedino ovo starih brodova se isplati u svemu ovome... Koji je razlog potopa vani?
Baltic Exchange Dry Index | 1985-2021 Data | 2022-2023 Forecast | Price | QuoteThe Baltic Dry Index rose 1.4% to 3,657 on Tuesday, its highest since June of 2010 and extending gains for a sixth straight session, amid sustained demand for…tradingeconomics.com -
Od jadroplova kupujem stan na batali 🙃🤭
-
Zanimljivo je da se u kupnju uključio još jedan iz TOP 10.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Nadam se da znate na koliko su ulazili ovi neki u top 10... To su bile cifre auu da dodje opet barem u pola toga🤔
-
kolega parica
cijenim vas i poštujem, ali nekako mi kontradiktorne dvije stvari
1. skratio sam pola bulka, dakle vjerujem u njega.... ako vam pozicija atpl bila tako velika i/ili tako enormo narasla pa ugrožava portfelj, onda ok. pošto imate kvalitetan portfelj i pretpostavljam poprilično velik, pa vam rast atpl predstavlja nekakav disbalans i izaziva nesigurnost, mudro je kratiti.
osobno nikad ne prodajem dionicu u koju vjerujem.
a zatim velite... 2. podebljao poziciju u jadroplovu.... nije đavo nego je vrag... meni tako zvuči, i zato ne razumijem!!! znam da ste znalac i iskusan igrač.. jedino što mi pada na pamet je da jadroplov ima puno veći potencijal rasta!!?? dakle, 2022. atpl npr na 1000, a jdpl.... koliko? 200? 250? 300?
osobno imam obadva papira koja sam kupio u omjeru 70:30 i na sadašnjim cijenama čine točno 33% dioničkog portfelja. atpl porasla 127%, jdpl (kupljen mj i pol kasnije) 105%. s time što mi brojke, kao i starost flote, govori puno više u prilog atpl. zato sam i izabrao takav omjer.
Često kada netko uspoređuje ATPL i JDPL čujem argument kako je ATPL bolja jer ima mlađu flotu, ili kako će ATPL ove godine brutalno zaraditi.
Jel mi može netko te argumente pojasniti?
Naime, ako vjerujemo da će dry bulk općenito kao gospodarska grana rasti - a pretpostavljam da vjerujemo jer zbog toga i kupujemo dionice bulkera - zašto netko misli da će ATPL brutalno zarađivati a JDPL neće?
Druga stvar je starost flote. Zašto je to otegotna okolnost? 10 i 15 godina stari brodovi vode po istim vozarinama. Čak ovim starijim brodovima trenutno više raste cijena jer su jeftiniji a imaju jednaki potencijal ostvarivanja prihoda pa im je P/E povoljniji.
Brodar koji ima stariju flotu ima niži NAV u apsolutnom iznosu te nešto veće operativne troškove zbog većih troškova dokovanja. Sa druge strane, brodar koji posluje na spotu (odnosno kratkoročnom time charteru) trenutno ubire vrhnje pa su mu i prihodi u relativno veći. Sve ove karakteristike se jasno vide i vrednuju kroz financijske i druge pokazatelje - recimo P/NAV, P/E, EV/EBITDA i ostale.
Dobre su obje zato imam obje, superciklus je krenuo htjeli mi to priznati ili ne on je tu. Ako mislimo jos nadokupit onda bolje ne pisati o tome. Kupujem stalno i rušim si prosjek ali ne mogu da ne kupim po diskontu... Kad izađu izvješća izaći će i pusti članci po novinama kupovati ce i drugi a to nastojim preduhitriti...
-
Trkelja bezveze, najbitnije je to sto moraju prodati kompaniju radi EU, a njegovo palamudjenje oko tankera je samo uvertira tko ce biti kupac... Doveden je na kratko da pripremi sve za prodaju pa se opet vraca u staracki dom...
-
Coal futures continued to break fresh records to $218 per metric ton, after gaining 27% in September, and adding 171% so far on the year. Several factors have been pushing coal prices up, including tight supply in China as the country vows to achieve emissions standards and reach carbon neutrality by 2060; a lack of mine investment reflecting pressure from socially conscious investors; imports constraints due to coronavirus restrictions and a surge in natural gas prices amid prospects of a shortage in inventories, specially in Europe. Meanwhile, the Chinese National Development and Reform Commission formally urged local economic planners, energy administrations and railway companies to increase coal transportation to meet citizens' heating demand during the winter season. Coal is the biggest source of China's electricity.
-
Kako objasnjavate ako cijena raste danima, da je bid bio prazan pa da zato raste?
Sta je previse... 🤔
Pogledajte zadnjih dana prosjecnu i zadnju cijena.
Kako se umjetno spusta i priprema teren za drugi dan.
rucna kocnica ili pracka?🤔🤭
Nekad je dovoljno pricekati samo jedan dan😉
Ako ste planirali kupiti nadam se ste to Vi danas.
Idemo dalje... na stanicu "550"😁
Koliko stanica ovo je neka gradska linija cini se...
-
Danas 75,190 +1,014
✌️
Vidim vec ima.
-
Citam stari forum iz 2007.neke komentare. Cijena na nekih 3400 i komentari kao i ovdje, hoce li sad fondovi ili ce jos malo pricekati i tako na te fore... Mada je bdi bio oko 9000 u tom periodu... Ocito se nisu niti na tim razinama ukljucili a niti su sto naucili za tekuce razdoblje....
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…e-zime-15106400 svega će manjkat....strah
Prekidi opskrbe postaju sve veći problem za svijet. Stvari bi mogle izmaći kontroliVODEĆI svjetski sindikati transportnih radnika uputili su dramatično upozorenje.www.index.hrEvo i ovi malo o istoj temi...
-
Jel brisanje starih dionica bio uvjet za isplatu lopovima?
-
Evo malo povijesnog retrovizora....BDI zadnji puta iznad 5.000
BDI CAPE PAN. SUPR. HAND.
10.9.2008 5.026 71.478 40.337 33.042 26.706
A o tome je ZSE tada mislio i valuirao ovako.....
Polako sve u svoje vrijeme...
-
e sad koliko dugo ATPL može živjeti u nekom drugom svemiru, ja bih rekao još jako, jako malo... pitanje sata ili dana. Uskoro gledamo 600 kn.
A da, brojke su fantastične, a cijena dionice tu di je. Kao i na JDPL, di je kolega napravio analizu koja je ludo fantasticna, a opet nema viška $$$$ na ZSE da to iskoristi. Iako sa druge strane pa nisi lud trčati za dionicom, bolje čekati ove koji će prodati ako možeš
Pa bolje da prodaju po jeftino, dionice ce prijeci u koliko toliko sigurnije ruke. Cijena ce tada to popratiti. Sve je to dio posla.
-
Po meni, trajat će ovi nered bar dvi godine...
Jel poceo superciklus zna li se sta?
-
Sad slijedi strah od zarade, nedavno je netko napisao nismo svjesni gdje ce cijene biti lansirane ako ovo sve potraje. Gasi sve na godinu dana pa u mirovinu...
-
BCI 5TC 69013 5983
-
Ovo isto fino izgleda
-
-
Lenac pun, radi se punom parom bas sam prosao. Lijepo to izgleda nadam se da ce i stanje racuna i izvjestaj to popratiti.