1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. KultLicnosti

Posts by KultLicnosti

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• KultLicnosti
    • September 4, 2020 at 8:08 AM

Kladim se da bi se svi ti teškaši kao HT i ZABA delistirali da mogu sa burze koju gledaju kao mater ludu kćerku.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• KultLicnosti
    • September 3, 2020 at 10:43 PM

Izašao je taj oglas posvuda, Slobodna Dalmacija danas također. A četvrtkom ljudi i dalje najviše kupuju novinu zbog priloga tv program.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• KultLicnosti
    • September 3, 2020 at 4:14 PM
    Quote from Paulie
    Quote from plavi01

poštovani,

ne kupuje samo trezor dionice nego i skrbnički 3 .... kom

ht poništava svoje dionice a adris nije dao dividendu a dionice dijele samo sebi kao nagradu iako imaju plaču i po 10 000 eura

gdje je u toj firmi poslovni moral/transparentnost neka vele forumaši/dioničari adrisa

O istom problemu sam pisao prije nekog vremena, i dobio sam odgovore gdje sam shvatio da jednom dijelu dioničara ne smeta da uprava ovako nagrađuje sama sebe.

Meni je osobno problematično što Adris kupuje poprilično ozbiljan broj dionica s kojima nagrađuje svega nekoliko ljudi u upravi.

Takoreć uprava odluči da se dionice kupe novcima svih dioničara, a onda uprava odredi da se te dionice poklone samo njima.

Display More

Istina, a što radi trezor od npr. Autohrvatska? Isto koliko se sjećam.

Sve je vjerovatno po pravilima igre ako je tako odlučeno na glavnoj skupštini. Iako su ta pravila org. osmišljena da se firma može branit od neprijateljskog preuzimanja ili zaustavit pad cijene na burzi, a ne da se nekolicina guzonja iz uprave extra obogati... Nisam iz svijeta financija i sve mi se to gadi ali izgleda neke stvari treba prihvatit, kao supružnika sa +30kg i običaj da se nepali žmigavac na lijevom skretanju itd...

Teško je nać idealnu dionicu sa fer upravom.

• KultLicnosti
    • September 2, 2020 at 1:01 PM
    Quote from naim
    Quote from KultLicnosti

Dakle crno na bijelo dana 01. 09. 2020:

Trezor kupio je 1758 dionica.

Ukupno protrgovano je 7456 dionica.

A to bi bilo 23.6% dionica taj dan!

Neču vam reć naglas što mislim o ovome, nije lipo za čut. Ako sam ipak nešto u krivu, molim neka me neko ispravi... Možda mi dioptrija otišla u nebo. ;)

https://zse.hr/default.aspx?id=99325

Display More

Je, al “dva ili pet dana ranije” nisu kupovali (pogledaj prvu polovicu kolovoza). Ne odnosi se to na prosjek za svaki dan nego u nekom razdoblju.

Ne kupuje HT dionice da Pero i Meho zarade, nego zato sto smatraju da je fer vrijendost društva odnsono dionice značajno viša o trzisne cijene.

Display More

Vrlo zanimljive informacije, hvala. Iako mi se čini da pravila igre pretežu na jednu stranu, ma sigurno je sve po PS - u.

• KultLicnosti
    • September 2, 2020 at 11:54 AM

Dakle crno na bijelo dana 01. 09. 2020:

Trezor kupio je 1758 dionica.

Ukupno protrgovano je 7456 dionica.

A to bi bilo 23.6% dionica taj dan!

Neču vam reć naglas što mislim o ovome, nije lipo za čut. Ako sam ipak nešto u krivu, molim neka me neko ispravi... Možda mi dioptrija otišla u nebo. ;)

https://zse.hr/default.aspx?id=99325

• KultLicnosti
    • September 1, 2020 at 8:08 PM
    Quote from Invest

Dividendi se nemojte nadati, za to su minorne šanse.

Možda uhvate 50 % noćenja ali nema šanse da uhvate 50 % prihoda s obzirom na smanjenja cijena smještajnih jedinica.

Ne znam što im je s Marjanom u Splitu'

Kad se čita po ovom forumu ispada da netreba očekivati od niti jedne firme divku iduće godine?! :D

A na hotelu Marjan nema vidljivih aktivnosti, prođem pješke obalom jednom tjedno.

Zadnje što se moglo pročitat je da ZG arhitekti rade na (novom) projektu rekonstrukcije.

A to po meni znači da će sigurno tražiti izmjene GUPa. Nema tu nikakve dobiti još par godina.

• KultLicnosti
    • September 1, 2020 at 1:05 PM

Koliko znam većina turističkih objekata im je u najmanje pogođenom dijelu RH, dakle Istra i Kvarner, mislim da će izvuć godinu sa bar 50% noćenja. Ako su pošteni možda kapne i divka do kraja iduće godine kad se cjepivo proizvede, a hoće.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• KultLicnosti
    • September 1, 2020 at 9:08 AM

Nema tu neke dobiti jer Ericsson NT Servisi su prašinari za terenske zadatke. Rješi prekinut kabel koji su izglodali pacovi ili nagnječio kamionski promet, podignuti baznu stanicu boguizanogu, proturi svjetlovodni kabel kroz TK kanalizaciju itd...

E gdje su oni dani prije 5-6 godina kada je divka bila slasna i debela. :love:

• Birtija

• KultLicnosti
    • August 31, 2020 at 12:27 PM

Lipo se danas nagomilavaju na asku, osjećaj kao da nismo na ZSE nego u disneylandu. Bit će to i preko 10.

• KultLicnosti
    • August 30, 2020 at 8:16 PM

Miran san je dok trezor brani cijenu 166 a da nije tako, neznan di bi završila, bolje i ne razmišljat...

• CORONA virus

• KultLicnosti
    • August 27, 2020 at 2:41 PM

https://www.liberal.hr/fitnes-covid-1…afici-maske-868

Dakle cijela priča postaje stvarno sprdačina, niti je bolest lako zarazna ako se ponašaš odgovorno niti su posljedice da svi trebamo drhtat.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• KultLicnosti
    • August 26, 2020 at 11:47 AM

Drago mi je za neočekivano veselje vlasnicima Đure u lijepoj našoj, ali osobno nikad nebih kupio takvu dionicu.

• Što smo danas tržili

• KultLicnosti
    • August 25, 2020 at 2:19 PM

+DLKV jučer jutro, kako skače to je neka sila nečista

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• KultLicnosti
    • August 21, 2020 at 10:09 AM

Dok budemo doznali odluke skupštine danas bude neka reakcija ovih 15000 kom na prodaji.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• KultLicnosti
    • August 19, 2020 at 6:34 PM

Ma koja politika želi jaku burzu i sloj ulagača. Da se sve ove godine više samo-obrazovalo i čitalo FI firmi umjesto slušalo razne Pernare, Ribiće, Severe, Škore itd. nebi se izbori odigrali kako jesu i neke bi se socijalističke dogme u glavama ljudi ipak pomakle s mrtve točke.

• OPTE prodaja - kladionica

• KultLicnosti
    • August 19, 2020 at 12:31 PM

Najveći test vjere je kad ne dobiješ ono što želiš ali svejedno možeš reći hvala jer su ti se otvorile oči !

Quote from zlocesti

Mislila sam da je ovo jednostavno ulaganje, kao i svi

A ispasti će do kraja da će mi ovo biti najteže zarađen novac, ever

Sada su na snazi dakle ratna pravila

Šmrcko

Ratni pohod !

Al' sve će svima na kraju biti dobro !

Display More

• KultLicnosti
    • August 18, 2020 at 9:25 PM

A meni se sviđa što nisu podjelili te dionice menađerima, za nagrade djelatnicma itd. pa da onda gledamo kako se ekipa polagano iskrcava na ZSE....E.

• Birtija

• KultLicnosti
    • August 16, 2020 at 3:14 PM

7 charts show why Beijing won't give up their South China Sea claims without a fight

Ne priča se dovoljno o ovome ali je kao asteroid smrti. Corona je za ovo šala mala.

Ipak nevjerujem da Kina tu misli išta napravit idućih bar 5-10 godina. Tehnološki su preslabi za direktan sukob s SAD.

Ali koliko svojataju otvorenog mora skoro je ludo kao granice po Memorandumu SANU !

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• KultLicnosti
    • August 15, 2020 at 11:40 AM

Obzirom na više-manje dobre rezultate može li se očekivat dividenda iduće godine?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• KultLicnosti
    • August 14, 2020 at 12:29 PM

Gledam u zadnje vrime ovu dionicu i vidim u top 10 vlasnika su odreda skrbnički računi? Ko stoji iza njih, uprava?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt