Display Morepoštovani,
ne kupuje samo trezor dionice nego i skrbnički 3 .... kom
ht poništava svoje dionice a adris nije dao dividendu a dionice dijele samo sebi kao nagradu iako imaju plaču i po 10 000 eura
gdje je u toj firmi poslovni moral/transparentnost neka vele forumaši/dioničari adrisa
O istom problemu sam pisao prije nekog vremena, i dobio sam odgovore gdje sam shvatio da jednom dijelu dioničara ne smeta da uprava ovako nagrađuje sama sebe.
Meni je osobno problematično što Adris kupuje poprilično ozbiljan broj dionica s kojima nagrađuje svega nekoliko ljudi u upravi.
Takoreć uprava odluči da se dionice kupe novcima svih dioničara, a onda uprava odredi da se te dionice poklone samo njima.
Istina, a što radi trezor od npr. Autohrvatska? Isto koliko se sjećam.
Sve je vjerovatno po pravilima igre ako je tako odlučeno na glavnoj skupštini. Iako su ta pravila org. osmišljena da se firma može branit od neprijateljskog preuzimanja ili zaustavit pad cijene na burzi, a ne da se nekolicina guzonja iz uprave extra obogati... Nisam iz svijeta financija i sve mi se to gadi ali izgleda neke stvari treba prihvatit, kao supružnika sa +30kg i običaj da se nepali žmigavac na lijevom skretanju itd...
Teško je nać idealnu dionicu sa fer upravom.