Display More...
ovako prvi ja neću na sebe provoditi vlasništvo nad nekim nekretninama, jer mi ekonomski to nema nikakvog smisla, a ni onaj koji bi mi to oteo neće se baš usrećit, jer će dobit zabavu za cijeli život od koje mu život samo može postat kraći i bolesniji dok to pripiše na sebe
Izvrsno!
Još si nešto možda nesvjesno detektirao. Rak ranu države u kojoj, koliko ono, 90% ljudi ima vlastitu nekretninu. A realnost je drukčija.
Recimo ovako: dva brata nasljeđuju nekretninu i ne mogu se dogovoriti, slaba gradnja treba uložiti, neatraktivna lokacija ili grad. Koma. Al neću ti prodati svoj dio jer nudiš malo (!) Sljedeće generacije naprave isto i začas imaš 8 vlasnika nad nečim što propada, nikome ne vrijedi al ne bi eto prodali. I nitko s nikim ne priča.
No da je veći porez na nasljedstvo (i u prvom koljenu) i da svake godine tih novih osam nasljednika dobije pozamašnu uplatnicu... mislim da bi se brže dogovorili i pomirili.
....
Da, to je jedna jača laž koja se plasira da su Hrvati prebogati nekretninama a zapravo mrtav kapital.. Siguran sam da je bar 50% parcela u takvom vlasničkom rasulu sa posvađanim rođacima do krvi, ako jedan- dva suvlasnika hoće prodat treći radi dišpet i tako u krug. A mi u Dalmaciji smo i po tome specijalci. ![]()