1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. SIMKE

Posts by SIMKE

• IGH (Institut IGH d.d.)

• SIMKE
    • July 2, 2020 at 9:46 PM
    Quote from titulus

Anna u ponedjeljak skratila na 8.923 komada... - 1450 komada u danu kada je protrgovano 5000 kom.

Sutra bi mogao biti dan D po pitanju gospođe

1450 je prodano u utorak, kad je proslo 2100 komada, u ponedjeljak je prodala 3000+ od tih 5000, kao sto je jucer objavljeno.

• Birtija

• SIMKE
    • July 2, 2020 at 10:52 AM

ekipa pa za takvu kuću treba i namještaj kupiti..pa neće valjda Ana u Ikeu pa na Tuškanac..

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • July 1, 2020 at 10:31 AM

Pad poslovnih prihoda je cca 15 mil kuna, ili cca 71%.. Poslovni Rashodi recimo isti.. O poslovima ili novim poslovima se niti ne priča.. bas me zanima koje spekulacije će tu podici cijenu..

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • June 29, 2020 at 11:05 AM

sve je to ok , samo firma mora početi i neki posao raditi, neke prihode stvarati osim najma Arene. Uskoro stiže izvještaj za Q1, baš me zanima da li su su uspjeli da ne naprave opet gubitak..

• IGH (Institut IGH d.d.)

• SIMKE
    • June 18, 2020 at 3:05 PM

Za kolegu Kajnaka na temu "Radovi na Pelješkom mostu " jedan link kao podsjetnik tko je dobio nadzor radova:

https://www.vecernji.hr/vijesti/radove…tut-igh-1236832

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• SIMKE
    • June 5, 2020 at 2:44 PM

niko ništa ne komentira? čini mi se da padaju i zadnji otpori , Promet sve bolji.. sve miriše na jedan bolji skok !

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• SIMKE
    • May 15, 2020 at 10:56 AM

da nam nisu fond manageri već otišli na vikend? nema više desetak tisuća komada po kupnji..nemoguće da su sve potrošili. Ili su i oni došli pameti i pa čekaju da DLKV odradi rast kakav zaslužuje po financijskom izvještaju Q1..

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• SIMKE
    • May 14, 2020 at 3:47 PM

na temu usporedbe sa zapadnim burzama treba znati da su njihovi indeksi pali 10-15% od maksimalnih vrijednosti (ili ATH) , a naš Crobi je na na cca 15% od najnižih povijesnih vrijednosti.. i vrijeme je da "malo stanemo sa padom" jer mi smo prilično zastali u drugom vremenu vrijednosti indexa..

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • May 7, 2020 at 12:38 PM

Mora se javiti i ovaj (kako naim kaže koji je bio u papiru od 2008-2019). Da dosta se je izgubilo bez obrzira na znanje i INGR ljudi i projekata koji su bili uvijek u zraku ali se nisu dogodili, ili su izgubljeni u hodu (poput Alžira). Cijelo vrijeme problem je bio da se je prićalo o novom poslu, velikom projektu koji se nikako nije dogodio.

Izašao sam Van 2019-te , u dobro vrijeme da uđem u OPTE i tamo sam rješio sve minuse, a još je dobar plus ostao.. i sada polako kupujem .. gledam i Ingru samo sam vrlo oprezan..

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • May 7, 2020 at 11:59 AM

..naim.. nije problem kada nešto ne znaš ali je problem kada si siguran u netoćne navode koje non stop stavljaš. Baš iritantno. Pitaj molim te ljude koji rade u Ingri ili pitaj ljude koji rade sa Ingrom više godina da ti malo pojasne kako stvari funkcioniraju. ali bez gledanja u "kristalnu kuglu"..

evo jedna dodatna informacija na temu kako je Ingra kadrovski devastirana.. a istina je da zaposleni u Ingri imaju jedne od najvećih plaća u djelatnosti, pa zašto da odlaze iz takve firme? i imaju sigurnost plaća unaprijed desetak godina..

Podaci Fininfo (zadnji raspoloživi) .. 11 zaposlenih u Ingri prosječna mjesečna neto plaća = 42794 HRK

67 zaposlenih u Laništu (a tamo je prebačen veći dio zaposlenih Ingre) , prosječna mjesečna neto plaća = 11500 HRK

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • May 7, 2020 at 9:54 AM

naim.. nisi opet ni blizu sa svojim tvrdnjama maloprije . Baš pucaš rafalno pa možda nekada pogodiš.. ali opet nisi baš ništa pročitao ni istražio oko Ingre..

Prva Ingra ima inženjere, projektante.. pa to im je core business time se zapravo bave i tako već desecima godina..

DA upravo računaju na obnovu Zagreba od potresa, jer tu imaju i prilično jake kontakte , poslovne i političke. Pa tu se spremaju milijarde kuna za koje će novac dolaziti od EU fondova, grada, države...DA upravo računaju da će angažirati srednje pa i manje firme tipa zidari, graževinci i slično da ti izvode radove a Ingra projetkira i dogovara. Vidjeti ćemo kako će to ići..

da li si čuo da već jedno vrijeme obnavljaju fasade .. nisu to nekakvi iznosi ali time se zabavljaju već skoro dvije godine po Zagrebu..

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • May 6, 2020 at 1:21 PM

iskreno mogu razumijeti tvoju logiku ali ne vjerujem da je to dovoljno. Nije mi smješno samo iz razloga jer sam I sam bio dionicar Ingre 11 godina od 2008 do 2019.. upoznao sam i zaposlene, nešto iz nadzornog odbora i naslušao se se raznih priča i mogućih projekata.. ništa se nije dogodila od toga ..a cijena dionice je padala godinama..

ok nova je uprava , nova šansa da ljudi nešto promijene. Ako će se igrati samo imovinom i najmom, njima u upravi i evetualno nadrzornom može biti dobro i slijedećih 15 godina.. a tebi i drugim dioničarima sigurno ne bude dobro , jer to nećeš osijetiti na cijeni dionice.

Ingra je tvrtka koja se u svojoj definici bavi izgradnjom investicijskih objekata.. a toga nema ..a najam samo troše i služi im kao sigurnost budućih plaća..

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • May 6, 2020 at 12:34 PM
    Quote from naim

Ma daj, čuj “pametni” oni nisu građevinska kompanija nego property manageri. I ne trebaju oni nalaziti nikakve nove poslove nego refinancirati dugove i ustabiliti otplatu Arene... sto i rade. Ako to naprave kako treba naplatit će se

na kraju (ili ranije) i pokupiti novce. I odatle je pravo pitanje da li je to moguće s ovom razinom vlastitog kapitala ili je planiran dokap da se financijska konstrukcija ucini održivom do dospjeca ili normalizacije novčanog toka. Ako još zarade kakve novce super, al radi toga ova ekipa nije ušla unutra.

A da bi uspjeli u poslu odnosno uopće krenuli tim smjerom trebalo je osigurati kontrolni paket dionica da se ne pojavi neka druga ekipa koja im može podmetati klipove ili pokusati tunelariti na neki način.

ne volim komentirati tude misli, ali kada vidim da pišete citiram : I ne trebaju oni nalaziti nikakve nove poslove nego refinancirati dugove.. ne mogu jednostavno izdržati da ne pitam:

zar mislite da bi cijena dionice trebala rasti bez novih poslova?

i koja je korist biti dioničar firme koja će živjeti samo od najma jednog objekta, i to opterećenog otplatom slijedečih 10 godina?

Molim Vas otvorite mi oči kako to mislite da firmi ne trebaju novi poslovi, a to će biti na korist dioničara?

• INGR (INGRA d.d.)

• SIMKE
    • May 6, 2020 at 11:39 AM

Kod Ingre se zapravo sve svodi na jedno a to je da trebaju pronaci neke poslove i konacno ostvarivati neki prihod a da to nije jedino najam Arene Zagreb. O tim poslovima se priča već više od deset godina ali nažalost ništa se tu nije napravilo.

Da bi pronašli poslove moraju imati operativu ili podizvođače kojima su se u prošlosti prilično zamjerili i koji nemaju baš sa njima najbolja iskustva..(kod predstečajne nagodbe). ili moraju pronaći poslove koji će imati dovoljno visoku cijenu da motiviraju podizvođače da rade sa njima..Da li je to moguće to ćemo vidjeti.?

Priomjene u upravi &vlasništvu i financijsko restrukturianje je pozitivna vijest samo ne dovoljna sama po sebi. Bez novih poslova nema napretka a to je za sada kao ptica na grani..

• SIMKE
    • May 5, 2020 at 11:42 AM

eh kada nam INGR čini skoro 50% prometa onda smo baš u "banani"..

• SIMKE
    • April 27, 2020 at 9:18 AM

Vani se sve zeleni, miriše da bi danas i naš Crobex mogao u lagani plus. Poćinje se raditi, odmah se lakše diše. Jasno pesimisti će i dalje zazivati kataklizmu, ali ipak čini se da tako neće biti.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• SIMKE
    • April 21, 2020 at 3:09 PM

bas sam zaviro kretanje brodova ATPL, da vidim da nije koji potopljen, ali sve je u redu svi plove...;)

• SIMKE
    • April 21, 2020 at 9:33 AM

samo za informaciju ..u Hrvatskoj je postotak raznih poreznih davanja u cijeni goriva 23% viši od svjetskog prosjeka. Hrvatska ima 61% udjela poreznih davanja u cijenama benzina..

• SIMKE
    • April 16, 2020 at 11:48 AM

ako ništa drugo za 2 tjedna stižu kvartlani izvještaji za prvi kvartal, tada bi situacija trebala biti puno jasnija na koga kriza utječe jače /slabije ili gotovo ne utječe, uz selektivan rast i pad pojedinih izdanja..

• SIMKE
    • April 14, 2020 at 9:41 AM

da i kod mene zablokirao agram trader na 9.25:11 , zaledilo se..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt