Pa teško da će tri hotela to nivelirat, ali da će popunit dobar dio inače mrtvog dijela godine, svakako hoće.
Posts by mikromakrto
-
-
Vidje Hrvatska mnoga čuda, al da netko sam sebi blokira račun da bi radnicima isplatio plaće, e to je valjda samo kod nas moguće.
Lijepo, svaki dan se nešto novo nauči
-
Kineski BDP po glavi malog Kineza je na razini Rusije, ako je vjerovati WB.
Kako to točno EU zaostaje za Kinom? Nije Kina samo Peking i Šangaj, još jako puno pure oni moraju pojesti da bi došli na razinu EU. Pa mi imamo 40% veći BDP od njih...
Da u zadnjih nekoliko desetljeća rastu kao nikada u povijesti, to je nepobitno, ali lakše je i rasti kad imaš nisku bazu. I mi smo šampioni na EU razini po rastu u zadnje 2-3 godine, pa ne vidim baš natpise da Hrvatska stiže Njemačku ili Francusku. Ili ajde barem Sloveniju za početak.
I mi, kao i Kinezi, još puno pure moramo pojesti.
-
Lijepo zvuči da će u novoj godini podići proizvodnju vagona za skoro 40%. Nadam se s (bilo kakvom) pozitivnom maržom.
-
Kad vidim da je najveći problem što su kava i kroasani poskupili preko noći, s velikom radošću iščekujem dan kad će se na toj listi naći i cigarete, čisto da se zatvori krug najvažnijih stvari u životu...
Nego, jel članarina u the stranci ostala ista ili su i oni korigirali cijene zbog eura?
-
Ništa se nije vratilo u INAu niti će uskoro, jer nitko još nije ni optužen, a kamoli pravomoćno osuđen.
Uostalom, INA nikako neće moći dobiti 100 milijuna eura jer nije za toliko oštećena. S obzirom da su očito mnogima prodavali po cijeni od 20 eura, a ne samo osumnjičenoj ekipi, pitanje je kako će dokazati da su uopće oštećeni. Ako nekako sami sebi i dočaraju da su oštećeni, to automatski znači da će teretiti i hrpu drugih osoba, a ne samo Škugora, a nisam siguran da se žele razvlačiti po sudovima i medijima.
Sve mi se više čini da će to biti po dobrom starom "vuk sit, a ovce na broju" sistemu. Jer da se to želi rasvijetliti, bankar koji je prvi to i otkrio bi bio javno odlikovan, a ovako ostajemo na tome da je sve otkrio i riješio mister Plenky. How yes no
-
Sto bi mogo biti razlog....?
Zajebali se
-
Već vidim priču kako će graditi novi stadion po principu Arene...
Imaju li oni više išta od sredstava za rad čime mogu graditi?
Prosječan broj zaposlenika
Prosječan broj zaposlenih utvrđen kao prosjek stanja zaposlenih na dan 1. siječnja i krajem
svakog tromjesečja u 2022. godini: 53 (2021. godina: 62).Imaju kreativne računovođe i druge financijaše. A boga ti, pa ne trebaju građevinskoj firmi zidari i inženjeri
-
Već vidim priču kako će graditi novi stadion po principu Arene...
-
Jesu li pametni ili nisu, nek oni odluče za sebe. Nacionalna valuta je refleksija cijelog gospodarstva, a ne samo neki papirići kojima će netko odrediti cijenu.
Dinar nije svojedobno propao jer je kao valuta bio loš, već jer je iza njega stajalo Potemkinovo selo, a ne normalno gospodarstvo. Neću uopće ulaziti u priču što stoji iza kripta, neka to svatko zaključuje za sebe, ali ove nabrojane zemlje mogu svaki dan uvoditi novu valutu, papirnatu ili digitalnu, ali ništa se im se neće promijeniti ako ne promjene sve drugo.
Zanimljivije bi bilo vidjeti zašto zdrava gospodarstva istočne Europe, poput Poljske ili Češke ne idu tim putem. Dapače, oni se ni nacionalne valute nisu htjeli/mogli odreći. Nastavi li se rat u Ukrajini, koliko još vremena treba dok ne čujemo za "kripto rubalj"?
-
Turska, Brazil, Argentina, Salvador, Nigerija, koje kako netko reče imaju ogromnih problema s nacionalnim valutama (što je točno), izlaz traže u kriptovalutama koje su, ako po ičemu, poznate po volatilnosti?!
Naravno, svima je super kad je ta volatilnost s pozitivnim predznakom, ali što kada se smjer okrene? Meni to liči na "sjaši kurta da uzjaši murta", a ne na neko okretanje budućnosti, nulama i jedinicama, u nadi da će sutra biti bolje. Usput zaboravljaju sitnicu da je propast njihovih valuta samo rezultat propasti cijelog gospodarstva.
Sutra da uvedu neki stablecoin kao nacionalnu valutu, ubila bi ih hiperinflacija, zbog lošeg gospodarstva, a ne valute kao takve.
-
Ma pusti Emile, čovjek vjerovatno još razbija glavu kako masterom možeš plačati u austriji, švedskoj, usa ili kini a master puni u kunama.
Kad platim karticom u Austriji, plaćam li kunom ili eurom?
Kad platim "kripto karticom" u Hrvatskoj, plaćam li kunom ili kriptovalutom, koja god da je?
Ako je odgovor da platim kunom, koja nastane tako da se u sekundi moj btc prvo po nekom tečaju pretvori u dolar pa u nekom drugom u kunu da bi se transakcija obavila, koji je onda smisao BTCa?
Ako ja BTC kupim tako da svoje kune prvo prebacim u dolar pa po nekoj cijeni kupim BTC, a kada želim potrošit novce u lokalnom dućanu moram sve to napravit unatrag, koji je smisao? Ako je prednost u međunarodnoj trgovini, a ne tjednom špeceraju, gdje ja kao korisnik dobivam ako nešto na Alibabi ili Amazonu platim BTCom, a ne po seljački debitnom karticom?
Ili je cijela poanta u tome da se kupi u nadi/želji/vjeri da će nešto kupljeno po 100 sutra vrijediti 200 ili 1000?
-
Strateško je uhljebljivanje gospođe da ne zapjeva ili propjeva. Sve drugo je redovna prehrambena industrija. Podravka je strateška, a Vindija, Dukat, Atlantic, Kraš nisu? Valjda su Podravkini proizvodi ukusniji ovima što odlučuju što je strateško, a što nije.
Puno je "strateškijih" firmi u Hrvatskoj od Podravke, ali eto oni još nisu propali pa su na toj listi
pogledajte prve dvije minute
Đuro proizvodi i remontira tenkove, BOVe, a uskoro i Bradleye.
HS Produkt proizvodi puške i pištolje.
Šestan proizvodi šljemove, Čateks odjeću, Borovo čizme za vojsku.
I nitko od njih nije "strateška" firma
-
Strateško je uhljebljivanje gospođe da ne zapjeva ili propjeva. Sve drugo je redovna prehrambena industrija. Podravka je strateška, a Vindija, Dukat, Atlantic, Kraš nisu? Valjda su Podravkini proizvodi ukusniji ovima što odlučuju što je strateško, a što nije.
Puno je "strateškijih" firmi u Hrvatskoj od Podravke, ali eto oni još nisu propali pa su na toj listi
-
Teško je za očekivati da će FMCG kompanija imati ne znam kako lude rezultate u vremenu dvoznamenkaste inflacije, na ovako malom tržištu na kojem posluje, čak i kada se uključi "regija" u priču. To je i dalje mal i gotovo najsiromašniji dio Europe.
Ne znam koliko smisla ima uspoređivati Nestle, Mars ili Henkel s Atlanticom, možda njihove podružnice u Hrvatskoj.
Atlantic je dušu dao za dolar-cost avg., biti će tu i za 30 godina, u ovom ili onom obliku, i stvarati dobit
-
Da citiram jednog bjegunca:"... ja sam mislio da sanjam...". Ili jednog novinara: "Ljudi moji, je li to moguće, ludnica, šta je ovo?"
Što se ovo dogodilo, izašlo izvješće koje ne obiluje minusima, dapače pokazuje pozitivan rezultat na kraju?
Bilanca je još uvijek prepuna raznih kostura iz ormara, FCF je blago negativan uz jako negativan NWC, novca na računu još samo 5 milijuna...
Istina, od 30.9. do danas se dogodilo puno bitnih stvari koje jako utječu na bilancu i CF, biti će zanimljivo vidjeti bilancu na 31.12.2022.
Veseli napredak, ali osobno sam jako daleko od odluke da postanem dioničar. Ako će to Česi uopće i dozvoliti u budućnosti...
-
Lijepo je da ĐĐ redovno sklapa nove velike ugovore, još će ljepše biti ako s novim vlasnikom uspiju nešto i zaraditi na njima. Ili barem da ne plaćaju penale zbog kašnjenja ili propusta, kako su znali zadnjih godina.
-
Sam po sebi, izvještaj odličan.
Za dublju usporedbu, valja pričekati Valamar, Plavu lagunu i ostale pa usporediti.
Moguća dividenda na vidiku ili je 5kn onomad bila samo vježba da vide znaju li to napraviti?
-
ovo bi moglo pozitivno utjecati na tržište kapitala
https://www.vecernji.hr/vijesti/strucn…krajini-1628448za Pantovčak ne znam
Pa kaj nije veliki stručnjak na Pantovčaku ?
Za pršut, sir i vino svakako
-
Lijepo je da mislite da DORH i USKOK imaju kapacitete shvatiti što se ovdje dogodilo. Uz svu želju i trud, oni jednostavno nemaju ljude koji razumiju išta vezano uz gospodarski kriminal.