1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• mikromakrto
    • December 11, 2023 at 7:01 PM

Ako bi itko trebao znati da ratno stanje ne znači prekid baš svih gospodarskih odnosa između zaraćenih strana, to smo mi.

Ne mislim čak ni na ratne profitere koji za vrijeme bombardiranja prodaju naftu drugoj strani, govorim o najnormalnijim odnosima, doduše preko treće strane koja pokupi svoj kajmak...

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • December 8, 2023 at 10:17 AM
    Quote from mesetar

PA dionica je sad čak 45% jeftinija od RA.

Obično je razlika bila do max. 20%.

Budući da R-A zapravo nije skupa na ovoj razini nego tek blizu realne, možemo izračunati koliko je PA podcijenjena.

Koliko?

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• mikromakrto
    • December 6, 2023 at 11:53 AM

Engleska je stoljećima puppet master cijeloga svijeta. SAD je u Europi kratko preuzeo tu ulogu od 1945.-2000., ali nakon svrgavanja Miloševića i uspostave trajnog mira u Europi, više ih ne zanima ovaj dio svijeta pa se Engleska vratila.

Brexit i jačanje Francuske su prividno stvorili sliku da ih nema više na karti, ali nisu oni od jučer.

Ironično, nakon što su uredili pola svijeta po svojim željama, u njihovoj kući se događa cirkus pa im sada horde mudžahedina i njihovih pristaša paradiraju Londonom.

• Birtija

• mikromakrto
    • December 4, 2023 at 8:28 PM
    Quote from havi

https://www.jutarnji.hr/scena/domace-z…godine-15401098

Ne pise dal je i veliki vodja i njezin sef Pedja bio na koncertu .

Iz kakve je kuće, dobro je da ne puca po gradu

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • November 21, 2023 at 7:51 PM

Teško da će imati značajniju ulogu van Hrvatske jer jednostavno nitko u blizini nema niti misli imati Bradleye.

Jedino se Grčka potiho javlja kao mogući kupac, ali oni svog konja za trku imaju u vidu vojne proizvodnje/remonta. Jedino ako se u skoroj budućnosti vojska Kosova ne opremi Bradleyima pa ih se održava u Brodu.

Ali fantastična je referenca na bilo čemu raditi s BAE, to je liga prvaka u vojnoj proizvodnji

• Nekretnine opcenito u HR

• mikromakrto
    • November 16, 2023 at 11:48 PM

Da, meni kao turistu je jednostavnije, često i jeftinije, otići na par dana u Beč, Lisabon ili Prag.

Ali meni kao Hrvatu je puno skuplje kupiti stan za život 365 dana u godini, vjerojatno do kraja života, jer neki Koreanac, Talijan ili Finac želi doći u Zagreb na 5 dana i možda nikad više.

Isto kao što Austrijanac, Portugalac ili Čeh plaćaju više jer mi guzica želi vidjeti puta...

Uz to, centri gradova, a u Zagrebu posebno, se pretvaraju u spavaonice, velike nizove loših fast food restorana i birtija s malom ili nikakvom dodanom vrijednošću. Broje se lajkovi i noćenja, a Donji grad gradska četvrt s najvećim padom broja stanovnika?!

Teško je reći tko tu ima više koristi i ima li je uopće...

• mikromakrto
    • November 16, 2023 at 7:48 PM

Pa ne vrti se svijet samo oko turista i iznajmljivanja, pogotovo ne sjeverno od sv. Roka...

Airbnb je pokrenuo (negativnu) revoluciju prije 10ak godina gdje je ljudima osvijestio da stan u centru grada više vrijedi kad se renta na par dana nego nekim mladim parovima ili studentima za život. Rezultat toga je abnormalan rast cijena kvadrata i rente diljem svijeta, što za sobom vuče niz negativnih posljedica, ne samo gospodarskih.

Hotelijeri su u toj priči zadnja rupa na svirali

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• mikromakrto
    • November 15, 2023 at 10:26 PM

Niti jedna luka, pa ni Ploče, ne živi od autoceste nego od željeznice. Nikada cestovni promet neće biti konkurentan željeznici kada se radi o prijevozu tereta, posebno onog koji prevladava u Pločama.

Povijesno je nasljeđe vezanje Ploča na BiH, ali je tragično da i skoro 35 godina nakon osamostaljenja, nikome nije palo na pamet produžiti prugu od Splita prema Pločama nego su vezani na BiH željeznice. Štogod mislili od HŽu, kod njih je situacija još x puta gora. Dok taj teret dođe od Ploča do Šamca, dijete školu završi...

Spajanje Ploča na dalmatinsku prugu, makar i ona zahtjeva silna ulaganja, značilo bi puni više nego tri koridora Vc

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mikromakrto
    • November 3, 2023 at 3:52 PM
    Quote from safarick

ide nova dokapitalizacija😅

Ja bih vas molio da prestanete s crnim humorom koji se često pretvori u prijedlog odluke za skupštinu

• Turističke dionice i perspektive

• mikromakrto
    • November 3, 2023 at 1:00 PM

Mi smo miljama daleko od toga jer bi propisivanje takvog zakona predlagatelj izgubio sve moguće glasove od Savudrije do Prevlake, a to si nitko ne želi.

Mi samo trebamo unormalit propise i zahtjeve pri izgradnji hotelskih kompleksa, ali ne onako da nam se događaju onakvi horori kao na Braču u režiji PPDa i MFa, i neće biti problema s divljom i pretjeranom gradnjom u privatnom smještaju...

• Birtija

• mikromakrto
    • November 1, 2023 at 9:15 AM

Za 500€ po komadu posadiš stablo hrasta staro 30 godina, koje si prethodno nekom preplatio, a sadnju obavljaju 4 dr.sc. sa zlatnim bagerima dok im vile pjesmu poje...

To je tiha dokapitalizacija Zrinjevca, a ne ošumljavanje

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • October 26, 2023 at 1:43 PM
    Quote from Sokolic

Nevrijeme u zg odnijelo cca 20 mio eura u crosu

Jednokratno da.

Dugoročno će sigurno isto to nevrijeme motivirati ljude da se osiguraju protiv sličnih problema u budućnosti. Isto kao i potresi prije par godina.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mikromakrto
    • October 26, 2023 at 11:48 AM
    Quote from plavi05

Ja očekujem veće prihode, pa ovi novo zaposleni morali bi početi i nešto raditi, a rast profitabilnosti bi trebao dolaziti u narednim kvartalima

Bilo bi jako veliko iznenađenje da su već uspjeli utilizirati sve te nove ljude, ja to ne očekujem u 2023...

• PODR (Podravka d.d.)

• mikromakrto
    • October 18, 2023 at 2:31 PM

To što bi ti pobrojani proizveli tjestenine, talijanski manji grad proizvede, bome i pojede, u jednoj noćnoj smjeni.

Tko nije "pješke" prošao sjever Italije, ne može pojmiti snagu, veličinu i značaj talijanske poljoprivredne industrije. To je zastrašujuće, uspoređivati neke naše SOURe s njihovim kompanijama je nepotrebno, nemaju nikakvih dodirnih točaka

• IGH (Institut IGH d.d.)

• mikromakrto
    • October 11, 2023 at 12:11 PM
    Quote from zlocesti

Bude razvodnjavanja ?

Pa samo budala bi došla i pokrila stare dugove, a da ne dobije ništa zauzvrat...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mikromakrto
    • October 2, 2023 at 1:16 PM

Sve je to "trla baba lan".

Kad kompanija ide u dokapitalizaciju, a jasno ne komunicira što će s prikupljenim novcima, budi se opravdana sumnja.

Jako je loše za kompaniju koja dobro radi da se dovodi u ovakvu situaciju, ne znam u čemu je problem da se jasno kaže zašto se ide u ovaj postupak. Pa bila to prodaja kompanije ili obnova flote.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• mikromakrto
    • September 26, 2023 at 3:15 PM
    Quote from Damir1952

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/51534

MiP kupuju CKML, ali kako? Pa jel netko čitao izvješća iz ovoga gore? S kojim sredstvima?

Ne kupuje MIP već fondovi, MIP će biti upravljač.

MIP samostalno ne može ni okrečiti sve svoje poslovnice, a ne kupiti CKML...

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • September 15, 2023 at 12:36 AM

Novac nikakav, referenca ogromna.

Raditi s BAE na modernizaciji Bradleya je kao igranje u NBA, to je svjetski vrh. Nadam se ne samo za ovih par desetaka hrvatskih oklopnjaka već kao europski hub

• mikromakrto
    • September 13, 2023 at 11:17 PM

Pitaj nekog jamca...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• mikromakrto
    • September 1, 2023 at 6:18 PM

S obzirom na oružanu pljačku koja se zadnja dva mjeseca odvijala od Savudrije do Prevlake, bilo je teško očekivati daljnji pad inflacije.

Kroz mjesec dva će opet početi padati, odnosno rasti po sve manjoj stopi.

Simpatično i simptomatično je da je hrana najveći driver inflacije, a istovremeno poljoprivredna proizvodnja pada 10% yoy.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt