1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 9:38 AM

Ne znam, ako je to kažnjivo "neka institucije rade svoj posao".

Ako ima volju rasprodati po niskim cijenama, samo neka izvoli.

Što se mene tiče, može i po kunu.

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 9:29 AM

A šta vas on sekira?

Čovjeku je dosadno pa se igra i gleda kako će netko na nekom forumu reagirati na njegove igrice.

Ništa bolje vam se ne može dogoditi nego da netko stvarno odluči tako rasprodati dionice, ako vjerujete da dionica vrijedi više.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 9:05 AM

2 kaladonta i kilu deterdženta

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• mikromakrto
    • January 28, 2021 at 11:04 PM

Samo da se ponovim od lani...

Quote from mikromakrto

Kupac je onaj koji u svom asortimanu ima hrpu bezalkoholnih brandova, a (skoro) nista jakih alkoholnih pica.

Financijeri su banke koje su proljetos stale na kocnicu zbog korone.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• mikromakrto
    • January 28, 2021 at 10:35 PM

Misliš, da je više dana u kojima platforme osmišljene za trgovanje dionicama blokiraju trgovinu pa ekipa pobjegne u crypto?

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• mikromakrto
    • January 28, 2021 at 10:03 PM

Dvoznamenkasti iznos europskih novaca, veci od 10, a manji od 100...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • January 28, 2021 at 9:18 PM

Robin Hood je pokojni nakon ovoga, neće kraj mjeseca dočekati. A ekipa se nabrojala da će naći nove dionice koje će spašavati od shorta

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • January 28, 2021 at 1:23 PM

Zamišljam cirkus da im netko pokuša objasniti kakvi se cirkusi događaju kod nas...

Pa si zamislim da "klinci s reddita" naprave sličnu stvar na dionicama gdje se makinacijama pokušava ubiti vrijednost poput Dalekovoda.

Kad bi se to prelilo kod nas, Dalekovod bi kroz 15 minuta bio na 2000 eura :/

EDIT: ima li na trading212 ili robin hoodu mogućnosti kupnje HR dionica?

možda neka budala u iowi ili bespućima australije zaluta i ovdje...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• mikromakrto
    • January 28, 2021 at 10:11 AM

To je samo prikaz gdje se nalaze u TOP10... Moguće je da su na hrpi dionica na 11. ili 12. mjestu...

Nigdje ne piše da su kupili XY dionica i ušli u TOP10 na Optimi, možda je samo SLPF prodao dio svojih pa je Allianz uletio u TOP10 ni kriv ni dužan...

Uostalom, vlasničke promjene na Optimi, a i na masi drugih dionica, nisu pokazatelj ničega.

Kako su neki iz TOP10 prodavali, tako su neki drugi kupovali. Obrni, okreni, nigdje se nismo/nisu pomaknuli.

I kupci i prodavatelji misle da su bili u pravu, a na kraju će vrijeme pokazati

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • January 27, 2021 at 2:54 PM

Lijepo je znati da neki još uvijek vjeruju da će ĐĐ preživjeti do "druge polovice godine" bez radikalnih promjena.

• mikromakrto
    • January 26, 2021 at 7:49 AM

Nitko ti ništa ne oduzima, prihvaćanje ponude je dobrovoljno. Potencijalno kasnije istiskivanje je druga stvar, ali ako se ne varam i tu si porezni obveznik, ako imaš dionice manje od 2 godine...

A sto se tiče drugog pitanja, da je naša država iole normalna, ne bi ga nikad ni postavio već bi se to podrazumijevao. Ali tko se na mlijeko opere, taj i na sisu puše...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• mikromakrto
    • January 22, 2021 at 2:11 PM

I da probije i 8, jel bi prodali po 8,10 ili 8,50?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mikromakrto
    • January 22, 2021 at 10:44 AM

Ne bih ja previše očekivao od USA turista ove godine; Biden je propisao cijepljenje i karantenu po povratku u SAD.

Ne vjerujem da će netko otići na dva tjedna u Europu pa da po povratku bude još 2 tjedna (ili koliko već traje kod njih) u karanteni.

Ali mi moramo pokupiti vrhnje od toga što će Turska i Egipat i ove godine očito bosi po trnju proći zbog korone.

To nije samo potencijal za ovu godinu, nego i stvaranje preduvjeta da nam se ti turisti vrate i idućih godina koja bi trebale biti "normalnije".

Naravno, nije isti turizam u Hrvatskoj i Turskoj, sve mi je jasno, ali ako Švabo želi na ljetovanje, a ne može/ne smije u Tursku, pa neće ostat sjediti u Bavarskoj nego će otići tamo gdje može/smije.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • January 22, 2021 at 8:34 AM

Nije to ništa neočekivano; CO je od nekadašnjeg gotovo monopolista skoro dva desetljeća propadala pod državnom upravom, gubila/poklanjala tržišni udio kome je stigla. Bilo je bitnije je li se direktor popeo na Mt. Everest, kome se moli i što radi u "tajnoj sobi" nego kako radi... Desetljeća uništavanja se ne daju popravit u par godina.

Teško je očekivati da će CO (ili bilo koje drugo osiguranje) ikada više imati tržišni udio kakav su imali prije 25-30 godina.

Ali bitno je da bruse profitabilnost.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• mikromakrto
    • January 21, 2021 at 9:46 AM

Pitanje na kojem nemam konačni odgovor:

Od koga je Petrokemija do sada kupovala plin? Pretpostavljam od dvojca INA-PPD, zato i ima sad vlasničku strukturu kakvu ima...

Ali mijenja li se što s otvaranjem LNG terminala na Krku koji je počeo s radom prije 20?

Je li to uopće "isti" plin, apsolutno mi je nepoznata ta tehnologija?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mikromakrto
    • January 20, 2021 at 9:31 PM

Izvješće može biti odlično samo ako su u dvorištu nekog hotela našli naftne izvore...

Izvješće će biti u skladu s prva tri, odnosno direktno dirigirano koronom. Ali puno važnije će biti kakva su očekivanja od 2021., kakvi su dogovori postignuti s kreditorima i kakve su finalne odluke o investicijama u narednom periodu

• Best buy

• mikromakrto
    • January 20, 2021 at 10:13 AM
    Quote from zlocesti

HT ! HT :S

Koliko ga god ne volim radi izvlačenja novaca matici, i spaljivanja papira umjesto izdašnije dividende

Al' netko ej rekao da imaju više para u cashu po papiru nego što papir košta ??

A izgleda da nisam jedina koja tako misli, gledajući blok transakcije u posljednje vrijeme.

Čekam ga niže, a on samo odmiče, odmiče..

Pa dobro, nije baš tako...

Na 30.9. su imali 40 kn po dionici, a tri mjeseca ranije i 5 kuna više...

Ali da imaju problem s viškom keša, mislim da imaju.

Hoće li opet kupovati mamine obveznice po 0%, isplatiti dvidendu ili sve uložiti u 5G, nemam pojma, ali nadam se da neće samo stajati tako dovijeka

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• mikromakrto
    • January 20, 2021 at 12:28 AM
    Quote from ohladi

Nemam dionicu, zao mi je sto nisam usao kad je bio veliki pad, nazalost propustio sam priliku, steta

Medjutim, da ju imam, navijao bi da se dividenda ne isplacuje jer ipak ce trebati malo vremena da se popravi situacija sa autoindustrijom.

U ovim trenucima treba drzati bilancu pod kontrolom.

A šta da firma radi s viškom love, koji očito postoji?

Što da akviziraju? U capex da ulože? Da plate neke dubioze kojih nemaju?

Kad nemaš u što uložiti novce, onda ih daj vlasnicima. Oni već znaju što će s time...

Osobno ću dokupiti još ADPLa, kao što sam radio i s prošlim dividendama, jer su očito keš-mašina. Kome pravo, kome krivo

• PODR (Podravka d.d.)

• mikromakrto
    • January 18, 2021 at 9:31 AM

Gdje država prođe, tu trava ne raste

• INGR (INGRA d.d.)

• mikromakrto
    • January 17, 2021 at 1:35 PM
    Quote from Krokodil

Okuplja masu manjih građevinskih firmi za obnovu Zagreba. Slabo pratiš. Ali najbitnije je da članovi uprave kupuju dionice. Što ćeš veći razlog?

Zašto bi se masa "manjih" građevinskih firmi okupljala oko Ingre? Kada je to Ingra postala "velika"? Koji benefit Ingra donosi "malima" u cijeloj toj priči?

Ima li itko od tih "malih" ime? Je li to netko a la Kamgrad ili netko a la PPG (Pero Perić Gradnja)? Članovi uprave su kupovali i dionice ĐĐ-a pa to nije ništa značilo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt