Odlično za firmu, užasno za dioničare.
Za nadati se da će u budućnosti biti mogućnosti nadoknaditi barem dio gubitaka. Iako, prije će se nadoknaditi duševna bol nego gubitak, to bi morali biti ogromni porasti da se nadoknadi ovakav gubitak
Odlično za firmu, užasno za dioničare.
Za nadati se da će u budućnosti biti mogućnosti nadoknaditi barem dio gubitaka. Iako, prije će se nadoknaditi duševna bol nego gubitak, to bi morali biti ogromni porasti da se nadoknadi ovakav gubitak
Display MoreDisplay More🤭
🤣
Rast u 18 mj >200%
Div yield tko je tada kupio >10%
320 kn zarade po dionici samo u 2021.
Kako izgledaju ispunjena ocekivanja na nekoj dionici po zse standardima?
![]()
![]()
Ja sam ocekivala min 30kn dividende, nije jos gotovo.
Moze doci protuprijedlog ili neki "dodatak" za GO🏄♀️🌊😅
Do sada na svim strancima se je prodaja prije isplate dividende pokazala kao pogreska jer se moglo uzeti i dividendu i prodati po vecoj cijeni.
👀Promatrajmo
Sve ovisi o kutu gledanja
Pad u 8 mjeseci 14%
Pad od 2006.g. više od 700%
Kojom se to matematikom nešto smanji više od 100%? Šta je, implodirala?
Od ovih koji se danas žale da nema trgovine ili da je cijena nisko, je li itko kupio i komada danas? Ili samo žali što cijena nije 500, 600 ili 700 kn pa da proda što se prodat da i ode dalje?
Ako vam je do prodaje, uvijek možete prodati i po 450 ili 400 kn, nije problem
Ljepote indirektnog CFa...
Prvi dio dolazi iz PLa, odnosi se na kamatu koja je obračunata i knjižena u promatranom periodu. Pošto je početna točka indirektnog CFa dobit iz PLa, a koja već uključuje obračunatu, ali ne plaćenu, kamatu, ona se kroz taj prvi dio CFa izbija, odnosno povećava FCF. Kao i amortizacija npr.
A onda se u donjem dijelu CFa uključuju stvarno plaćene (ili naplaćene) kamate.
Razlika nastaje najčešće zbog dinamike otplate koja ne mora biti jednaka dinamici knjiženja kamata. Ili uslijed financijskih problema, kad se kamate uredno knjiže, ali ne plaćaju. S obzirom na trenutno stanje Atlantske, za pretpostaviti je da nemaju financijskih problema...
Osobno, puno bih više volio vidjeti, kod svih firmi, direktni CF. Puno je čišći, transparentniji i jasniji.
To što on ima takvo mišljenje, to je u redu, ima pravo na to, ma kako nekome suludo zvučalo.
Ali to što je on profesor na Ekonomskom fakultetu je sramota i za fakultet i za akademsku zajednicu i za svakog tko je pročitao barem Samuelsona, a kamoli nešto više.
EFZG je prepun ovakvih bisera poput Jurčića, Lovrinovića, Jakovčevića, Tice, Ćorića x2, koji truju djecu budalaštinama pa se onda čudimo kako s fakulteta izlaze ljudi koji ne znaju obračunati plaću ili PDV, ali znaju što je radio Max Weber prije 300 godina
Ovi Česi su doslovno spas u zadnji čas za Đuru. Osim vagona, očito se već radi na vojnoj opremi i to na vozilima kakva do sada nisu rađena u ĐĐu. Nisam tehničke struke, ne znam koliko se ovo tehnički razlikuje od BOVa, ali lijepo je vidjeti razvoj, rast, učenje. Nadam se da će toga biti puno više u budućnosti i da će Đuro opet biti stabilan, profitabilan, poželjan poslodavac, hranitelj Broda i okolice.
Naravno da hoće, kad nestane love. Valjao je svima komunizam dok je bilo love. Kad je nestalo love, nije komunizam valjao ni glavnim sekretarima komunističkih partija od Jadrana do Vladivostoka, a kamoli nekom drugom.
Smiješno je, a bome i jadno, kako se zadnjih godina velike kompanije u lipnju osvijeste o potrebama i željama homoseksualaca, pa bojaju logo, stavljaju nove etikete na proizvode, promoviraju zaposlenike takvih sklonosti... I to svuda, osim na Bliskom istoku. Tamo iz nekog razloga takve marketinške kampanje ne pokreću. Bit će da je zbog vrućina...
Onda dođe srpanj i kao da se ništa dogodilo nije. Ista stvar je bila par mjeseci s Ukrajinom, prije toga s nekim drugim mukama stvarnih ljudi. Lešinarenje, ništa drugo. Koliko homoseksualci imaju koristi od svega toga nisam siguran, više mi se čini da se stvara kontraefekt.
Na kraju krajeva, nije ni bitno. Više mi problema imamo s pederčinama nego s pederima, da prostite na jeziku...
Uzimaju stanove sa računicom.
Misle da za 20 god. neće bit normalnih mirovina nego socijalna pomoć (ako i to) , što pomalo već i imamo danas. Kad stisne nevolja prodat će nekretninu i sami sebe pomoć. Naravno to vrijedi za urbane centre i okolicu. Kućica u Kninu ili stan u Gospiću neće se lako prodat, makar se ograđujem - jer nisam vidovnjak.
![]()
Jako, jako, jaaaaako malo ljudi kupuje stanove s ovom računicom.
Kada se uzmu s jedne strane porast cijena nekretnina i broj prodanih stanova u zadnjih pet godina, a s druge strane broj, odnosno veličina kreditnih plasmana za stambene kredite, vidi se jasna razlika. Dok cijena i broj prodanih stanova nesmiljeno raste, kreditni plasmani su gotovo na nuli u odnosu na prethodne godine. Objašnjenje je jedino da se kupuje kešom.
Onaj tko kupuje stan kešom ne mora razmišljati o mirovini. Ili je toliko situiran da će moći i bez mirovine ili se bavi kriminalom pa neće mirovinu ni doživjeti...
Ako ti je do gađanja, možda da se okušaš u streljaštvu ili pikadu, sigurno ćeš imati više uspjeha nego u gađanju vrha/dna.
Osobno, mislim da dno nije još ni blizu, ali ne očekujem armagedon. Jednostavno, previše se priča o općem kolapsu da bi do njega došlo. 2008. nitko nije mjesecima pričao o tome dok se nije dogodilo preko noći. Niti početkom stoljeća s dot.com kolapsom. Niti bilo kad ranije.
Ovo je posljedica QEa zadnjih 10ak godina koji je pretočen u bjesomučnu potrošnju na imovinu koja ne donosi keš. Kiyosaki bi rekao da su ljudi kupovali obvezu, a ne imovinu, ali neka si svatko prevede kako hoće.
SAD je uz redovni QE imao i silne čekove za koronu koji su se pretočili u rast Nasdaqa i crypta. Milijuni malih ulagača, čija radna mjesta sad dolaze u pitanje. Što za sobom povlači likvidaciju imovine, odnosno rasprodaju tech dionica i crypta. Rezultat vidimo ovih dana.
Naša domaća realnost nam u ovom trenutku nosi više sreće nego pameti - mrtvo tržište kapitala neće imati dug i nemilosrdan pad jer jednostavno nema tko prodavati. Sitni propadi na pojedinim dionicama su mogući, ali ne vjerujem u reprizu 3/2020 kad je sve padalo kao iz aviona.
Ali sasvim je moguće da sam mašio ceo fudbal, kako bi rekle komšije. U svakom slučaju, ne prodajem ništa, a ako zvekne nešto meni zanimljivo, idem u šoping
Uspoređivati dionice i crypto je fundamentalno pogrešno.
Na cijenu dionica utječe, govorimo o srednjem i dugom roku, poslovanje firme. Ako dobro rade, cijena raste i obratno. U kratkom roku su moguće svakakve budalaštine.
Crypto nema ništa iza sebe. Ne govorim da je (potpuno) bezvrijedan, ali ima više svojstava robe poput krumpira ili željeza nego vrijednosnice. Zločesti ljudi bi tu spomenuli i tulipane, ali ne želim sjedati na muku onima koji trenutno kunu dan kad su čuli za crypto
ima li sto danas da je u + osim LKRI i LPLH ?
Temperatura zraka
Pričate kao da se svaki dan prometuje par milijuna kuna na Atlantskoj pa eto netko "štopa" da bi se "nakrcao"...
A ne kažu bezveze da je najteže biti prorok u svom selu...
Osobno sam mišljenja da će Europa i za 100 i za 200 i za 500 godina i dalje biti klimatski, društveno i gospodarski najugodnije mjesto za život na ovoj našoj planetici. Kao što je to već par tisuća godina. U povijesti je bilo puno carstava koja su se uzdizala, jurišala na Europu pa nestajala, ali Europa je vječna. Od Perzijanaca, Mongola, Maura, Turaka, svi su oni prijetili poraziti europske narode, ali nisu se baš proslavili.
Žalosno je samo što se dogodio srednji vijek koji je zaustavio, pa i unazad unazadio, cijeli kontinent par stoljeća.
Meščini da je vjetar zatvorio A1 pa izvješće ostalo prenoćit u Lici... Valjda ga neće napasti vukovi i medvjedi.
Ne znam u čemu je problem da se iskreno napiše razlog otkazivanja. Ili bar da nešto ljepše smuljaju
Nemam ovu dionicu, niti je mislim imati jer smatram da uplitanje politike nikakvu korist ne donosi. A ovdje ima politike u svakoj pori.
JANAF je monopolist i treba to iskoristiti. Ali nekako sumnjam da su nagovorili Orbana da se okrene JANAFu po tržišnoj cijeni. Ja ne bih na njegovom mjestu. Ovdje je JANAF poluga s kojom se lomi središnja Europa, nema tu mjesta za profite.
Iskreno se nadam da se varam
U normalnim državama bi to bilo tako, kod nas uopće ne sumnjam da će naši vlastodršci skinuti gaće i omogućiti Mađarima, a kasnije svima drugima, gotovo besplatan transport nafte i plina.
Slučaj INA, drugi nastavak. Koji se slučajno poklapa s ulaskom u euro zonu i Schengen. Nisam pobornik zavjera, ali sam naviknut na to da naši genijalci "prodaju vjeru za večeru" kada god mogu. Jer vidje Hrvatska mnoga čuda, al ne nađe štrikova za toliko Juda...
A da se i trgovci odreknu marži pa da i to "spusti" inflaciju?
Opet ne razmem ovu ponudu na Đuri od 1,5-2kn, a ne razmem i imate dionicu što ne iskoristi kupce i prodajem im...
Slavonski Azovstal se brani do zadnje dijonice, svaka im čast
Nisam siguran da Azovstal ne izgleda bolje nego ĐĐ trenutno... Otprilike jednaki izgledi za zaradu u trenutnoj situaciji
Nadam se da su šljemovi spremni, jer od ovakvog šišanja samo šljem štiti...
Rekao bih da mi je žao dioničara, ali nije. Jasno se i glasno mjesecima, pa skoro i godinama, najavljivalo što slijedi. Uostalom, šutke su desetljećima sjedili i gledali kako im imovina propada.
Žao mi je firme koja je spala na automehaničarsku radionicu, malo jaču, a mogla je biti najveći industrijski kompleks u ovom dijelu Europe.
Sve smo to propustili jer smo im dopustili... Dopustili uhljebljivanja, muljanja na natječajima, poluprivatizacije, kooperante svih vrsta i boja, iživljavanje banaka s dvocifrenim kamatama, nedorasle uprave i upravice koje su vodili ljudi koji ne bi prošli ni za voditelja kućnog savjeta, ali imali su pravu knjižicu u pravo vrijeme...
Nadam se da će Česi to ipak postaviti na zdrave noge, ma kako se firma zvala u budućnosti, u čijem vlasništvu bila.
Samo da se makne od naših kokošara i ponovno napuni hale. LJudima i proizvodima, Od kojih će cijeli Brod i okolica bolje živjeti
Finska vojska je tako opremljena da bi ušetala u Moskvu, samo da ih je duplo više... Znaju Rusi, a pogotovo nakon ove samoubilačke misije u Ukrajini, da protiv moderne vojske nemaju baš nikakve šanse. A Finska vojska je nenormalno opremljena.