alfa1 baš tako kako ste napisali .... tu se krije nepoznati potencijal koji "osigurava" rast firme i rast cijene dionice , a koji se, čini mi se, zanemaruje... sam ga zanemarujem i ne znam koliki je... ali , bolje da je potencijal na bolje
Posts by smrznuti
-
-
Ma da sam jasan ... neka isplate još pa cu si sam krojit sudbinu... ali , pitam dali postoje i bolji načini
-
Digli su dividendu s 31,75 na 79,54, dakle za nekih 150%, i vi pitate za izvanrednu dividendu?
Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ?
Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )
-
Susreo 2 vrste.
Oni koji dobiju nešto , a nisu sudjelovali u stvaranju toga.
I drugi, koji su mi simpatični, koje boli briga za novac. Novac im "ništa ne znači" i uopće se ne zamaraju. Vjeruju da će ga uvijek imati i da će se snaći.
Na ove druge sam na neki način i ljubomoran
-
Također, 2008a mi je bio pravi paad
-
Vremenom će, mislim, dolaziti razlozi za pad na ovoj našoj burzici... kako/ako bude kriza u HR jačala (zadnjih mjesec dva od nekih poduzetnika čujem da škripi, a ima još znakova) ... (bolje se) malo zakešat dok ne prođe dim ... a bilo je tu i margina (koji koštaju, a burza baš i nije davala znakove za daljni rast)
-
Sudjelovao sam u rušenju i to dosta (od 2380 pa do 2100)... imao sam margin i htio sam ga zatvoriti... i dalje debelo u dionici , ali bez margina
-
-
-
-
-
Nevjerovatna dionica .... firma odlična, dionica odlična, a nitko ni slova ... po listi prvih 10 dioničara "se vidi" razlog. To je, po mome mišljenju, i "prokletstvo" i "blagodat" ove dionice.. kome god da samunazad godinu dvije predlagao investiranje u kodt, svima se smežura lice od spomena transformator.kao da sam im predlozio da investiraju u gnojaru. To jednostavno nije atraktivno ... ali isti ti ljudi se raspričaju naveliko o turistima, bankama, atlantici, podravci jer tu se lako može pričati o svojem mišljenju. A što reći na temu transformatora ?!? Dooooosadno (jer se nema što za reći)
-
-
A kako izgledaju sastavnice Crobex 10 kada stavite p/e ?!?
Imam dionice KODT i HPB I nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ,samo moje razmišljanje
-
-
-
Ako se dividenda i stavlja u kontekst sa inflacijom onda se treba gledati porast dividende... tj... ako dividenda bude npr.20 eura onda to daje "inflaciju" od 46% .... jer je prošla dividenda 13,74.
...ali ionako za točnost usporedbe sa inflacijom bi se trebalo uvrstiti i cijenu dionice tj. njen rast što je u ovom slučaju isto veliki %tak
-
Rekao bih da nema daljnjeg rasta dionice zbog dosadašnjeg velikog rasta... jer i u "svjetloj" budućnosti (većem obimu posla) nema garancije da će se to održati.... pa računam da 2-3 godine tako velikog obima posla donosi novi temelj za novu cijenu dionice (ako cijena bude stagnirala)... i naravno , što duže traje period stagniranja dionice, a odličnog poslovanja to je podcijenjenost veća... a neka onda i dionica stagnira pa se fino dokupi s vremena na vrijeme....kao što sam i danas dokupio
-
prije neki dan sam napisao da me "strah" vanrednih poreza kao onog prošlogodišnjeg...
a sad bih rekao nešto pozitivno što mislim da vrijedi za KODT i što mislim da će biti bitno u narednom periodu i zbog čega sam dodatno optimističan za cijenu dionice pored već navedenih fundamenata.
A to je... inflacija... za koju mislim da će imati još ciklusa i da nije gotova. Porasle su plaće zbog prvog vala inflacije , a time rastu i troškovi a i kupovna moć što će pokrenuti još jedan krug inflacije. I zato , kao što Warren Buffett kaže , u tim vremenima je bitno naći firmu koja lako može povećanu cijenu prebaciti na krajnjeg kupca, a mislim da je KODT u branši i firma koja to može. I to mi se čini bitno za profitabilnost.
Čak se sjećam da je netko stavio da za isporuku nekog trafoa postoje neke klauzule u ugovorima za slučaj inflacije od narudžbe do isporuke.
Uglavnom ... mislim da će inflacija jos problema stvarati ...a čini mi se da KODT dobro stoji sa tim... tako da i taj faktor uključujem u target cijenu dionice
-
Najveću prijetnju dobiti KODTa pa tako i cijeni dionice vidim u državnoj intervenciji tipa extra/dodatnom/solidarnom porezu na dobit... nešto kao za prošlu godinu