Bude li jos koji popust ? Ja sam drugu turu shopinga izgleda zahebo
. Ono glumio sam facu za 10E po dionici, a sada cu morat dodat 100
Nisi jedini 🙈
Bude li jos koji popust ? Ja sam drugu turu shopinga izgleda zahebo
. Ono glumio sam facu za 10E po dionici, a sada cu morat dodat 100
Nisi jedini 🙈
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ...
Mora propasti ovaj forum kada pojedinci šire ovakve dezinformacije: od kada je 35,5 mil = 38,5 mil ?
Istina... ispričavam se ... ovo u zagradi nisam trebao napisati ili sam trebao drukčije formulirati da sam jasniji u poanti "nije ništa posebno".
Isprika.
Kodt (i nešto kotr) su mi naaajveći dio portfelja. ta činjenica sve govori o mome mišljenju o kodt.
Postavljam si pitanje, dali je koei dionica sada bolji izbor od kodt dionice ?
Tj. dali će izvještaji koei biti "posebniji" od kodt izvještaja, pa možda time i prouzročiti da cijena koei ima veći potencijal rasta od cijene kodta.
Trenutni brojevi za kodt
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ... rekao bih da ćemo za ponovnih 4140 trebati pričekati i godinu dana (onako bubam) tj. mislim da je to to od rasta za neko vrijeme
Zato jer KOEI nije taj potencijal . Ima u koncernu dijelova koji nisu konkurentni i "isplativi" kao nor. KODT ... KOTR mislim da ima potencijal KODTa , ali trebat ce dok se krene ostvarivati i da cijena dionice poprati ... recept mi je iscijediti KODT pa tek onda KOTR (makar i propustiti početni dio zarade na KOTRu)
Slicno ce biti i sa kotr2, dlkv i koei
Sa KOEI "sigurno" neće
Evo ažurirano stanje....
alfa1 baš tako kako ste napisali .... tu se krije nepoznati potencijal koji "osigurava" rast firme i rast cijene dionice , a koji se, čini mi se, zanemaruje... sam ga zanemarujem i ne znam koliki je... ali , bolje da je potencijal na bolje
Ma da sam jasan ... neka isplate još pa cu si sam krojit sudbinu... ali , pitam dali postoje i bolji načini
Digli su dividendu s 31,75 na 79,54, dakle za nekih 150%, i vi pitate za izvanrednu dividendu?
Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ?
Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )
Susreo 2 vrste.
Oni koji dobiju nešto , a nisu sudjelovali u stvaranju toga.
I drugi, koji su mi simpatični, koje boli briga za novac. Novac im "ništa ne znači" i uopće se ne zamaraju. Vjeruju da će ga uvijek imati i da će se snaći.
Na ove druge sam na neki način i ljubomoran
Također, 2008a mi je bio pravi paad
Vremenom će, mislim, dolaziti razlozi za pad na ovoj našoj burzici... kako/ako bude kriza u HR jačala (zadnjih mjesec dva od nekih poduzetnika čujem da škripi, a ima još znakova) ... (bolje se) malo zakešat dok ne prođe dim ... a bilo je tu i margina (koji koštaju, a burza baš i nije davala znakove za daljni rast)
Sudjelovao sam u rušenju i to dosta (od 2380 pa do 2100)... imao sam margin i htio sam ga zatvoriti... i dalje debelo u dionici , ali bez margina
Nevjerovatna dionica .... firma odlična, dionica odlična, a nitko ni slova ... po listi prvih 10 dioničara "se vidi" razlog. To je, po mome mišljenju, i "prokletstvo" i "blagodat" ove dionice.. kome god da samunazad godinu dvije predlagao investiranje u kodt, svima se smežura lice od spomena transformator.kao da sam im predlozio da investiraju u gnojaru. To jednostavno nije atraktivno ... ali isti ti ljudi se raspričaju naveliko o turistima, bankama, atlantici, podravci jer tu se lako može pričati o svojem mišljenju. A što reći na temu transformatora ?!? Dooooosadno (jer se nema što za reći)