Posts by smrznuti
-
-
Bude li jos koji popust ? Ja sam drugu turu shopinga izgleda zahebo
. Ono glumio sam facu za 10E po dionici, a sada cu morat dodat 100 
Nisi jedini 🙈
-
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ...
Mora propasti ovaj forum kada pojedinci šire ovakve dezinformacije: od kada je 35,5 mil = 38,5 mil ?
Istina... ispričavam se ... ovo u zagradi nisam trebao napisati ili sam trebao drukčije formulirati da sam jasniji u poanti "nije ništa posebno".
Isprika.
Kodt (i nešto kotr) su mi naaajveći dio portfelja. ta činjenica sve govori o mome mišljenju o kodt.
Postavljam si pitanje, dali je koei dionica sada bolji izbor od kodt dionice ?
Tj. dali će izvještaji koei biti "posebniji" od kodt izvještaja, pa možda time i prouzročiti da cijena koei ima veći potencijal rasta od cijene kodta.
-

Trenutni brojevi za kodt
-
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ... rekao bih da ćemo za ponovnih 4140 trebati pričekati i godinu dana (onako bubam) tj. mislim da je to to od rasta za neko vrijeme
-
Zato jer KOEI nije taj potencijal . Ima u koncernu dijelova koji nisu konkurentni i "isplativi" kao nor. KODT ... KOTR mislim da ima potencijal KODTa , ali trebat ce dok se krene ostvarivati i da cijena dionice poprati ... recept mi je iscijediti KODT pa tek onda KOTR (makar i propustiti početni dio zarade na KOTRu)
-
Slicno ce biti i sa kotr2, dlkv i koei

Sa KOEI "sigurno" neće
-
Evo ažurirano stanje....

-
alfa1 baš tako kako ste napisali .... tu se krije nepoznati potencijal koji "osigurava" rast firme i rast cijene dionice , a koji se, čini mi se, zanemaruje... sam ga zanemarujem i ne znam koliki je... ali , bolje da je potencijal na bolje

-
Ma da sam jasan ... neka isplate još pa cu si sam krojit sudbinu... ali , pitam dali postoje i bolji načini
-
Digli su dividendu s 31,75 na 79,54, dakle za nekih 150%, i vi pitate za izvanrednu dividendu?

Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ? 
Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )
-
Susreo 2 vrste.
Oni koji dobiju nešto , a nisu sudjelovali u stvaranju toga.
I drugi, koji su mi simpatični, koje boli briga za novac. Novac im "ništa ne znači" i uopće se ne zamaraju. Vjeruju da će ga uvijek imati i da će se snaći.
Na ove druge sam na neki način i ljubomoran

-
Također, 2008a mi je bio pravi paad
-
Vremenom će, mislim, dolaziti razlozi za pad na ovoj našoj burzici... kako/ako bude kriza u HR jačala (zadnjih mjesec dva od nekih poduzetnika čujem da škripi, a ima još znakova) ... (bolje se) malo zakešat dok ne prođe dim ... a bilo je tu i margina (koji koštaju, a burza baš i nije davala znakove za daljni rast)
-
Sudjelovao sam u rušenju i to dosta (od 2380 pa do 2100)... imao sam margin i htio sam ga zatvoriti... i dalje debelo u dionici , ali bez margina
-
-
-
-
-
Nevjerovatna dionica .... firma odlična, dionica odlična, a nitko ni slova ... po listi prvih 10 dioničara "se vidi" razlog. To je, po mome mišljenju, i "prokletstvo" i "blagodat" ove dionice.. kome god da samunazad godinu dvije predlagao investiranje u kodt, svima se smežura lice od spomena transformator.kao da sam im predlozio da investiraju u gnojaru. To jednostavno nije atraktivno ... ali isti ti ljudi se raspričaju naveliko o turistima, bankama, atlantici, podravci jer tu se lako može pričati o svojem mišljenju. A što reći na temu transformatora ?!? Dooooosadno (jer se nema što za reći)