Prevelik je rizik ostati jer postoji mogućnost da će u jednom trenutku imati 95% i odraditi istiskivanje po pitanje kojoj cijeni.
Zakon bi trebalo mijenjati a vezano za spajanje dionica, izlistavanja s burze i istiskivanju.
Prevelik je rizik ostati jer postoji mogućnost da će u jednom trenutku imati 95% i odraditi istiskivanje po pitanje kojoj cijeni.
Zakon bi trebalo mijenjati a vezano za spajanje dionica, izlistavanja s burze i istiskivanju.
Span i Microsoft predstavljaju AI rješenja :
E, to je za pohvalu.
Zašto misliš da je cyber security izuzet od AI revolucije?
Uz rezervu da sam kao što sam naglasio hobi programer, pa moje riječi nemaju na težini kao da odgovor daje netko iz branše - ne mislim da će biti izuzet, nego da će tu AI najkasnije pustiti pipke baš svugdje a možda i nikad, čisto zbog argumenta kojeg sam upotrijebio i za političare, pitanje povjerenja u AI. Hoćemo li AI prepustiti toliko delikatne stvari kao što je security, to bi značilo da nas kontrolira.
Ne prepušta mu se kontrola već ti pomaže u radu. Na sličan način kao trenutno za programiranje.
IT tržište će izgledati znatno drugačije već kroz dvije godine. Gomilanje juniora koje treba učiti je trenutno promašaj epskih razmjera. Kvalitetni seniori i sve veća automatizacija i AI su budućnost. Vrlo bliska budućnost.
Ne znam radite li i koliko dugo u ITu. Ja evo već preko 20 godina.
IT tržiše se stalno mijenja i raste.I juniora i seniora će uvijek trebati.
Dapače, može se reći da juniori sa novim idejama, energijom i pogledom na svijet donose osvježenje u tvrtku. Često se dogodi i da juniori uče nove stvari koje nitko u firmi još ne poznaje.
I juniori i seniori imaju svoje uloge i uvijek će i imati.Sa druge strane, ne mozes dobiti velike projekte ako nemaš ljude.
Trebat će ih ali u dalekom manjem obujmu nego do sad. To je već sad tu. A brzina kojom napreduje je zastrašujuća ili zapanjujuća ovisno iz kojeg kuta gledate.
Točno, tržište se stalno mijenja. Ali ova promjena koja ne da dolazi nego je već tu, je kao ni jedna do sada. Pogotovo za IT branšu. I dovest će do manje potrebe za ljudskim radom.
Da, evo ja sam junior, i zapošljavanje juniora im se nekad isplati jer zašto plaćat seniora 20/30tak eura sat kad taj neki task/posao koji može obavit junior kojeg plate brutno 8ipo eura jer radi preko studentskog ugovora...
Dugogodišnji sam hobby programer, net core, blazor, angular...uglavnom, SPAN je zapravo krenuo skoro pa jedinim ispravnim putem kada je riječ o programiranju, cyber security. Kaj želim reći, ovo je toliko dinamičan medij, promjene koje se tu dese možda će se u drugim strukama osjetiti za 10-15 god, AI je napravio nešto što nismo očekivali, da će stvoritelji ubiti sami sebe (svoju struku).
Programiranje danas sa bing copilotom itd...i programiranje prije godinu dana nisu iste stvari, govorim iz iskustva hobby juniora koji uz AI dobija seniorsko znanje, s tim da u nekim stvarima tipa baze ni senior takve stvari ne zna kao što znaju chatovi. A pazite, ovi chatovi su još bebe, rođeni prije godinu dana, gdje će biti za par godina?!...imho će 90% mjesta u programiranju izumrijeti, ali to lako zadesi i ostale struke zbog AI. I nije stvar da ti ljudi neće imati kaj za jesti, već će nam AI iz korijena promijeniti život, samo ćemo morati naći neke dobre hobije zbog viška slobodnog vremena...ovo sve naravno pod pretpostavkom da prije ne uništimo sami sebe ili nas uništi AI.
Nepravedno, ali ispada da će jedini sigurni od AI biti političari, ljudi neće dati nikada da im nad njima vlada AI.
Nvidia CEO thinks AI would kill coding, says ‘everybody is now a programmer’
https://www.hindustantimes.com/world-news/us-…8965034169.html
Zašto misliš da je cyber security izuzet od AI revolucije?
IT tržište će izgledati znatno drugačije već kroz dvije godine. Gomilanje juniora koje treba učiti je trenutno promašaj epskih razmjera. Kvalitetni seniori i sve veća automatizacija i AI su budućnost. Vrlo bliska budućnost.
Promašen trenutak zapošljavanja. I to poprilično.
Na prošloj je skupštini bilo postavljeno pitanje hoće li biti novih spajanja. Na što je odgovor bio da ne može reći da neće biti. Ukratko.
Ovo je bilo lijepo čišćenje, ako nije zabuna k/p.
Obećali su na skupštini da će izaći na burzu. Proces bi mogao potrajati par mjeseci.
Na kraju se AZTN oglasio al ne po pitanju preuzimanja.
Jel to negdje iskočila neka vijest pa je živnulo?
Eto, netko od većih manjinskih signalizira koja mu je cijena prihvatljiva za izlazak.
Ne vidim posebnu temu za PCTS, pa evo ovdje komentar s obzirom da je večinski isti kao i na Gami. S današnjim danom istisnuti su i isplačeni manjinski dioničari. Po cijeni od 1675,10 eura. Ako dobro gledam FI to je otprilike (imovina - obveze) / broj dionica. Čini se da se sva ta alfabet saga privodi kraju... pa se nadam da imaju i kupca za LRHC.
Malo se podebljala prodaja na 10,50.
Nije određena 140 eura cijena za LRHC preko Game. Već je tako vrednovan udio večinskog u LRHC. A vjerujem da je bilo čisto tržišna cijena LRHC - obveze na dan kad su računali.
A očito da neki skupljaju što drugi ne žele.
Vjerujem da ako izdavatelj to želi da će biti uvrštene na burzu.
Iz Pravila burze:
"
Članak 91.
(1) Na Redovito tržište mogu biti uvrštene dionice koje ispunjavaju uvjete propisane člankom 89. ovih
Pravila i dodatne uvjete propisane ovim člankom.
(2) Javnosti mora biti distribuirano najmanje 15% dionica na koje se odnosi zahtjev za uvrštenje.
(3) Iznimno, dionice mogu biti uvrštene i ako ne udovoljavaju uvjetu distribucije javnosti propisanom u stavku 2. ovoga članka ako, s obzirom na velik broj dionica istog roda i postotak distribucije javnosti, tržište može uredno funkcionirati.
"
Novi broj dionica Game će biti 258 671 od čega će manjinski imati 37 951, odnosno nešto više od 14%.
I ovo je zanimljivo. Što više gledam ne čini mi se da ide na štetu manjinskim u LRHC, dok se one u Gami izbacilo iz igre. A slično se mogao riješiti i nas. Gdje je trik?