Ne ulazim u kombinacije oko vlasničkih pretumbacija, ali definitivno je dobra vijest za firmu i njenu budućnost ako PPD to preuzme u svoje ruke.
I to ne može nitko osporiti.
Sve ostalo su špekulacije oko kojih se možemo vrtiti u krug.
Ne ulazim u kombinacije oko vlasničkih pretumbacija, ali definitivno je dobra vijest za firmu i njenu budućnost ako PPD to preuzme u svoje ruke.
I to ne može nitko osporiti.
Sve ostalo su špekulacije oko kojih se možemo vrtiti u krug.
Pustite Flighta, on je svoje prazne teorije izlizao do besvijesti.
To su za njega, sam je napisao, bandere i kabeli.
Malo ga muči milijardu+ prihoda, knjiga narudžbi za 2022 g. i mogućnost da Dalekovod dobije boljeg vlasnika.
Ali i to je sve bezveze, jer sigurno mali dioničari neće imati ništa od toga. Je li tako kolega?
Ajde sad kad smo i to raspravili, možemo valjda dalje.
DSX +22% (3.63 USD)
Ubijaju.
Display MoreKupovina 1000kom po asku u komadu.
Koliko vidim ima tih tisućica na ASK-u koliko hoćeš, samo stižu.
Evo ja malo kupio ATPL (tisućicu), da sudjelujem u rastu ako ga bude,
pa doprinio trgovini, a netko se poprilično istresa i koristi ovaj
promet.
Zaključak: kupuju mali potaknuti pisanjem na forumu, a prodaje netko veliki.
Tko će biti u pravu vidjet ćemo na kraju, kao i uvijek.
Na žalost, privremeno će biti u pravu prodavatelji. Zbog izvješća koje će biti loše.
kolega Flight, to vi danas kupujete bandere i kabele ?
DSX je dao ponudu da otkupi 6 milijuna vlastitih dionica po 2,5$. Zato je dionica toliko porasla. Da ATPL kaze da i oni otkupljuju dionice po 250kn i oni bi narasli tako i tom brzinom.
Vidim da je DSX jučer +15,38% (3,00 USD).
Povećali su ponudu za otkup vlastitih dionica na 3 USD ili ?
DSX je dao ponudu da otkupi 6 milijuna vlastitih dionica po 2,5$. Zato je dionica toliko porasla. Da ATPL kaze da i oni otkupljuju dionice po 250kn i oni bi narasli tako i tom brzinom.
evo nje jučer još +7,6% (2,69 USD)
Slažem se da je Rab lijep otok
Svaka čast kvaliteti, ali za 30-40% manje novca u 2020 g. domaća obitelj je mogla ljetovali na mnogim prekrasnim destinacijama u vrlo dobrim hotelima.
Ljetovao sam i ja 2020. kod Valamara i cijena mi je bila ok, pa bi po toj cijeni i u 2021. ali je sada skuplje 60%.
Sad sam znatiželjan.
Gdje ste to ljetovali u Valamaru?
hvala na info.
naravno, meni je u toj priči interesantno da su sigurni ili misle da su sigurni da bolja vremena dolaze.
ok ako tako kažeš (ne pratim baš), ali bio je na sličnoj cijeni (2,4-2,43 usd) i prije 10ak dana pa je pao na 2,18 usd.
jučer Diana shipping +14,68% (2,5 USD)
lijepo.
cijene u Valamarovim hotelima za 2021. vrlo su visoke kao da se ništa loše ne događa. trik mailovi sa tobožnjim popustima stižu svaki tjedan. čemu to ? Očito je da zabijaju glavu u pijesak, umjesto da računaju. Kako stoji booking? Cijepljenje je praktički stalo. Problem je u tome da glavu zabijaju sve dublje. Neki bi poput mene rezervirali i 2 tjedna, a po ovim cijenama koje sada nude mogu dobiti kuće sa bazenom od Istre do Hvara. Ljetovanje žele naplatiti duplo više nego 2020. To je opasno pogrešno. A dolazi porazan FI. Očito da su izdašne potpore Vlade RH 4.000 kn polučile kontraefekt. Bahatost umjesto poniznost. Da ne govorimo da je propuštena prilika da domaći gosti kupuju smještaj i tako šire bazu, jer domaći gost je dobar gost, dolazio bi češće i vikendima i slobodnim danima. Sve će doći na naplatu, ključ je bookingu prodaji i ne napucavanju cijena i mailovima za mazanje očiju.
Nisam pratio popunjenost Valamar hotela, ali svakako cijenom nisu namjenjeni domaćim turistima. Svaka čast kvaliteti, ali za 30-40% manje novca u 2020 g. domaća obitelj je mogla ljetovali na mnogim prekrasnim destinacijama u vrlo dobrim hotelima. A o privatnom smještaju da i ne govorim.
Ne vidim još nikakvu promjenu u 2021 g.
Zaključio bi da im domaći turisti nisu uopće u fokusu.
I to je u redu, ako su zadovoljni s popunjenošću.
Evo moje skromno razmišljanje. Zahvaljujući članku u novinama i kolegi Flight dionica je pala sa
7,50 kn na 5,80 kn, pa tko je tada kupio sada je već lijepo u plusu, jer je cijena opet na 7kn. Sve
ostalo je bespotrebno trošenje energije. Samo pozitiva, think pink
Kolega Flight mi nije baš omiljena osoba, ali da je on uzrok pada ne bih se složio.
Ali da bandere i kabeli vrijede to će i on shvatiti. Ali kasno..
Ako mislite da je trenutna cijena zbog ovakvog ZEM-a, onda je i cijena konačna. Jer izmjena prijedloga zakona u tom dijelu neće biti.
Što kaže kolega Jubito, već bi naši "poduzetni" političari riješili to na vrijeme.
Nadam se da kupoprodajna cijena neće isključivo ovisiti o tom zakonu.
“Što se babi htilo, to se babi snilo...”.
Članak 68.
Operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija te pružatelj medijskih usluga iz članka 92. ovoga Zakona i obrnuto.
Kolega je zapeo u telekomunikacijama pa mu teško padaju ovi skokovi na drugim dionicama.
Dođeš i ti, možda, na red...
trial.
to ce bit rjeseno puno prije 01.07..jer nece HT dopustit da neko upravlja s njegovim dionicama ..pokusat ce izvuc max cijenu sto se moze ,..jer ako se ne proda do 01.07 ht nema vise veze s oPTIMA a Zaba mora u tom slucaju trazit nekog ko se bavi telekomunikacijama da upravlja s poslovanjem Opte..znaci za sve komplikicija..tako da mislim da je sve rjeseno do 01.07 (realno mislim za max 2 mjeseca
I ja se nadam da će do ljeta Optima biti prodana.
Ali ajmo malo stvari postaviti sa aspekta interesa kupca. Kome se ovdje žuri, kupcu ili prodavatelju?
Ja kao kupac znam da se HT-u i Zabi žuri, pa zašto onda ne bih pričekao da im šibica dogori do kraja pa da budem u poziciji da ja kao kupac diktiram tempo?
Da li im se žuri?
Ovisno o tome tko je i koliko njih do sada pokazao ozbiljan interes.
Ukoliko imaju jednog ozbiljnog kupca, onda je svakako on u prednosti jer vremena je sve manje.
Ako ih je više, nema potrebe za žurbom.
Dakle, kao i u mnogo čemu, sve je stvar ponude i potražnje.
Osim, naravno, ako nisu HR igrice ispod stola u pitanju.
S obzirom da je već 01.02. i da sadašnja tržišna cijena ne bi trebala odražavati realnu kupoprodajnu cijenu, postaje sve sumljivije.
Slažem se da se ovo mora riješiti do proljeća, u suprotnom, nije dobro.
Zaba raste, HT raste, još čekamo HPB da naraste, pa ću stvarno pomisliti da se nešto dešava sa Optimom.
Otvorili ste mi oči.
Sad mi je jasno zašto nikako da se prodaja Optime realizira.
Pa HT ne prodaje samo Optimu, nego sebe i Optimu u paketu