Ovo je presmješno, prije par mjeseci se objavi da će se angažirati banka i cijena padne sa cca 6 na 4 .xx
Sada se objavi koja se banka angažirala i sada idemo natrag na 6
Moraš voljeti ovaj rollercoaster!
Ovo je presmješno, prije par mjeseci se objavi da će se angažirati banka i cijena padne sa cca 6 na 4 .xx
Sada se objavi koja se banka angažirala i sada idemo natrag na 6
Moraš voljeti ovaj rollercoaster!
Ako su to tek sada napravili, znači li to da prodaja neće tako skoro....
Današnje trgovanje:
S 30k kn digneš cijenu sa jučerašnjih 5.20 na 5.32, zatim prodaš 130k kn "robe" u intervalu od 5.20-5.26.
To se valjda tako radi....
Koji dio ZEM nas zanima?
Ovaj dio...
Uz članak 68.
Ovim člankom određeno je da operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili
radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija, te pružatelj medijskih usluga
iz članka 92. ovoga Zakona.
Što reći, doli, tržište je neracionalno
Mislim da su razlozi imanja ove dionice u portfelju većine malih dioničara:
1) Cjenovno podcijenjena u odnosu na druge banke
2) Cjenovno podcijenjena u odnosu na količinu kapitala koji banka ima
3) Špekulacijski interesi oko toga da bi država trebala prodati banku jednom kada uđe u euro mehanizam (ovo je upitno)
Nadam se da ću potaknuti neku reakciju među forumskim pučanstvom koji će me natjerati da razmišljam o ovim razlozima gore... ili ih samo potvrditi
Te tri dividende su iznosile 231.3 hrk (brutto) . Netto bi to bilo 200tinjak kuna. Zadnja cijena na burzi je bila 171.5 kuna, i po toliko su skupljali. Tako da, vjerujem da su dobar dio kredita otplatili.
A po čemu je Pevec dividendna dionica?
Mislim shvacam da je do sada isplatila mislim dvije dividende, al obzirom na okolnosti i igre oko delista pa sve nadalje, kao i činjenice da nema nikakvu javnu politiku isplate dividende kakvu obicno imaju firme na burzi, pitam koji su to kriteriji da bi je se prozvalo dividendnom?
Ili je dovoljna činjenica da je firma isplatila barem jednom dividendu?
Tri dividende
Nekom se danas žurilo potrošiti novce ili?
Može mi netko pojasniti sljedeće?
Što će Tele2 fiksna mreža (ne mislim pritom na fiksnu mrežu koja spaja njihove bazne stanice) koja bi trebala pružati fiksnu liniju i televiziju ako ispada da oni ne mogu pružati televizijske usluge? Ili misle samo širokopojasni pristup internetu nuditi?Tu ti pišu o svojim namjerama:
Dakle grade svoju infrastrukturu za omogućavanje širokopojasnog pristupa internetu.
Moram se pitati ima li to smisla??? Dakle ne nude ni fiksni telefon (to mi je ok, danas ga privatne osobe više ni ne trebaju, za pravne bi se dalo raspravljati) i pored toga svojim klijentima planiraju govoriti da nemaju IPTV u ponudi....
Ako je zaista tako, čini mi se da taj UG onda ima zadatak samo da spali novce, jer teško da će biti profitabilni sa limitiranim portfeljom usluga.
već razmišljaju o ulaganju u izgradnju svoje mreže,
Može mi netko pojasniti sljedeće?
Što će Tele2 fiksna mreža (ne mislim pritom na fiksnu mrežu koja spaja njihove bazne stanice) koja bi trebala pružati fiksnu liniju i televiziju ako ispada da oni ne mogu pružati televizijske usluge? Ili misle samo širokopojasni pristup internetu nuditi?
Kažu 100 milijuna € ulaganja u "izgradnju" optičke mreže. Kada podijelim tih 100 milijuna na 70ak milijuna Optiminih dionica, dobijem, nedavno spominjanih, cca 11kn po dionici.
Ali me muči, ova mala riječ izgradnja... mala a opet tako značajna.
Ima li tko komentar na navedeno?
-OT-Optima Telekom d.d. obavještava javnost da je dana 19. listopada 2020. godine, zaprimilo ostavku gđe. Silvije Tadić i ostavku gđe. Rozane Grgorinić na članstvo u Nadzornom odboru Društva, a koje ostavke djeluju od dana izbora novih članova Nadzornog odbora Društva.
dakle ZABA napušta položaje....
Raoul Pal, jedan od osnivača Real Vision-a, 50% svoje imovine drži u Bitcoinu, 25% u zlatu i 25% u cash-u, jer lik, iako se baš sa trejdanjem rano umirovio, ne vidi neke bolesno dobre prilike na tržištu.
.
Opa, onda je promijenio alokaciju nedavno. Mislim da je početkom ljeta ima 25% u "jeftinim" dividendušama u emerging markets i Americi, i "samo" 25% u Bticoinu.
Ideja nije nova, u inozemstvu se široko primjenjuje. No, da li su aplikacije u bankarstvu promijenile polozaj banaka na ljestvici u Hrvatskoj?
To je novina koja će olakšati i ubrzati sklapanje ugovora o osiguranju i povećati konkurentnost u sektoru. Vjerojatno će smanjiti i troskove posredovanja i brokeraze. Al za to će trebati vremena.
Meni je famozno bilo da su građani do pojave Covida u 90% slucajeva prilikom sklapanja ugovora s teleoperaterom išli u njegove poslovne prostorije odnosno trgovine, unatoč tome sto operateri nerijetko daju popust na uslugu i telefone ukoliko se ugovor sklopi on-line.
Ok, Corona će to očito značajno promijeniti, no trendovi digitalizacije poslovanja u širokom pučanstvu i dalje zaostaju za razvijenijim susjedima.
Nisam osobno probao ugovorit osiguranje preko CO/Laqo, ali sam dobio inforamcije da su navodno postali najjeftiniji. Tako da bi bilo dobro prije sljedećeg produženja osiguranja kontaktirati CO za ponudu.
Znam da se ne moze tocno znati ali pretpostavka.. Mislite li da je bolje sada prodati dionicu dok je cijena narasla na 17000 (sumnjam da ce jos rast, a veca je mogucnost da ce opet past cijena) ili da pricekam jos malo pa mozda ipak jos malo naraste?
Koliko ja vidim trenutno je možeš prodati za 16000, a ne za 17000. Možda bi bilo volje da za trejdanje promatraš neke druge, likvidnije dionice...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…du-van-15019653
Priupitao bi cijenjenog člana uprave Pevexa, što misli o to tome kako mladi, koji su uložili svoj novac u Pevex 2016/2017, gledaju na potez vodećih ljudi Pevexa kada su svojim nečinjenjem uzrokovali delistiranje i kasnije nudili mrvice za vrijednu imovinu. Daj se pokrij preko glave i nestani iz etera.
(isprike moderatoru, morao sam negdje iznijeti svoju frustraciju)
Display MoreVidim da slušamo iste stvari! Inače, Mike je istu stvar pričao kod Grant Williamsa prije 2 mjeseca. Grant ima zanimljivi serijal "The endgame". Baci uho!
istina, već smo se i prije skompali oko Georga
Gammon je kralj, pogotovo kad crta.
i malo dite bi shvatilo
malo mi fali da stavim u potpis Stiff drink time
tražio sam Granta na YouTube, ali tamo nisam ništa našao.
volim poslušati i Macro Voices, Emila Kalinowskog i Jeffa Snydera, Real Vison (glavni kanal i daily briefing) i još neke druge.
di ima podcast od Granta?
znam da je on jedan od osnivača Real Visiona, al da sad ima svoj kanal.
Ja koristim Google Podcast aplikaciju (imam Android). Mislim da njega možeš i preko iTunesa pronaći (ako imaš iPhone). Inače evo i ovdje link
https://ttmygh.podbean.com/
Display MorePita me frend kuda ide burza ?
Psihijatru !
Ameri 500 bodova up.
SVE zeleno
kod njih skoro većinu tržišta kontroliraju pasivni fondovi (nešto kao naš OTP indeksni) koji kupuju po defaultu skidajući s aska ovisno o tome kako se novi novac u iste sliva.
za razliku od naših fondova, oni imaju samo 1% casha.
koga zanima nek posluša s intervju s ovim tipom koji u zadnje vrijeme gostuje na svim relevantnim podcastima za investiranje.
Mike Green (Passive Bubble And Extreme Volatility...Is Your Retirement Safe?)
Vidim da slušamo iste stvari! Inače, Mike je istu stvar pričao kod Grant Williamsa prije 2 mjeseca. Grant ima zanimljivi serijal "The endgame". Baci uho!
Predsjednik uprave.
U nekom nedavnom interview-u je rekao da je on osobno za burzu, ali da su neki drugi za d.o.o.
I najavio je da ce se to pitanje rjesavati na glavnoj skupstini slijedece godine.
Zašto u 12. mjesecu 2017. nije bio osobno za burzu ?
A sto ti to govori?
Da nema mjesta za manjinske dioničare i da ih ne zele. Pa kad te netko ne želi onda se makneš ili ostaneš al fasuješ sva njihova sranja.
Sve točno.
Samo se nisam slagao s vašom izjavom kako "ne vidite problem" u delistu. Načelno ni ja ne vidim problem u delistu, kada ga netko izvede kao što to Adris izvodi (HUPZ).