1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Cold

Posts by Cold

• Što smo danas tržili

• Cold
    • January 22, 2021 at 3:52 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Hehe iskreno bude mi dosadno vikendom i praznikom...za danas dosta, budemo vidili u ponediljak situaciju,a i moram prebacit 100k kuna sa računa u HPB-u, tako da opet ništa prije pon..

p.s. eto ispravija

Kako prebacujete lovu sa bankovnog na brokerski račun? Ja preko pbz aplikacije i provizija je samo 2,50 kn ali je maksimum 50 000 kn mjesečno. Koji su još načini prebacivanja love na brokerski račun bez plaćanja neke ozbiljne provizije banci.

BTW kako porezna gleda na te uplate, vadim malo veće količine iz čarape, možda im bude sumnjivo kad vide lovu ''odnikud''.

Taj maksimum od 50 tisuca mozes povecati ako nazoves banku, lako se rjesi

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Cold
    • November 24, 2020 at 7:59 PM

S druge strane oceana Dow Jones na all time high preko 30'000.

Kod nas Crobi osvaja 1700 bodova, razina iz 2005. godine ^^

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • November 15, 2020 at 8:41 PM
    Quote from HCMAA

31.kolovoza 3 komada prodano po 50000kn(Hita)

Ona jedna što je bila na njuškalu je prodana za 55000kn

Kako znas da je po 55 otislo? 🤔 Zadnje je oglas bio na 60000kn mislim

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • November 6, 2020 at 2:09 AM
    Quote from naim

Ha čuj, možda nisu u lipnju ali su uzeli ranije i to gotovo 6 milijuna kuna za 1930 radnika.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…panija-10258540

Tko je dobio najviše

Među najvećim tvrtkama koje su primile potporu državne u iznosu od 3250 kuna neto za ožujak su Valamar Riviera s više od 2537 zaposlenih i isplaćenih 8,24 milijuna kuna, Boxmark Leather s 2287 radnika i 7,4 milijuna kuna subvencije, Pevex s 1930 zaposlenih radnika i 5,9 milijuna kuna, Mlinar s 1737 zaposlenih i 5,6 milijuna kuna, AD Plastik s 1737 zaposlenih i 5,6 milijuna kuna pomoći, Maistra i Plava Laguna s 1286 zaposlenih, odnosno 1284 zaposlenih i s po 4,1 milijuna kuna pomoći, Globalna hrana s 1282 radnika i četiri milijuna kuna subvencije, ALCA Zagreb i Crodux naftni derivati s 1198 i 1129 radnika i 3,8, odnosno 3,66 milijuna kuna neto pomoći. (Jutarnji.hr)

Vec smo pisali o tome prije 2 stranice, pa da opet ponovim.

Uzeli su potpore do 4. mjeseca, a za svibanj i lipanj nisu, prilicno sam siguran da nisu ni imali dovoljan pad prihoda da se kvalificiraju.

Nema ih na svibanj ( https://mjera-orm.hzz.hr/korisnici-potpore/svibanj-2020/ ) ni lipanj ( https://mjera-orm.hzz.hr/korisnici-potpore/lipanj-2020/ )

Linkove od kolege iznad su imali typo.

Slijedom toga, smiju isplacivati dividendu sljedece godine, sto je dokazano uostalom i time da su isplatili dividendu i prije par mjeseci nakon sto su te mjere uvedene, te mislim da gospoda Kauzlaric bas najbolje upucena.

To oko nemogucnosti isplate je navedeno u pozivima na potpore, a mozete i u FAQ na HUP-u ( https://www.hup.hr/odgovori-hzz-a…j-i-lipanj.aspx ) vidjeti da ne treba vracati potpore prije svibnja ako se isplati dividenda.

Ukoliko poslodavac postupi na jedan od gore navedenih načina (misli se na isplatu dividende) u razdoblju od 29.5.2020. do 31.12.2021.g., morati će vratiti potporu samo za svibanj.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Cold
    • October 30, 2020 at 2:47 PM

Ali ima mogucih projekata US-a za 1Q i 2Q 2021:

"Suradnja s američkom šestom flotom nastavlja se nuđenjem novih poslova za naredno šestomjesečno

razdoblje. Viktor Lenac je izborio novi dvomjesečni remont aluminijskog katamarana USNS „Yuma“, planiran
    od početka prosinca ove, do konca siječnja naredne godine, a očekuje i rezultate natječaja za još tri projekta,
    planirana od veljače do lipnja 2021. godine."

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Cold
    • October 26, 2020 at 11:47 AM

Nije li ovo stari report? Pise 30.6. Issue 🤔

• Cold
    • October 13, 2020 at 4:05 PM

Niti 2 i pol milje prometa, a i na forumu se osjeca da je zamrlo.

Tuzna slika :(

• Cold
    • September 30, 2020 at 2:47 PM
    Quote from jasko

U drugom svjetskom gospodarstvu 1. listopada započinje Zlatni tjedan

https://www.energypress.net/kina-ulazi-u-z…isticki-tjedan/

Ima li to kakav utjecaj na brodarstvo?

• Cold
    • September 1, 2020 at 11:23 PM
    Quote from Marielena

Kada udje u top 10, znati cemo tko stoji iza skrbnickog.

Pa nije li vec u top 10 na 10. Mjestu? :/

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Cold
    • August 31, 2020 at 4:21 PM

Netko dobro pocistio ask pred kraj radnog vremena danas :/

• Cold
    • August 20, 2020 at 5:30 PM

Nove TC vozarine, sve u porastu skoro

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Cold
    • August 19, 2020 at 4:53 PM
    Quote from baggio89
    Quote from Moller

ima jedino na EFZG displej s cijenama i trgovanjem sa ZSE, rijetko kada netko baci pogled na to a ne da se malo zadubi, možda im je primjer Tipurića i ulaganja u Dalekovod ogadio displej:)

ali ako me sjecanje dobro sluzi cijene su neazurirane bile. Vrtili su od neznam kad

Jos uvijek je to neazirurano, sigurno nekoliko godina vec, uvijek se zapitam kako nikom ne padne na pamet to popraviti

• Cold
    • August 19, 2020 at 3:23 PM
    Quote from fajrvol

Još jedan dan za zaborav na ZSE...

Meanwhile Ameri na All Time High X/

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Cold
    • August 19, 2020 at 3:17 PM
    Quote from accountant

Ebitda nije jednako operativna dobit + amort

Kako ne, ako je EBIT operativna dobit?

• Što smo danas tržili

• Cold
    • August 19, 2020 at 1:00 PM

+ VLEN malo po 7.85

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • August 18, 2020 at 4:05 PM

Nisu uzeli potpore za svibanj, tako da nemaju sta vracati i slobodni su isplatiti dividendu. ( https://mjera-orm.hzz.hr/korisnici-potpore/svibanj-2020/ )

Situacija je drugacija nego prije i slazem se s protuprijedlogom da isplata nebi trebala biti problem u trenutnoj situaciji, zanima me koji ce biti razlog zasto ne isplatiti u slucaju da se odbije.

• Cold
    • August 12, 2020 at 11:17 AM
    Quote from maratonac

Imamo prvo u nizu cjepivo protiv Corone. Kakvo god bilo, ipak je veliki pomak u pitanju. U idućih nekoliko mjeseci bit će i novih cjepiva.

Imamo naznaku pada BDI-a puno manje nego što se očekivalo jer nam turistička sezona na kraju krajeva i nije tako loša.

Ako sve to ne digne Crobex za 15-20% onda je najbolje da zatvorimo burzu.

BDI-a ili BDP-a ? 😁

• Cold
    • August 10, 2020 at 6:15 PM
    Quote from titulus

Ovako ja rezoniram... Ponude postoje i njih se ne želi javno objaviti zbog mogućih sto razloga, jer ukoliko ih nema objavili bi da ih nema i da se angažira inv. banka zbog nepostojanja ponuda...

Ne bih se slozio da bi u slucaju nepostojanja ponuda oni to eksplicitno objavili, mislim da bi napravili isto ko i sad.

Zanimljiv mi je sljedeci detalj - u prvotnom rjesenju AZTNa pise:

"U slučaju da po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka
    prodaje dionica Optime ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime ili da
    iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu
    objektivno prihvatljive
    , o čemu će Povjerenik obavijestiti Agenciju, HT se obvezuje
    angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."

Znaci HT angazira banku u dvije opcije: 1) ako nema ponuda ili 2) ako ima ponuda ali nisu objektivno prihvatljive.

A u priopcenju od nekidan (http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/) pise sljedece:

"Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."

Zasto nisu naveli i drugu opciju u ovom priopcenju, da je iskazan interest ali nije objektivno prihvatljiv?

A 3 dana nakon tog priopcenja dolazi vijest kako je povjerenik zapoceo s ispunjavanjem obveze angaziranja investicijske banke. Slucajnost ili ne, ne znam.

• Cold
    • August 10, 2020 at 11:08 AM

Ono sto mene muci u ovoj prici je koliko ce ovo odugovlacenje procesa imati utjecaja na prodajnu cijenu.

OPTE svaki kvartal gubi korisnike, ako se to preslika i u pad EBITDA biti ce i manji enterprise value do zavrsetka prodaje.

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • June 13, 2020 at 6:51 PM
    Quote from tollway

kakve su bile posljednje transakcije? zna li netko?

Mislite kao u zadnje vrijeme?

Na njuskalu se dalo za 50-60 tisuca kupiti, a na Hiti OTC pise prije 2 tjedna prosla 2 komada po 42500 ( https://etrade.hita.hr/content/hita_otc_market.pdf )

1. Privacy Policy
  2. Kontakt