1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. MihoMato

Posts by MihoMato

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• MihoMato
    • April 12, 2023 at 2:30 PM
    Quote from Goran

11,80% ukupno u Zagrebu.

Sad se kupuje, na exdate.

Ne znam zašto bi se sad kupovalo,koja je razlika u cijeni od jučer i danas. Kupuje se kad cijena padne, a ona danas nije pala.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• MihoMato
    • March 30, 2023 at 7:55 PM
    Quote from tute

Čini mi se da su mnogi zaboravili ono osnovno pravilo: " Kad želiš prodati, kupi" i obrnuto.. Normalno, pod uvjeto da imaš municije.. ;)

E moj kolega, svi bi oni igrali na ziher,te da municiju ne troše u prazno. Međutim neko nekad i pogodi " ili gori ili doli ".

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• MihoMato
    • March 6, 2023 at 12:56 PM

Poštujem mišljenje svake osobe, i svaka osoba je u pravu za sebe.

Posjedujem dionice ADRS2 i prodat ću ih na cijeni od €67 ,normalno ako dođe do te cijene. Smatram do je to korektna cijena.

Međutim , dosta forumaša piše i naglašava da je trenutačna cijena " precijenjena tj. napuhana ". I to poštujem, ali ako je to tako a posjeduju dionice Adrs-a, zašto ih odmah ne prodaju, danas imaju priliku za to napraviti. Ili su zakasnili ući pa navijaju za pad.

• Što smo danas tržili

• MihoMato
    • March 4, 2023 at 10:30 PM
    Quote from abc1

Ja zgrabio 8 komada SNBA po 5,85

He, he.

E moj " abc1 " Vi se zezate, a Ja smatram da će SNBA do kraja 2023. god. biti dionica sa najvećim povećanjem vrijednosti.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• MihoMato
    • March 4, 2023 at 8:29 PM
    Quote from plavi01

Meni tu sve nešto smrdi što se tiče suvlasništva države u adris grupi. Šef za drž. imovinu GM je načelo da adris mora kupiti preostali dio CO a ako ne da će CO na prodaju. Ostalo statusquo. Koji su ugovori i zašto to može tako. Čije je adris vlasništvo i kome se polažu računi za državni dio. Po meni moraju se privatiziran hp, Hpb, CO

Imam dionice Adrs2, te isto razmišljav kao i Vi. Mislim da bez podrške države većinski vlasnik A.V. ne bi se moga ponašati ovako monopolistički.

• MihoMato
    • March 4, 2023 at 4:25 PM
    Quote from darac11
    Quote from jorganson

mislim da trezor po zakonu smije imati najviše 10% vlastitih dionica .firma koja kotira na burzi 10% a koja ne 20%.

ADRS je to već nakupio jer imaju dionica ADRS-P 8,51% a koliko se sjećam imali su oko 1.5% ADRS-R.

od 27.12.prošle godine nisu ništa kupili. čitajući obavijesti na stranici burze nije zabilježeno,

Inter Capital sada to rade kao MM po250 komada na kupnji i prodaji i povlače se prema gore ili dolje zavisno od pritiska

oni su MM i za neke druge dionice i tako i tamo rade.

trezor bi trebao podijeliti dionice umjesto dividende tako bi sačuvao novac za investicije a u prazan trezor bi mogao po malo kupovati

koliko bude imao viška love.u trezoru ima dionica da može izgraditi hotel u Splitu.

Display More

Bilo bi jako lijepo kada bi se dionice poništavale, po meni bi to bio jedini ispravni način. Nesviđa mi se da ih dijele umjesto dividende, a još gore je kada si ih uprava dijeli.

Display More

Najgore i najžalosnije je što ih dijele zaslužnim tj. samo odabranima i to po diskontnom cijeni. Tu se ništa ne može jer Glavna skupština izglasa prijedlog a dioničari to prihvate : "Naravno da će prihvatiti i glasati kad su većinski vlasnici i imaju većinu za realizirat dogovoreno "!!!!!!!!!!! .

Mali dioničari u ovom slučaju mogu samo gledati i šutiti, sve je pokriveno Zakonima R.Hrvatske. Poznati pjev "200 familja će vladati Hrvatskoj ".

• MihoMato
    • March 4, 2023 at 11:26 AM
    Quote from jorganson

da dodam na moj prethodni post u vezi cijene dionica jer sam gledao 2019 g. a ne veljaču 2020 kada je počela korona

tada je ADRS bio 66,36 E ,RIVP 5 E ,PLAG 217 E. znači PLAG je debelo prešle tu cijenu RIVP treba još 10% da bi dostigao tu cijenu a

ADRS treba rasti još oko 25% da bi dostigao tu cijenu a da bi držao korak sa PLAG trebao bi narasti još 40%.

U potpunosti se slažem sa Vašom konstatacijom. Međutim uvijek postoji " ali ". U mojim prethodnim postovima sam napisao zašto Adris stoji blokiran.

Znači prije 4 god. Uprava Adrisa je odlučila kupiti u trezor dionice u vrijednosti 600 000 000,00 kuna, u narednih 5 god. tj. do 01.07.24. god.

Taj posao su dali lideru u brokersim poslovima " Inter Capital" , nadam se da znate tko su oni. Znači Inter Capitol blokira cijenu dionice, i drže cijenu dionice kako im u datom momentu odgovara.

Vi tu ne možete ništa napraviti samo čekati i čekati dok se oni ne odluče smilovati te povećati cijenu dionice.

Realna cijena dionice Adrs2 po mojoj procijeni je € 80 .

Što je najžalosnije sve te dionice koje kupe u trezor dijeli većinski vlasnik AV. i njegova rodbina po povlaštenim cijenama. To Vam je kapitalistički sistem bogaćenja danas u R. Hrvatskoj.

• Što smo danas tržili

• MihoMato
    • March 3, 2023 at 3:58 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Adrs2 podebljao ,idući tjedan je pogonsko gorivo zse

Mislim da je za Adris još rano, objava dididende je tek koncem ožujka. Tek tada će Adris biti pogonsko gorivo ZSE. Moja prognoza je 3 €-ića.

• Dividendne dionice

• MihoMato
    • March 1, 2023 at 10:43 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from MihoMato

Nemojte me krivo shvatit, nemam ništa protiv ATPL, samo se pitam ako nemaju novaca da bi završili investiciju na Batali (to je pdručje između Gruža i Lapada ), " uglavnom sve stalo ", a to znam jer vidim mojim očima, kako i odakle će dijeliti dividendu. Bili živi pa vidili.

a ocito je da brodarski đir nosi vece prihode pa su u tom da pokupe kajmak… bit ce vremena i na nekretnine

Poštovani DiAbleRo " Imali ste pravo ,svaka čast" !!!!!!!!.

Nisam mogao vjerovati da će dijeliti dividendu, ali što je tu je. Ne smijem dalje ništat nadodat,jer nisam bio u pravu.

Što se tiče nekretnine na Batali, to me zanima , jer nemam garažu a živim blizu ,te bi želio kupiti mali stan sa garažom.

Na žalost za sada samo se mogu zapisat, bez ikakvih obaveza.

• Što smo danas tržili

• MihoMato
    • February 27, 2023 at 11:55 AM
    Quote from MickeyM

Još malo dokupio ZABE, nesto iznad 10€ kad divku uracunam!

Ja sam moje odlučio sve prodati. Pošlo sve prosjek 11,90 . Sretno svakomu !!!!! Bumo vididjeli tko je pogodio a tko falio.

• MihoMato
    • February 26, 2023 at 7:22 PM

Dobro svi pričate o prodaji , ali mene interesira ,tko je na kupnji !!!!!!. Ako je trezor onda treba još 34 000 komada. A opet ne mogu vjerovat da su odlučili kupiti svu količinu za prva dva dana. Ja sam prodao pola,a pola neka stoji do istiskivanja.

• MihoMato
    • February 17, 2023 at 3:46 PM

Zaba je u obavijesti o kupnji dionica u trezor napisala ,"kupujemo 60 000 dionica po cijeni od - do €10,45 u razdoblju do 31.03.23. Normalno,to znači da će kupovati po toj cijeni koje su oni zacrtali. Oni imaju instrumente da bi cijenu prilagodili tj. stopirali rast cijene ) dok ne kupe onoliku količinu koju su zacrtali.

Mislim da je to jasno ,jer se na žalost ,tako radi na svim dionicama na ZSE .

Znači nema stopiranja cijene do €10,45 , te je put slobodan za daljnji rast.

Mislim da sam bio jasan.

• Ulaganje u obveznice

• MihoMato
    • February 17, 2023 at 2:30 PM
    Quote from barbosa 2.0

mene dosta pitaju o tim obveznicama, svima od reda govorim da bolje da kupe ht ili ernt, em je veća dividenda em je za 3-4mj, odnosno, ne treba čekati god. dana

inaće, ekipa uopće nije svijesna da se na prinos obračunava porez i prirez na dohodak od kapitala, također su zbunjeni što po tv-u jedni govore o dividendi, drugi o kamati a treći o prinosu pa im sada ništa više nije jasno ?(

Ne možete Vi ovom narodu objašnjavati o tim stvarima, jerbo ovaj narod je jedino sposoban, "prevarit, ukrast i slušati tuđinca " , a zatim se ići moliti u crkvu.

• MihoMato
    • February 17, 2023 at 2:23 PM
    Quote from Infinity
    Quote from MihoMato

Zaista vrlo teško pitanje. Međutim sredinom druge sedmice znat će mo ipak dosta više. Tada će Uprava i Nadzorni odbor Zabe predložiti Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende. Do sada je tako bilo, a kako će ove godine neznam. E sad, ako predložu dividendu recimo €1,oo ,koliko će se to odraziti na sadašnju cijene. Jedino neznam dali je do danas Zaba kupila i koliko svojih dionica u trezor, jer su odlučili kupiti 60000 komada po cijeni od - do €10,45.

Nadam se da će sve biti jasnije iza 23.veljače.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/47274

E ova obavijest mi je zaista promakla. Zahvaljujem kolega. Pošto ovo info. nisam imao, mislio sam da se zato cijena zaustavlja ( drži ) oko €10,30 , međutim sada je put otvoren. Znači pametniji će mo biti poslije 23.o2.

• MihoMato
    • February 17, 2023 at 1:28 PM
    Quote from Brunos

Neovisno o toj nagodbi sto mislite koliki je daljnji potencijal rasta dionice? Relativno bezbolno smo dotaknuli 10€ kroz trgovanje u petak, sto je po nekadasnjim cijenama bilo tesko dostizno. Ako je ovo godina u kojoj ce se isplacivati zaostala dividenda iz prethodnih godina, mogla bi dividenda ukupna iznositi i 2€. Po mojim ocekivanjima to bi gurnulo cijenu prema 11€ prije isplate dividende gotovo sigurno. Pitanje je samo da li ce to biti sve odradeno u 1H ili ce se rastegnuti na q3/4 kao neka izvanredna dividenda.

Moj zakljucak na temelju skrivanja teksta nagodbe je da vise ne prijeti realna opasnost od sudskih odsteta za Franak kakve su bile svojedobno najavljivanje i samim time rizici na ovoj dionici su bitno manji.

Zaista vrlo teško pitanje. Međutim sredinom druge sedmice znat će mo ipak dosta više. Tada će Uprava i Nadzorni odbor Zabe predložiti Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende. Do sada je tako bilo, a kako će ove godine neznam. E sad, ako predložu dividendu recimo €1,oo ,koliko će se to odraziti na sadašnju cijene. Jedino neznam dali je do danas Zaba kupila i koliko svojih dionica u trezor, jer su odlučili kupiti 60000 komada po cijeni od - do €10,45.

Nadam se da će sve biti jasnije iza 23.veljače.

• MihoMato
    • February 10, 2023 at 3:35 PM
    Quote from BudFox
    Quote from MickeyM

Nema obavjesti nikakve, pa nema kulminacije... dionica se mudro kupuje!!!

Ako im nekim čudom odblokiraju račun, ma da čisto sumnjam, to će onda tek

biti kulminacija i vatromet samo takav kakav svijet još nije vidio :thumbup:.

Čak i ova blokada računa je dobra stvar, jer plaćaju samo onoliko koliko ima

novca na računu, a za plaće koje su prvom isplatnom redu se samoovrše i

lova sjedne čas posla, pa kud ćeš bolje :thumbup:

Display More

Poštovani BudFox, neznam koji je Vaš posao, ali nemate dionice IGH i konstantno negativno pišete o dotičnoj firmi.

Nemojte se naljutiti ali "Očito ste plaćeni da pljujete i pišete negativne komentare o IGH ", što Vas briga o dotičnim dionicama ako ih ne posjedujete.

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 7:20 PM
    Quote from tento
    Quote from tento

Mislim da će na kraju balade biti, po ko zna koji puta, paničari ponovo poginuli.

Kao što sam i pretpostavio, paničari poginuli, iskusni lijepo zaradili u dan dva. Nije prvi ni zadnji puta.

O tome nema zbora, tj." sve dok ne prodate nema zarade", Ko zna što novi dan donosi ? Vidite da je dan tih bez vjetra (J.Dalmacija ),ne tražite jačanje bure.

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 10:55 AM
    Quote from Moller
    Quote from MihoMato

Da trambolin je na 10, samo po meni to znači odskočna daska, a što ako trambulin (od velike težine ) pukne ; i završimo na dnu bazena.

zato se i uskače dok nije gužva ^^

svaka čas, lijepo i slikovito predočeno ; šalu na stranu, ali na IGH postaje vrlo rizično

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 10:48 AM

Da trambolin je na 10, samo po meni to znači odskočna daska, a što ako trambulin (od velike težine ) pukne ; i završimo na dnu bazena.

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 10:30 AM

Ja sam jutros po €10,00 kupio par stotina ; pa šta bude

1. Privacy Policy
  2. Kontakt