https://www.poslovni.hr/regija/mk-grup…trzistu-4472376
hm, koga bi to oni mogli kupit u rh............
Pa koga drugoga nego SNBA, pa ona i jes bila njihova ( bivša Jugobanka ).
https://www.poslovni.hr/regija/mk-grup…trzistu-4472376
hm, koga bi to oni mogli kupit u rh............
Pa koga drugoga nego SNBA, pa ona i jes bila njihova ( bivša Jugobanka ).
Pa zato jer su dionice Turist. hotela do sada uglavnom bile potcjenjene ( u odnosu prema vrijednostima tih dionica prije korone - uzmite Adrs2 prije korone 510 Kuna danas nakon 5 god. i nakon današnjeg rasta 480 Kuna ). Ali tu su igre , raznih velikh igrača.
Malo emulzije na dnevni sažetak danasnjeg trgovanja dionicama HPB
Borba protiv velikih igrača nije laka, ali nije ni nemoguća. Ključ je u strpljenju, disciplini i razumijevanju kako funkcionira tržište. Ne možeš pobijediti velike u njihovoj igri, ali možeš naučiti kako ih pratiti, čitati njihove poteze i koristiti ih u svoju korist. Ako prestaneš reagirati emotivno, koristiš prave alate i razviješ dugoročnu strategiju, možeš postati uspješan investitor koji neće biti plijen velikih igrača, već netko tko se kreće zajedno s njima – ali na pametan način.
Da, sve točno i pametno napisano. Samo što morate biti prisutni na monitoru najmanje 1 sat dnevno, da bi velike u njihovoj igri mogao u tišini pratiti.
trebamo prvo pristupiti OECD , a možda i naši fondovi to kupe - te tada nastaje cjenjkanje. Ja ovo govorim više u šali.
Možda će nas biti više, ali ne puno, jer od malih koje je kupio - kupio.
Cijena je ipak relativno puno pošla gore, te se ljudi straše sada uložiti. A kada cijena dođe na 400€ ( kao i Kodt ), a nisam znao. Burza je uvijek opasna igra.
To je ipak dogovorena transakcija, premda poslije ovakvih transakcija cijena ide gore.
Naravno da je dogovorena (ja to vidim kao torbarenje), po 318,00 e(za 1 milion eura) ima još veću težinu i značenje...nažalost ostalo je nezapaženo po komentarima pa sam imao potrebu napisat...
Da, ostalo je nezapaženo, jer malih dioničari u HPB nema puno, te zbog toga i nema komentara.
U prilog prethodnom postu i potvrdi smjera u kojem idemo je današnji dan, zabilježen rekordnim prometom na ovim višim vrijednostima dionice kupljeno 3.158 kom po 318,00 e tj 1milion eura ko od šale
To je ipak dogovorena transakcija, premda poslije ovakvih transakcija cijena ide gore.
5.
još 10 bude naknadno.
lp,
Možda sam i ja megaloman, dovoljno je predujam 5€ + 10€ , to je ipak 5% od vrijednosti dionice.
Je li objava danas ili sutra po redu vožnje?
Po redu vožnje , trebalo bi biti sutra, ali nikad se nezna možda čak i danas. Nadam se 10 -tak €urića.
Sigurno više od 90% ,ali nisam siguran jer je CHAG ipak firma od jedne porodice ( Paškvalin ), te se sa sigurnošću nemože reći koji točan postotak oni imaju.
A zašto bi ijedan normalan dioničar izbio sebi pare iz džepa? Delist, idemo na OTC i nema prodaje ispod fer cijene.
Evo, jedan takav "normalan" samo dan nakon spustine gdje se moglo dobiti 48,37 nudi svoj pristojan paket po samo 44,90.......
Evo čisto iz mog iskustva, za one koji ne znaju puno o tom i misle da će kasnije biti lako na OTC .
Znači, nemam ATPL ali imam CHAG koji je isto tako delist sa ZSE prije 6-7 god. i što se tada događa na OTC-tržištu. Vi ih stavite na prodaju i tu stoje 1-2 - 3 god. jer nema zainteresiranih kupaca. Jedini kupac koji može biti zainteresiran je Atlantska Plovidba, ali vaše dionice njima više nisu bitne ni važne, te će Vas samo ucjenjivat na cijeni u slučaju vaše prodaje.
Opet ponavljam to je moje iskustvo nakon delistiranja. Svak radi po svojim planovima i interesima.
Kupiti 900 kom na 334, a nisi htio prije mjesec, dva na 234...🤔🤔...
Mora su naši vrli fond menadžeri, lako je tudjim k mlatiti...
Kako bi cijena isla gore da nitko ne kupuje iznad 234 jer je eto tolika bila prije mjesec dana?
Meni nisu jasni ni oni koji su kupovali na 200, a cijena prije toga bila 100...
Sve je ovdje jasno ko dan, kupuje onaj tko misli da je povoljno, prodaje onaj tko misli da je dobro zaradio te da cijena neće ići još puno gore.
Samo me zanima tko prodava u komadu 900 komada po 334, očito dogovorena transakcija. Vjerovatno fondovi među sobom trguju.
Da li je u ovoj današnjoj cijeni već uračunata i dividenda, ili će do 23.12,204 to ići još gore.
Šta su počele i reklame po forumu, Black friday stil?
Velika reklama, ne miriše na dobro. Premda posjedujem dionice HPB-e i smatram da je dionica sa dobrim izgledima za porast cijene.
šta se tu kuva?
Skupljaju se suze.
Što se god kuha ovo nije dobro. Namjerno se povećava cijena dionice, a bez ikakvog rezona. ZSE ide krivim putem. Ovo više nije burza - već kladionica
Hvala kolege, onda idem u Pattaya City 15 -tak dana , zaslužio sam !
Također...bar dva tjedna 😁😁
Bio sam u Bankoku davne 1995 god. par dana sa brodom, ali sada želim stvarno uživati 15-tak dana u hotelu. Za naše pojmove život tamo je nestvaran i nezamisliv. Tko to nije vidio ne može ni vjerovati.
Oko 19,5 eura
bruto 23,9 €, na račun cca 21 €
Hvala kolege, onda idem u Pattaya City 15 -tak dana , zaslužio sam !
Sve je to ok. međutim kolika će biti dividenda, to mene interesira.
Kočnica se malo podigla , sada je 62,40€
Nažalost ovom luđaku po 226e 22kom. nisam htio parirati.
Htio sam pokupiti 3kom na 238 + 1 na 240 ukupno 4 kom.ebiga imao sam dobru namjeru ali premalo kesa
Ugodan vikend svima
Kolega, ova zadnja transakcija mi nije jasna ili je sve dogovoreno.
Bio je nalog na 234€ 17 kom. Moj nalog na 232€ 20 kom. Prikazuje da je u 1603 kupljeno 22 kom po 232€ .
Sad gdje je onaj nalog ispred mene od 234€ nije mi jasno. Nema veze ja sam podebljao za još slijedećih 20 kom.
Ugodan vikend
Ne treba gledati sve tako crno.Na zapadu je pravilo prodaj u svibnju,kupi u rujnu (između je kajgana)
Hpb i još par dionica se odlično drže i vuku Crobex gdje mu je i mjesto na cca 5500 bodova.Do tada je naše tržište u globalu podcijenjeno...viša klasa investitora o tome šuti,dok se ne nakrca,,,dalje znate kako to ide...
Hrvatska lutrija doslovno svaki dan reklamira loto i slične igre(kad treba uzet ljudima novce...),jeste li se zapitali zašto isto ne radi i naša famozna Zagrebacka burza?
Nemaju novce za reklamu,ili ne žele masu dok se gospoda ne pozicionira...!?Nemojmo biti naivni ,zato budite strpljivi
Točno sve napisano, ali kada to naši ljudi ne vide, samo krediti, beton i apartmanija.