1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. gigic23

Posts by gigic23

• DRY BULK

• gigic23
    • June 7, 2023 at 6:38 PM

Major Chinese Imports Collectively Up 20% Y-O-Y In May

Commodore Research |

Special China Update

• As we have continued to stress in our work this year, China's dry bulk commodity imports have remained strong despite the unevenness in China's industrial recovery. China's import data for May has now been released and shows that China's coal, iron ore, and soybean imports totaled a very robust 147.7 million tons. This is up month-on-month by 9.3 million tons (7%), up year-on-year by 25 million tons (20%), and is just below the all-time high of 148.8 million tons that was imported in July 2020. We continue to stress that coverage of China remains far too bearish (while coverage of the United States and various other nations remains far too bullish).
    • China's coal imports totaled a very robust 39.5 million tons last month. This is down month-on-month by just 1.2 million tons (-3%) but is up year-on-year by 18.9 million tons (92%). Iron ore imports totaled 96.2 million tons. This is up month-on-month by 5.8 million tons (6%) and up year-on-year by 3.7 million tons (4%). Soybean imports totaled a record 12 million tons. This is up month-on-month by 4.7 million tons (64%) and up year-on-year by 2.3 million tons (24%). Looking forward, there are still no signs that China's robust appetite for commodity imports is set to suddenly reverse. In our view, even iron ore imports are likely to remain strong in the near future even as the nation's steel production remains in contraction. This will be discussed in greater detail in our upcoming Weekly Dry Bulk Report and Weekly China Report.
  • ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• gigic23
    • March 7, 2023 at 11:48 AM

Ako pomaže 👍😄🤞

Files

Screenshot_20230307-114735.jpg 109.07 kB – 0 Downloads Screenshot_20230307-114649.jpg 144.39 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • December 20, 2022 at 12:07 PM

Nema veze, ali ...

Cape +8,18%

:) 8)

• DRY BULK

• gigic23
    • November 8, 2022 at 12:25 PM

BCI +6,34% , malo i capeovi krenuli

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• gigic23
    • November 8, 2022 at 12:15 PM

Evo nalo zanimljivih grafikona i brojeva, o ioperativnoj izvedbi kompanije, cijeni dionice i valutnom odnosu para USS - KN.

Kada se ssve stavi pod zajedničko nazivnik dobijete rješenje diferencijalne jednadžbe :) :P :saint: <3 :!: :?:

p.s. Znači koliko je u % pala vrijednost dionice u $ uz navedene operativne rezultate, pa cca 28,85%,

A ima i nastavak, koliko je u tih godinu dana rasla vrijednost operativne imovine ????

<3

Files

Screenshot_20221108-120638_Acrobat for Samsung.jpg 71.63 kB – 0 Downloads Screenshot_20221108-120842.jpg 125.11 kB – 0 Downloads Screenshot_20221108-121030_Xe.jpg 59.23 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 7:53 PM
    Quote from hugh

zna li netko iznos prosjeka panamax vozarina za q3?....

BPI 82 17.124$

BPI 74 15.788$

• DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 5:56 PM
    Quote from stipe_Cro

Neću ulaziti u detalje, ali ovo u vezi precijenjene imovine - naprosto je već uračunato u cijenu dionice, i to za barem 50 % ^^

Kolega potpuno ste u pravu, koliko vidim iz FI deklariran je NAV shippinga od cca 102$ i netto BV non corea cca 9$. Kada se to zbroji jednostavno se dobije približna vrijednost imovine, a iz toga nije problem dobiti ni P/NAV.

E sada koliko bi to zaista vrijedilo kada bi se kompanija likvidirala, saznalo bi se u tom trenutku. Da li će se to desiti ili će npr u međuvremenu kompanija zaraditi još nekih sitnih 150 - 200 mil kn treba idvagati.

• DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 5:41 PM
    Quote from looserst
    Quote from gigic23

Meni se čini kolega da ste Vi jako zbunjeni, pa ni samine znate bili ulagali ili cekali daljnji pad, ali pomalo kada niste sigurni ne pomaže kriviti druge za svoje slabosti :) <3

Krenuo se svadjati pa odlucio da necu. admine brisi.jugo je...

Poštovani kolega, ti besmisleni grafovi kako ih nazivate, upravo ukljucuju i pokazuju kolika je vrijednost nestala u zadnjih 10 godina i kolika je kada se isti uključe, naravno reverse stock split. Pa kada bolje proučite, prihvatit ću Vašu kritiku.

• DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 5:30 PM
    Quote from hugh
    Quote from gigic23

Pa dragi kolega uložite u te kompanije na uređenim burzama, a ne gubite vrijeme i novac kokošarenjem :) :thumbup:

ni idem odavde još......baš mi je ljepo tu.....pogotovo na ovom forumu......drago mi je ako ste se preprepoznali u tome kokošarenju jel nisam primjetio da se baš piše u zadnje vrijeme dok pada.......nestignem više ni cape u podne objavit kad naraste jel več je netko brži i laktari se za objavu a dok pada tajac....... :D ......možda bude neki bounce ako ne bude bull trap i tobogan pa čemo kokošarit zajedno.......vidim da se cijenjena "kokošarska" zajednica polako okuplja oko jaja ali nikako pa nikako naći pravu ekipu za zdilat dionice visoko otkako se trezor povukao sa kupovine nakon što je skupio koliko je mislio o čemu sam pisao i prije nego se to dogodilo.......i gle čuda dogodilo se......izmaklo brate a dionica dodatno pala........al bit će bolje valjda.... nakon što je ukipa totalno promašila procjene dobiti, čak i oni indexirani panamaxi opalili dole cca 20% u kvartalu a dugoroočni ugovori nisu ugovoreni ua supre na visokim vozarinama bit će napeto.......brod je očito previše vrednovan a pitanje je da li je tako i sa cijelom flotom ili je jednostavno sposobnošću prodan ispod cijene?.......ukoliko se opali nova revalorizacija mirišem da vi moglo opet usfaliti za dobru dividendu i nagodinu a ako i ovaj novi porez na extra profit zahvati onda čak i imaju dva loša izbora i odluku da li će dobit nestati u revalorizaciji ili dobar dio u državnoj kasi......neznamo ni šta je sa Batalom, al netko je nedavno reko da štite rupu valjda de se ne samozatrpa......fali informacija u izvještajima a svi ustali na hvalu kad su prvi put objavili prosjek po brodu dok sam ja rekao da je to samo bačena kost a u kasnijim postupcima moglo se i uvjeriti u to......vuk dlaku mijenja al ćud nikada.......al nadamo se......

Meni se čini kolega da ste Vi jako zbunjeni, pa ni samine znate bili ulagali ili cekali daljnji pad, ali pomalo kada niste sigurni ne pomaže kriviti druge za svoje slabosti :) <3

• DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 4:39 PM
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

lajk :thumbup: ......tak to rade sposobne uprave firmi koje isplačuju visoke dividende......jedna naša je na tek nešto iznad 20k pa uprava kuka da nema za veću dividendu........onako jedno pitanje za sve?......mislite li da firme koje isplaćuju niže dividende i imaju ispodprosječne vozarine u odnosu na konkurenciju imaju zapravo i ispodprosječnu upravu?......

Pa dragi kolega uložite u te kompanije na uređenim burzama, a ne gubite vrijeme i novac kokošarenjem :) :thumbup:

Evo dragi kolega, da bi konkretizirali što ste propustili ako do sada niste ulagali u EAGLE, ali naravno još stignete, sretno i kako ono "berićetno" ❤️. Vjerujem da su grafovi i brojevi dovoljno konkretni, pa makar i dividenda bila cca 14,10% naravno forward.

Files

Screenshot_20221104-163549_Chrome.jpg 73.44 kB – 0 Downloads Screenshot_20221104-164148.jpg 118.42 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 4:03 PM
    Quote from hugh
    Quote from stipe_Cro

Samo Q3

lajk :thumbup: ......tak to rade sposobne uprave firmi koje isplačuju visoke dividende......jedna naša je na tek nešto iznad 20k pa uprava kuka da nema za veću dividendu........onako jedno pitanje za sve?......mislite li da firme koje isplaćuju niže dividende i imaju ispodprosječne vozarine u odnosu na konkurenciju imaju zapravo i ispodprosječnu upravu?......

• DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 12:31 PM

Ah nitko neće pa.....

BCI +9,63%

• DRY BULK

• gigic23
    • November 4, 2022 at 11:54 AM

Uh, kako jednostavno i životno. Nema iteracija, fundamenata, vrijednosti imovine, futuresa itd itd.

Važno je samo ne otići u bankrot :) :thumbup:

p.s. Osim naravno kada nije važan DYPS od +15% i/ili više, onda je malo važan i cash na računu :) :P :S

• gigic23
    • October 31, 2022 at 9:53 AM

Uvijek je dobro hladne glave promatrati okolinu i događaje o kojima na neki način ovisi cijena dionice. Neki to uspjevaju manje, neki više, a neki se sa time relativno teško nose.

Uzmimo npr da je netko usred ljeta kupovao dionicu ATPL na cijenama između 450 i 470 kn, a npr prodao iz ovih ili onih razloga na zatvaranju u petak od 390 kn prema dolje.

U roku od 3 mjeseca ako uzmemo pr kupnju na 460, a pr prodajnu na 385 ostvario je značajan gubitak od cca 16,30% djelomično amortiziran dividendom od 20 kn.

U čemu je kvaka, upravo u bihevioralnosti i naravno u osobnoj mogućnosti i sposobnosti adaptacije na stres koji proizlazi iz povezanih okolnosti u užem i širem okruženju te njihovoj projekciji na buduće događaje.

Budite pametan novac i donosite osobne odluke u interakciji sa tržištem, ali NE nužno i u skladu sa tržištem, pogotovo na plitkom tržištu kao što je ZSE.

👍❤️

• gigic23
    • October 18, 2022 at 12:17 PM
    Quote from KicanCRO
    Quote from StatusQuo

Pa u 3Q smo usli s najboljim vozarinama u godini nema razloga da rezultat bude znacajno losiji od 2Q

Bilo je nekoliko dokovanja i ugradnji, Revelin je imao udes, rezultat ce biti dosta losiji nego Q2, manje iskoristivih dana. Sve u svemu to su neke stvari koje se moraju, pa ce i takav Q3 biti odlican.

Treba se prisjetiti Covid protokola, kao i specifično vrućeg ljeta u Kini, a što bi moglo utjecati na broj dana dokovanja. Naravno, tu je i udes Revelina a što je SVE značajno moglo utjecati na iskoristivost flote. Ako usprkos tome FI bude solidan to bi ukazivalo na "žilavost" kompanije.

• DRY BULK

• gigic23
    • October 7, 2022 at 2:10 PM

Evo malo Lota :)

Files

Screenshot_20221007-140835_Acrobat for Samsung.jpg 113.3 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • October 7, 2022 at 12:04 PM

Cape -4,39%, kuda ovo ide....., gore - dole, dole - gore?,

• DRY BULK

• gigic23
    • October 6, 2022 at 12:05 PM

BCI -1,84%, (puno)gore - (malo)dole :)

• DRY BULK

• gigic23
    • October 5, 2022 at 12:06 PM

Cape solidnih +13,77%

• gigic23
    • September 28, 2022 at 2:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from gigic23

Ma dragu kolega Moller, ma ja navijam za Vas, jer od Vas živi i ZSE i ovaj forum. Pa 1 ste po produkciji postova, a vjerojatno i po prometu na ZSE.

:) :svetac: <3 :palac gore:

sa top 20 bio bih zadovoljan za promet, nekada sam branio cijenu na 160 s tisućama, sada mi ne pada na pamet da idem pred Gospare, nisam ja ni blizu Dubrovnika :)

I dalje mislim da ste konzervativno barem u top 10 po prometu i ne samo da navijam nego sam i ponosan radi Vas, a uvjeren sam da je i zarad značajna, a ne samo promet.

A imamo i neka slićna postupanja i preklapanja pa sam za razliku od Vaše obrane na 160 ja skupljao i na 100 kn.

E te najstarije i dalje marljivo čuvam, pa mi donose od prekosutra 20% dyps.

:) <3 :saint: :thumbup:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt