Prati li itko vise situaciju ovdje?
Posts by kukurijek
-
-
Pa BVPS im je 1055kn, samo malo likvidnosti i za čas smo na cca 500kn👍
Vecina nije ni pogledala FI BCIN-a. No kada se otvori onda će svi htjeti biti unutra. Ostaje pitanje vremenskog horizonta, no meni se ne žuri. Možda dođe i vrijeme kada se Škoro odluči na prodaju, taj dio bi bio zanimljiv.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ostavimo samo ove dvije slike ovdje.
-
Cijelu proslu godinu(2021.) je protrgovano 1150 kom dionica po prosjecnoj cijeni od 248kn, ove godine vec 650 po prosjecnoj cijeni 259kn.
Vecih kolicina ima, samo treba podici cijenu
Za prodaju vecih kolicina treba dosta dici letvicu. Ne namjeravam prodavati do najmanje 2x trenutna cijena. Ovo su i dalje “smijesne” cijene.
-
Ekipa koja prati zna sve pluseve i minuse, na papiru jedna od najboljih dionica – za lijene malo nabacenih brojki (FI2020):
– koeficijent ubrzane likvidnosti 1,4
– koef. tekuće likv 3,7!
– koef. financiranja 0,36
– zadržana dobit 86 mil kn!
Izazovi vlasničke strukture i dalje stoje.
Jučer prošli lijepih 500+ komada, čim su malo spustili letvicu.
Većih količina nema i ovo je dionica za ostaviti djeci.
-
Samo se amerikanac imao pravo zaliti ovom sufu da je izgubio lovu. Po ugovoru izmedu HR i USA stiti se USA drzavljane. Sa da je RH rekla ajde prika prestani se zaliti mi cemo tebe rijesiti a ostali namaju pravo zalbe.
kako je Ugovor iznad zakona?
-
Svi se žale na stanje u hrvatskom pravosuđu, a onda kada se zapravo ukaže prilika za nekim konkretnim landmark caseom kojim bi se dala određena sigurnost ulagačima kako trenutnim tako i potencijalnim (kao potencijalno ovdje) , onda se mijenja film u "di ćeš protiv velikih samo gubiš vrijeme i novce". Neovisno o ishodu te priče zar nije pozitivno za svih na ovoj burzi da se "mali" počnu zauzimati za svoje interese pravnim putem?
Apsolutno podržavam. Neće nam (mali dioničari) biti bolje dok ne shvatimo da ipak imamo neku moć promjene i dok se ne borimo za svoja prava. Neće uvijek biti pozitivno, no treba se boriti. Čestitke kolegama koji su podnijeli tužbu.
-
Na razini godine raste skoro 40%, PSN izgleda pozitivnije nego prije, ima razloga za optimizam, no VIRO e uvijek znao iznenaditi u oba smjera.
P.s. Nisam znao da je docentska plaća tako visoka :0
-
Cijene šećera na burzi neprestano rastu. Kod nas nije ugovoreno puno toga ali izgleda da ipak dolaze bolji dani. Viro čini se ipak uspješno ide kroz psn. Ima tko kakvo mišljenje?
Kolega, znam da sam jedino 56 posto u minusu.
Ako će vam biti lakše ja sam 61% minus ovdje, na plitkoj burzi gdje svi samo "zarađuju" na svim dionicama
-
Uz manje pomake i dalje uspavana ljepotica. Trguje se na cca 25% BV, nakon smanjenja revalorizacijskih rezervi i dalje daleko podcijenjena. Posluju pozitivno, ostaje vidjeti efekt corone, no u njihovoj industriji bi trebalo biti i pozitivnih efekata.
Temeljni kapital+zadržana dobit+rezerve iz dobiti - sve obaveze = 412kn po dionici??!
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b447ae6e15c.pdf
Poziv na Glavnu Skupštinu, pritajena ljepotica.
-
Treba maknuti naloge sa prodaje kada junak ovako krene.
-
S nadom da ce corona i povećani fokus na vlastite resurse, hranu i samodoživost možda malo pogurati i BCIN.
Podsjećanje na zadnju skupštinu:
-
Nešto se događa ? Možda su Kinezi odlučili preuzeti firmu?
vjerojatno, Ingra će ugovarati, a Tehnika izvoditi radove ( smješka stavite sami po izboru)
Kako god, nešto se kuha jer ovakav promet i čišćenje je sve, samo ne uobičajeno. Pridružujem se onima koji su dio prodali na malo manjim vrijednostima. Ako je to bilo potrebno da se "otključa" vrijednost, onda mi nije žao žrtve
-
Temeljni kapital Optima telekoma je 694 milijuna kuna, kako je to proizašlo iz pretvaranja dijela dugova u vlasništvo u predstečajnoj nagodbi, a koliko bi potencijalni kupac mogao platiti za većinski paket, teško je procijeniti. Kako nam je nedavno rekao konzultant i sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura, referirajući se na nedavno objavljen financijski izvještaj kompanije, “nema govora o vrijednostima koje se u posljednje vrijeme spominju temeljem nerealno visoke cijene dionica na burzi”.
PR neciji
U medijima se ništa ne pojavljuje slučajno, pogotovo oko većih projekata gdje ima više interesnih sfera.
-
Sve što se uplati od najma Arene ova ekipa izjede, popije i razdijeli među sobom. 8 milijuna Eura svake godine uprihode samo od najma Arene a na kraju posluju sa minusom. Prava hobotnica!
Da i zato pokazuje potencijal, kada se ta ekipa očisti. Funkcionirali bi tada kao obveznica sa odličnim prinosom, a kamoli jos da imaju spoosbnu upravu koja može i profitabilna posao donijeti.
Jedino pitanje ostaje koji je vremenski rok - no s obzirom na slabljenje snage MB-a, možemo očekivati da se klupko razmrsi i brže od očekivanog.
U suprotnome agonija.