Svakako da firma vrijedi više, ali nakon Franck-a mičem se od obiteljskih. Sigurno ima još dosta takvih primjera.
Molim vas listu tih “dosta” s ovakvim pokazateljima.
Podijelite i s nama, sljepcima 😎
Svakako da firma vrijedi više, ali nakon Franck-a mičem se od obiteljskih. Sigurno ima još dosta takvih primjera.
Molim vas listu tih “dosta” s ovakvim pokazateljima.
Podijelite i s nama, sljepcima 😎
ZVCV vs. BCIN
Gubitaš u padajuċoj kategoriji vs. profitabilne (vrlo podcijenjene) tvrtke u vrlo “zanimljivoj”industriji.
Možemo reći i strateškoj.
Ukoliko ne znate fundamente BCINa pogledajte. Ukoliko vam netko spomene, ah da, ali vlasnička struktura…
Vlasnička struktura vam omogućuje da ga još uvijek možete kupiti uz nevjerojatan popust.
Jedina nepoznanica je vrijeme.
Ne razumijem tko ulaže u narodne onveznice uz BCIN.
Povijest nas uči u kom smjeru će to ići.
Ako je ZVCV vec x3, zamislite gdje BCIN ide.
Risk/reward top 3 sigurno. Ne znam druga dva 😎
Ukoliko je operativno stabilizirano na nulu, kupili su i neke brendove koji vrijede.
Rus je upravo kupio Mikado, prvu čokoladu na svijetu s rižom. To nema niti Nestle, niti Mondalez, imalo Zvečevo i otišlo za neku siću.
Potencijal marketinški je u najmanju ruku odličan.
let that sink.
Drugo s 30% premije na BV (pitanje ima li tu nevalorizirane imovine) dolazi do 15.8€.
Ako gledamo max 15% free float dionica, to je cca 60.000kom.
Cca 3 € ekstra je niti 200.000€ da se riješi svih nas, potencijalnih zanovijetala.
Optimisticno mislim da ide 15-16€ range.
Zimzi bravo, u parama si 😎
Ako netko jos ima kakvu zvecku doma Index kaze da ide javna ponuda.
Ovo je negdje ispod kreveta spremljeno, vec otpisao. No eto, biti ce za dva dana ljetovanja.
Hajdemo vidjeti procjene ovoh par prezivjelih.
https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…a-drzava-155086
Zanimljiv naslov i dio teksta.
Još kad bi preuzeli nelojalnog konkurenta…
BCIN
Nemojte reci da vam nisam rekao.
Jesu li to napokon upogonili planine keša koje su imali na računu? Ajde, mogla bi biti super priča, još da se poboljša i likvidnost dionice...
Ovdje samo treba čekati - tko može. Uostalom lijepo se digla 50% u zadnjih godinu dana.
Kada se uključi cash (a postoji mogućnost nekoliko smjerova) i poveća likvidnost izgledati će kao no brainer.
Ljudi kupuju državne obveznice pored ovakvih ulaganja.
Ovako.
Još od davno sam kupio tu dionicu prije više od desetak godina, pa prodao, zato šo potencijalno vrijedi. A nitko ne da naprijed.
Ali, sve te "obiteljske" firme", koliko god bile perspektivne i i samo što nisu preprodane, nisu za nas obične dioničare. Jednom če se i to dogoditi da će se to prodati, jer vrijedi, ali kada?
Pogledajte, recimo, franck.
Gledajte to kao na obveznicu s rokom dospijeca od 5-7g.
Ako vam novci ne trebaju meni je ovo ulaganje s jednim od najboljih risk/reward iznosa.
Put do 60€ otvoren, a netko vražji stoji na 66.5€
Jedina veća prepreka, kada većinski odluče podići cijenu (hint kupnja trezora) sve ispod 70€ će biti vrlo jeftino:
S polugodišnjom dobiti mogu isplatiti praktički sve obveze društva (kratkoročne i dugoročne), a ista iznos više nego polovica tržišne kapitalizacije, treba li što dodati? Jedino što ja zamjeram je likvidnost dionice, ali to nema veze s FI
Tako je već duže, no čeka se "otključavanje"
Ovdje je samo pitanje tko može čekati, ja mogu i hoću.
Evo polugodišnjeg:
Vrlo dobro, očekivano. Neki će naći zamjerki (ima ih manjih), no generalno odlična udavača.
Super poslovanje i firma.
Užasna dionica.
Čamim u njoj već 10 godina ili koliko već. Pogubio sam pojam o vremenu.
Više bih zaradio od kamata na tekućem
Prozvali ste dionicu i malo se nešto pokrenulo po pitanju cijene, evo nas na srednjoj 46 eura, doduše uz slabu likvidnost. S dobrim meduizvješćem u desetom mjesecu razina 50+ eura je sasvim dostižna negdje do kraja godine. Ima li netko kakve podatke o poslovanju u ovoj godini? Guglao sam malo, ali nije dalo puno meda...
Ova godina će biti vrlo dobra, radi rasta cijene proizvoda. Izazov ostaje organski rast, upitna i neizvjesna 2024. No čekamo u žbunju dok ih konačno netko ne kupi. Tada će 100€ biti malo, opet će se neki lupati po glavi.
Ponovno Susman pokusava jeftino do dionica:
https://www.skdd.hr/portal/f?p=100:2:16801852834459::::P2_SEC_CODE,P2_PROCESS,P2_PROCESS_VALUE:PRHXUG,10,17508
Ista cijena kao u neuspjesnom spajanju 100 u 1 (2950€)
I dalje pohlepa na djelu, ne zeli nista podijeliti, ostaje mu i dalje obaveza 100mil kuna uplatiti, ili u dobrotvorne ili u Prfc.
Samo to je cca 4500€ po dionici.
Gdje je problem, ako su oni koji su za isplatu u većinskom vlasništvu lako ćete na skupštini izglasati isplatu dividende.
Poanta dioničarstva je da većina vlasništva donosi odluku. Ako nemate većinu možete dati prijedlog koji će vjerojatno biti odbijen.
Jednostavno i točno ste to naveli, većina zaboravlja da nažalost u BCIN-u nemamo većinu (koja bi se skupila), već "većinskog".
Postoje li neke informacije na što će se trošiti novac? Planiraju li se neke nove investicije (možda i s nekakvim EU potporama) osim standardnog R&D za nove hibride?
Za kompaniju ove veličine, tih 4 milijuna eura koji su na dan posljednjeg izvještaja bili u blagajni je, usudio bih reći, možda i previše defenzivno osobito kad se uzme u obzir niska zaduženost (dugoročne i kratkoročne obveze iznose ukupno malo preko 3 mil. eura). Dugovanja gotovo da nema, odnosno mogli su ih komotno i namiriti iz tekućih sredstava.
Svi pokazatelji za value investiranje su super, nije mi jasno samo koji je plan s tim kapitalom koji je već akumuliran (odnosno postoji li plan uopće). Ako ta sredstva neće biti korištena za daljnje investicije bilo bi bolje da se određeni dio isplati dioničarima kroz veću dividendu, ne vidim mnogo smisla u čuvanju sredstava na računima kompanije, barem ne za dioničare...
Kolega to već traje godinama, možemo reći već desetljeće i pol :0.
Niska zaduženost, konzervativno, netko može reći i bez vizije. Bilo je pokušaja da se makar poveća isplata dobiti.
Otključavanje vrijednosti bi bilo ogromno, kada bi:
- došlo do prodaje
- ušao strateški partner
- dolaskom novog managementa koji bi ima znanja i viziju, uz neupletanje većinskog = što izleda kao nemoguća misija
- dio investitora podijelio par brojki iz FI BCIN-a i ušao neki veći investitor (van top 10 ima 20% dionica)
Tržišna kapitalizacija na ovom cijenama je i dalje izuzetno niska.
Pokazatelje poslovanja ne treba ponavljati
Ukoliko ima još mazohista koji su u Proficiu.
Ovo je nažalost prošlo ispod radara. Nastavak pohlepe GS:
https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:52:0::NO:52:P52_PSO_ID:9861606
Spajanje dionica 100 u 1!! Skupština je danas (20.12.) u 12h:
Skupština će se održati dana 20. prosinca 2022. godine u 12:00 sati u Hotelu Sheraton, Ulica kneza Borne 2, sekcija C konferencijske dvorane,
”3. Dionice će se spojiti na način da će se svakom dioničaru za 100 (slovima: sto) Dionica izdati 1 (slovima: jedna) nova redovna dionica koja glasi na ime, bez nominalnog iznosa (u daljnjem tekstu: Nove dionice).”
6. Cijena Dionice u pribavljanju ili otpuštanju Dionica iz točke 5. ove Odluke je 22.187,29 kuna
Osim što PRFC nije pripalo ništa od onih 297mil kn (102 000kn po dionici), ostalo je još 100 mil kn koje je dužan unijeti ili u Proficio ili donirati.
100mil kn = 33760 kn po dionici.
Znači “fer” vrednovanje cijelog Pine Beacha, Rovinjskih nekretnina i 33760kn po dionici se vrednuje 22200kn.
Legalna pljačka, a ne treba zaboraviti niti kako se prošlim spajanjem 1000 u 1 rješio nekoliko tisuća malih dioničara, uglavnom braniteljske populacije.
Pohlepa, pohlepa, pohlepa.
Display MoreMa prijedlog će proći jer su KF partneri osigurali većinu. Međutim, sam prolaz prijedloga ne garantira njegovo ispunjenje jer će zapravo Viro morati jednokratno vjerovnicima isplatiti stotinjak milijuna kuna, za 8 godina, a da zapravo neće imati operativne imovine. Taj dug bi se trebao vratiti iz buducih zarada HIŠ-a u kojem Viro preko povezanih društava kontorlira 60%. Međutim i sad je tržišna kapitalizacija Vira cca 120 milijuna kuna sto ovu ljuštura firmu vrednuje na cca 200 mil. kn sto je dosta za firmu koja je defacto bankrotirala. Treba gledati nekonsolidirana izvješća Vira jer se tamo vide otpisi od cca 250-260 milijuna kuna od povezanih društava. I ti otpisi su knjiženi kao ostali poslovni prihodi u konsolidiranom (zbog otpisa iz njihovih predstecajnih) pa izgleda kao da je firma odnsono sustav profitabilan. Nije i pitanje je kad će biti. Ovo je sve jedna velika kratkoročna spekulacija (ovaj rast cijene) bez ikakva uporišta u fer procjeni mogućnosti da Viro zaista nakon 8 godina i vrati ugovorene trazbine odnosno prepolovljeni dug. Zato oprez i pamet u glavu. Ne letjeti njome u oblacima.
Pažljivo procitati dokument https://e-oglasna.pravosudje.hr/objave/2f936c1…5e-a1333ed3f2bd Prilog St-1468 Viro plan restrukturiranja - tu je sve uglavnom opisano
bolje da si ti napisao nego ja.
zato sam i rekao da bi bilo bolje da sad ide konverzija duga u equity, al vrag će ga znati.
samo je glavno pitanje hoće li se onda riješiti Zadre i žele li ga se uopće riješiti.
mislim, ako ga se konverzijom duga u equity ne mogu riješiti, onda ovo garant ide u stečaj, pa ćemo imati i "round 2".
vidite sad zašto je nekad dobro suca odvesti na janjetinu ili u Katar
Žal za gubitkom je kažu 2x jača emocija od sreće od dobitka. Stoga razumijem potrebu za dežurne dušebrižnike, kada se konačno potvrdi dobra vijest. Referentna točka (tržišna valuacija) i trend su uvijek jači od apsolutnih procjena. Živjeli
Nastavak trgovanja:
30.11.2022. 13:00:00 - od 13:00 do 13:15 sati u modalitetu predotvaranja, a nakon čega se nastavlja kontinuirana trgovina
Propustio sam prodati TNSA, stariji će se sjećati...
Ček, opasno je ovako pisati postove. Ljudi neće htjeti reagirati. Jer ako se sjećaš - automatski priznaješ da si star.
P.S. Evo, npr. ja se baš ničega ne sjećam.
Starost nosi mudrost i iskustvo
Money can't buy experience :0
Sve prodano je od AZ fonda kat.A, a AZ fond kat.B nije prodavao i sada je dokupio kako je gore navedeno.
Znam. Svjestan sam razlike u kategoriji fonda, no radi se o istoj kući, istim ljudima koji međusobno komuniciraju, radi se o istim resursima, mogućnostima pristupu informacijama, obrazovanju, filozofiji itd.
No, imaju različitu strategiju ulaganja.
Update neki s obzirom na zadnje vijesti?